dünden sonra fikrimde değişen bir şey olmadı. ümit karan bence hala galatasarayın favori personelleri arasında yer almamalı. attığı iki golle bunu değiştiremez. :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:
Printable View
dünden sonra fikrimde değişen bir şey olmadı. ümit karan bence hala galatasarayın favori personelleri arasında yer almamalı. attığı iki golle bunu değiştiremez. :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:
Ömer abi,
Sence FM 08:de Baris Özbek nasil olmali?
malasef barış çok kötü olacak ama bu ömer abinin suçu değil
2.eğer teknik alexin 19 olursa ardanında 19 den aşağı olmamalı
teknik: oyuncunun top ayağındayken rahatlığı ise arda alexten aşağı kalmaz
Not: bu lig başından beri 7 maç oynayan lincoln ün 3 uzaktan golü oldu
Söylendimi bakmadım ama sol kanatta Arda değilde Carrusca oynuyor ne zaman görsem.Ya Arda daha iyi ya da Carrusca daha kötü yapılmalı.:)
Manisaspor Galatasaray'ın pilot takımı olarak gözüküyor.Böyle bir anlaşma yok sanırım iki takım arasında.
var........
Bu konuda ben de uzun zamandir dusunuyorum. Esasinda Carrusca'nin fiziksel ozelliklerinde cok da sorun yok. En azindan bence Arda'dan cok daha dusuk seviyede degil. Gerci son 5-6 haftada Arda'nin biraz daha kuvvetlenmis oldugunu goruyorum. Eskisi kadar citkirildim gorunmuyor. Herhalde ve umarim agirlik calismasi yapiyor.
Carrusca'da sorun bence baska. Ilk olarak adam hic agresif degil ve agresif olmamasi Galatasaray'in oyun stiline uymuyor ve Carrusca'nin ozellikle defansif gorevlerini duzgun bir sekilde yapamamasina neden oluyor. Oyunu iki yonlu oynamaya alisik bir oyuncu da olmadigi icin de kesik yiyor hep. Bir de soguk kanlilik ve konsantrasyon sorunlari oldugunu dusunuyorum. Soguk kanlilik cunku ozellikle bir cok bire bir pozisyonda Carrusca'nin alelacele sutlar cektigini gozlemledim simdiye kadar. Ve konsantrasyon cunku macin bazi donemlerinde Carrusca gercekten kayboluyor ortaliktan. Bir de Carrusca'yi pek istekli gormuyorum acikcasi. Ancak ozellikle CA'ya buyuk olcude hukmeden ozellikler acisindan Carrusca Arda'dan cok farkli degil ancak bir Arda kadar etkili olamiyor. Bu da yukarida belirttigim ozelliklerden kaynaklaniyor daha cok bence.
Dayanikliligin dusuk olmasi gerektigine katiliyorum ayrica. Su anda kac yaptigimi hatirlamiyorum ama 8-9 mantikli. Guc'u galiba 7-8 yapmistim en son. 1-2 puan daha da dusebilir gerci ama adami fazla izleyebildigimiz de yok maalesef.
Üstad bazı futbolcular vardır ya göndereceksin yedek bırakmayacaksın yada oynatacaksın carruscada bu tip oyunculardan bu durumda olmasının sebebi de fizik kondisyondur
yıl 2005 galatasarayda hagi dönemi ve galatasaray yıllar sonra 10 numarasız taktikle oynuyor
4-4-2 çift dm de conse ve ergün vardı mr ve ml ler bazen amr aml ye dönüşüyor forvette ise hakan şükür necati ikilisi var necati bazen geriye gelip amc mevkiini dolduruyor bu sistemde ml de hagi baliçi oynatacak kararını vermiş ilk hafta oynattı galatasaray konyayı 3-0 la geçti 2. hafta baliç kesik yedi çünkü hiç mücadele etmiyor hiç koşmuyordu ama hagi onu kazanmak istedi ilk 6-7 hafta baliç maçta ölecek diye düşündüğüm olurdu hagi ise onu ısrarla oynattı ve zannediyorum 15. hafta trabzonsporu galatasaray baliçin tek golüyle geçti nefis bir elvir baliç izlemeye başlamıştık baliç geri dönmüştü ki son haftalara doğru mr amr hasan şaş çok kötü oynamaya başladı denizli berbaberliği vs derken ligin ilk yarısı 37 yada 38 puanla bitirilmişti galatasaray liderdi
sonra ribery transferi gerçekleşti kadro güçleniyor derken hagi baliç ve ümit karanla kavga etti baliç gönderildi ümit karan kiralandı hatta saidoo bile gönderilecektide yönetim izin vermedi haginin antrenör olarak tattiksel zekasını beğenirim ama oyuncularla olan iletişimi kötü olduğundan baliç ve ümit karan kaybedilmişti ligin ikinci yarısı ml aml mevkiisinde berbat bir hasan şaş vardı halbuki o sene çift dm ergün conse oynasa yedekleride saidoo ve volkan arslan olacaktı baliç ml aml yedeği hasan ribery mr amr yedeği sabri
necatinin yedeği ümit karan hakan şükürün yedeğide o yıl devre arası alınan hasan kabze olacaktı o yıl sag bek ve sol bek cihan ve orhan harika oynarken song tomas ve mondi rakibe pozisyon bile vermiyordu cihanın yedeği genç uğur orhanın yedeği ise hakan ünsaldı göbekte song ve tomasın yedeği ise bülent korkmaz dı böyle bir takımın ikinci yarı şampiyon olamaması komik olurdu ama haginin egosu bunu başardı baliçe dayanamaması o yıl galatasarayı şampiyonluktan etmişti
carruscada baliçe benziyor herkez biliyor ki carrusca yetenekli bir adam ama önünde ondan daha yetenekli hemde türk hemde genç arda var amannn carrusca ardanın yedeği osun diyoruz hayır carrusca yedek olmaz yedek kaldıkça körelir yedek kaldıkça futbol hayatı biter tıpkı baliç gibi onun için carrusca bir an önce gönderilmeli
galatasarayımızı satan biri nasıl oluyorda galatasarayımızın favori kişileri arasına giriyor.bu saçma bilgiyi kim hangi akla hizmet verdi çok merak ediyorum...
