Mevlüt'ü de Rennes almış...
Printable View
Mevlüt'ü de Rennes almış...
19.30'da OM - Cean ve Toulouse – Lyon maçları var. Sochaux için bastır OM. Bu arada Lyon maçı baya zevkli geçecek, tavsiye ederim.
ben o maçın aksine çok zevksiz olucağını düşünüyorum marsilya maçı da bol gollü geçer gibi
Umut yine atti Lyona :)
Lyon'un yeni belalısı, Umut Bulut.
Yarın Rennes, Lille ve Auxerre'nin kazanması kral olur kral.
Fransa Ligue 2'de oynanan Nantes-Amiens maçında, 39 yaşındaki efsanevi golcü Sylvain Wiltord hat-trick yaptı
Daha Yaşıyormuydu Kendisi :D
Yaşadığı öğrendiğim iyi oldu. 2 sezon daha oynarsa FM 2014'te alt lig takımlarından birine alabilirim. :) :)
Montpellier Başkanı Louis Nicollin Şampiyonluktan sonra
http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net...3CWJ0RVzFnGlI_
Şampiyon Montpellier!
21 Mayıs 2012 00:28 NTVSpor.net
Fransa Ligue 1'de Montpellier, Auxerre'i 2-1 mağlup etti ve tarihinde ilk Fransa Ligue 1 şampiyonluğuna ulaştı.
Facebook'ta Paylaş
http://media1.ntvspor.net/C/I/264/mont1_JZYZ0.jpg
Son haftaya en yakın takipçisi Paris Saint Germain'in 3 puan önünde lider giren ve tarihindeki ilk şampiyonluk kupasını kazanmak için sadece bir puana ihtiyacı olan Montpellier, 1-0 geriye düştüğü Auxerre deplasmanından, 32 ve 78. dakikalarda John Utaka'nın attığı gollerle galip ayrıldı.
Küme düşmesi bir hafta önce kesinleşen Auxerre'i protesto eden ev sahibi taraftarların sahaya yabancı madde atmaları nedeniyle maç iki kez durduruldu. Hakem, uzun süren aranın ardından maçın devam etmesine karar verdi ve Montpellier, son haftayı da galibiyetle kapatarak tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.
Maçın ardından kendisini, kulüp başkanı Louis Nicollin'in kolları arasında bulan Montpellier Teknik Direktörü Rene Girard, şampiyonluk mücadelesinin son haftaya kadar sürdüğünü, kupayı kaldırmayı hak ettiklerine inandığını söyledi.
36 milyon avroluk bütçesiyle şampiyon olan Montpellier, bu başarısıyla gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan dahil olma hakkını da elde etti. Haftayı, Lorient'i 2-1 mağlup ederek kapatan ve sezonu 2. sırada tamamlayan Paris Saint Germain de devler ligi biletini doğrudan alan ikinci ekip oldu. 3. sırada yer alan Lille ise Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için eleme maçı oynayacak.
reklam
Fransa'yı gelecek yıl Avrupa Ligi'nde ise Bordeaux, Lyon ve Marsilya temsil edecek.
AUXERRE, DİJON VE CAEN KÜME DÜŞTÜ
Gelecek sezon Ligue 2'de mücadele etmesi geçen hafta kesinleşen Auxerre'den sonra küme düşen diğer iki takım, Dijon ile Caen oldu.
Lig sonuncusu Auxerre sezonu 34, 19. sıradaki Dijon 36, 18. sıradaki Caen 38 puanla tamamladı. Ligue 2 şampiyonu Bastia, ikincisi Reims ve üçüncüsü Troyes gelecek sezon Ligue 1'de mücadele etme hakkını kazandı.
Paris Saint Germain, yeni sezonun ilk büyük transfer hamlesini yaptı. Fransız kulübü, Napoli'nin, Arjantinli forveti Ezequiel Lavezzi'yi, 30 milyon euro karşılığında renklerine bağladı.
Lyon onu gözden çıkarttı
Quote:
Geçtiğimiz sezon Fransa Kupası'nı kazanan ancak ligi 4. sırada bitirerek çapı itibariyle başarısız bir sezonu geride bırakan Lyon'da, kulüp başkanı Jean-Michel Aulas, yaptığı açıklama ile taraftarları kabusa soktu.
Premier Lig'de zirve için bir yandan iyi bir kadro kurmaya çalışan bir yandan ise Robin Van Persie şoku yaşayan Arsene Wenger'in yönetimindeki Arsenal'in transfer hedefleri arasında yer alan Lyon'un başarılı eldiveni Hugo Lloris ile ilgili çıkan haberlere Lyon cephesi yanıt vertdi
Skysports'un servis ettiği habere göre; Lyon başkanı Jean-Michel Aulas klubün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada Arsenal'den 25 yaşındaki kaleci için herhangi bir resmi teklif gelmediğini belirtirken 20 Milyon Euro'yu getiren kulüp ile Lloris'in transferi konusunda görüşmelere başlayacağını ve sezon başlayana kadar kaleci için gelecek teklifleri dinleyeceğini belirtti.
