semıhın sıcrama ozelıgı artırılmalı 16-17 olabılırr gucude artırılmalı
Printable View
semıhın sıcrama ozelıgı artırılmalı 16-17 olabılırr gucude artırılmalı
mehmet topalla linderoth yan yanayken 4-4-2 oynayamazsın ama linderothla aurelio yan yanayken 4-4-2 oynayabilirsin işte aradaki en önemllli fark gerisini düşünme bile
Avrupalı araştırmacılar her iki oyuncu hakkında neler düşünüyor çok merak ediyorum ömer abi,
mehmet topal ve aurelio...
@Her026
mehmet topal, aurelio ile aynı ca yı hakedecek ne yaptı ki bunu dile getiriyorsun?
hadi pa konusunda haklısın, kendini geliştirirse daha da iyi olabilir de başta söylediğim gibi ne yapmış mehmet topal?
aurelio şu formuyla, şampiyonlar ligindeki şu oyunuyla, en önemlisi devamlılığıyla türk vatandaşlığını seçmese rahat brezilya milli takımında oynar.
fenerbahçe araştırmacısı arkadaşların görüşleri nasıl bilmiyorum ama bana göre en yüksek ca aurelio nun olması lazım, bu adam bu takıma fazla yani.
Mehmet Topal fiziki açıdan daha iyi.Bu ca'da çok iyi bir etken.Bana göre sağa sola top dağıtmada çok iyi.First touch'ı iyi.Çok iyi ve isabetli şutlar çekebiliyor.Hava toplarında boyu sayesinde etkili.Ligin en çok top kapan oyuncusu.Hızı iyi.Çok dayanıklıda bir oyuncu.Mehmet Topal bunları yapıyor işte. ;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Mental özellikleri: Çalışkan,soğukkanlı,kararları iyi bir oyuncu.
pas, top dağıtma vs. konusunda aurelio dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum. fiziki açıdan üstün bir oyuncu fakat hızını geliştirmeli. uzun isabetli şut konusunda da iyi olabilir fakat ofansif açıdan yine aurelio dan iyi olduğunu düşünmüyorum.
hepsini geçtim, diyelim ki hepsinde daha iyi olsa bile türkiye liginde herhangi bir şey yapması bana göre önemli değil. öyle olsa alex 170 ca alırdı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ekleme: aurelio dan daha iyi mental özelliklere sahip olduğunu da düşünmüyorum. zaten mental olarak o seviye de dünyada fazla oyuncu yok.
Aurelio gelişimini tamamlamış, oyun kurucu iken (bkz. Pirlo) önlibero kaydırılması nedeni ile üstdüzey teknik, sezgileri inanılmaz kuvvetli, oyunu hem defansif hem ofansif olarak çok iyi bilen, iyi yer tutan, asla top kaptırmayan/fiziğini oyun bilgisi ile kullanan sayılı Avrupai önliberolardan biri.
Chelsea maçında geriden top kesiyor, koşuyor çıkıyor ileri, 20 metre asist yapıyor nokta pasla.
Mehmet Topal fizik oyuncusu, Aurelio'nun tekniğinin yarısı bile yok.Aurelio formda bir Appiah kadar değerli, Real Madrid'de, Barcelona'da, Chelsea'de, M.United'tda sırıtmadan oynayacak kadar özel bir oyuncu.
Topal bu takımlarda çok acemi kalırdı..
Topal kötü oyuncu mu?
Yoo, aksine çok kaliteli oyuncu ama hala bir dolu eksiği var.
Kötü ligimizde az sivrilen oyuncuya yıldız diyoruz, oluyor yıldızlar ligi.
Dışarı çıkınca da 5-6 yiyerek dönüyoruz, oturuyoruz koltuğumuza ...
Önce eğitim, altyapı koymazsan olur sana acemiler mangası.
Kötü ligde topu yumuşatmayı, çabuk pas atmayı öğrenene yıldız dersin, C.Ronaldo'ya da öyle imrene imrene izlersin ancak..
Bizim bakış açımız bu, izlediğimizde hep iyi yanlarını görüyoruz.
