PDA

View Full Version : Çift forvet oynattığımız takımlarda iki forvet uç forvet-fırsatçı golcü oynarmı?



cris king
26.Temmuz.2010, 17:02
Arkadaşlar 4-4-2 de mesela çift forvetlerinizi ne oynatıyorsunuz mevkileri otomatik ayarla deyince forvete dönük oyuncuya çift forvet oluyor uç forvet forvetler için güzel bir görev ama diğer oyuncuya bir türlü görev bulamıyorum uç forvete tam forvet-destek denedim olmadı uç forvetle fırsatçı golcü deniyorum sanki yararlı ama o da ikiside benzer görev olduğu için yani ikisindede top tutma özelliği olmadığı için acaba takımın oyununu etkilermi diye kararsız kalıyorum lütfen yardım arkadaşlar çift forvetler nasıl oynar? :(

KaRaBükLü KraL
26.Temmuz.2010, 17:09
Ben genelde Fırsatçı golcü-Hedef adam oynatırım.Hedef adam hem atıp hem attırıyo çünkü fırsatçı zaten malum:)İkisi uyar ama geriye dönük çift forvette değil tek forvette tercihim benim tek forvet oynarsa geriye dönük iyi iş yapıyo:)

playeray
26.Temmuz.2010, 18:09
Ben Holosko-Gignac ikilisini oynatıyorum. Holosko Uç santrafor. Gignac Hedef adam

ForCimbom
26.Temmuz.2010, 18:22
uç forvet ne yahu? target man'dan mi bahsediyorsunuz??

nannar
26.Temmuz.2010, 18:46
yok :) advanced forv.= uç forvet sanırım

Walter Sakana
26.Temmuz.2010, 18:55
Benim dizilime göre karar verdiğim birşey. 4-4-2'de forvetlerden birini geriye dönük oynatırım ki orta sahayla forvet arasında köprü görevi görsün. 4-1-2-1-2 de ise AMC'de görevli oyuncum destek görevindeyse (oyuncuya göre karar veririm) iki forveti de atak oynatırım. AMC atak roldeyse forvetlerden birini destek yaparım. Örneğin elimde Hazard, David Silva gibi Amc'ler varsa bu oyuncular atak rollerde, top sürerek daha etkili oldukları için Amc'yi atak, forvetlerimden birini ise destek göreviyle oynatırım.

Rol dağılımına gelince; belirli bir kalıbım yok. Oynatmak istediğim sisteme ve oyuncu yapısına göre karar veririm. Gerekirse komutlarda detaylı ayarlar yaparım. Rol seçimini sadece oyuncunun oyun alanında duracağı yada hareketleneceği bölgeleri belirlemek için kullanırım. Daha sonra gerekli görürsem detaylı ayarlara girip oyuncunun özelliklerini daha etkili bir şekilde kullanmasını sağlayacak ufak düzenlemeler yaparım.

Mesela Lukaku için target man dışında uygun bir rol bulamadığım ve takımın bir target man'e odaklı hücum etmesini istemediğimden Lukaku'yu target man olarak seçerim ancak takım komutlarında target man=none yaparım. Yada diyelim ki Agüero'yu geriye dönük destek forvet olarak kullanmayı düşünüyorum. Bu rolün normal ayarları Agüero'nun özelliklerini istediğim gibi kullanmasına engel. O zaman detaylı ayarlara girip top sürme, yaratıcılık serbestliği gibi komutları gerektiği şekilde düzenlerim. Sadece mentalite ve pres komutlarına dokunmam ki rolün gerektirdiği şekilde geriye gelip top alsın.

Kısacası illa oyunun belirlediği rollere sadık kalmak zorunda değiliz. Oyuncuyu sistemde nasıl kullanmak istiyorsak ona göre gerekli ayarları yaparak bunu sağlayabiliriz.

cris king
10.Ağustos.2010, 13:48
2 li forvet oynadığınız zaman forvet ikilisi nasıl oluşuyor benimki uç forvet-fırsatçı golcü ama pek uyumlu değiller sanki ikiside benzer özellikte olduğu için... hedef adamsız 2 li tavsiyeleriniz bekliyorum(hedef adamsız bir sistem istiyorum kısacası)