İzmir'in Ordusu Süper Lig'i Sardı | Altınordu (3.Sezon)
http://hdlogo.files.wordpress.com/2011/08/altinordu.png
Altınordu Futbol Kulübü, İzmir'de kurulu, özellikle futbol dalında etkinlik gösteren spor kulübüdür. Renkleri kırmızı-laciverttir. Sportif anlamda kulüp en büyük başarısını 1966-67 sezonunda kurulan Türkiye Basketbol Liginin ilk şampiyonu olarak göstermiştir. Şimdi futbolda, 2. Lig (3. Kademe) kırmızı grupta mücadele etmektedir.
ALTINORDU İSMİNİN BULUNMASI
En önemli adım, kulübün ismiydi... Hemen her gün, isim üzerinde önemli tartışmalar yapıldı. Düşman denize dökülmüş, vatan kurtulmuş, kahraman ordumuz büyük bir zafer kazanmıştı. İşte bu muhteşem tabloya yakışır bir isim aranıyordu. İlk akla gelen Zafer, Hilal ve Kurtuluş isimleri üzerinde duruldu. Her toplantıda başka isimler masaya yatırılıyordu. Bunlar arasında Göktürk ve Sakatürk isimleri ağırlık kazanmaya başlamıştı. Toplantıda bulunanlardan Muallim Mehmet Rıza Bey, Göktürk isminde ısrar ediyordu. Toplantıyı idare eden Süleyman Ferit Bey (Eczacıbaşı), “Ben de bir Türk ismi buldum, Yine büyük bir Türk İmparatorluğu olan Altınordu ismini kulübün adı yapalım” fikrini orntaya attı. Ve bu teklif hiç itirazsız kabul edilerek kulübün ismi Altınordu olarak kabul edildi. Süleyman Ferit Bey ise Altınordu’nun hem isim babası, hem de kurucu başkanı oldu.
Takımın lakabı ise Kırmızı Şeytanlar.Son yıllarda yapılanmaya gittiler kaliteli bir kadro kurdular.Bu takımın transfer politikasını da beğeniyorum.İyi yerli oyuncular keşfediyorlar ve genç,dinamik ayrıca gelecek vaat eden bir kadro kurdular.Ozan ve Doğan ise en önemli iki silahımız olacak takımda.2-3 takviye düşünüyoruz sadece.15 tatil arasını fırsat bilip bir kariyer açayım dedim.Umarım güzel bir kariyer sunabilirim sizlere.
Kuralları okudum,kabul ediyorum.