Halbuki 3 tane iyi yanı varsa 20 tane kötü yanı var oyuncularımızın, kötü takımlarda biraz iyi oyuncular çabuk sivirilir, hataları yazın CA isterken, ona göre haklı mısınız, değil misiniz görelim?
Aurelio CA > Mehmet Topal CA
Lütfen mantıklı olalım..
Mehmet Topalı kaç kere izledin acaba? Denizli maçında sanırım son dkkalara doğru orta sahadan geriye koşup pozisyonu engellemişti.Oyuncu baya bir ilerdeydi.Fenerbahçelisin sanırım şöyle örnekliyim Uğur boral hani bir pozisyonda geriden koşup Mehmet Çakırı engellemişti ya Topalda daha geriden koşup son dklarda golü engellemişti.Mevkisi itibariyle hızını fazla göstermiyor olabilir ama bence gayet hızlı ve dayanıklı son dklarda böyle birşey yapabilmesi inanılmaz.Ayrıca uzun bacaklı böyle fizikteki bir oyuncuya çalım atmak kolay değil.Hücum özelliklerini pek göremedik Topalın mevkisi itibariyle.Sağın solun heryerin kademesine giriyordu adam.Ama artık günümüz futbolunda topu daha çok dmler dağıtıyor oyunu onlar kuruyor.Mehmet Topalda bunda başarılı diye düşünüyorum.Hani Topalın mental özellikleri iyi değil diyelim.Dünyada fazla yok demişsin ligimize baksaydın Linderoth'u görürdün.Fanatiklik yaptığım düşünülmesin sadece örnekliyorum.
Güzel örnekler.. Ben aurelio'yu örneklendirmeye kalktığımda chelsea maçını mı, psv maçını mı, inter maçını mı, cska maçını mı anlatsam bilemiyorum hala.. Bir adam oynadığı TÜM maçlarda maçın yıldızı olarak göze batar mı? Aurelio batıyor. 2 Oyuncu say diyorlar maçta en iyi.. biri atmışsa gol yapmışsa asist X diğeri maşallah süper oynadı kelamının arkasından gelen Aurelio,
İnatla mehmet topal'a kötü futbolcu diyormuşuz havası yaratmayın. Ayrıca dünkü isviçre maçında ne kadar acemi bir futbolcu olduğunu olağan üstü pozisyon alma hatalarıyla gördük. Dünkü oyundaki tek artısı geride kalıp aurelioyu rahatlatması oldu.
Arkadaşım sadece bana değil, Galatasaray araştırmacısına da karşısın, ki Ömer abi Galatasaraylıdır ve son derece objektif biridir.
Futbol bilgisi asla tartışılmayacak kadar iyi olan bir head-researchera ve diğer araştırmacılara hatalısın diyorsun, acaba sen hatalı olmayasın?
xpoera bira abartmış olabilir, ama Aurelio ile Topal ve Linderoth ile Topal kıyaslanmamalı, Topal daha işin başında..
@Her026
linderoth u fazla izleme şansımız olmadığı için onu bilemiyorum. bu sene izleyip göreceğiz bir sakatlık vs. yaşamazsa.
ABOOO benimle benzer düşünüyor, bende aşağı yukarı onun yazdıklarını yazacaktım.
açıkçası yorumlarını keyifle okuduğum perpetua nın da ne düşündüğünü merak ediyorum.
Senin yazdığın mesajı görmedim Aboo. Onu xpoeraya yazmıştım.Neyse tamam siz haklısınız.Kusura bakmayın yordum sizi.
ekleme: pek tabi bende abartmış olabilirim. yorumlarınıza saygı duyuyorum.
Bu arada Aurelio artık 30'a sırtını dayadı artık, Avrupa'da büyük bir takıma gitmez çünkü bu yaştan sonra Milan dışında kimse yaşlı oyunculara yatırım yapmıyor.
25 yaşında bu seviyede olsaydı o zaman müthiş bir kariyeri olabilirdi (çok geç ama büyük bir kademe atladı, herkese nasip olmaz bu) ama artık her sene yeteneğinden bir şeyler kaybetme noktasında, Fenerbahçe'nin bir önlibero hazırlığı yapması gerek artık..
açıkçası bir makalele yi düşündüğümde umutlanmıyor değilim fakat haklısınız artık o da yolu yarıladı.
