View Full Version : Youtube'a erişim IP'leri de engellendi!
SAİT71
18.Haziran.2010, 14:22
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/913920100617074401460.jpg
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'a yasak çeşitli yönetmelerle deliniyordu. Ancak son olarak mahkeme siteyle bağlantılı 44 IP adresine de erişim yasağı getirdi.
Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, ''Youtube'' internet sitesiyle bağlantılı 44 IP adresine erişimin engellenmesine karar verdi.
Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) başvurarak, ''Youtube'' internet sitesine erişimi sağlayan yeni IP adresleri olup olmadığını sordu.
TİB, Cumhuriyet Savcısı Kayral'a gönderdiği cevapta, erişimi sağlayan 44 yeni IP adresinin tespit edildiğini belirtti.
Bunun üzerine Kayral, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, 44 yeni IP adresine erişimin engellenmesi istemiyle ek karar çıkartılmasını talep etti.
Mahkeme, talebi yerinde görerek, ''Youtube'' internet sitesine ait olduğu tespit edilen 44 yeni IP adresine erişimin engellenmesine karar verdi.
AA
:icon_confused:
Zekirdek
18.Haziran.2010, 14:24
Artik acmasalarda olur youtube den beni soguttular.
Flawless Victory
18.Haziran.2010, 14:34
Maharet youtube'u engellemekte değil, o videoları youtube'dan kaldırtacak gücü sergilemekte.
di canio
18.Haziran.2010, 14:45
Bir ekşisözlük yazarı diyor ki; "youtube ve google'ı engellemeye harcadığını vakti, engellemek için gösterdiğiniz azmi, işsizlikle, yoksulukla, yolsuzlukla, terörle mücadele için harcasaydınız keşke."
Nedvedmania
18.Haziran.2010, 14:46
Giren giriyor takılmayın bu haberlere :)
di canio
18.Haziran.2010, 14:48
Ben de girebiliyorum ama her videoda "We're sorry, the page you requested cannot be found." mesajı veriyor.
goosfraba
18.Haziran.2010, 14:51
çeşitli yollardan girip, videoyu izleyemedikten sonra bir anlamı yok zaten.
Nedvedmania
18.Haziran.2010, 14:52
Bende bir sorun yok.
Trabzonspor
18.Haziran.2010, 15:22
Ben giriyorum dns falan da değişmedim hemde nazar değmesin :D
Özgür Çetin
18.Haziran.2010, 16:57
Daha 5 dakika önce girdim ve izledim!!
Her türlü açarım aga:D
KaPaLı
18.Haziran.2010, 17:27
Yasaklayın yasaklayın.
Maharet yasaklamakta değil o videoları kaldırtmakta. Yerse kaldırsanıza onlarıda.
yunusgs
18.Haziran.2010, 19:00
Girişi yasaklamak sadece 'buz dağının görünen kısmı' bir de görünmeyen kısmı var,o kısımda ise o videolar hala duruyor.
E.Cartman
18.Haziran.2010, 19:16
yasaklıyosunuz da n'oluyor bizden başka herkes görüyor, izliyor bu video'ları bize cevap hakkı doğuyor ama cevap veremiyoruz. Videolarıda sildiremiyoruz ne anlamı var ki yasaklamanın...
SAİT71
18.Haziran.2010, 22:11
O değilde bir video izlemek için bir sürü işlem yapıyorsun.. Bir kere her windowstan sonra Jacker programını yada DNS ayarlarını değiştirmek bana zor geliyor.. NAsıl bir ülkede yaşıyoruz.. Youtube'de o videolar duruyor biz ülkede siteyi yasaklıyoruz..
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış
uAburak89
18.Haziran.2010, 22:15
Suçlu olarak gördükleri youtube, ceza kestikleri biz kullanıcılar. Çok saçma bir karar.
Revolution
18.Haziran.2010, 23:39
Allah hepsine akıl fikir versin .
CeNTeR_TR
19.Haziran.2010, 00:10
Arada giriyor bende.
Fakat k v c gibi tunnel muhabbetlerinde direk giriyor.
Hugo
19.Haziran.2010, 00:28
bana da öğretsin girebilenlerden birisi yahu :) özel mesajları bekliyorum :D
SAİT71
28.Haziran.2011, 00:05
YouTube'un engel macerası sürüyor
http://www.haber5.com/img/6LOsOHNo.jpg
Ünlü video platformu YouTube'un ülkemizdeki engel macerası devam ediyor.
Az önce siteye girmeye çalışanlar ilginç bir sürprizle karşılaştı. Peki YouTube engellendi mi?
Türkiye ve YouTube arasındaki olaylı ilişki bir türlü sakinleşmiyor. Uzun yıllar boyunca ülkemizde engelli kalan ünlü video platformu YouTube geçtiğimiz sene mahkemeyle anlaşarak tekrar açılmıştı.
Ancak, son 15 dakikadır YouTube'a normal DNS ile giren kullanıcılar siteye erişemiyorlar. Standart DNS'lerle YouTube'a girilmeye çalışıldığı zaman kullanıcıların karşısına sadece beyaz bir ekran geliyor.
YouTube Filtrelendi mi?
Daha önceki engellemelerde bulunan mahkeme kararı sayfası da olmadığı için herkesin aklı karışık. İddialara göre YouTube BTK'ın yeni filtre sistemine takıldı ve bu yüzden açılmıyor.
Öte yandan, DNS değiştirildiği zaman video platformuna ulaşmak mümkün. Şimdilik yetkililerden bir açıklama yok ama olaylar geliştikçe ShiftDelete.Net ekibi olarak sizleri durumdan haberdar edeceğiz.
Geçtiğimiz haftalarda Google'ın Maliye Bakanlığı yetkilileriyle anlaşıp vergi affından faydalandığı iddia edilmişti. Bu durumdan sonra teknik bir sorun da YouTube'un başını yakmış olabilir.
Yaklaşık bir saat süren sorun şimdilik çözülmüş görünüyor. Bazı kullanıcılar ise hala YouTube'a giremediklerini bildiriyor. Ancak iddialara göre, bu ufak teknik sorun filtreleme sisteminin test aşmaları sırasında yaşandı.
YouTube'un bu durumuyla ilgili haberleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
haber5.com
BaGa TaRKaN
28.Haziran.2011, 00:16
Dns Falan Yok Açılıyor Bende Youtube :)
World Hollow o1
28.Haziran.2011, 17:07
Türkiye genelinde araştırsalarmış daha iyi olurmuş..
Ben sorunsuz girebiliyorum