Log in

View Full Version : İngilizce bilenler - İpuçları

Ahmet Göktaş
09.Ocak.2010, 17:40
Evet arkadşlar son 2 aydır İngilizce öğrenmek için gece gündüz çalışıyorum. Forumdada baya kişi biliyor bu dili. Acaba bu kursa gidilerek mi öğrenilir , evde de kendi çabamız il öğrenemez miyiz ? İngilizce bilenler nasıl öğrendi ? Kurs ile mi ?

Halk Eğitimin verdiği İngilizce kursları faydalı olur mu ? Kelimeleri nasıl ezberleriz ? Fikirlerinizi almak istiyorum...:u:

KaPaLı
09.Ocak.2010, 17:43
Ahmet sana önerim bol bol ingilizce konuşman. Ben kursa gitmeden kendi imkanlarımla öğrendim. Kelime bilgim bayaa iyidir buda yabancı arkadaşlarımın olmasından dolayı.

Mesela Corinthians taraftarı 3 tane arkadaşım var sürekli İngilizce konuşuyoruz . Veya Dominik CUmhuriyetinden 4-5 tane kız arkadaşım var onlarlada aynı.

Ahmet Göktaş
09.Ocak.2010, 17:47
İsmail abi benimde sorun orada işte... :) Kelime bilgisi çok zayıf.. Yoksa gramer kitaplarla , videolarla bi şeklde öğrenilior da işte kelime bilgim az.

İngilizleri felan ekliyorum mesela biraz konuşuyoruz fm hakkında futbl hakkında , bir bakıyorum adam ertesi gün engellemiş :D

BeeTLeJuiCe
09.Ocak.2010, 17:48
Kelime öğrenmek için, sözlük okuyabilirsin. Hatta ezberleyebiliyorsan ezberle.

garydelgadov
09.Ocak.2010, 17:49
Evet asLında kendi kendine çaLışarak biLe öğreniLebiLir.İnternet imkanınız var ve kuLLanmanızı öneririm.Benimde Everton ve SouthportLu birçok arkadaşım var ve onLarLa konuşarak pratik yapıyorum.Ayrıca sürekLi ingiLizce konuşmaya bakın.Çok faydaLı oLuyor..

Ahmet Göktaş
09.Ocak.2010, 17:50
Tek başına mı konuşucam evde anlamadım o kısmı :D

Bu aralar şarkı dinliyorum yabancı ve sözlerini takip ediyorum... 2.ye kendimde eşlik ediyorum şarkıya :D

Xipe Totec
09.Ocak.2010, 18:20
Tavsiye olarak gramer seviyene uygun küçük hikaye kitapları bulup okuman.. Türkçeye çeviri yapmak için uğraşma sadece oku, bilmediğini düşündüğün kelimeleri not al ve ingilizce-ingilizce sözlükten onların ne demek olduklarına bak.. Orda bilmediğin kelime çıkınca yine aynı şekilde ingilizce ingilizce sözlükten devam et.. :)

Bunun dışında birde bol bol ingilizce metin bulup onları kağıda geçirmen.. Her hangi bir yerin ingilizce tanıtımını bul onları kağıda dök, hatta slyat da hazırlayabilirsin hem senin için bi uğraş olmuş olur..

Son olarak, kesinlikle kelimelerin karşısına Türçe karşılıklarını yazma.. Üst tarafta dediğim gibi ingilizce-ingilizce sözlük kullanmaya çalış, zor olur dersende eş anlamlı başka bir kelime yaz karşısına yada zıt anlamlısı neyse onu.. :)

Bu yazdıklarım kelime eksikliğini bir nebze olsun telafi eder.. Başarılar ;;)

Ahmet Göktaş
09.Ocak.2010, 18:22
Birde şöyle gir sorunum var , örneğin bir metini okurken , okuma anında kafamda tercüme etmeye çalışıyorum. Yani Türkçe olarak düşünüyorum ve anlamıyorum haliyle. Bir ingilizce program izlerken tvden yine aynı şey , duyduklarımı anında kafamda tercüme etmeye çalışıyorum istemeden ve dolayısıyla anlamıyorum. :/

ozzymanborn
09.Ocak.2010, 18:47
Konuşması Türkçe olmayan İngilizce de olmayan film-dizi vb' bulmaya çalış ve İngilizce altyazıyla takip et. Altyazılar hızlı geçtiği için hemen beynin çevirmeye çalışacaktır. Konuşmayı anlayamadığın için İngilizce düşünmeye başlayacaksın bir süre sonra...