--
volkan demirel in refleks i 1 arttırıp pozisyon almadan 1 düşürmeyi önerecektim fakat pozisyon almada zaten gayet düşükmüş. 12.
çıkış konusunda volkan ın pek becerikli olduğunu düşünmüyorum. belki o şekilde olabilir?
deivid in de akıbetini merak ediyorum.
AMC-MR 14, AMR-ST 17, FR 20 şuan, belki AMR AMC 1 puan daha arttırılabilir. ligin son dönemlerinde AML de oynadı, 1 olan değerde 6-7 yapılabilir.
AML'de oynadı ama ne yaptı, darmadağın oldu sol kanat, 0 pozisyon.
Deivid'in pozisyonunu değiştirmeye gerek yok, eksik gördüğüm bazı yerleri değiştirdim tabi ki, bu sene gerçekten tam anlamı ile izleyebildik Deivid'i, önceki sene tam kapalı kutuydu..
Ayrıca, örnek olarak Daum da oynattı diye Deniz'e sol bek dedik ama oynayamayacağı da ortada.
Volkan biraz yükseldi, her sene az yada çok bir şeyler katıyor futboluna, nerede o ilk dönemde acemi,çılgın Volkan, nerede şimdiki temkinli Volkan..
Volkan'ın çıkışı hala çok iyi değil, Rüştü bu konuda çok usta..
Topal 22 yasinda. Aurelio olmus veya olacak 31. Birisi 6 aydirtakiminda banko oynuyor, digeri bizim izledigimiz kadari ile yildir. Birisini milli takima yerlestiriyorsun, en ufak yabancilik cekmeden takir takir oynuyor. Digerini milli takima yerlestiriyorsun panikliyor. Bunun bile bir degeri var.
Topal uzun mesafede hizli ama cok cabuk bir oyuncu degil. Aurelio hizli olmakla beraber, cabuk da. Topal topu saklamak icin vucudunu iyi kullaniyor, Aurelio vucudunu cok iyi kullaniyor. Topal pozisyonunu bos birakip rakibin pesinden gidiyor, pozisyonunu kaybediyor, Aurelio genelde pozisyonunu sakliyor. Topal iki ayagini da kullaniyor ama attigi paslar, topu durdurmasi Aurelio kadar isabetli/yumusak degil.
Topal'in uzun boyu var ama bir DM icin uzun boy hic onemli degil (en azindan CA acisindan - oyun icinde ne kadar onemli olsa da). Aurelio ileri cikip gol pozisyonuna girebilen bir oyuncu. Mehmet'in bu tip ileri kosularini simdiye kadar goremedik. Sag kanatta oynadigi zaman bile. Aurelio biraz daha konsantre, biraz daha iyi on sezilere sahip. Gayet de dogal cunku daha tecrubeli.
Yani karsilastirmak bile yanlis cunku birisi olmus, hazir, en iyi oyununu oynuyor, digeri de iyi, kaliteli bir oyuncu ama daha ogrenecegi, gelisecegi bir cok yon var.
İsviçre -türkiye maçında ikinci yarıda tüm oyuncularımız daha iyidi ama bir gerçek varki oyuna girmesiyle maçın kaderini değiştiren adam Semih Şentürk.
Semihin oyuna girmesiyle hem yalnız kalan nihat biraz daha hareketlendi hem ileride daha fazla top tutmaya başladık..böyle oluncada aurelio dahil bir çok oyuncumuz daha fazla ileriye çıkmaya başladı...
semih sadece attığı gol ile takımına moral kazandırmakla kalmadı ayrıca oyunun kaderinide değiştirdi...
ama dünden beri bekliyorum....Semih konusunda bir arkadaş tek cümle bir söz söylemiş başkaca hiçbir yorum yok...
