2D Classic'cilerdenim ben de, 3D gerçekçi olana kadar. Maç motorunun kesinlikle çok çok geliştirilmesi gerek yıllardır bu oyunu oynuyorum ve 3D çıktığından beri (FM09) bunu vurguluyorum.
Printable View
2D Classic'cilerdenim ben de, 3D gerçekçi olana kadar. Maç motorunun kesinlikle çok çok geliştirilmesi gerek yıllardır bu oyunu oynuyorum ve 3D çıktığından beri (FM09) bunu vurguluyorum.
Bu konu her sene tartışılıyor forumda. Net olan birşey varsa o da 2D bile değil en gerçekçi olanın 2D Classic olduğudur.
Görüntü-grafik-oyuncu hareketleri konusunda FİFA, PES bile bizleri tatmin etmezken FM'de 3D'den gerçeklik bekleyemezsiniz. Kaldı ki FM tüm bunlardan daha komplike,detaylı bir oyun.
3D çıktı çıkalı 1 yada 2 defa baktım sadece nasıl olmuş diye. Onun dışında kariyeri açar açmaz ilk yaptığım hareket tercihlerden 3D'yi kapatmaktır.Ne varsa 2D'de var.
Ancak burda bir de sigames'in eleştirilecek nadir (!) taraflarından bir şey de var o da; 3D çıktı çıkalı yeni 2D'lerde topun gözükmemesi. Ama 2D oynayanlar adamların umrunda değil. 2D'de yıllardır top gözükmüyor ve böyle bir sorunu kale dahi almıyorsun. İşte sigames'in ciddiyeti...
2D candır..
FM 13'ün 2Dsi daha iyiydi topa havadan vuruldugunda belli oluyodu frikikte barajın ustunden falan havalanıo iniyodu çok gerçekçiydi FM 14'te dümdüz gidiyo top, sadece o olmamış :D
Bende hala windows xp kullanıyorum zira sahip olduğum bilgisayarın özellikleri en iyi xp ile en max performansta çalısıyor.
Verdiğin örenğe geri dönecek olursak. 98 den beri CM ve devamında FM oynarım yani bırakın 2D veya 3D yi kayan yazılarla oynanırdı bu oyun. Fakat tabi kide teknolojinin niğmetlerinden ve sahip olunan özelliklerden yararlanmak ta da fayda var.
Ama psikoloji işte yıllarca kayan yazıyı izleyip tamamen görsellikten uzakta izlenen bir oyun. PES FIFA gibi oynadığı oyunlarda gördüğü görselliği (hem kaldıki FIFA menager'da FIFA'yı da kurunca 2 si entegre oluyor) saatlerce oynadığı hastası olduğu bu oyunda da görmek istiyor. 2D de biraz daha kayan yazı gibi hayal gücüne dayanıyor ve 3D de olusan o hataları biraz daha kamufule ediyor o yüzden 2D daha iyiymiş gibİ BİR ALGI OLUSUYOR. Halbuki maç motoru 3 izleme modunda da aynı işliyor (Kayan yazı, 2D, 3D)
Özetle tek bir maç motorunun verdiği verilerin, yine o maç motorunun sunduğu görsel takip seçeneklerinden seçilen görsel izleme seçeneğinin diğerlerine göre hatayı azaltacağı yada saçmalıkların önüne geçmesini yada daha çok hata ve saçmalığa neden olduğunu düşünmek düşünmek biraz saçma geliyor....
SOnuç olarak maç motoru tek ve bukelamun değil seçtiğin seçeneğe göre bir karaktere bürünmüyor oyun.