Log in

View Full Version : Askerlik.

CeNTeR_TR
05.Temmuz.2010, 23:38
Az önce posta kutusunda adıma gelen bir zarf vardı kimden geldiğini görünce şaşırdım :)

Neyse uzatmadan konuya geçeyim

Gelen zarfın içinde yazılı olan kısım aynen şu şekilde :

2010 Mayıs celbinde sevke tabi olmanıza rağmen bu güne kadar sevkinizi yaptırmamanız nedeniyle bakaya durumuna düşmüş bulunmaktasınız.

Askeri Ceza kanunun 63'üncü maddesi gereğince bakaya suçunu işleyenler ağır hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.Bu ceza para cezasınada çevrilmemektedir.Bu iekilde mahkum edilenler seçme ve seçilme haklarını kaybetmekte ve kamu hizmetlerinden de yasaklanmaktadırlar.

Bilgi eksikliği nedeniye ileride üzücü ve olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için öğrenci hapis veya hastanede bulunuyor iseniz yurt dışında işçi işveren statüsünde çalışıyorsanız durumunuzu belgeleyen evraklarınızı askerlik şubesine göndermeniz aksi halde sevkinizi yaptırmak üzere en kısa zamanda ikametinize en yakın askerlik şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte başvurmanız gerekmektedir.

Rica Ederim.

Öncelikle başına böyle bir durum gelen varmı :) Var ise ne yaptığını belirtirse sevinirim :) Ben öğrenciyim yarın okula çıkıp öğrenci belgesi alıp askerlik şubesine gideceğimz bu yeterlimidir acaba ? Yoksa okuldan başka belgelerde almam gerekirmi ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim (:

Sekopej
05.Temmuz.2010, 23:45
Okula git, onlara biraz çıkış neden tecil işini yapmadınız diye, sonra da öğrenci belgesini alıp askerlik şubesine gidersin.

Bir sorun olmaz, hemen tecil ederler.

CeNTeR_TR
05.Temmuz.2010, 23:49
Okula git, onlara biraz çıkış neden tecil işini yapmadınız diye, sonra da öğrenci belgesini alıp askerlik şubesine gidersin.

Bir sorun olmaz, hemen tecil ederler.

TeşekkürLer Serkan.Zaten okulda bi yaygara kopacak orası kesin (:

Birde Benim Kütük Of umarım burdan halledilir yoksa bir daha uğraş dur.

El Barto
05.Temmuz.2010, 23:49
EK-C diye bir belge veriyordu galiba okul. Öğrenci işlerine git çemkir. Aldığın belgeyi de herhangi bir askerlik şubesine götürüp elden teslim et veya kütüğün nerede ise o şubeye postala aps ile. Sorun olmaz yani merak etme. :)

CeNTeR_TR
05.Temmuz.2010, 23:51
EK-C diye bir belge veriyordu galiba okul. Öğrenci işlerine git çemkir. Aldığın belgeyi de herhangi bir askerlik şubesine götürüp elden teslim et veya kütüğün nerede ise o şubeye postala aps ile. Sorun olmaz yani merak etme. :)

TeşekkürLer Emre.Demekki iş okulda bitiyor.Neyse yarın bi yaygara koparıyım okulda (:

En iyisi elden teslim etmek gibi duruyor.

El Barto
05.Temmuz.2010, 23:53
Lise bittiğinde bana da gelmişti. Ben belgeyi alıp kütüğümün bulunduğu şubeye postalamıştım. İStanbul'daki şubeler biraz gıcık. :)

CeNTeR_TR
05.Temmuz.2010, 23:57
Lise bittiğinde bana da gelmişti. Ben belgeyi alıp kütüğümün bulunduğu şubeye postalamıştım. İStanbul'daki şubeler biraz gıcık. :)

Burdakinde Bizim bir tanıdık var yarın onu bulabilirsem halledecem artık olmadı bana Trabzon yolculuğu gözükecek :)

Ey gidi Türkiye İşler İşlemez ( Okul belgeyi yollamadı ) Tanıdık olmazsa uğraşırsın pehh..

BaGa TaRKaN
06.Temmuz.2010, 01:45
O da Bişey mi Bürokrasinin En Son Acizliğini Ben Yaşadım:D Anlatsam Koparsınız Neyse Allahtan Ucuz Yırttık Geçen Hafta Hallettim Hemen:D