oysaki Galatasaray araştırması formuna Arda mesajları methiyeleri yağmur gibi yağıyor..thotnama transfer olmuş Modricle kıyaslamalardan tutta nihattan bile daha iyi olduğunu söylemeye kadar bir çok mesaj gönderilmiş..ardaya hakkını teslim ederim o ayrı konu konu arda değil Konu oyunun kaderini değiştiren iki oyuncudan birine kendi takım taraftarlarının inanılmaz sahip çıkması diğer yandan ise gözü kapalı fenerbahçeyle sözleşme imzalamış..takımını (tuncayı da gördük) sözleşmesi bitince 2 günde satmamış..mükemmel bir beyefendi ayrıca yedeklikten gol kralı olmuş muhteşem bir oyuncu hakkında hiç kimsenin tek kelime etmemesi..
bunun nedeni şu: Çünkü takımlarımızın taraftarlarıda yönetimlere benziyor...çünkü nasıl ki galatasaray yönetimleri alt yapıya önem vermiş ve alttan gelen oyunculara el bebek gül bebek muamelesi yapmıştır..bir o kadarda fenerbahçe yönetimleri alt yapıdan gelen oyuncuları birtürlü tutmamıştır..
Biz fenerbahçeliler kendi yetiştirdiklerimizi pek umursamıyoruz illaki elin oğlu yetiştirecek fenerbahçede basacak milyon dolarları işte o zaman o oyuncu bizim gözümüzde yıldız olacak...
fenerbahçeliler semihi tabi pek düşünmez çünkü onların aklı fenerbahçemizden milyon dolarları alması ve sonunda lailalarda mankenlerle sabahlaması pek muhtemel alkolik Adrianoda akılları...Önlerinde yedeklikten gol kralı olmuş bir süperstarları var ama Fenerbahçe taraftarımızın derdi değil...
inanın dün boyunca galatasaraylıların arda yorumlarını galatasary formunda okurken imrendim...
Semihin CA sı PA sı mevzuu zaten FM de gördüğüm en büyük hatadır ama bunu değiştiremedik malesef... çünkü onun boş kaleye gol atmaktan başka bi şey yapmadığını düşünen futbol uzmanlarımız semihi BEBBE den daha kötü santrafor olarak görmeye devam ettikçede bu değişmeyecek..
bir arkadaşım geçenlerde bir ifadesi vardı FM nin kendi yıldızları var diye ..evet (önceki sürümlerden)kallström gibi adu gibi bunun örnekleri çok...ama şunu anladık Semih hiçbir zaman FM yıldızı olamayacak ama Sanal alemin olmasada gerçek futbolun yıldızı olmaya devam edecek...
umarımki FM de artık hiçbişey beklemiyorum Semih için ama en azından gerçek futbol arenasında yıldız olarak kalmaya devam eder...Çeklerede golünü atacak ve bizleride sevince boğacak...
--------------------------------
bir arkadaş önce demişki aurelo fenerin en yüksek CA lı oyuncusu olmalı...sonrada demişki mehmet topal ondan fazla olmalı....
yani bu demekki mehmet topal fenerdeki tüm oyunculardan daha yüksek CA sı olmalı..
hiçmi elin titremedi bunu yazarken be...6 aydır top oynayan bir adam bu nihayetinde..bende beğeniyorum topalı ayrı konu ama fenerdeki tüm oyunculardan daha yüksek CA sı var demekte yorumnculuk değil alenen fanatikliktir...
@xxestergonxx.
ben aurelio nun fenerbahçe nin en yüksek CA lı oyuncusu olması gerektiğini yazdım fakat mehmet topal ondan fazla olmalı diye bir şey demedim. bana ithafen yazdığını düşündüm, belirtmek istedim. mehmet topal ın aurelio dan yüksek olmasını söyleyen Her026 idi.
yok tamam sabah dikkatsizlliği sen değilsin elbetteki o mesaj mehmet topalı aurelo nun üstüne koyan arkadaş içindi ama ayrı ayrı yazılmış aslında bu durumda sadece sana değil HER26 yada bi pardon diyelim ben ikisinide yazan aynı şahıs sandım bir an sinirlendim çünkü hem mehmet topal aurelo dan fazla deyip ondan sonra aurelo enn fazla CA ya sahip demek Mehmet toplaıl tüm fenerbaheçlilerin önüne koymak gibi oluyordu ama mvzuu öyle değimiş..hem senden hem HER26 dan özür diliyorum pardon yanlış anladım..
