Transfer konusundayız arkadaşLar. Özer ve Emre nin ne pozisyonda oynadıkLarını tartışmıyoruz.
Printable View
Transfer konusundayız arkadaşLar. Özer ve Emre nin ne pozisyonda oynadıkLarını tartışmıyoruz.
Özer'in Emre'den ne farkı vardı o zaman?
O kadar teknik de hiç talibi yok yurt dışından? :)
Emre ile Selçuk nasıl aynı olur, hiç mantık alıyor mu?
Kabul etmek için hayalinizde niye böyle canlandırıyorsunuz, anlaşılır gibi değil.
Ben Beşiktaşlıyım sevmiyor kardeşim, nefret ediyorum dersiniz olur biter.
Emre teknik bir oyuncudur, çabu ve çevik bir oyuncudur.
İyi pas yapar, çabuk düşünür, çabuk karar verir, iyi top istobu yapar, hemen ayağın her noktası ile temiz pas verir.Topla düşünmez, dribbling yapar, ver-kaç ile alnını açıp ters tarafta iyi bir pasla oynu açtırabilir.
Serie A, Premier League gibi üst düzey liglerde oynamış, dikine pas yüzdesi çok yüksek, teknik bir oyuncuya, ligin vasat üstü-kazma tam defansif bir önliberosunu bir tutmak bana göre fanatikliktir.Kusura bakmayın.
Essien-Gerrard-Pirlo gibi oyuncular uzun boyu, fizikli oyuncular, çabuk değiller ama çok koşarlar, onların teknik farkları zaten world class yapar ama onların da hiç öyle patlayıcılık falan yok.
Xavi ile Essien-Gerrard-Pirlo aynı tip oyuncular değiller zaten.Örneklerde bile iç çekişme var.
Esasen en koşan oyuncular yorulur.Futbolu gerçeği.Çok koşmak pres yapmak demek, topla koşan takımlar yorulmaz.
Topu koşturmak takımlara sistem üstünlüğü sağlar.Topa hakim takımlar karşısında çok koşan takımlar çabuk yorulur. (Bkz.Barca karşısında çok koşup alan bırakmamak, pres yapmaya çalışmak)
Topu koşturmak futbolcuyu yormaz.
Selçuk kornerden atar ancak golü :)
Özer'in Emre'den bir farkı yoktur, Emre seviyesinde bile olmadığı gerçeği de var ayrıca.
Ben ne diyorum sen nediyorsun...
Ben Selçuk ile Emre'yi neden bir tuttuğumu açıklıyorum anlamıyorsun.Ben futbolcunun topla oynaması,top sürmesinden bahsediyorum,sen bana topu koşturmak futbolcuyu yormaz diyorsun...
Seninle futbol hakkında Selçuk İnan için pas yapamaz,dikine oynayamaz,DM'dir dediğinde tartışmayacağıma kendi adıma söz vermiştim ama unutmuşum işte...
Vaaayy beee ne Emre'ymiş.Yapmadığı şey yokmuş maşallah.Zaten geldiği gibi F.Bahçe orta sahasını şaha kaldırdı.Futbolunu yukarı taşıdı.Özellikleride Gerrard gibiymiş heee.Ben nasıl göremedim bunları.Pardon doğruya;ben fanatiğim...
Neyse o saydığın muhteşem özelliklere sahip Emre F.Bahçe'de ne mutlu sana...
Bu konuda tek bir kelime daha yazmayacağım...
Selçuk Şahin başka Selçuk İnan başka biri.Soyadı olmazsa herkes farklı anlar.
İki Selçuk'un da teknik özellikleri ve oyuna ofansif açıdan katkıları Emre'den kötü.
Selçuk İnan dikine pas yapan biri değil zaten, Ayhan tipinde bir oyuncu.
Evet Emre overrated bir oyuncu, teknik bir oyuncu.
Takımın bu seneki tek olumlu transferi bence, ben memnunum.
