PDA

View Full Version : Kondisyon Sorunu



Aresny
25.Nisan.2010, 23:41
Merhaba arkadaşlar,

Aslında bu başlığı "genel tartışmalar" bölümüne ile buraya açıp açmamakta kararsız kaldım fakat soru(nu)ma verilecek cevaplar dolayısıyla bu bölümü daha uygun gördüm.

Beşiktaş'ın bşaında 4 sezon bitirdim. Şuan ise 5. sezounumun son 10 haftasına girdim. İlk 2-3 yıl kondisyon ile ilgili hiçbir sıkıntım yokken, özellikle 4. sezonun başından itibaren gözle görülür bir düşüş yaşadım. 3-4 günde bir maç yapmayı takım kaldıramamaya başladı. Önceki yıllarda %98+ ile başlayan kondisyonlar şimdi %92 lerde başlıyor. Dolayısıyla maçın ikinci yarısında hangi oyuncumu çıkartıp da dinlendireyim diye düşünüyorum sürekli. Ve bu sorun özellikle, takımın maçlarda yeterince güçlü olmamasına ve basit puan kayıplarına neden oluyor. Bu genel olarak bir sorun mu yoksa bende mi var sadece diye internete baktığımda yabancı forumlarda da buna benzer sorularla karşılaştım fakat kimse istediği yanıtı alamamış.

- Fitness Coach larımda bir sorun yok, ilk sezondan beri aynı kişiler.
- Taktiğim de 5 sezondur aynı.
- Hayır, kadromda 45 oyuncu bulundurup her maç farklı kadro ile çıkarak gerçekçilikten uzak bir oyuna dönüşmesini istemiyorum. İdeal sayıda oyuncu ile normal bir şekilde oynamak istiyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler =)

baristayfur
26.Nisan.2010, 00:31
Oyuncularınızı dinlendirmeyi düşündünzmü hiç?

Arada sırada yapın faydalı oluyor. Bi nebze olsada çözüm getirebilir belki

sentugo
26.Nisan.2010, 09:15
25 oyuncu ile her türlü kondisyon sorunu yaşamadan devam edebiliyorum..

nannar
26.Nisan.2010, 09:19
Kullandığın antreman sisteminde programın yogunlugunu azalt...

Flawless Victory
26.Nisan.2010, 10:19
1. Oyuncuları maçlardan sonra dinlendir.

2. Rotasyon gerçekçiliği bozmaz, mecbursun rotasyon yapmaya. Bütün oyuncularını hazır tutarsan çok daha kolay şampiyonluklara ulaşırsın.

3. Antrenman programında sezon sonunda, yeni sezon başlayana kadar antrenmanların fiziksel yönünü artır.

4. Oyuncu transfer ederken stamina yüksek olanları tercih et, eğer illa kondisyon sorunum olmasın diyorsan.

Aresny
26.Nisan.2010, 16:23
@ baristayfur

Dinlendirmeye çalışıyorum elimden geldiğince fakat yine de bir faydasını göremedim.

@flawless victory

Rotasyona mecburum tabii ki ama Şampiyonlar Ligi'ne başka, Türkiye Ligine başka 11 le çıkmak istemiyorum. Rotasyon zaten yapıyorum fakat maksimum 25-26 oyuncu üzerinden yapıyorum. Sezon aralarında da dediğin gibi fiziksel antremanlara ağırlık veriyorum. Zaten dediğim gibi, aynı taktik, aynı antreman programları, aynı koçlar, hemen hemen aynı oyuncular, fakat 3. sezonumun sonlarına doğru başlayan bir problem. :icon_frown:

Bakalım, bir gelişme gösterebilirsem buradan da yazarım =)

Flawless Victory
26.Nisan.2010, 17:54
Çok tempolu oynuyorsan tempoyu düşür, kısa paslara yönel, tabi buna uygun oyuncuların varsa.

GeorgeWeah
11.Mayıs.2010, 17:36
Kadrodaki bütün oyuncuları kullanmaya bak bence. Mesela 3 gün ara ile oynanan maçta staminası yüksek olan oyuncuları kullan. Diğer oyuncuları dinlendir. Zaten kondisyonları ile kendilerini belli ederler.

mjoo08
12.Mayıs.2010, 02:50
Benimde böyle oluyordu alt takımdan oyuncu çıkartıp onları oynatıyordum. Her maç 2 farklı oyuncu oynatırsanız takım düzene girecektir. Gereksiz transferde yapmamalısın. Oynatmayacağın adamı alma yani. Takımdaki herkesi oynat.