@legolasaragorns
Kanat oyuncularıyla ilgili düşüncen güzel ama oyuncuların maç motorunda bu içe kateden oyuncu rolünü pek iyi yapabildiklerini düşünmüyorum. Bu roldeki oyuncu rakip ceza alanına çapraz dalması gerekirken oyunda anlamsız paralel bir koşu yapıyor. Ben hiç bir versiyonda verim alamadım. O yüzden eski versiyonlarda bu rolü versem de "içe katet" komutunu kaldırıp "kanallara hareketlen" komutunu verirdim. O şekilde bir nebze daha çok benziyor gerçektekine. Bu rol Cristiano Ronaldo'nun oyun anlayışını yansıtmalı.Quote:
abi kanatlar hakkında dediklerini ben de çok düşündüm.ama ben bu olaya biraz farklı bakıyorum . İKE oyuncunun orta açması lazım değil mi abi mesela şu anki Beşiktaş ? Benim pivot santraforumu kullanmakta asıl amacım duvar görevi yaptırmak istemem.iKE oyuncularımla duvar pasına girsin.Bunda biraz başarılı oldum 18 maçta 6 asisti var Mitroviçin .ama dediğini yapıp birini kanat oyuncusu yapacağım.
Dediğin gibi yapıyorlarsa sorun yok. Normalde ben Pivot Santafor'u da önermiyorum, o daha çok vasat veya küçük takımların forvetlerine uygun bir rol. Diyeceksin Chelsea'de Drogba o rolde oynuyordu. Hayır, bence Drogba'nın rolü Deep Lying Forward yani şimdiki çevirisiyle Yardımcı Forvetti.
Yok yanlış anladın. Oyun kurucu olarak kullan demedim, hücum rolünde oynatmak lazım demek istedim.Quote:
Ward - Prowse benim ingilterede en sevdiğim oyunculardan biridir oyunda da gerçekten hücumda inanılmaz işler yapıyor oyun kurucu olarak da denemek lazım tabi hiç kullanmadım öyle
Göbekten oyna deyince rakip savunmayı göbekten delmeye çalışırlar. Kanattan dersen kanattan açmaya çalışırlar. Pivot Santrafor oynatıp göbekten gitmeyi pek mantıklı bulmuyorum açıkçası ama sen de o talimatı yanlış anladığını belirtmişsin zaten.Quote:
Gökbekten oyna talimatını okuduğum zaman ' oyuncular oyunu sahanın ortasından kurmaya çalışırlar' tarzı birşey yazıyodu abi o yüzden öyle yaptım sadece oyun kurulurken ortadan kurulsun anlamında.
Premier ligde zor. Her takımda hızlı hücum silahları var ve kadronu önce devlerin seviyesine getirmen lazım bunu yapabilmek için. Crouch bile diyorsun ama hızlanması 4 olsa da hızı 14 adamın :)Quote:
Abi benim zaten en çok yapmak istediğim şey savunmayı orta sahaya yaklaştırmak rakip forvetler hızlı olmayınca deniyorum bazen ama peter crouch bile deli gibi savunma arkasına sarktığından vazgeçtim.Bursa -Bjk maçını izledin mi bilmiyorum ama beşiktaşın orda yapıtğı rakibi bozma işlemini uygulamayı çok isterim açıkçası.O presin en büyük etmeni bence escude ve sivok un orta sahaya yakın oynamalarıydı
Presi hücum ve orta saha oyuncularına yaptır, savunma oyuncularına tam tersine az pres yaptır. Bak o zaman daha sağlam bir savunma hattın olur.
Life Yourself'in söylediklerini de deneyebilirsin, ustam olur kendisi :)Quote:
Senin söylediğin rollerini deneyip geri dönüş yapacağım en kısa zamanda tekrar çok teşekkürler :)