Gerrard world class bir oyuncu, her oyuncuyu onunla kıyaslayıp şu oyuncu çok iyi mi demek doğru bir tutum değil.Maradona'ya bakıp Robben iyi değil demek gibidir.
Özer Delgado yerine alınırsa çok kötü olur.D'Alessandro gibi bir oyuncu alıp yine defansif sıkıntı yaşar Bjk ama Özer'i oraya koyup oynarsa hem ofansif hem de defansif taktiksizlik olur.4-3-3 kanatları oynayabileyecek gerçek oyuncular pek yok Bjk'ta.
Hayrettin abi Kadlec geçen sezon maliyetinden dolayı alınamadı diye biliyorum.Zapo ile Sivok'a bir ton para saçınca Kadlec'i alamadık ve bonservissiz Seric'e yöneldik.Ben böyle biliyorum.
Bek için Denizlispor'dan Çağlar'ı alacağız diye bir duyum aldım.Bakalım aslı asları varmı görürüz yazın..
KadLec için iLk başLarda evet yüksek maLiyet sorunu çıktı ama daha sonradan ErtuğruL SağLam ısrarLa istediğini söyLeyince fiyatLarda anLaşma sağLandı, sonra Sinan engin deniLen Şahıs işin içine girerek bu fiyatı vermeye gerek yok onun yarı fiyatına ondan daha iyi bir adam aLıcam deyip ErtuğruL sağLam ı kandırdı. ALdığı adamı da gördük. Eğer karışmasaydı şimdi KadLec bizde oLacaktı. Sonra adam aman be sizLemi uğraşıcam deyip bizim pazarLık yapmaya çaLıştığımız rakamın üstünde bir paraya Leverkusen e gitti.
(Özel) Kartal, United'ın kalecisine talip
Önümüzdeki sezon kaleyi sağlama almaya karar veren lider Beşiktaş, bonservisi Manchester United'da bulunan Polonyalı kaleci Kuszczak'ı kiralamayı düşünüyor.
Goal.com ÖZEL HABER
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta kaleci değişikliği de gündemde. Yeni sezonda Rüştü Reçber'e güvenerek hareket etmeyi düşünmediği bilinen siyah beyazlı yönetimin gündemine aldığı kaleciler arasında 27 yaşındaki Tomasz Kuszczak'ın bulunduğu öğrenildi.
Football365'in haberine göre 2012 yılına dek Manchester United ile sözleşmesi bulunan Polonyalı Kuszczak, önümüzdeki sezon için başka bir kulübe kiralanacak. Tecrübeli file bekçisiyle ilgili nabız yoklayan ekipler arasında Beşiktaş'ın da bulunduğu öğrenilirken, birçok İngiliz kulübünün yanısıra Rusya'nın Zenit St-Petersburg takımının da devrede olduğu ifade edildi.
2006 yılından beri formasını giydiği Manchester United ile bugüne dek toplam 25 maça çıkan Polonyalı kaleci, daha önce 2 sezon West Albion, 3 sezon da Hertha Berlin'de oynamıştı.
Bir yabancı hakkımızı kaleci olarak kullanmak açıkcası ilk tercihim olmaz.Ama yinede olursa Kunzscak transferi çok da karşı çıkmam doğrusu..
Forvet için Barcelona'dan Gudjohnsen ile görüşüyormuşuz.Alınırsa çok iyi olur gerçekten.Ayrıca sol bek için Atouba ile ilgileniliyormuş.İbrahim Üzülmez Mustafa hocadan sonra inanılmaz bir çıkış yakaladı ama onunda yetenekleri bir yere kadar.Seneye daha iyi bir kadro kurmamız gerektiği gerçeğini göz önüne aldığımızda bu transferde gerekli gibi geliyor.Ayrıca Kharkiv'den Papa Guaye ismi var.Bizim maçlarda seyredebildiğim kadarıyla taş gibi bir stoperdi.O da fena olmaz.Bir ara Fink haberleri geçiyordu.Umarım doğru değildir.Onu alacağımıza Cisse kalsın daha iyi diye düşünüyorum.Ernst ile birlikte oda performansını artırdı.