semih konusunda öyle içlenmiştim duygulanmıştımki dikkatsizlik yaptım
biraz daha uyanmadan yorum yazmayım en iyisi :)
Nickim HER26 değil öncelikle onu söyleyeyim.Hero26 olması gerekiyordu ama Her026 yazmışım işte zamanında yanlış anlaşılıyor.Ben Topalın daha çok beğendiğim için böyle yazmışım sonradan hatamı anladım.Zaten yazdım kusura bakmayın diye.
aurelıo ıle mehmet topal arasında cok farkk varr.....ama modrıcle arda arasındakı fark kadar degıll
Aynen öyle Semih girmese maç daha 3 gün 3 gece oynansa nihat tuncay ikilisiyle gol atılmaz neden atılmaz çünkü 4-6-0 oynuyoruz golü golcüler atar veya atılmasına vesile olur. Dediğim gibi semih girmese gol olmaz bakın size iki golün özetini yazayım 1. gol semih santrafor koşusu yapıyor santrafor jumpingi yapıyor santrafor kafası vuruyor santrafor golü atıyor 4 kademede atılan bir gol 1. kademe santrafor koşusu yapmak nihatla tuncay daha bunu bilmiyor o sebeble eğer nihat yada tuncay olsa onun yerinde o koşuyu oraya yapmaz
2. gol arda kanattan topu alıyor semih santrafor koşusu yapıyor isviçrede 1 önlibero semihe takılıyor ceza sahasına koşarken bifr stoper daha semihe kayıyor ardanın 2 adımlık önü açılıyor ve gol
çıkarın semihi ne olacak bakın arda topu alacak nihta sağ taç çizgisine tuncay sol taç çizgisine ardanın arkasına hareketlenecek isviçre duvar örecek gol falan olmayı bırakın pozisyon bile olmayacak
Elbette öyle şahsen ben 1 aydır basbas bağırıyorum 1.75 lik nihat isterse canla başla oynasın 1.90 lık stoperlerin arasında ancak dayak yer dedim aynen öyle oldu 2 maçtada takii semih girip nihat biraz serbestleşinceye kadar sonrada asisti yapan yine nihat oldu
semih sadece attığı gol ile takımına moral kazandırmakla kalmadı ayrıca oyunun kaderinide değiştirdi...
Aslında bu konuyla ilgili bir köşe yazısı yazmak hep aklımda ama küçük bir şey anlatayım başımdan geçen bir olaydır. Çanakkaledeyim bir kahvede galatasaray-sivasspor maçını izliyorum aynı anda da fenerbahçe-gençlerbirliği maçı oynanıyor. Hem fenerbahçeli hem galatasaraylılar var biraz laf dalaşması oldu iki üç kişi arasında konuşmalar ise şöyleydi.
Biz çeyrek final oyadık siz alın kupayı ne olacak
Alırız tabi yürekten oynar alırız sizin alexinizi sizin luganonuzu ısıra ısıra yener şampiyon oluruz hemde sizin bıraktıklarınızla servetlerle barışlarla ezeriz sizin trilyonluk e...
sonra ortam geriliyor küfürleşmeler vs araya girenler
fb li dayım aynen şunları diyor siz zaten ancak onları izlersiniz biz gideriz feneriuma forma alırız sen alırmısın ağzın kokuyor senin :D biz veririz 100 ytl bilet gider maçımızı izleriz sen ali samiyenin yerini bilmezsin o yüzden biz roberto carlosu izleriz sen volkan yamanı izlersin
Gelelim benim yorumuma bi kere kavga çok orjinal buna yakın mutlaka görmüşsünüzdür ne var bunda da diyebilirsiniz ama fenerbahçe taraftarı burdanda anlaşılacağı gibi skorlarla galibiyetlerle övünmüyor futbolcu kallitesiyle övünüyor mesela onlar için anelkayı almak kötü oynasada bir başarıdır ama galatasaraylı adam için lincoln e ana avrat küfür etmek sorun değildir çünkü arda ya daha çok hak vermesi gerektiğini biliyor
Sonra düşündüm ki Fenerbahçespor klubu meğer bir anonim ortaklık gibi işliyor yani herkes forma alıyor herkes basıyor parayı bilete sermaye niyetine bu seferde carloslar geliyor yani carlosu gelmesin bütün fenerbahçe taraftarının eseri çünkü hemen herkes pay sahibi sermaye payı sahibi yani Anonim şirket ortağı
Bu yüzden çok üzülüyorum aylardır şu semihe değer verilemedi gitti. Sebebi ise semih ticari mal değil şirketin demirbaşlarından biriydi.
