Şey, ben Fenerbahçedeki oyuncuların profilleri daha iyi bi duruma getirilsin mi dedim? hatta araştırmacının Fenerbahçe'yi oyuna gerçekçi bir şekilde aktardığını söyledim..
Printable View
Galatasaray altyapısından bahsetmişsiniz; ben en son 2008'i oynadım.O zaman da bu oyuncular vardı ve size göre abartılmıştı!Ben A takıma Arda(as - zaten gerçektede astı) ve Semih Kaya(yedek) ve Emre Çolak(yedek) dışında adam çıkaramadım 7 yılda(kadrom yıllık 20 mn maaş kullanan mütevazi bir kadroydu).Ha birde Murat Yavuz adlı regen var tabi...
Diğer seriler için de dönen Emre Çolak muhabbeti; adamın fiziksel özellikleri zaten o kadar kötü ki bir türlü yıldız olamıyor.Sayfalarca tartışıldı, ama ben oynamadığım için net bir bilgim yok...
Son seriliri bilmem en son 2008 oynadım ve karşılaştığım durum.Ne kadar abartılan bir altyapımız varmış, şaşırdım!
Ayrıca aşağılayarak mesaj yazdığınız için kızdım.Tüm takımlarımızdan ayrılmasını istiyorsunuz FB'nin sanki Barcelona gibi oynuyormuş gibi.Abartmayın, dediğim gibi geçen sene sadece Süper Lig'de averajla şampiyon oldunuz.Porto gibi hem ligi hem Avrupa Ligi'ni domine etmediniz.Şu anki hal ile FB, GS, BJK birbirlerine çok yakınlar; görmemek için kör olmak lazım...
Yine , yeni , yeniden ha.
O verdiğin örneklere de şu örnekleri verdiğim. Çok sevdiğiniz ve coşturduğunuz Emre , Arda , Bülent Korkmaz , Hakan Ünsal , Emre Aşık , Tugay Kerimoğlu. Yeter mi devam edeyim mi ?
Bu arada bizim oyuncularımızdan kim şişirilmiş çoğu kötü profil yapılmış özellikle Melo , Baros ve Sercan.
Ben sizin oyuncularınızı saymıyorum bile ...
Ee bizde konusalim yani hic sikayet etmiyoruz kendi takimimizin oyuncularinin profilinden dunyanin 7.ci kalecisi sayilan musleranin profili kotu bana gore, melo brezilya milli takiminda oynamis, avrupanin en onemli kuluplerinde oynamis galatasaraya geldi diye profili kotu olmus, Baros konusunda katiliyorum kotu olmasi normal baros eski baros degil, albert riera"ya gelirsek pas en az 16-17 olmasi lazim ispanyol oyuncular kucuklukten beri her zaman pas sistemini benimsemistir onlar icin ilk once pas gelir rieranin pas"i daha yuksek olabilirdi Teamwork = 14 Rieranin Bence cok dusuk riera tam bir takim oyuncusu asla bencil degil ispanyol futbolcularin genlerinde pas oldugu icin bence takim oyunu 14 degilde 16-17 olmasi lazimdi rieranin veya 18. ee biz bunlari sorun etmiyoruz 1 assagi 2 yukari olabilir bunlari buyutmuyoruz yok alexin teknigi muhammetten nasil yuksek olabilir adam 35 yasina gelmis birakinda bazi ozellikleri dussun siz hala cikmasini bekliyorsunuz
yok iste efenim emre neden kotu profili gecin bunlari daha ne olsun hepsi 20 istiyoraniz bir zahmet editorden ayarlayin
Arif dediğin oyuncuları Türk araştırmacılar yapmadıki :D
Söze galatasarayın ismini öyle yazdığım için özür dileyerek başlayayım, el alışkanlığı işte..
Antu antu dediniz bende bi bakim dedim oraya, biri bişey paylaşmış eğer gerçekse ben bu oyunda türkiye ligini oynamam. Kazımın değeri 6.75M ve bizde sabriden değerli sadece 3 oyuncu var :S
http://img26.imageshack.us/img26/482/fm2012gs.png
Uploaded with ImageShack.us
http://img830.imageshack.us/img830/2107/fm2012fb.png
Uploaded with ImageShack.us
Oyuncu degerlerini biz belirlemiyoruz. Degerleri etkileyen bir cok da faktor var.
Mesela:
Oyuncunun yasi. Genc oyuncular daha degerli, yasli oyuncular daha az degerli.
Oyuncunun mevkisi. Bazi mevkilerin oyunculari daha degerli, bazilari daha az degerli. Ornegin bir kalecinin degeri, bir forvet oyuncusunun degerinden daha az oluyor, diger her sey esit olsa da.
Oyuncunun sozlesme suresi. Sozlesme suresi uzun olan oyuncular daha degerli, kisa olanlar daha az degerli.
Oyuncuya en son odenen bonservis bedeli. Yakin tarihte odenmisse, oyuncunun degeri o odenen bonservis degerine yakin oluyor.
Oyuncunun performansi.
Oyuncunun taninirligi.
Bunlara gore oyun bir deger belirliyor. Ama bu degerin de anlami cok da fazla degil cunku bize gorunmeyen, kulubun oyuncuyu birakacagi deger de var.
O değerler yanlış dediler zaten ben paylaştığımda o ön deneme versiyonuydu. Hem oyuncuların yeni takıma gelmiş olmaları ve yaşları. Hem değerlerde bence yanlışlık yok Semih , Alex , Topuz gibi oyunculaırn şu anda pek piyasası yok ve yaşlarıda biraz gelmiş fakat daha kaliteliler oyuncu profillerine girilidğinde özelliklere bakıldığında. Stoch daha pahalı olabilirdi.
Merak ediyorum, bu iddia nasıl bir empirik argümana dayanıyor?
Aksine dair ben bir örnek vereyim: Joseph Yobo, Fenerbahçe'nin geçen sezon transfer ettiği bir isim. 2011 datasına EPL araştırmacılarının elinden girmiş, 2012 datasına ise Türk araştırmacılarının. Her iki profili de aşağıda.
FM 2011
FM 2012
Ayrıca 2011 ve 2012 profil özelliklerinin karşılaştırıldığı bir excel tabosu vereyim; ki bunu inceleyince teknik özelliklerinde 3 puan, zihinsel özelliklerinde 4 puan artış, fiziksel özelliklerinde ise 1 puan düşüş olduğunu göreceksiniz, yani toplamda 6 puanlık bir artış var:
http://www.mediafire.com/?nho0o9dciglzpca
Sözleşme sürelerine ve reputationlarına bakmak lazım, sözleşmesi uzun oyuncunun değeri daha yüksek görünür oyunda. Kazım ve Sabri'nin değeri gerçekçi görünmüyor, vardır bir sebebi. Yeni transfer olmuş olsalar yüksek bonservis ücretleriyle anlarım ama...Onun dışında gayet normal geldi bana.
ben yazana kadar gelmiş cevaplar zaten :)
Sabri nedense FM 2011'de de yuksek gorunuyordu. Oyunun ozel bir sempatisi var galiba. :D
Veya belki de alt yapidan ciktigi icin ozellikle kulubun kolay kolay birakmayacagini gostermek icin biraz yukseltme vardir. Arastirmadigim icin bilmiyorum neden acikcasi.
Alex'in konsantrasyon nasıl 7 oldu açıklarsanız sevinirim. Alex gibi zekasıyla oynayan bir oyuncunun konsantrasyonu bence 15 civarı olmalıdır.
bu arada bir kulubun taraftar sitesinde turksportal hakkında cok fena sallamalar görmedim değil hatta burada yazamadıklarını burdan alıntı yapıp saydırması cok tuhaf
Konsantrasyon, en azindan oyundaki tanimi ile, savunma ile iliskili bir ozellik.
Bir savunma oyuncusu icin markaj veya toplara mudahale etme (tackling) ne kadar onemliyse, konsantrasyon da o kadar onemli.
Bir ofansif orta saha oyuncusu icin de savunmada pozisyon alma veya toplara mudahale etme ne kadar onemliyse, konsantrasyon da o kadar onemli.
Bu arada burada tartışma çıkaran çoğu Fener'li arkadaşlar antudan gelmiş sırf Fener'li oyuncuların profillerini tartışmak için siteden bir konuda hatta şurada tartışıyorum yardıma gelin bile yazmışlar :D sesli güldüm valla :D isteyenler girip bakabilir konu var :D çok komikler valla :D
Ben hiç öyle düşünmüyorum buyrun size bir kaç profil
http://resim.fmgraphics.net/images/1...9044934871.jpg
http://resim.fmgraphics.net/images/9...5028935664.jpg
http://resim.fmgraphics.net/images/8...2491852642.jpg
Nuri Şahin'in 16
Hamit'in 15
Necip'in bile 15 ken Alex'in 7 ise yazık...
Nuri Şahin ve Hamit savunmadı müthiş müdaheler mi yapıyor ?
Dahan konsantrasyonu yüksek öyle oyuncular var ki bu 3'ü bile yeterli diye düşümdüm.
Ayrıca Falcao ' da 16.
Bende gördüm konuyu şimdi...
Araştırmacı abilerimize/arkadaşlarımıza Allah sabır versin ne diyelim...
Valla sizin yazdigim gibi dusunmemenizin pek bir anlami yok cunku ben matematiksel bir gercegi yazdim. Hani o CA'nin icinde her mevkide ozelliklere gore verilen agirliklar (katsayilar) var ya. Iste onlari yazdim. :)
Bu oyuncularin hepsi Alex'den savunmada daha gayretli, daha fazla savunma yapan oyuncular. Ozellikle Hamit ve Necip kat kat daha fazla.Quote:
Nuri Şahin'in 16
Hamit'in 15
Necip'in bile 15 ken Alex'in 7 ise yazık...
Nuri Şahin ve Hamit savunmadı müthiş müdaheler mi yapıyor ?
Dahan konsantrasyonu yüksek öyle oyuncular var ki bu 3'ü bile yeterli diye düşümdüm.
Ayrıca Falcao ' da 16.
Nuri'ye ben olsam 16 vermezdim acikcasi.
Ben konsantrasyonu oyunun içinde tam kapasiteyle oynaması olarak biliyordum(CA düşüşünü ne kadar sık yaşayacağını belirlemesi). Bu açıklama antrenmanda konsantrasyonun savunma kısmında yer almasını benim için açıklıyor.
Hayır consistency her maçta belirli bir seviyede oynaması anlamında. Ama maçlarda tam kapasite oynamasını, her maça aynı ciddiyetle yaklaşmasını sağlayan özellik Professionalism.
en çok merak ettiklerimden 2'sini paylaşayım
Harry Kewell
http://img855.imageshack.us/img855/6...erviewprof.png
Lucas Neill
http://img7.imageshack.us/img7/2346/...rviewprofi.png
Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Mehmet Ekici'nin profilleri varsa paylaşır mısınız ?
bu artislar yapilirken cogu özelliktende kisilmis farkindaysaniz.. nedense fenerin yaptigi transferlerde hep böyle oluyor mesela anelka geldiginde direk düsürülmüstü herkes abarti diyordu.. keza kezman ve güiza da da öyle oldu yarim sezon sonra profilleri direk düsürüldü 1 sezon izleme geregi bile duyulmadi.. hatta yanlis hatirlamiyorsam gecen sene niangta da devre arasinda ufak oynamalar yapildi.
santos'tan ganso (paulo henrique), chelsea'den lukaku, leverkusen'den samet yeşil, arsenal'den alex oxlade chamberlain, bursaspor'dan serdar aziz ve porto'dan alex sandro'nun profillerini koyar mısınız mümkünse? şimdiden teşekkürler.
Ee bizde konusalim yani hic sikayet etmiyoruz kendi takimimizin oyuncularinin profilinden dunyanin 7.ci kalecisi sayilan musleranin profili kotu bana gore
türkiye liginde olan hic bir oyuncunun mevkisinde dünyada ilk 20de oldugunu dusunmuyorum belki gökhan gönül olabilir .kaldiki musleranın volkandanda iyi oldugunu dusunmuyorum
Ha fenerbahceye gelince oyuncular dunyada ilk 20"de galatasaraya gelince ilk 20 degil ne kadar taraftarca bi yazi
yok kardesim taraflı olarak yazmadım yanlıs anlama ben sadece gökhan gönül icin belki girebilecegini yazdım.volkan girebilir demiyorum .sadece sag beklere bakınca suan ilk 20 bi oyuncu grubu olucaksa gökhan gönül gireblir diye dusunuyorum acıkcası ama türkiye liginde baska oyuncu yok yani mevkisinde