Bu takım bu sene şampiyon bu kadar transferi nereye yapıyorsun diye düşünmemek gerekiyor.Çünkü seneye Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız.Artı seneye rakiplerimizde bu kötü sezondan sonra daha güçlü bir kadro oluşturmak isteyeceklerdir.Özellikle Fenerbahçe.Mutlaka kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor.Bu konuda Mustafa hocaya güveniyorum devre arasında yaptırdığı transferlerden sonra.Umarım yine tecrübesini konuşturur bu konuda..
Konuya ortadan girdim ancak geçen sene bir Newcastle forumunda ingiliz taraftardan şöyle bir yorum okumuştum, aklımda kalmış: "Emre gününde olduğu zaman harika bir oyuncudur, ama ne yazık ki onun günü 29 şubattır ve 4 senede bir gelir."
Bu derece yetenekli, ancak istikrarsız bir oyuncudur Emre, Epl kariyeri de bu şekilde geçmiştir. Bakıldığında kimi defansif ve oyun okuma yetenekleri, tecrübesinin de etkisiyle Özerden de Murat Ceylandan da, Selçuktan da üstündür ama onların yarısı kadar maçta bile gösteremedikten sonra faydası yok.
Ayrıca Özer'in Emreyle alakası gerçekten yok, Arda ve Delgado karışımı bir oyuncu kendisi. (hatta Yusufa daha çok benziyor arapasları, plaseleri ve çalımlarıyla) bence de 4-3-3 ün ortasahasının kanatlarında oynamaz, orası ayrı. Ama ileride sağda veya solda oynayabilir pekala.
Beşiktaşa 2 bek bir de sol kanat gerek. seneye şamp. liginde bizi iyi temsil etmesi için.
Rüştü Dururken Kuczsak Yanlış Bence
BJKnın Kesinlikle Sol Beke İhtiyacı Var
Özer ümit milli takımda bir çok maçta ortasahanın ortasında görev yaptı ancak Ankaraspor'da geçen sezon genel olarak sağ açık oynadı, bu sezon her iki bölgede de oynadı. İki mevkide de oynayacak yeteneğe sahip. Ama ben onu hep bir kanat oyuncusu gibi gördüm çünkü önündeki adamı rahatça eksiltebiliyor, bu özellikte günümüzüde kanat oyuncuları için önemli bir özellik. Yani her iki bölge de de verim sağlar.
GUDJOHNSEN GELEBİLİR...
Özellikle son 6 aydır Başkan Demirören`in yönetim performansında belirgin bir çıkış gözlemliyorum.
Bir sürü Beşiktaş`lı için çok sürpriz bir gelişme gibi gözüksede,
Zannederim zamanla oluşan tecrübelerin önemli bir katkısı var.
Tecrübe içinse maalesef zaman geçmesi gerekiyor.
Ernst transferinde Demirören çok usta işi uygulamalar yaptı.
Öncelikle Denizli`yle beraber olabilecek 3 isim üzerinde uzlaştı : Ernst, Marek ve Geremi.
Her isim için güvendiği 3 ayrı menejeri görevlendirdi.
Oyuncular ve menejerler arasında tatlı bir rekabet yaşandı.
Bu rekabet "şartları" kulübün leyhine yumuşattı.
Sonunda birinci tercih olan Ernst kulüp şartlarına uygun bir şekilde imzalandı.
Performansı ortada, bu sebeple fazla maliyet konularına takılmamak gerekir.
Futbolda başarı gelince bu tip yatırımların getirisi daha yüksek olabiliyor.
* * *
Şampiyonlar Ligi öncesinde aynı stratejiyi uygulayarak çok değerli oyuncuları kazanma çalışmaları sürüyor.
Demirören, Soğancıoğlu ve Öner aylardır hummalı bir çalışma içerisinde.
