PDA

View Full Version : İşte twitter'ı karıştıran 17 yaşındaki liseli

E.Cartman
12.Mayıs.2010, 19:39
Bilgisayar kurdu Bora: Hacker değilim, yazılım çok basit

http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2010/05/12/iste-twitter-i-karistiran-17-yasindaki-liseli-643937.Jpeg

İnternetteki en popüler sosyal paylaşım sitelerinden twitter'da bulduğu açıkla Demi Moore, Megan Fox ve Bill Gates gibi ABD'deki birçok ünlü ismin hayranlarını kaybetme telaşı yaşamasına neden olan kullanıcı,nın Zonguldak'ta oturan bilgisayar kurdu 17 yaşındaki lise öğrencisi Bora Kırca olduğu ortaya çıktı. Hesabının kapatılmasının ardından yeni bir twitter hesabı aldığını belirten Bora Kırca, “Ben hacker değilim. Kimseyi rahatsız etmek için yapmadım bunu. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum” diye konuştu.

Zonguldak'ta, öğretmen 43 yaşındaki Atiye Kırca ve maden mühendisi 49 yaşındaki Ömer Kırca çiftinin 2 çocundan biri olan Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi Bora Kırca, ‘Accept’ adlı Alman heavy metal müzik grubunu beğendiğini, ‘Accept pwnz’ ifadesiyle siteye yazdı. Ardından, bilgisayar dilinde ‘harika’ anlamında kullanılan bir kısaltma olan ‘Pwnz’'yi, kullanıcı adı olarak seçen bir kişinin kendisini takip etmeye başladığını gören Kırca, bu sefer ‘Accept Bill Gates’ yazdı. Bill Gates'in de kendisini takip ettiğini gören Kırca, böylece ‘Accept’ kodunu yazdığı kişinin kendisini takip etmeye başladığını keşfetti. Bu sırrını, ‘bilo31’ rumuzuyla yazdığı İnci Sözlük sitesinde önceki akşamüstü açıklayan Bora Kırca, böylece yüzlerce kullanıcının aynı yöntemi kullanmasını sağladı.

SİTE YÖNETİMİ AÇIĞI GİDERDİ

ABD'deki birçok ünlü isim, kendi talepleri olmadığı halde yüzlerce Türk'ün twitter mesajlarını takip etmeye başladıklarını fark etti. twitter'da krize neden olan bu açık, site yönetiminin devreye girmesiyle giderilirken, yapılan araştırmada sorunun kaynağı olduğu tespit edilen Borca Kırca'nın da hesabı kapatıldı.

twitter'ı karıştıran Bora Kırca, DHA muhabirine konuştu. 4 yıldır bilgisayar programcılığına ilgi duyduğunu söyleyen Bora Kırca, twitter'da krize neden olan açığı tesadüfen bulduğunu söyledi. Tam bir bilgisayar kurdu olan Bora Kırca, “Bir gün okuldan gelirken kulaklığımdan Accept adlı grubu dinliyordum. Eve geldiğimde ‘Accept Pwnz’ ifadesini tweet olarak girdim. Bunu yazdığım zaman ‘Pwnz’ adlı kullanıcının beni takip ettiğini fark ettim. Ve ondan sonra ‘Accept Bill Gates’ yazdım. Bi baktım, Bill Gates de beni takip ediyor. Böylece ‘Accept’ adlı kelimenin, birinin seni takip etmesini sağladığını fark ettim” dedi.

‘ZARAR VERME AMACIM YOKTU’

Hesabının kapatılmasının ardından yeni bir twitter hesabı aldığını belirten Bora Kırca, “Şu anda yeni hesabım açık. Kimseyi rahatsız etmek için yapmadım bunu. Sadece ünlüleri ekledim. Kimseye zarar verme amacım yoktu. Verdiğim rRahatsızlıktan dolayı özür diliyorum” diye konuştu.

twitter'ın yazılımının çok basit olduğunu da savunan Bora Kırca, “Aslında ben, tek başıma böyle bir sistem yazabilirim” dedi.

Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istediğini, ardından da yurt dışında master yapmayı hedeflediğini belirten Bora Kırca, hacker olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

----------------------------------------------------------------------------------------------

Anlıyacağımız tamamen şansa bulmuş :D:D:D

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 20:06
Rumuza bak bilo31 :D

Universal
12.Mayıs.2010, 20:06
Bunu ben geçen gün denedim. Şansa yetişemedik, kimler beni takip edecekti bir bilseniz. :)

Universal
12.Mayıs.2010, 20:07

Ayın Aygünü, bu haberde dikkatini bu mu çekti?

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 20:37
Ayın Aygünü, bu haberde dikkatini bu mu çekti?

:D Yok abi diğer yerler de dikkatimi çekti de en çok çeken yer burası oldu :D

El Barto
12.Mayıs.2010, 20:40

İnci Sözlük denen yere girmedin mi hiç Aygün? Girmediğin bu nicki garipsediğinden belli oluyor.

İnci Sözlük denen gereksiz oluşum ki bunu yazdım diye forum saldırıya uğrayabilir internet sitelerine, televizyon programlarına falan saran gereksizler sürüsünün oluşturduğu bir topluluk.

Okay Karacan'ı İnci Yarakos diye bir futbolcu olduğuna canlı yayında inandırmış kimselerdir bu cücük beyinliler.

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 20:42
İnci Sözlük denen yere girmedin mi hiç Aygün? Girmediğin bu nicki garipsediğinden belli oluyor.

İnci Sözlük denen gereksiz oluşum ki bunu yazdım diye forum saldırıya uğrayabilir internet sitelerine, televizyon programlarına falan saran gereksizler sürüsünün oluşturduğu bir topluluk.

