Originally Posted by
koray_capello
@kirilenko47
Konsantrasyon 14 yani iyi bir değer hala 3-4 puanlık artış niye bekliyorsunuz anlamıyorum. 18 konsantrasyon değeri dünyanın en konsantre futbolcularından yapacak onu peki gerçekten öyle mi? Ekrem maçlarda basit hatalar yapabilen bir oyuncu ve zaman zaman kaybolduğu da oluyor. İstekli ve çalışkan bir futbolcu ama bunu karıştırmamak lazım. Kafamızda bir profil oluşturuyoruz, diyoruz ki Ekrem çalışkan, istekli, kararlı ve maça konsantre. Fakat bu profil için her değeri maximum istiyoruz. Halbuki zaten determination, consentration, workrate, teamwork değerleri iyi bir seviyede ve bu Ekrem'i yansıtmaya yeterli.
Finishing konusu benim özellikle ısrar ettiğim bir konu, her türlü baskıya rağmen indirmemekte kararlıyım, hatta fırsatını bulup bir kaç tane beklediğim gollerini atsa arttırmayı bile düşünürüm.
Geçen sene Ertuğrul Sağlam dönemindeki ilk hazırlık maçlarını izlemiştim yazlıkta. Zapo, Sivok ve Ekrem gibi yeni futbolcular hakkında fikir sahibi olmak için ve Ekrem o zamanlar forvete yakın oynatılıyordu ilk farkettiğim bu adamın iyi bir finishinge sahip olabileceğiydi.
Maç hafızam iyi değil maalesef hatırlayan arkadaşlar belirtirse sevinirim, geçen sezon İnönü'deki bir maçta direk dibine çok net bir golü vardı.
Yine bu sezon içeride 0-0 biten bir maçta sanırım Antep maçıydı yada 1-0 kaybettiğimiz Kayseri maçı da olabilir, Ekrem sakatlıktan yeni çıkıp ilk maçında son dakikalarda ceza sahasında yaptığı vuruş çataldan dönmüştü. Yine çok net, görerek ve çıkması en zor noktaya..
Cska maçındaki golü, yine aynı sağla kontrol sol ile tam köşeye bilerek yapılmış bir vuruş.
Bence 12 değerinden fazlasını hakeden bir finishing sahibi, dediğim gibi düşüncemi ispat edecek bir kaç golünü izlersek rahatlıkla arttırabilirim bu değeri. Sonuçta has bir forvet oyuncusu değil diye yüksek bir finishing sahibi olamaz diye bir kaide yok.