View Full Version : Araba Tavsiyesi
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 20:25
Herkese merhaba.Anladım ki artık bu sitede fm olayı bitmiş, hitini kaybetmiş bende hemen arabalarla alakalı bir konu açıp durumu toparlayalım dedim :D
Şaka bir yana araba almayı planlıyoruz.Burada bizden yaşça büyük olan tecrübeli insanlar var.Onların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.Şimdi biz 2005 veya 2006 model bir Hyundai H100 açık kasalı kamyonet almayı düşünüyoruz.Ama bir kaç kişi h100 lerin motoru 100.000 görmez ve çok fazla yakıyor dediler.Aynı alanda bir de Kia baktık fakat güven vermiyor araç.Bütçemiz 15-16 bin arası.Sizlerden isteğim Hyundai mi yoksa Kia mı almalıyım yardımcı olmanızdır.Ayrıca çevrenizde kullanan varsa onlardan da bilgi alırsanız çok memnun olurum.
RaSenGan
10.Nisan.2010, 20:30
İnternetten bir baktım 2.el olan h100'lere.Çoğu 100.000'i geçmiş 230.000 olan bile var.Onlar sallıyor sanırım :)
yunusgs
10.Nisan.2010, 20:32
Ooo.Hayırlı olsun Yaşar abi.İnşallah kafana göre bir araç bulabilirsin.Herkes senden yardım isterdi her zaman,bu kez sen diğer kişilerden yardım istiyorsun :D
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 20:37
İnternetten bir baktım 2.el olan h100'lere.Çoğu 100.000'i geçmiş 230.000 olan bile var.Onlar sallıyor sanırım :)
Tamam da mayg ya servis gördüyse araç nereden bileceğiz ? :) Gerçi bende sağlam araç diye biliyorum ama kurt düşürdüler içime.
Ooo.Hayırlı olsun Yaşar abi.İnşallah kafana göre bir araç bulabilirsin.Herkes senden yardım isterdi her zaman,bu kez sen diğer kişilerden yardım istiyorsun :D
Sağolasın Yunus.Eee keser döner sap döner gün gelir hesap döner.Böyle muhtaç hale düşeriz işte :D
RaSenGan
10.Nisan.2010, 20:40
Tamam da mayg ya servis gördüyse araç nereden bileceğiz ? :) Gerçi bende sağlam araç diye biliyorum ama kurt düşürdüler içime.
Abi internetten bak bir ton araç var böyle.Motoru çok temiz falan diyorlar 100 küsürde olana.Birkaçı servis görmüş olabilir de hepsi görmemiştir heralde.Hem bizim eski komşuda vardı.Kendimi bildim bileli o araç o adamda var hem de taş gibi :D
Homer J.S
10.Nisan.2010, 20:42
Yaşar abi babamlar iş yerinde H100 kullanıyor, o arabaların içerisindeki en iyi araba yani.
Tavsiyemdir.
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 20:49
Abi internetten bak bir ton araç var böyle.Motoru çok temiz falan diyorlar 100 küsürde olana.Birkaçı servis görmüş olabilir de hepsi görmemiştir heralde.Hem bizim eski komşuda vardı.Kendimi bildim bileli o araç o adamda var hem de taş gibi :D
Sağolasın mayg.Kırmızı cümle hoşuma gitti :D
Yaşar abi babamlar iş yerinde H100 kullanıyor, o arabaların içerisindeki en iyi araba yani.
Tavsiyemdir.
Sağol Çağdaşcım.Babanlarda kullanıyorsa bir kaç fikir danışırız artık.
yunusgs
10.Nisan.2010, 20:50
Babama sordum şimdi ben de abi.Kia'dansa Hyundai çok daha iyidir diyor.Hyundai'ı önerdi.
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 20:55
Sağolasın Yunus.Bakalım artık şimdi 2005 mi 2006 mı o kaldı kafamda.
BaFraLı
10.Nisan.2010, 20:58
Yaşar abi benim babam sanayide oto servis, yazları bende gidiyorum ara sıra bilgilerimden söyleyeyim :D.
H100'ü yük taşımak vs. gibi işlemler için mi alıyorsunuz ? Eğer onun için alıyorsanız birebir,güzel bir kamyonet tarzı.Arkadaşımın babası reklamcı. H100 kullanıyorlar,gayet memnunlar.H100'ün ön takımı ve oturma yerleri falan baya kullanışlı.Birde aracın bir parçası bozulsa veya bir farı kırılsa falan yedek parça bulma konusundada Hyundai daha iyi. Ben her türlü H100 diyorum. H100'e binme şansımda oldu gayet kullanışlı bir araç.