...[/QUOTE]
El bebek, gul bebek muamelesi sadece ust yapida degil, alt yapida da var Galatasaray'da. Oyuncularin kendilerini gelistirmeleri icin egitim var, yol gosterme var. Fenerbahce'de ise oyuncu yetenekli ise kendiliginden oluversin birseyler dusuncesi hakim.
Bir kac sene once Hollanda'dan alt yapiya hoca getirildi. Hocanin plani once bir tarama yaparak yetenekli gencleri takima kazandirmak istedi. Ardindan da bu oyunculari egitmek icin bir sistem kuracakti. Tarama yapildi, oyuncular bulundu, bazilari takima katildi ama egitim programi hazirlama isi ortaya cikinca Hollandali'nin gorevine son verildi. Yerine gelen Senol'un aciklamasi da tamamen yetenekli oyunculari Turkiye'de bulmak uzere yogunlastigini gosteriyordu. Egitim ise mechul. Fenerbahce yonetimi bir turlu tutmadi degil, tutmak istemedi, onemsemedi genc oyunculari. Onemsememeye de devam ediyor zaten.
İşte burada katılmıyorum.
Türkiye'deki eğitmenlerin hiçbirisi Avrupa seviyesinde değil.
Biraz daha disiplinliler diye iyi hoca oldukları söylenmemeli bence.
Ayrıca Galatasaray sürekli U15-U17-U19 milli oyuncuları topladı, durdu.
O oyuncular da tamamen boş değil, Anadolu'daki kendine bakmayan, sıradanlaşmış, vasat tekniğie sahip genç oyunculardan daha çok iyi durumdaydılar.
Galatasaray da hazırlamadı, hazır aldı ama iyisini aldı, kendi kendine yükseldi onlar da..
Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?
Ayrıca tesis olarak da fark yok, hatta Fenerbahçe daha iyi denilebilir.
Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.
Ajax'ın 10'da 1'i bile başarılı sayılamaz bu konuda Galatasaray.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında altyapıda uçurum da yok bence..
Bunları yazarken yeterince düşünmeden yazdığını düşünüyorum, yani iyi altyapısı olmak demek sadece Emreler ardalar yetiştirmek mi demek yani şu an GSde oynayan Ardanın dışında Sabri, Uğur, Mehmet Güven(çok iyi olmasa da) altyapıdan çıkma oyuncular, Fenerin ise yedekte oturan bile oyuncusu yok Gürhan gürsoy (oda neredeyse hiç oynamadı). Yani GSde her zaman altyapıdan oyuncular var GS oyuncu topluyor olabilir ama Fenerde oyuncu alıyor ama bişey yapanlar GSden çıkıyor. Bunları gözardı edemezsin. Geleceğin yıldız adayları GSden bekleniyor fener bu oyuncaları almak için hiç mi uğraşmıyor..
Oyunculara ek olarak Aydın Yılmaz ve Orkun Uşağı yazabilirsin.Fenerbahçeye gelirsek Fenerbahçe U17-U19 alsada ne yapabilir ki ? Sonuçta şu anki anlayışla ilk 11 de yer verilmiyor.Oyuncu maç oynamadan gelişebilir mi ? Acaba Fenerbahçenin yönetim kadrosu İlhan Parlak'ı kaç kere ilk 11 de düşündü ?
Hala Gs altyapının iyi olduğuna dair bir kanıt gösteremediniz..
Hepsi max 100-110CA lık oyuncular ve PA'ları yüksek olmayan oyuncular..