juve gözden uzak olduğu için bence o konu açıldı Milan'a ne gerek var bilmiyorum ama başarılar inş. devamı gelir
Printable View
juve gözden uzak olduğu için bence o konu açıldı Milan'a ne gerek var bilmiyorum ama başarılar inş. devamı gelir
Juventus,Napoli ve Genoa
Juventus'un 8 maçlık galibiyet serisinden sonra sıra Napoli deplasmanına geldi.Bu sıradan bir maç değildi çünkü Juventus ile Napoli 20 yıl önce İtalya şampiyonluğu için inanılmaz bir rekabet içindeydiler.Maradona,Zola Ferrara'lı Napoli,Platini,Zoff,Scirea'lı Juventus'a karşı!Napoli o zamanlar şimdiki milan'ın yerinde yani İtalya'nın ikinci büyük takımı konumundaydı.Futbolu çok önemseyen ve Maradona'dan sonra 10 numarayı müzeye kaldıran Napoli taraftarları ezeli rakipleri ile bir kez daha karşılaşmanın keyfini yaşıyorlardı.Lig farklı,zaman farklı ancak rekabet aynı!Napoli,Genoa ile birlikte ilk ikiye girip direk olarak Serie A'ya çıkmayı hedefleyen bir takımdı.
Bu maçın diğer önemide sezon başlamadan oynana kupa maçında Napoli'nin Juventus'u penaltılarla elemesiydi.Juventus maçta Del Piero'nun harika falsolu serbest vuruşu ile öne geçti.Ancak Napoli'nin bulduğu gol maçın 1-1 bitmesini sağladı.Juventus 2.beraberliğini 8 maç sonra Napoli deplasmanında aldı.
Juventus - Pescara 2 - 0
Albinoleffe - Juventus 1 - 1
Sıra Lecce'de idi.Lecce maçının önemi Lecce'nin kendisi değil teknik direktörü Zeman ile Juventus'un arasında bir hesaplaşma olmasıydı.Zeman yıllar önce attığı doping iftirası ile davaların açılmasına neden olmuştu ,davalar teker teker düşmesine rağmen Zeman'ın attığı çamurun izlerini temizlemek bu maça nasip oldu.Del Piero ve Trezeguet'in yokluğunda o ana kadar neredeyse hiç şans bulamayan genç forvetler Raffaele Palladino ve Valeri Bojinov maçta yıldızlaşırken bir diğer genç kanat oyuncusu 19 yaşındaki Paolo De Ceglie 4.golü atarak zeman'ın takımını adeta parçalıyor,zeman'dan intikam alınıyordı.Zeman bu maçtan sonra fazla dayanamadı ve kovuldu.Juventus ise bir maçtan daha fazlasını bir intikamdan daha fazlasını Raffaele Palladino'yu kazandı.
Devam Edecek
nesta çok iyi bir savunma oyuncusu...milan için güzel bir olay...
Herkes kendi en iyi takımını kursun.
_________________Buffon_________________
Maggio___Gamberini______Chiellini_______Vargas
Camoranesi___Hamsik_____De Rossi_____Cassano(Biraz aklı olsaydı)
__________Trezeguet_____Del Piero___________
Frey(Fiorentina)
Ujfalusi(Fiorentina)
Dossena(Udinese)
Legrottaglie(Juventus)
C.Zanetti(Juventus)
Di Natale(Udinese)
Amauri(Palermo)
Juve nin tekrar lige dönmesi iyi oldu...
Serie A izlenebilir bir lig haline gelecek nihayet
tebrik ederim juveyi
Gelecek yil neer yapablicek acaba
Juventus belki gelecek sene şampiyon olamaz ama kendini kısa sürede toparlar.Del Piero,Trezeguet,Nedved,Buffon gibi oyuncular hala ellerinde.Ayrıca Juventus'u tebrik ederim.
Palermo'nun başarılı forveti Amauri'nin transfer hikayesi bugün son buldu.
http://img129.imageshack.us/img129/7494/amauri2xf1.jpg
http://img129.imageshack.us/img129/7...248d1cb3f4.jpg
Başta Milan,Roma ve Real Madrid olmak üzere pek çok kulüp tarafından izlenen Brezilya'lı golcü için Palermo ile anlaşan takım Juventus oldu.
Uzun süren pazarlıklar sonucu 12 milyon euro + Antonio Nocerino ve Davide Lanzafame'nin %50 bonservisi karşılığında anlaşma sağlandı.
Avrupa'ya İsviçre ile adım atıp İtalya ligine 2001 yılında Parma ile merhaba diyen Amauri, ikinci santrafor olarak görev yaptığı Chievo'da büyük başarı elde ettikten sonra 2006 yılında Luca Toni'nin yerini doldurmak üzere 8 milyon euro karşılığında Palermo'ya transfer oldu.