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 21:08
Şimdi Tolgacım bu arabayı babama almayı düşünüyorum.Kendisi Pvc işi yapıyor haliyle yük taşıyacak.O zaman babana bir sorsana Tolga 2005 veya 2006 model H100 leri nasıl bilir ? :D Yakıt kullanıma nedir ? Yüklü iken 25 krşu geçermi ?
BeeTLeJuiCe
10.Nisan.2010, 21:22
Bende Kia derim. Hyundai son zamanlarda kalitesini düşürürken Kia arttırıyor. İkisi içinde Kia yada Hyundai showroomlarına gidersen illaki ikinci el olarak onlarda da vardır en iyi bilgiyi oradan alabilirsin aslında. Gerçi kullananların söyledikleri daha gerçekçi olacaktır ama showroomlarda her soruna cevap alabilirsin.
BaFraLı
10.Nisan.2010, 21:26
Yaşar abi sordum, 2005 ve 2006 model arasında çok fazla göze batacak kadar bir özellik,bir fark vs. bişi olmadığını söyledi. Yani babamında tavsiye ettiği bir araç.PVC işi için genelde Transitlerin kamyonet tarzını kullanıyorlar. Ama H100'ler konfor olarakta,teknolojik olarakta,yakıt tüketimi olarakta çok iyi. Yakıt tüketimi için şey dedi babam, Kia'dan kesinlikle az yakıyomuş. Yani bir tahmini olarak bişi demedi ama KİA'dan daha kullanışlı ve az yakan bir araç H100 dedi.Yakıt olarak ortalama 10 lira gibi bişi yakıyormuş.Motor ve donanım olarakta iyi bir kamyonet.Bizde sana H100'ü tavsiye ediyoruz :DFiyat olarakta 12.000 lira ile 16.000 lira arası değişiyor fiyatları, ama bu fiyatlar 2.el mi sıfır mı onu bilemiyorum :).Babam şuan dışarı çıktı çıkmadan önce bunları söyledi :D.
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 21:29
Bende Kia derim. Hyundai son zamanlarda kalitesini düşürürken Kia arttırıyor. İkisi içinde Kia yada Hyundai showroomlarına gidersen illaki ikinci el olarak onlarda da vardır en iyi bilgiyi oradan alabilirsin aslında. Gerçi kullananların söyledikleri daha gerçekçi olacaktır ama showroomlarda her soruna cevap alabilirsin.
Mustafa söylediklerin doğru ama almayı düşündüğümüz araçlar 2005 2006 model yani Hyundai'nin kaliteye önem verdiği zamanlara denk geliyor.Yeni model alacak olsaydık bu söylediklerin çok işime yarardı.Sağolasın.
Yaşar abi sordum, 2005 ve 2006 model arasında çok fazla göze batacak kadar bir özellik,bir fark vs. bişi olmadığını söyledi. Yani babamında tavsiye ettiği bir araç.PVC işi için genelde Transitlerin kamyonet tarzını kullanıyorlar. Ama H100'ler konfor olarakta,teknolojik olarakta,yakıt tüketimi olarakta çok iyi. Yakıt tüketimi için şey dedi babam, Kia'dan kesinlikle az yakıyomuş. Yani bir tahmini olarak bişi demedi ama KİA'dan daha kullanışlı ve az yakan bir araç H100 dedi.Yakıt olarak ortalama 10 lira gibi bişi yakıyormuş.Motor ve donanım olarakta iyi bir kamyonet.Bizde sana H100'ü tavsiye ediyoruz :DFiyat olarakta 12.000 lira ile 16.000 lira arası değişiyor fiyatları, ama bu fiyatlar 2.el mi sıfır mı onu bilemiyorum :).Babam şuan dışarı çıktı çıkmadan önce bunları söyledi :D.
Tolga sorupta cevapladığım her soru helal olsun sana :D Bu söylediklerin içimi rahatlattı şimdi.Yarın bir Kemalpaşa'ya gidip araba pazarına göz atayım.
KaPaLı
10.Nisan.2010, 21:32
Yaşar bende sana tavsiyede bulunayım. Eğer alacaksanız direk Transit alın geçin. Hyundai - Kia gibi arabaların parçaları çok pahalı. Kendimi bildim bileli sanayiye giderim dükkana, bilirim parça fiyatlarını. Transit taş gibi araba. Hiç değilse alıcısı çıkar.