Hugo
09.Ocak.2010, 18:52
Film, dizi izleyebilirsin. Amerikan filmi izle ama british english duyunca anlamak biraz zor olabiliyor bazen. İngilizce altyazılı film izleyebilrsin. FM'yi de ingilizce oyna. Al eline sözlüğü bilmediğin kelimelere bak. Ben öyle yapıyordum :D

HooijDonk07
09.Ocak.2010, 20:52
Ahmet galiba adın ilk ingilizce deneyimim Sims'le başladı daha sonra sözlük aldım baka baka geliştirdim kelime dağarcığımı sonra 4. sınıfda çok çalışdım ing. geçen yaz dayımın ortak olduğu olduğu otelde çalışdım sonra ondan önce 1 yaz kursa gittim şuan ing. bi yabancıyla oturup sohbet edicek kadar aslında ing. öğrenmek için çalışmak gerekir fizik mat. kimya nasıl çalışıyorsan onada öyle çalış ama almancam berbat :D

Addolorato
09.Ocak.2010, 20:55
İngilizceyi duyarak ögrenmen senin için daha iyi olur. Okumaktan çok film dizi izlemeye çalış mümkünse ses ingilizce altyazısıda ingilizce olsun..

Ahmet Göktaş
09.Ocak.2010, 21:57
Peki Halk Eğitim Merkezlerinin verdiği İngilizce kursları ne derece faydalı olur ?

HooijDonk07
09.Ocak.2010, 22:30
Bence özel gitmeye çalış.Orada sınav olup ing. hangi düzeyde olduğunu bulacaklar.Ona göre eğitim vericekler.Halk Eğitimde direk başlarsın ama yinede bi dene .

DisCo
09.Ocak.2010, 22:51
En kolay yabancı dil öğrenme yolu yerinde öğrenmedir. Gidersin yurt dışına öğrenirsin. Bunun avantajı nedir. Hem öğrendiklerin kalıcı olur hem de zorunluluk yoktur. İstemeden gelişen süreçte öğrenirsin. Bu biraz imkana bakar.

Kendin çalıştığında yada kursuna gittiğinde ise iş biraz daha sıkıcı hal alıyor. Çünkü azmetmek ve öğrenmek için çaba göstermek zorundasın. Evde gerçekten devam ettirebileceksen 2 günde belirli sayıda kelime çalış. 1. gün öğrenme 2. gün tekrar niteliğinde. Sonra Haftada birde tüm öğrendiklerinin tekrarını yapacaksın.

Sonrada kalıcılığı artırmak için konuşacaksın. Evde konuşacak yoksa girersin yabancı chat odalarına konuşursun. Genelde kızları tercih ettiğimizden konu dönüp dolaşıp bir yere geliyor. Mesela ben o konuda her türlü kelimeyi konuşurum anlarım. Çok pratik yaptığımdan :n:

Kursa gittiğinde de mutlaka faydası var. Acayip gelişiyorsun. Tabi yine sana verilen bilgileri kendinde geliştirmek kaydıyla...

Xipe Totec
10.Ocak.2010, 10:46
Birde şöyle gir sorunum var , örneğin bir metini okurken , okuma anında kafamda tercüme etmeye çalışıyorum. Yani Türkçe olarak düşünüyorum ve anlamıyorum haliyle. Bir ingilizce program izlerken tvden yine aynı şey , duyduklarımı anında kafamda tercüme etmeye çalışıyorum istemeden ve dolayısıyla anlamıyorum. :/

Bunun tek nedeni, kelimeleri Türkçe karşılıklarıyla beraber ezberlediğimiz için.. Hani yazıyoruz kelimeyi, karşılığınada Türkçesini ezberle babam ezberle.. Haliyle cümleyi gördüğümüz zaman, sadece ezberlediğimiz Türkçe karşılığı ile düşünüyoruz, geniş düşünemiyoruz ve bocalıyoruz..