Hava hakimiyetinin yanında üstün tekniği ile kısa sürede Serie A'nın en tehlikeli golcülerinden biri haline geldi.İtalyan pasaportunu almayı bekleyen Amauri'nin milli takıma çağırılması gündemde.
corrieredellosport.it
Calciomercato.com
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=MiULwwMNpuA[/YOUTUBE]
Antonio Noceriono ve Lanzafame'mi yok artık yaaa Secco ne yaptığını gerçekten biliyomu ?
Bonservisinin yarısı verilen Lanzafame
[YOUTUBE]FES8bTOIQ-4[/YOUTUBE]
Amauri'nin bu seneki performansı
http://img503.imageshack.us/img503/2...rurimalxh9.jpg
Lanzafame'nin kiralık olma ihtimali de varmış.Gerçekten potansiyeline ulaşırsa diğer yarısını geri almak çok zor olmaz.
Nocerino gelecek vaadediyordu bizim Holosko gibi olmuş :p umarım faydalı olur...
Juve iyi iş çıkarmış IA quinta'nın durumu ne olacak ? Zaten pek forma şasnı bulamıyorsu şimdi forma şansı yiice azaldı ...
Ia q uinta son iki ayı sakat geçirdiği oynamadı.Del Piero ve Trezeguet'nin arkasında kalmayı anlayışla karşlılıyor.Eğer A q uilani'yi almak için bir fırsat doğarsa takas edilebilir ve tekrar eski hocası Spalletti ile çalışma fırsatı yakalar.Bu ihtimal gerçekleşmezse seneye forvet hattı Del Piero,Trezeguet,Amauri,Ia q uinta olacaktır.
Zaten dönecekti ve döndü tebrikler...
O bir efsane, o bir gol kralı
Juventus’un en saygıdeğer ve efsanevi isimlerinden Alessandro Del Piero bu sezon kazandığı gol krallığı tacını taraftarlara ve zor zamanlarında kendisine yardımlarını esirgemeyenlere armağan etmesini bildi.
33 yaşındaki Del Piero’nun futbol hayatı son birkaç yılda bazı kimselerce hep bitti şeklinde yorumlandı ve Juventuslu oyuncunun sezon başında İtalya’nın Fransa'yla oynadığı maçta kötü bir performans göstermesiyle bu söylentiler yeniden gündeme geldi.
Bütün bunlara rağmen altın çocuk, mükemmel bir sezon geçirerek bu suçlamaları yapanları birkez daha utandırdı. İtalyan yıldızın haftasonu Sampdoria’ya attığı iki gol kendisini Serie A'nın gol kralı yaptı. Yani Del Piero, Paolo Rossi’den sonra iki sezon arka arkaya Serie A ve Serie B’de gol kralı olan ikinci futbolcu ünvanını kazanmış oldu.
Kişisel websitesinde gol krallığını değerlendiren deneyimli oyuncu, “Arka arkaya Serie A ve B’de ilk kez gol kralı oldum. Sezon başında böyle birşeyi hayal etmiş olsaydım şimdi bana bunu başaramayacağımı söyleyenlere size ben öyle demiştim diyebilirdim. Fakat şimdi bana inanan bütün insanlara, siz bana bunu yapabildiğimi söylemiştiniz diyebilirim. Bu ödülü bana yakın olan ve zor zamanlarımda benimle bu isteğimi paylaşan herkese armağan ediyorum” diyerek kendisine destek olanlara hem teşekkür etti hem de gol krallığı tacını onlara armağan etti.
Ben severim Milanı;;)
amauri çok tehlikeli bir oyuncu kesinlikle katkısı olacaktır ancak oyun sistemi biraz da onun üstüne olur artık.28 yaşında galiba yaklaşık 20 milyon euroya denk geliyor oyuncularla birlikte.umarım hakkını verir.
juventusa hayırlı olsun.
Saha dışında da klasını konuşturmuş kaptan.Ona olan güvenimi hiç yitirmeyenlerden biri olarak bu başarılara ortak olmak çok güzel.
“Sezon başında böyle birşeyi hayal etmiş olsaydım şimdi bana bunu başaramayacağımı söyleyenlere size ben öyle demiştim diyebilirdim. Fakat şimdi bana inanan bütün insanlara, siz bana bunu yapabildiğimi söylemiştiniz diyebilirim.”
Harika bir futbolcu.
Muhteşem bir futbolcu gerçekten. Davranışlarıyla örnek birisi hem saha içi hemde saha dışında..
İngiltere & İspanya hatta Almanya olsa yapabilirdim ama İtalya'da yapamadım büyük takımlar dışındaki takımların oyuncularını bilmiyorum Serie A'nın düştüğü vahim durumdur bu...