Ancak "baba" oyuncuların ön şart olarak ileri sürdüğü ilk şey Şampiyonlar Ligi garantisi.
Lig mücadelesinde fermuar biraz sıkışınca ister istemez konsantrasyonu bozmamak adına bu işler dondurulmuştu.
Şimdi tekrardan hız kazandı.
Lafı uzatmayalım, geçtiğimiz ay Londra`da Gudjohnsen`in babası ve aynı zamanda menejeriyle görüşmeler oldu.
Resmi sözleşme yapabilmek adına yetki belgesi verdiler.
Gudjohsen`in Barcelona ile daha 1 yıl kontratı var.
Ancak Messi,Eto`o ve Henry`den oluşan dehşet forvet hattına girmesi çok zor.
Bu yüzden mutsuz ve Barcelona bonservis bedeli dayatacak durumda pek değil.
Aksi takdirde pek oynamayacak bir adama çok yüksek maaş ödemeye devam edecekler.
Beşiktaş kadrosuna baktığımız zaman ise Holosko teknik olarak Delgado`da fizik olarak Avrupa`ya zayıf kalabilir.
Sağlam orta göbek ile forvet hattı arasına çabuk,güçlü,tecrübeli bir adama ihtiyaç var gibi gözüküyor.
Bu adam hemde "yıldız" olursa tribünlerde keyiflenir ve kombine satışlarına muhakkak katkısı olur.
Gudjohsen Beşiktaş`a gelmeye razı.
Babası ve aynı zamanda menejeri de razı.
Geriye sadece para meselesi kalıyor.
Çünkü zengin Rus kulüpleri de bu adamın peşinde.
Anlaşılan Gudjohnsen %20 daha az paraya bile İstanbul`u tercih edecek.
Ancak bu şartlarda bile -bonservis bedeli de olmayacağı için- bir Alex`in veya Lincoln`un aldığı maaşı gözden çıkarmak gerekiyor.
Senelik 3,5 milyon AVRO gibi bir para.
Yönetim ön hazırlıkları yapıyor.
Ancak teknik olarak son kararı Denizli verecek.
Rüzgar Sağnak/HABER1903
Barcelona'da yillik 5 milyon€ civari aliyor.. Bence 3,5 milyon € ya kolay kolay gelmez gibi..
Futbolcu oynamak ister,yedekte oturacağına gelir,Beşiktaş`ta oynar.
Gudjohnsen`in gelmesi durumunda Beşiktaş`a kolay adapte olacağını düşünüyorum.Başarılı olur bence.
Fener'e Topuz çalımı!
Beşiktaş'ın, uzun süredir ismi F.Bahçe'yle anılan Mehmet Topuz'la anlaştığı iddia ediliyor.
Beşiktaş, Kayserispor formasıyla başarılı bir grafik çizen milli futbolcu Mehmet Topuz'u transfer ediyor. Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, siyah-beyazlıların Mehmet Topuz'la her konuda anlaşmaya vardıkları ve transferin Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.
Kulübe yakın kaynakların doğruladığı bu transfer iddiasına Kayserispor cephesinden dün ilginç bir yanıt geldi. Daha önce Mehmet Topuz transferi konusunda tepki dolu açıklamalar yapan Kayserispor yönetimi, bu kez transfere yeşil ışık yaktı.
Kayserispor Kulübü Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Mehmet Topuz'un takımdan ayrılabileceğini söyledi. Özhaseki dün medyaya yaptığı açıklamada, "Mehmet Topuz gitmek istiyorsa da zorlamanın manası yok. Buna Mehmet Topuz karar verecek. Bu kararından dolayı da ayıplamamalıyız, Kayserililer olarak saygı duymalıyız. Fiyatı neyse veren alır. Benim şahsi kanaatim bu" demişti.