Salomon Kalou Lille'de
http://www.losc.fr/sites/default/fil...707Kalou01.png
.................Quote:
Paris Saint Germain, genç futbolcu Verratti'yi listesine aldı.
Bide kaynak versen Cenker :)
Quote:
Silva ve Ibra adım adım Fransa'ya!
Paris Saint Germain'in transfer dönemine damgasını vuracak Thiago Silva ve Zlatan Ibrahimovic hamleleriyle ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.
Yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanan Fransız ekibi Paris Saint Germain, Zlatan Ibrahimovic ve Thiago Silva transferleriyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.
Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu sürpriz şekilde Montpellier'e kaptıran PSG'de Sportif direktör Leonardo'nun İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic'in menajeri ile Paris'te biraraya geldiği belirtildi. Gündeme bomba gibi düşen transfer hamlesinde büyük aşama kaydeden Fransız kulübünün Milan'a iki oyuncu için 65 milyon euro ödemeyi kabul ettiği de bir başka iddia olarak öne çıkıyor.
Son olarak Milan Kulübü Onursal Başkanı Silvio Berlusconi yaptığı açıklamada iki oyuncunun transferini doğrulayarak: "Görüşmeler tamamlandı. İki oyuncunun satışından Milan kulüp 150 milyon euro kazanmış olacak." açıklamasını yaptı. Resmi açıklamaların ise her an gerçekleşmesi bekleniyor.
İtalyan gazetesi gazzetta.it'e konuşan Leonardo, Ibrahimovic'in menajeri ile görüştüklerini açıklarken, "Menajer Raiola ile geçtiğimiz günlerde İsveç'te biraraya geldik. Transfer dönemi devam ederken her türlü gelişme yaşanabilir." diyerek de transferdeki kararlılıklarını dile getirmişti.
Arap milyarder Nasser Al-Khelaifi'nin başkanlığındaki Paris Saint Germain, şu ana kadarki tek transferini Napoli'den Lavezzi'yi kadrosuna katarak gerçekleştirmişti.
Kaynak | Sporx
Geçen sene Arsenal'in maçlarını izlemek için Ligtv 2 ve Ligtv 3 paketlerini aldık.Fransa ligi de pakete dahildi ama hiç maç izlemiyordum.Artık İbra reyiz için PSG maçlarını kaçırmam :)
Bu araplar iyice içine etti futbolun.
....................Quote:
Fransızlar çıldırdı! Kaka geliyor!
L'Equipe gazetesinden bomba bir iddia geldi. Paris Saint Germain, pazarlık aşamasında olduğu Ibrahimovic'i ikna edebilmek için Real Madrid forması giyen Kaka'yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.
Sporx.com dış haberler
Fransa Ligi ekiplerinden Paris Saint Germain transfer piyasasının altını üstüne getirmeye devam ediyor.
L'Equipe gazetesinin haberine göre; PSG, Ibrahimovic'i ikna edebilmek için Kaka kozunu oynuyor. Fransız kulübü Real Madrid'in Brezilyalı yıldızını kadroya katarak, Zlatan Ibrahimovic'i ikna etmeyi planlıyor.
Nisan ayında Kaka ile ilgilenen ancak transfer girişiminden sonuç alamayan PSG, bombaları yaz aylarına sakladı ve önce Lavezzi, ardından Thiago Silva ile Verratti'ye imzayı attırdı. Arap sermayesini arkasına alan Fransız kulübü, Ibrahimovic ile yıllık ücret konusunda pazarlık aşamasında tıkanınca İsveçli yıldızı ikna etmek için Kaka'yı gündemine aldı.
Transferin gerçekleşmesi için dayanaklardan biri olarak da Luka Modric'in gelişiyle 30 yaşındaki Kaka'nın Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'nun düşündüğü 22 kişilik kadroda kendine yer bulamayabileceği gösteriliyor.
2015 yılına kadar Real Madrid ile sözleşmesi bulunan Kaka, geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da toplam 35 maça çıktı. Brezilyalı yıldız bu karşılaşmaların 10'unda oyuna sonradan dahil olmasına rağmen 8 gol, 16 asistlik bir performans sergiledi.
lucas moura paris saint germain de ocak ayında gelicek gerçi ama açıklandı transfer
http://www.psg.fr/en/News/003001/Art...n-january-2013
Lucas Man.Utd'ye ha geldi ha gelicek derken PSG aradan çıktı kaptı.
Manu'ya gitmemesine çok sevindim. Kendi dediği gibi "sıkıcı" bir kulüp.
43 milyon € ödeyecekmiş PSG
Psg kendi evinde Lorient karsisinda 2-0 maglup :)
Iyiki maci actim izlim :) Ibra atti 2-1 :D
psg çok iyi oynuyor. ibra, menez ve maxwell mükemmel. takımın zamana ihtiyacı var. ligdeki tüm takımları süpürürler bence.
Ibra nasil kacirdin onu :)
Ibra 2-2
Bana borclusunuz bu maci PSG ben olmasam puan dahi alamicaktiniz, bi actim maci 25 dakikada 2 gol attirdim :D