Buffon
Panucci - Chiellini - Mexes - Vargas
De Rossi - Perrotta - Hamsik
Totti
DelPiero - TrezeGOL
- Frey
- Gamberini
- Pasqual
- Sissoko
- Camo
- Cassano
- Boriello
İtalya´da ki bütüm takımları severim.Kolay gelsin.
Milan San Siro'da yıkıldı: 2-3
İtalya Serie A'nın 37. haftasının açılış maçında Milan evi San Siro'da Udinese'ye 3-2 yenildi. Maçın gollerini Milan'dan 36. dakikada Yoann Gourcuff, 57. dakikada penaltıdan Costacurta kariyerindeki son golünü atarken, Udinese'nin golleri 10. dakikada Gyan Asamoah, 53. dakikada Antonio Di Natale ve 61. dakikada Barreto'dan geldi.
http://img527.imageshack.us/img527/8...305zjx7.th.jpg
Milan'ın efsane oyuncusu Costacurta futbol kariyerini noktalarken maçın ardından takım arkadaşları tarafından yukarı atılıp tutuldu.
Bu skorla Milan 61 puanda kalırken, Udinese puanını 46'ya yükseltti.
19.05.2007
Kaynak : Sporx.com
Zeman ile olan hesap kapandıktan sonra sıra diğer büyük maça gelmişti.
Genoa-Juventus
İtalya'nın en büyük kulübü Juventus ile İtalya'nın en eski kulübü Genoa'nın maçı bu güzel liman kentinde herkesi heyecanlandırıyordu.Sarı kartların havada uçuştuğu maç adeta bir savaşı andırdı.Genoa'nın defansında oynayan 19 yaşındaki Domenico Criscito gelecek yıl formasını giyeceği Juventus'a karşı hatasız oynadı.Nihayet 70.dakikada Çek efsane Pavel Nedved'in golü ile öne geçen Juventus'a Genoa 3 dakika sonra cevap verdi ve maç 1-1 berabere tamamlandı.
Bu maçtan sonra Juventus bir dönem form düşüklüğü yaşadı.Kadrodaki eksiklerinde etkisiyle ilk yenilgisini aldı.
Juventus - Verona 1 - 0
Bologna - Juventus 0 - 1
Juventus - Arezzo 2 - 2
Mantova - Juventus 1-0
Cesena maçı ile tekrar toparlandı ancak kadrodaki çok sayıda eksik özellikle defansta probleme neden oldu.
Juventus - Cesena 2 - 1
Juventus - Bari 4 - 2
Spezia - Juventus 1 - 1
Vicenza - Juventus 2 - 2
Juventus - Crotone 5 - 0
Modena - Juventus 0 - 1
Juventus - Piacenza 4 - 0
Brescia - Juventus 3 - 1
2.beklenmedik yenilgi Brescia deplasmanında geldi.Oyuncular bu maçtan sonra vites arttırmanın şart olduğunu anlayıp maçları daha önemsemeye başladı.
Juventus - Treviso 1 - 0
Juventus - Triestina 5 - 1
Pescara - Juventus 0 - 1
Juventus - Albinoleffe 1 - 1
Aralık ayında zirveye oturan Juventus hep orada kaldı.
Juventus-Napoli
Ligi birinci sırada bitirmek için Juventus en büyük 2 rakibinden biri olan Napoli'yi yenmek zorundaydı.Camoranesi ve Del Piero'nun golleriyle maçı 2-0 kazanan Juventus artık zirvede rahattı.
Lecce - Juventus 1 - 3
Juventus - Rimini 0-0
Juventus-Genoa
Ligde ilk ikiyi kovalayan Genoa ilk maçı berabere bitirmeyi başarmıştı.Ancak kendi sahasında durdurulamayan Juventus önünde bir şansları yoktu.Maç Chiellini,Nedved,Trezeguet'in golleriyle 3-1 bitti.
Verona - Juventus 0 - 1
Frosinone - Juventus 0 - 2
Cesena - Juventus 2 - 2
Juventus - Bologna 3 - 1
Artık Serie A'ya dönüş ve intikam için gün sayan Juventus için nihayet dönüşünü ilan edeceği gün gelmişti.
Arezzo deplasmanında Chiellini'nin 2,Del Piero'nun 2,Trezeguet'in tek golüyle maçı 5-1 kazanan Juventus artık şampiyonluğunu ilan etti.
Kalan Maçlar
Juventus - Mantova
Bari - Juventus
Juventus - Spezia
Kalan maçların sonuçlarıyla birlikte oyuncu notlarını ekleyeceğim
muhteşemsin abi bu kadar yazı:)
lazio ozaman 3. garanti gibi çok sevindim buna:) Costacurta bırakması beni duygulandrdı..:)
costacurta bıraktı demek.bir efsane daha futbolu bıraktı.inşallah jübilesi güzel olur ve son resmi maçını şampiyonlar ligi kupasıyla kapatır