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 21:37
Yaşar bende sana tavsiyede bulunayım. Eğer alacaksanız direk Transit alın geçin. Hyundai - Kia gibi arabaların parçaları çok pahalı. Kendimi bildim bileli sanayiye giderim dükkana, bilirim parça fiyatlarını. Transit taş gibi araba. Hiç değilse alıcısı çıkar.
15 16 bine düzgün transit yok abi.Bir de bulsak bile çok hantal bir görüntüsü var.Ayrıca çok büyük.Babam acemi olduğundan kullanamaz onu.O yüzden o 2 markayı tercih ettik.Birde Hyundain yedek parça ağı genişlemiş galiba.
Ahmet Göktaş
10.Nisan.2010, 21:40
Telefon önerisi , PC önerisi , oyun önerisi isteyen gördümde alacağı arabayı foruma soranı ilk defa görüyorum Yaşar abii :D :n:
KaPaLı
10.Nisan.2010, 21:41
Çok öncelerden açılan konuyu hatırlıyorumda. Yemek tarifi verelim diyen üyelervardı :n: Şu anda yönetici bu arada :D
Fiyat konusu öyledir ama işte taş gibi araba satıcısıda hemen bulunuyo.
BaFraLı
10.Nisan.2010, 21:45
İsmail abinin dediği gibi bizim buralardada genelde transit kullanılıyor öyle işler için.Ama H100'lerin görüntüsü bile temiz bir kamyonet,daha konforlu daha ufak yani baya iyi bişi :).Ama transitte tabi böyle işler için 1 numara :D
Universal
10.Nisan.2010, 21:46
Honda Civic öneririm, bühtçenize göre en iyi araba.
Ahmet Göktaş
10.Nisan.2010, 21:53
Önericek olursam , Palio derim uvvv süper kaçıyorlar yaa :D Altından gidiyor araba :n:
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 21:55
Telefon önerisi , PC önerisi , oyun önerisi isteyen gördümde alacağı arabayı foruma soranı ilk defa görüyorum Yaşar abii :D :n:
Eee bilgisizlik böyle bir şey Ahmet Göktaş :D
Önericek olursam , Palio derim uvvv süper kaçıyorlar yaa :D Altından gidiyor araba :n:
700 kilo yük varkende yağ olacağı kesin ama kaçması değil :D
Çok öncelerden açılan konuyu hatırlıyorumda. Yemek tarifi verelim diyen üyelervardı :n: Şu anda yönetici bu arada :D
Fiyat konusu öyledir ama işte taş gibi araba satıcısıda hemen bulunuyo.
İşte o fiyata benim param yetmiyor İsmail abicim :D
İsmail abinin dediği gibi bizim buralardada genelde transit kullanılıyor öyle işler için.Ama H100'lerin görüntüsü bile temiz bir kamyonet,daha konforlu daha ufak yani baya iyi bişi :).Ama transitte tabi böyle işler için 1 numara :D
Tabiki zaten alırsın ford olursun lord! diye bir sözde vardı.Daha farklı versiyonları da varda neyse:D
Honda Civic öneririm, bühtçenize göre en iyi araba.
2 metrelik doğramayı neresine koyarız Batuhan :D
Universal
10.Nisan.2010, 22:25
Ben binek otomobil düşündüğünü sandım. Tata öneririm. Model adı hatırlamıyorum. www.sahibinden.com adresinden bakabilirsin.
Uchiha Itachi
10.Nisan.2010, 22:26
Ben binek otomobil düşündüğünü sandım. Tata öneririm. Model adı hatırlamıyorum. www.sahibinden.com (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.sahibinden.com ) adresinden bakabilirsin.
Yapma Batuhan'cım ya :D Tata İndiza ile girmiştim ben ehliyet sınavına.O ne takoz arabaydı ya.Bir de 2005 modeldi.Lanet gelsin dedim nefret ettirdi kendinden :D
Universal
10.Nisan.2010, 22:29
Tata ile mi? Şaka gibi. :) Fiat alman gerek o zaman...
BaGa TaRKaN
11.Nisan.2010, 01:24
Kamyonet Alacaksan Fiat'tan Şaşma.
Uchiha Itachi
11.Nisan.2010, 01:55
Kamyonet Alacaksan Fiat'tan Şaşma.
Açık kasa h100 tarzı Fiatın arabası varmı abi ?
http://www.otoraba.com/mbrimg/0907/2/33395_1.jpg