Yurtdışına gitme imkanınız varsa en güzeli o mutlaka değerlendirin.. Hele ünide erasmus programına durumunuz şartlara uygunsa mutlaka başvurun..

Universal
17.Ocak.2010, 23:41
Kursda öğrenmen zor olabilir. Üniversitede %100 ingilizce eğitim aldığım için öğrenmek zorunda kaldım. Kendini şartlamassan zor öğrenirsin. Her fırsatta İngilizce konuş. İngilizce kitap oku, gazete satın al. Filmleri İngilizce dinleyerek izle ve alt yazı koyacaksan İngilzce altyazı koy.

Yurtdışında öğreneceksen, gittiğin ülkede kesinlikle Türkçe bilen birisi ile ilişki kurma ve bir arkadaşın ile gitme. Oraya git ve sadece İngilizce konuşabileceğin arkadaşlar edin. Ben bu yüzden tek başıma Alaska veya Kanada'ya gidip hiçbir Türk bulmadan bir kaç ay kalmayı düşünüyorum.

Ahmet Göktaş
18.Ocak.2010, 00:42
Kursda öğrenmen zor olabilir. Üniversitede %100 ingilizce eğitim aldığım için öğrenmek zorunda kaldım. Kendini şartlamassan zor öğrenirsin. Her fırsatta İngilizce konuş. İngilizce kitap oku, gazete satın al. Filmleri İngilizce dinleyerek izle ve alt yazı koyacaksan İngilzce altyazı koy.

Yurtdışında öğreneceksen, gittiğin ülkede kesinlikle Türkçe bilen birisi ile ilişki kurma ve bir arkadaşın ile gitme. Oraya git ve sadece İngilizce konuşabileceğin arkadaşlar edin. Ben bu yüzden tek başıma Alaska veya Kanada'ya gidip hiçbir Türk bulmadan bir kaç ay kalmayı düşünüyorum.

Abi kanada pahalıymış , vize dert oluyor yurt dışında ve maliyet. Alaska hakında bilgim yok.

Nocna Mora
18.Ocak.2010, 09:57
Ben şahsen bilgisayar oyunlarından geliştirdim ingilizcemi. Tam olarak bir eğitim almadım. Oyunları oynadıkça ne ne anlama geliyor öğrendim ki her çeşit oyunu oynayan birisiyim özellikle cod serileri baya yardımcı oldu :D

Universal
20.Ocak.2010, 00:40
Abi kanada pahalıymış , vize dert oluyor yurt dışında ve maliyet. Alaska hakında bilgim yok.

ABD gitmek istemiyorum. Çünkü; bu ülkeye gittiğimde kendime hakim olamam, Las Vegas'a gider kumar oynar, Los Angeles'da sapıtırım. Bu nedenle gitmek istemiyorum. O yüzden Kanada ve Alaska dedim. Ama zaten Kapıkule'den çıktığınız anda cebiniz yanıyor. O nedenle paradan çok rahat bir ortam bulmak gerekir. Birde ek olarak Avustralya var. Ama en önemlisi, gittiğiniz yerde Türk bulmamak gerek. Eğer rahat anlaşacağınız arkadaş arıyorsanız, Koreli veya Afrikalı bulun. Bu iki millet Türkleri çok seviyor. İnanılmaz derecede. Güvenilecek iki millet.

Ahmet Göktaş
21.Ocak.2010, 20:16
Arkadaşlar herkes kelimeleri ingilizce-ingilizce sözlükten öğren diyor.

Ama zaten ben kelimeyi bilmediğim için türkçesine bakıyorum , ingilizce anlamını nasıl anlayacağım ? çözemedim bu olayı.

Nocna Mora
21.Ocak.2010, 20:52
Dediğim gibi oyun oyna (: