İstifa istifa Yavuz hoca istifa...
İstifa istifa Yavuz hoca istifa...
Spor Toto Süper Lig - 33. Maç - Mersin IY - D
Son haftalarda baskıdan kurtulan oyuncularım daha iyi bir performans göstermeye başladılar. Ancak ne fayda. Treni kaçırmıştık. Mersin deplasmanından 3 puanı 3 golle alıyorduk.
Spoiler: İstatistikler ve Puan Durumu
Spor Toto Süper Lig - 34. Maç - Kasımpaşa - D
Son maçımızda deplasmanda son dakikaları hareketli geçen mücadeleden 3-2 galip ayrılmasını bildik. Böylece sezonu kapatıyorduk.
Spoiler: İstatistikler
Sezon bittiğinde en çok üzüldüğüm şey Galatasaray'ın sadece 2 puan gerisinde kalmamızdı. Şampiyonluğu gerçekten kıl payı kaçırmıştık aslında.
Spoiler: Süper Lig Puan Durumu ve Genel Bilgiler
Sezon bitimiyle birlikte yönetimden Genç yetiştirme ağının geliştirilmesi ve Antreman tesislerinin geliştirilmesi için istekte bulunmuştum. Ancak bunu kabul etmediler. Son isteğim olan sözleşme uzatma talebimi de kabul etmeyince yönetimin hakkımda kararı çoktan verdiğini anladım. Bende yeni ufuklara yol açmaya karar verdim. Türkiye'de ve Avrupa'da çeşitli kulüplerden zaten teklif alıyordum. Ayrıca başvuru yaptığım yerlerde vardı. Bu başvurularımıda açık bir şekilde dile getirince yönetim kurulu Antalyaspor ile ilişiğimi kesti. Yerime kim gelirdi bilemiyorum ama bu yönetim ile hiç bir şey olmazdı Antalyaspor'dan.
Spoiler: İş Başvuruları
Bunca teklif ve görüşme olunca basına da iyi bir malzeme olmuştu. Basından ne kadar kaçmaya çalışsam da ağzımdan laf almak için uğraşıyorlardı. Tek diyebildiğim adımın bu kadar çok kulüple anılması başarılı bir teknik direktör olduğumun göstergesiydi. Yinede öncelikle gelen tekliflerden onurumu okşayan tekliflerle ilgilenmek istedim. Fenerbahçe'ye çok sıcak bakmıyordum ancak Türkiye'den gelen en ciddi teklif onlardandı. Yurt dışından ise Dortmund dışında diğer teklifler doğrudan bana yapılmıştı... Bu görüşmelerden sonra 4 takıma indirmiştim teklifleri. Türkiye, İtalya, Almanya arasında seçim yapacaktım gelecek tekliflere göre artık.
Inter'e veya Milan'a git bence :)
Milan daha uygun olabilir.Tabi o yıllarda durumları nasıl bilmiyorum.Eğer eski günlere dönüş arıyorlarsa Milan tavsiyemdir.
Yaptığımız görüşmelerde İtalyan ekipleri ile anlaşamamıştık. Bizden savunma yapan ve serbest vuruşları en iyi şekilde kullanan bir takım yaratmamı istemişlerdi. Çok benimseyemediğim ve başaramadığım bir yapıydı bu. İtalyan ekipleri geri adım attı bu kararımdan ötürü. Görüşmelerde geriye kalan iki takım Fenerbahçe ve Dortmund teklif yapmıştı. İlk teklifi yapan Fenerbahçe olmuştu. Ancak bekleme kararı almıştım. Arkasından Dortmund'dan teklif gelmişti. Dortmund'un tek dezavantajı vardı. Bu sene ligi 8. bitirmiş ve Avrupa kupalarında yer alamayacaktı. ama 11 yıllık Bayern hakimiyetine karşı mücadele edecek olmak daha bir heyecan verici geldi.
Spoiler: İş Başvuruları
Sonunda Antalyadaki son günümü yaşıyordum. Biletlerimi almış uçağa doğru gidiyordum. Keyifli bir 3 senenin ardından tekrar yola koyulma vaktiydi. Bir grup taraftar beni uğurlamaya gelmişti. Güzel görüntülerdi bunlar. Özleyeceğim görüntüler. Vatanıma ait gözümdeki son görüntüler... Artık uçağım için son çağrı yapılıyordu. Dortmund'a kalkan uçak beni bekliyordu...
Dortmund'a indiğimde hayatımın gerçekten zor geçeceğini anlamıştım. Türkiye'deki gibi bir taraftar grubu karşılamamıştı. Sanki normal bir seyahate gelmiş gibiydim. Sadece kulüp yetkililerinden bir kaç kişi vardı. Buraya çabuk alışmam gerekiyordu. Çünkü yıkılacak bir hakimiyet vardı. Kulüp binasına geçtiğimizde gerekli doğrudan kulüp başkanı ile görüştük. Kendisi sözleşmeyi hazır bulunduruyordu. Anlaşmayı imzaladığımda bana sadece eski günlere dönmek istediğini söyledi. Doğrudan Şampiyonluk için yarışan bir takım olmamızı ve geçmiş başarıları yakalayabilmeyi istedi. Bunu onlara sağlayacağıma söz verdim ve odadan ayrıldım.
https://copy.com/mxqaJgPVx4KgtnDF/Do...3-08_00019.jpg
https://copy.com/mxqaJgPVx4KgtnDF/Do...3-08_00020.jpg
Takıma hızlı bir giriş yapmıştım. Detaylı bir rapor istedim asistanımdan eksik bölgelere takviye yapmam gerekiyordu. Ancak baktığımda her noktasında eksik vardı. Hareketli bir transfer dönemi yaşayacaktık anlaşılan.
Ben gelmeden önce anlaşmaya varılan bazı transferler vardı. bu transferler düştükten sonra ihtiyaçlarımız iyice artmıştı. Başkanın verdiği açık çek ile ve takımdan gönderilen oyuncularla birlikte rahat bir şekilde harcama yaptık. İleri uçta oyuncusu olmayan takımı adeta forvet bahçesine çevirmiştik. 4 yıla yayılan taksitlerle toplamda 123MN € harcıyorduk. Ancak tek kalemde elimize geçecek olan 58MN € ilaç gibi geliyordu. Bu para ile Kulüp mevcutta bulunan kredi borcunu kapatıp geleceğe daha da umutla bakmaya başlamıştı.
Spoiler: Transfer Detayları
Yedek ve alternatifleri çoğaltmak adına yüksek bir harcama yaptım ancak takıma büyük kazançları olacağına inanıyorum gelen oyuncuların.
Dortmund hayırlı olsun:) Zeki verdi iyiymiş.:)
Dortmund hayırlı olsun hocam. :) 11 yıllık hakimiyeti yıkarsın inşAllah. :)
Hayırlı olsun.Sana güveniyorum yıkacaksındır.
dordmun güzel seçim zevkli olacaktır başarılar
Teşekkürler arkadaşlar. Dortmund'da gerçekten zor bir savaş vereceğim. Umarım karlı çıkarım bu savaştan. Takım içindeki uyum çok düşük seviyelerde ilk hedefim onu arttırmak olacak.
Bayern makinası anca sen durdurabilirsin :)
Dortmund hayırlı uğurlu olsun, süper bir kariyer oldu valla. :)
İşte şimdi oldu. Dortmund'da başarılar. Daha güzel günler gelecek bundan sonra :)
Almanya'daki ilk haftalarımda ortama alışmakta sıkıntı yaşadım. Ancak bulunduğum bölgede Türklerin çokluğu sayesinde bu sıkıntımıda çabuk bir şekilde atlattım. Takıma yaptığımız takviyeler çok yerinde olmuş gibiydi. Bir iki aksayan dişli vardı yinede ancak düzeltilmeyecek gibi değildi. Hazırlık döneminde daha net bir şekilde takımı görme şansım oldu. Yaşı gelmiş bazı oyuncularımız vardı. gençleştirme politikası dahilinde takımdan göndermek istediğim oyuncuların listesini belirlemiştim. Kaliteli oyuncularda vardı aralarında ancak takıma para kazandıracak her türlü teklife açıktım. Aldığımız bir kaç teklifi değerlendirecektim.
Hazırlık maçlarında takımın istediğim taktiğe hiç alışık olmadığını gördüm. Yine de iyi performanslar çıkıyordu.
Spoiler: Hazırlık Maçları Skorlar
Takım maç temposuna alışmıştı yoğun maç trafiğinden sonra. sadece taktik uyumda sıkıntı yaşıyordu ki buda gayet olası bir durum. Almanya Kupası ile sezonu açacaktık. Büyük bir hevesle bekliyordum taraftarlarımızın karşısına çıkmayı. İlk rakibimiz Almanya 3. Ligi takımlarından Burgsolms takımıydı.
Almanya Kupası - 1. Tur - Burgsolms - D
Zayıf rakibimiz lig öncesi bizim için son hazırlık maçı olacaktı. Farklı galibiyet aldığımız maç rakiplerimize gözdağı oluşturacak cinstendi. Yeni transferimiz Cornejo yaptığı hattrick ile göz doldurdu.
Spoiler: Maç İstatistikleri
Bundesliga - 1. Maç - Köln - E
Rakibimizi abluka altına aldığımız maçta Iancu, Ramsden ve Hummels'ın golleri ile sahadan 3-1 galip ayrılmasını bildik.
Bundesliga - 2. Maç - Stuttgart - D
Güçlü rakibimiz karşısında deplasmanda zorlansakta Cornejo'nun 1., Driussi'nin 87. dakikada attıkları goller ile 2-1 galip gelmesini bildik.
Bundesliga - 3. Maç - St. Pauli - D
İlk yarısında çok zor dakikalar yaşadığımız mücadeleyi ikinci yarıda koparmayı bildik ve Cornejo ile Addo'nun golleri sahadan 2-0 galip ayrılmamızı sağlıyordu.
Bundesliga - 4. Maç - Wolfsburg - E
Kurtları sahamızda adeta parçaladık. Oyuncularım biraz daha dikkatli olsalar ligin en farklı galibiyeti rekorunu kırabilirdik. toplamda 25 şut çektiğimiz maçta, 4 oyuncumuzun attığı 5 gol ile sahadan 5-0 galip ayrılıyorduk. Bu galibiyet bizi liderliğe taşıyordu. Umarım bu noktada sezon sonuna kadar kalmayı başarabiliriz.
Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Bu formla bu seneden koparabilirsin.En belirleyici olacak durum bayern maçları olacak gibi duruyor.
Birde Puan durumu eklenememiş galiba göremedim.
düzelttim. Wolfsburg detaylarında yanlış resimleri koymuşum. lige iyi başladık ancak hoffenheim leverkusen ve schalke 3'lüsü kritik öneme sahip. kim daha fazla puan koparırsa bu maçlardan o götürür gibi duruyor şu an.
Sezona çok iyi başlamışız böyle devam ederiz umarım:)
Başlangıç iyi olmuş. Şampiyonluk potasında olmamız için gereksiz puan kaybını minumumda tutmak gerekir.
Başlangıç güzel olmuş.Puan farkı baya acılabilir hocam.:)
Lige mükemmel başlamışsın, bu yıl şampiyonluk yarışında olursun. :)
hocam amin younes ve gabriel Iancu profilini paylasabilirmisin lutfen bu şampiyon olursun sen
bu sene hocam
Sezona iyi girmişiz umarım böyle devam ederiz başarılar :)
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir yoktum ortalarda hayat memat meseleler nedeniyle. bir iki gün daha dayanın Dortmund ile kladığımız yerden devam edeceğiz.
Dortmund hayirli olsun hocam, basarilar :)
Bundesliga - 5. Maç - Frankfurt - D
Bu takımın nasıl bu kadar kötü olduğu belli oldu. Savunma ve kalemiz alarm modundaydı. Daha ilk dakikada yenik duruma düştüğümüz maçı zor bir şekilde 3-3 beraberlikle tamamladık.
Bundesliga - 6. Maç - Braunshweig - D
Maç öncesi savunmamızın bel kemiği Ginter'in sakatlanması canımızı sıkmıştı. 2 ay sahalardan uzak kalacaktı. Hele arka arkaya oynayacağımız ciddi maçlar öncesi kötü olmuştu bu. Kupa öncesi zayıf rakibimiz karşısında oyuncularımızın konsantrasyon kayıpları bizi zora sokuyordu az kalsın. 77 ve 85. dakikalardaki goller ile 2-0 galip ayrılıyorduk.
Spoiler: Sakatlık bilgisi ve Maç İstatistikleri
Teşekkürler arkadaşlar. sezon başlangıcı güzel oldu. zirvede olmak gayet güzel. Ancak şimdi 2 önemli maç var. Kupada Hamburg deplasmanı, ligde Bayern deplasmanı. Eğerki Bayern'den deplasmanda puan alabilirsek süper olacak.
Almanya Kupası - 2. Tur - HSV - D
Hamburg deplasmanında adeta bir gol şöleni yaşandı. Ölüp ölüp dirildiğimiz 2 penlatı çalınan maçta uzatmalar sonunda Milicic ve Herzog'un golleri ile sahadan 4-3 galip ayrıldık ve bu zorlu deplasmandan turu alarak çıkmayı başardık.
Bundesliga - 7. Maç - FC Bayern - D
Hamburg deplasmanından sonra ligin kaderine etki edecek bir deplasmana gidecektik. son 11 senenin şampiyonu Bayern Münih rakibimizdi. En az 1 puan için çıktığımız maçtan Bayern'in bariz üstünlüğüne rağmen 0-0 beraberlikle ayrılmasını bildik ve kritik bir deplasmandan 1 puanı çıkarmış olduk. Liderliği bu puan kaybı ile Hoffenheim'e kaptırsakta geri alacak güce fazlasıyla sahiptik.
Bundesliga - 8. Maç - Freiburg - E
Özellikle Bayern ve HSV maçlarından sonra gördüm ki Alman futbolunda oynadığımız 4-4-2 futbolu savunmada açıklar veriyordu. özellikle 2 forvet ve 1 forvet arkası kullanan takımlara karşı zorlanıyorduk. Bizde artık yedek taktiğe geçmeye karar verdik. İlk denememizi Freiburg karşısında yapacaktık. Tarihi fark atabileceğimiz mücadeleden Ponte, Munk ve Krüger'in golleri ile sahadan 3-0 galip ayrıldık.
Spoiler: Maç İstatistikleri, Diziliş ve Puan Durumu
Bundesliga - 9. Maç - Hoffenheim - D
Ligde liderliği belirleyece maçta Heffenheim deplasmanına gidiyorduk. Zorlu geçeceğini düşündüğüm mücadeleden Milicic'in mükemmel performansı ile bu zorlu deplasman çocuk oyuncağına dönmüş ve 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılmasını bilmiştik. Bu skor ile liderliği kesin olarak tekrar ele geçirmiştik.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Bundesliga - 10. Maç - Leverkusen - E
Geçen sezon ligi Bayern'in 19 puan gerisinde 2. sırada tamamlayan rakibimize evimizde sahayı dar ettik ve Herzog'un bir de penaltı kaçırdığı maçta Gerhardt, Herzog ve Krüger'in golleri ile sahadan 5-1 galip ayrıldık. Süper bir ivme yakalamıştık. Rakiplerimizinde puan kaybettikleri haftada aldığımız bu galibiyet bizim için daha da bir önem kazanmıştı.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Bundesliga - 11. Maç - Schalke - D
Revier derbisinde Schalke ile kritik bir maça çıkacaktık. 4 puan fark ile ikinci sırada yer alan rakibimize karşı iyi bir oyun sergilemem gerekiyordu. ilk yarıda vasatı oynadığımız ve de Beyer'in golü ile 0-1 geri düştüğümüz mücadelede devre arasında gerekli ayarı çektik ve 2. yarıda mükemmel bir geri dönüş ile sahadan 3-1 galip ayrılmasını bildik. Bu galibiyet ile puan farkını iyice açmıştık.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Bundesliga - 12. Maç - HSV - E
Kupada geçmeye zorlandığımız rakibimize karşı muhteşem bir oyun ve bitiricilik sergiledik. İlk yarıda Cornejo, Herzog, Vrapi ve Krüger'in golleri ile 7-0'ı bulduk. İkinci yarıda ise oyuncularım maç disiplininden skorunda rehaveti ile koptular. Daha sakin oynadığımız ikinci yarıda Marek ile farkı azaltsa da rakibimiz, Madruga skoru belirleyen golü atıyor ve sahadan 8-1'lik Lig tarihinin en farklı skoru ile ayrılıyorduk.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Rekor
Bayern e en az 12 puan fark atmışsın bu iyi olmuş. Bu hızla ipi göğüslersin.
8lik maçta tüm golleri aynı kanattan bulmuşuz, sağ kanadından korkulur hocam :D
Bayern'in bu sezona iyi başlamaması avantajıma oldu. Takım özellikle ileri uçta etkinliğini arttırınca güzel sonuçlar almaya başladım. Bu sezon bu tempoyu kaybetmez isem büyük bir başarıya imza atabilirim.
evet ilginç bir şekilde sağ kanadım daha iyi işliyor kanat oyuncularım yer değiştiriyor olmasına rağmen sağ kanadım daha iyi çalışıyor. Sağ bek pozisyonunda oynayan oyuncum da güzel bindirmeler yapınca tadından yenmiyor...
Şahane gidiyorsun valla bu yıl kupayı alırsın diye düşünüyorum. :)
Gidisat harika, puan farkini acmisiz. Bayern'le simdiden guzel bir fark olusmus ama lig maratonu uzun. 1-2 macta isler degisebilir. Umarim formumuzu surdururuz :)
Çok güzel gidiyoruz leblebi gibi gol atıyouz bayern falan kalmadı artık bence aynen devam :)
Bundesliga - 13. Maç - Hannover - D
Her güzel şeyin bir sonu olması gerekirmiş. Süper başladığımız sezonun ilk yenigisini üstün oynadığımız maçta yediğimiz iki hızlı atak golü sayesinde 0-2 ile aldık. Bu bizim için güzel bir uyarı olmuştu aslında. Oyuncularımın ayaklarıın yere basması gerektiğini göstermişti bu maç.
Bundesliga - 14. Maç - Borussia Mönchengladbach - E
Borussia derbisinde adeta döktüren takımımız Gerhardt ve Zeki Verdi'nin ilk yarıda attıkları 2 gol ile sahadan 2-0 galip ayrılmasını bildi.
Almanya Kupası - 3. Tur - St. Pauli - D
Normal süresinde harcadığımız pozsiyonlarla kendimizi sıkıntıya soksakta uzatmalarda yaptığım azarı iyi değerlendirdi takım ve sahadan 4-1'lik galibiyet ile ayrıldık.
Bundesliga - 15. Maç - Mainz - D
Ligde zor günler geçiren Mainz karşısında vasat bir oyun sergilememize rağmen 90+2'de Ramsden'in golü ile 3-2 galibiyeti çıkarabildik.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Bundesliga - 16. Maç - Herta BSC - E
Düşme hattından uzaklaşmak isteyen rakibimiz karşısında rahat bir oyun sergiledik ve sahadan 4-1 gibi güzel bir skorla galip ayrılmasını bildik. Gollerimiz Ponte, Ramsden, Zeki, Herzog'dan geldi.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Bundesliga - 17. Maç - Werder Bremen - D
Devre arasına girmeden oynayacağımız son maçta dişli Bremen deplasmanına çıkacaktık. Rakibimiz her ne kadar 2 kez öne geçse de sahadan 4-2 galip ayrılmasını bildik ve ilk yarıyı Hoffenheim ile 8, Bayern ile 15 puan fark yaparak kapattık. 2. yarıda kesin takviyeler yapacaktı rakiplerimiz. bizde yaşlanan oyuncularımızı gençleştirme çalışmalarına girecektik.Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu
Maçlar çok iyi,Bayernin kötü performansıyla beraber ligi rahat alacağız heralde:)
Guzel gidiyoruz. Bayern'in arkada kalmasi isimize yarayacak :)
Ligin ilk yarısını güzel kapattık ikinci yarıda böyle devam ederiz bayern zaten yok şampiyonluk gelsin