PDA

View Full Version : Sizce ÖSS zor mu ?

Ahmet Göktaş
26.Aralık.2009, 23:57
Arkadaşlar Lise 3'e gidiyorum. Öss yaklaşıyor, şuanda en ufak bir hazırlığım bile yok , fakat artık çalışmaya başlayacağım. Önümde çalışmak için 1.5 sene var. Sizce ÖSS söylenildiği kadar çok çok zor mu ? Yoksa planlı bir şekilde çalışıp , dersaneye gidince kazanılabilinir mi ?

ÖSS'ye girmiş olan abilerimden yorumları alalım....

RaSenGan
26.Aralık.2009, 23:58
Çalışınca her şey olur :)

ToRoSKaPLaNı
27.Aralık.2009, 00:25
öss hikaye.Aslında çok kolay.Asıl zor olan o sınavın stresi,aile baskısı,yoğun ders programları filan.Birde ergenlik sorunları,kız meseleleri filan oluyor:)Bu kısımları sorunsuz atlatabilirsen sınav çok kolay olacaktık sana göre.Plan yapıp o plana sadık kalabilirsen herşey senin için çok daha kolay olabilir.Ama kalamıyorsan hiç uğraşma planla filan.Tabi ozamanda biraz karmaşa çıkıyor.Yanlız şöyle bir düşüncede olmasın herşey öss sınavından ibaret değil.Asıl sorunlar ondan sonra başlıyor.Bir zamanlar ben öss yi geçersem herşeyi hallederim sanıyordum.Hayat ondan sonra günlük güneşlik diye düşünüyordum ama şuan üni de tamamen dibe batmış durumdayım.Yani öss yi geçmek hiçbirşeyi halletmiyor.O yüzden bu sınavı çok büyütmeyin.Gereken özveriyi gösterin gerisi gelir zaten.Yanlız dediğim gibi öss döneminde zor olan dersler değil asıl zor olan üstte belirttiğim şeyler.Örneğin bu dönemde olabildiğince aşık olmamaya özen gösterin:)şaka gibi ama çok etkiliyor insanı

BeeTLeJuiCe
27.Aralık.2009, 00:36
Arkadaşın dediği gibi sınav, sorular tırt, orda sınanan sensin. Bunu bi yere yerleştikten sonra amaçsız bir şekilde ÖSS'ye girerek anlayabilirsiniz. Sırf ben sınava girdiğimde ne haldeydim görmek için bir daha girdim, gayet rahat bir şekilde sınavımı yaptım, milleti izledim, dalgamı geçtim. O sınavdan toplamda 281 puan almıştım. Üniyi kazandığımda o kadar sinir strese 300 alabilmiştim.

Fernando Gago
27.Aralık.2009, 00:39
Düzenli ve inanarak çalışırsan çok rahat atlatırsın bu sınavı ..

BaGa TaRKaN
27.Aralık.2009, 00:39
Bu Nasıl Bir Soruydu ki Şimdi:D Valla Ben 4 Sefer Hazırlandım Desem Seni Tatmin Eder Galiba:D Bu Arada ÖSS Kalkalı Aylar Oldu:) Artık Devir YGS Devri:p

Ahmet Göktaş
27.Aralık.2009, 00:51
nası yani ygs ne :D

BaGa TaRKaN
27.Aralık.2009, 00:52
Yükseköğretime Giriş Sınavı:)

Ahmet Göktaş
27.Aralık.2009, 00:54
Aynı sonuçta :D isim farketmez...

nekop
27.Aralık.2009, 01:51
Bu Nasıl Bir Soruydu ki Şimdi:D Valla Ben 4 Sefer Hazırlandım Desem Seni Tatmin Eder Galiba:D Bu Arada ÖSS Kalkalı Aylar Oldu:) Artık Devir YGS Devri:p

YGS + LYS :)

IcedEarth
27.Aralık.2009, 02:10
Eğer belli bir hedefin varsa, aşırı motivasyon ters tepmiyorsa, baskıyı kaldırabiliyorsan ÖSS hiçbirşeydir, hedeflediğin yere rahatça girebilirsin.

Ama benim gibi hedefsizsen, ne olmak istediğini bilmiyorsan, aşırı motivasyon ters tepiyor ve baskıyı kaldıramıyorsan ÖSS yılı sana ölüm gibi gelir. ÖSS'den belli bir yerleri kazanarak ayrılsan bile uzun bir süre mutlu olamazsın. Başkalarının güle oynaya gittiği bölüme sen her gün lanet ederek gidersin.

Sınav soruları olarak da dersane sınavlarında gördüğünden daha zorunu görmeyeceğin konusunda emin olabilirsin.

HooijDonk07
27.Aralık.2009, 03:20
Hedefini koy ben bunu yapıcam de ona göre çalış istediğin verimi alırsın bunu OKS'de yapmadığım için pişmanım nese:D.Sınavlara bu dersden geçicem değil 100 alıcam diye gir ona göre çalış ÖSS'dede kazanıcam diye gir ona göre çalış anlıcaksın ne demek istediğimi o zaman gelince :) Ha bu arada dersaneye gitmek bence fayda etmiyor fazla sadece test çözmeye alıştırıyorlar bide etüt işi falan filan kendinde halledebilirsin bana kaLsa gitmem ama aiLe istiyor :D

Nedvedmania
30.Aralık.2009, 15:11
YGS yi her türlü geçersin. Önemli olan LYS yi geçmek.

Mat 1 Kimya 1 Fizik 1 konularını çok iyi bilirsen seneye çok rahat edersin. Bende bu sene gireceğim. Keşke zamanı 1 yıl geriye alsakta YGS yi tam anlamıyla halletsem :) YGS puanının %40 ı LYS puanına eklenecek. Bu yüzden YGS de full e yakın birşeyler yapmamız lazım. Sonra zaten işin esas kısmı LYS geliyor :)

Benim tavsiyem şimdiden YGS konularını bitirmeye bak. Seneye çok rahat edersin.

Hugo
30.Aralık.2009, 15:24
Kolay gençler kolay. Takmayın kafanıza :p

Universal
30.Aralık.2009, 20:43
Çalışırsan kolay, ama; kalkıpda kendini test kitaplarına yıkma. Sistemli çalış yeter... Ama en önemlisi çözerken neden böyle diye düşün. Özellikle sayısal öğrencisiysen anlayarak çöz. Ezberleme. Farkına varamdan unutursun. Herşeyin nedenini bil. Mesala fizik okuyorsan, neden x-tkare grafiği ivmeyi verir bunu bil.