Okay Karacan'ı İnci Yarakos diye bir futbolcu olduğuna canlı yayında inandırmış kimselerdir bu cücük beyinliler.

Yok ilk kez duydum abi ismini burda.O zaman normal bir şey :)

Universal
12.Mayıs.2010, 20:44

Habertürk'de yayınlanan Tarihin Arka Odası adlı programda mail ile katılıp, Türkiye'de çok büyük bir sözlük olduğunu bu sözlüğün inci sözlük olup, program sunucuları hayretler içine düşüren ve bir kaç saat sonra başka bir izleyiciden gelen mail ile böyle bir sözlüğün olmadığını öğrendikten sonra başta Murat Bardakçı olmak üzere çok fazla laf yiyen bir sitedir.

El Barto
12.Mayıs.2010, 20:46
Yok ilk kez duydum abi ismini burda.O zaman normal bir şey :)

Gir bak. Arama bölümüne bilo31 yaz. Bu olaydan sonra dün ve bugün hakkında yazılanlara bir bak. Anlayacaksın durumu. :)

Habertürk'de yayınlanan Tarihin Arka Odası adlı programda mail ile katılıp, Türkiye'de çok büyük bir sözlük olduğunu bu sözlüğün inci sözlük olup, program sunucuları hayretler içine düşüren ve bir kaç saat sonra başka bir izleyiciden gelen mail ile böyle bir sözlüğün olmadığını öğrendikten sonra başta Murat Bardakçı olmak üzere çok fazla laf yiyen bir sitedir.

O programı canlı seyrettim. İnci kaplı sözlük varmış Topkapı Sarayı'nda diye mail atmışlar. İnsanlarda insan yerine koyup mail atanı cevap vermişlerdi.

RaSenGan
12.Mayıs.2010, 20:57
Gir bak. Arama bölümüne bilo31 yaz. Bu olaydan sonra dün ve bugün hakkında yazılanlara bir bak. Anlayacaksın durumu. :)

Baktım abi anladım durumu :D

Bursaspor
12.Mayıs.2010, 21:20
Şans işte, zaten bilerek yapsa niye çıkıp açıklasın kendini.

Bu İnci'nin garip hareketlerinden ilki değil, hatırlarsanız, Bordeaux'u da UEFA'nın anketinde ŞL şampiyonu yapmışlardı, ayrıca NTVSpor'un çeşitli anketlerinde en az oyu alana yüklenip birinci yapma eğilimleri, eşitliği bozma çalışmaları vardır.

E.Cartman
12.Mayıs.2010, 21:26
Baktım abi anladım durumu :D

aynen bende anladım durumu :D:D:D

Addolorato
12.Mayıs.2010, 21:26
Girdim baktım sözlüğe ne biçim konular yahu onlar :n:

KaPaLı
12.Mayıs.2010, 21:32
twitter'ın yazılımının çok basit olduğunu da savunan Bora Kırca, “Aslında ben, tek başıma böyle bir sistem yazabilirim” dedi.

Hee tamam görürsem söylerim :) Kolaydı zaten böyle bir yazılım yapmak. Klasik Türk deyişidir zaten. Şansa bulmuş birde beğenmiyo, bende yaparım demeye başlamış. Hey Allahım.

E.Cartman
12.Mayıs.2010, 21:36
Hee tamam görürsem söylerim :) Kolaydı zaten böyle bir yazılım yapmak. Klasik Türk deyişidir zaten. Şansa bulmuş birde beğenmiyo, bende yaparım demeye başlamış. Hey Allahım.

mesele yazılımı yazmak değil zaten mesele yazılımı taşıyacak serverda :n::n:

Börk
12.Mayıs.2010, 21:52
Yok o değilde bir arkadaşın yorumuna baktım.Gerçekten babası bilo31'i görünce hiç mi demez"abaza mısın sen ?" diye.40 yaşındakiler 31'i bilmiyor mu yoksa.

vuque
12.Mayıs.2010, 22:10
Kusura Bakmayın Ama Zekaözürlülerin Toplandığı Yer İnci Zaten...
Bugünde 4chan Baskını Yapacaklardı Göya Ama Yemedi :D :zuhaha
Bu Arada Bilmeyenler İçin 4chan İnci'nin Dünya Çapında Olanı Ve Daha Vurdulu Kırdılısı Diyeyim :D
Bu Arada İnci'ye Sakın TSI'yi Düşürmeyin Bi Dadanırlarsa Uğraş Babam Uğraş Çoluk Çocukla Savaşırız...
Haa İnci'ye Girip Vuque Diye Bi Aratın İsterseniz.2 Entry'de Olsa Banada Sövmüşlükleri Var Bi Forumda Düşüncelerimi Dile Getirdim Diye...

Börk
13.Mayıs.2010, 09:37
Ov.Arattım durum pek içler açısı değil Özerk abi.

Trabzonspor
13.Mayıs.2010, 10:08
Adam 200 metre ötemde oturuyormuş:D

Ne kadar gereksiz varsa bizim ülkemizde olur zaten.

vuque
13.Mayıs.2010, 10:14
Ov.Arattım durum pek içler açısı değil Özerk abi.
Verdikleri Link'e Bakarsan(Bana Küfür Etme Sebepleri) Zaten Onları Takmadığımı Söylemiştim...
Bu Kadar Boş İnsanın(İnciciler) Bizim Ülkemizde Olduğunu Bilmeyi Bırak;Yaşadığını Bilmek Bile Yeterince Üzücü Zaten...