İHA
Beşiktaş'tan Topuz atağı
Beşiktaş, Süper Lig'in bitimine 1 hafta kala şampiyonluk hesapları yaparken bir yandan da önümüzdeki sezonun transferleri için çalışmalara başladı. Siyah beyazlı kulüp, geçtiğimiz transfer dönemlerinde de kadrosuna katmak istediği Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz için yeniden atağa geçti. Beşiktaş Kulübü, bu oyuncuyu kadrosuna katabilmek amacıyla Kayserispor kulübü yetkilileriyle yaptığı bonservis pazarlıklarında 6 milyon Euro'ya kadar çıkan bir teklif sundu. Henüz Mehmet Topuz ile temasa geçmeyen siyah beyazlı kulüp, Kayserispor ile anlaşılması halinde bu oyuncunun istediği ücreti vererek renklerine katacak. Bu arada Başkan Yıldırım Demirören'in transferle bizzat kendisinin ilgilendiği öğrenildi.
Öte yandan Fenerbahçe'nin de talip olduğu Mehmet Topuz ile ilgili olarak ilerleyen günlerde Beşiktaş'ın ve sarı lacivertli kulübün bir transfer çekişmesi içine girmesi bekleniyor.
Kaynak : DHA
Topuz un en başından beri gönLünün bizde oLduğunu herkes biLiyor. Umarım aLırız. ALaLım da artık yahu.
2 yıldır çelme! takıyormuşuz da falan da filan da imza nerede? yahu Sallama haberlerden bıktım.
Mehmet topuz milli dava oldu zaten..
Özer,İsmail Köybaşı,Murat Ceylan,Mustafa Pektemek gibi genç ve yetenekli...
Juninho,Maniche,Andrade gibi tecrübeli (nispeten yaşlı) ve kaliteli.
İsimler alınarak önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir kadro kurabiliriz bence...
Gidebilecek yabancılar:Delgado,Zapo,Cisse (her ne kadar son haftalarda formda olsada...)
Ne Juninho'su yaw. :D Adam futbolu bırakıyor bu sene.Belki de bıraktı :)
Hem İHA hem de DHA gibi 2 Türkiyenin büyük ajansı da bu haberi geçtiyse bence işlem tamamdır.
Şu Mehmet Topuz sevdasından vazgeçemediler bir türlü. Bugün yine gazetede 6 milyon euroyu gözden cıkardıgımız yazıyordu. O parayla ne adamlar alınır Güney Amerika'dan hiç mi Ntvspor'da maç özetleri izlemiyorlar yahu :D Şahsen Topuz'un alınmasını kesinlikle istemiyorum..
Beşiktaşlı Bobo'nun Olimpiyakos ile anlaştığı kesinleşti. Goal.com'a ulaşan bilgilere göre Olimpiyakos takımı, Turkcell Süper Lig'in tamamlanmasıyla birlikte kısa süre içerisinde bu transferi resmen açıklayacak.
Beşiktaşlı Bobo artık Olimpiyakos'ta forma giyecek. 2006 yılından bu yana Beşiktaş'ta forma giyen Brezilyalı golcünün, geçtiğiniz günlerde Yunan kulübüyle kesin olarak el sıkıştığı; ancak transferin açıklanması için Turkcell Süper Lig'in tamamlanmasının beklendiği öğrenildi.
Bobo'nun menajerinin, Olimpiyakos Genel Menajeri Giannis Chrisikopoulos ile yaptığı görüşmelerin ardından bu transfer konusunda Yunan kulübüyle anlaşmaya vardığı ifade ediliyor.
Transferin Beşiktaş'a ne kadar bonservis geliri getireceği ise şimdilik bilinmiyor.
2006-2007 sezonu öncesinde Beşiktaş'a transfer edilen 24 yaşındaki Bobo, siyah beyazlı takımın formasını giydiği 142 karşılaşmada 65 gol buldu.
Michael Paterakis / Atina , Goal.com ÖZEL HABER
Beşiktaş'tan Olimpiyakos'a gidilir mi yahu? İyi bir bonservis alırız inşallah.