Öncelikle galatasarayı sattı dediğin adamın fenerbahçeye kaç gol attığına bir bak sonra olayları iyice araştır bak bakalım ümitin bu konuda ne kadar suçu var sonrada bu oyunu sizlere sunmak için büyük emek harcayan adamlara ve galatasaray konusunda üstad olmuşbir adama saçma bilgi veriyorsun deme
onun dışında bana görede ümit karan favori personaller arasında yer almaz ama buna karşın tribünün de çok sevdiği bir oyuncudur ayrıca ömer ağabey ümitin favorite personal notuna 13 verdiğini söyledi bu not ya araştırma şefi tarafından değiştirilmiş yada demodan kaynaklanan bir durumdan dolayı oyuna böyle yansımış durumda
Zico icin yaptigim teknik ekip analizinin bir benzerini Feldkamp icin de ekliyorum:
Yanilmiyorsam Feldkamp'in CA 130-140 civarinda dolasiyor ve bence bu rakam oldukca dusuk kalmis durumda. Gerets'in 140-150 seviyesinde dolastigini goz onunde tutarsak ozellikler.
Dizilis:
Her ne kadar takim 41212 oynasa da (orta saha DM MC MC AMC), oyundaki 41212 forvetlere sag ve sol ok veren bir sistem. Galatasaray'in oynadigi ise aksine MC'lere sag ve sol ok verilen bir sistem (ve hatta FM'de benim en favori dizilisimdir).
442 Diamond ise orta sahada DM ML MR AMC ile dizilen bir sistem ve Galatasaray'in oynadigi sisteme oldukca yakin. Burada tercih senin Turker, bence ikisi de olabilir. Oyun cikip, yapay zeka'nin bu iki sistem ile nasil davrandigini gozleyerek daha iyi bir karar verilebilir ancak 442 Diamond ozellikle kadrodaki kanat oyuncularinin sayisinin fazlaligindan dolayi daha mantikli gorunuyor.
Diger bir secenek ise 4132 olabilir (orta saha DM MC MC MC). Ancak bu sistemde yapay zeka'nin MC oyuncularina ileriye dogru ok verilmemesi ozellikle ortadaki MC uclusunun gercekten cok farkli olmasina neden olabilir.
Tercih ettigi ofansif ve defansif dizilisler konusunda ise ozellikle Besiktas macinda son dakikalarda Bouzid'i oyuna alarak takimi 5-4-1 stiline gecirdi ancak bu defansif dizilisi oyun zaman zaman guclu rakiplere karsi macin basindan kullanacagini goz onunde tutarak ve bence Feldkamp bu taktik ile herhangi bir maca baslamayacagi icin defansif dizilisin bence girilmemesi daha dogru olur.
Takimin normal dizilisinin de oldukca ofansif bir dizilis oldugunu goz onunde tutarak ve Feldkamp'in ozellikle ofansif oynamak istedigi maclarda herhangi bir degisiklige gitmedigini gozlemledigimden dolayi farkli bir ofansif dizilisin girilmemesi gerektigini dusunuyorum.
Taktiksel ozellikler:
Ofansi oldukca fazla dusunen bir teknik direktor (Attacking 13-15)
Defansif cizgiyi hep ileride tutmaya calisiyor ve rakibi kendi sahasina hapsetmeyi istiyor (Defensive line 15-16)
Topu oldukca cabuk ileriye tasimayi dusunuyor ve oyuncularin geride topla oynamak yerine ileriye cabuk paslarla gitmesini tercih ediyor (Directness 9-11 - daha yuksek olmamasinin nedeni hep uzun toplara basvurulmamasi)
Oyuncularinin hepsine tam ozgurluk vermeyen, taktiksel disiplini on planda tutan bir stili var (Flamboyancy 4-6)
Duruma gore taktik degisikligine gitmekten pek korkmuyor ve oldukca cabuk dagisikligi yapabiliyor (12-14)
Bazi oyuncularina serbest rol veren bir teknik direktor (Free Roles 14-16)
Adam markaji hemen hemen hic kullanmiyor (Marking 1-3)
Ofsayt taktigi hemen hemen hic kullanmiyor (1-3)
Ozellikle rakip sahada oldukca cok pres yaptiran bir teknik direktor (Pressing 15-17)
One gectikten sonra geriye pek cekilmeyen ve saldirmaya devam eden bir teknik direktor (sitting back 4-6)
Taktiksel bilgisinin oldukca kuvvetli oldugunu dusunuyorum (14-17)
Rakip taktigine gore zaman zaman degisiklikler yapiyor ancak tamamen rakibe gore oynuyor demek mumkun de degil (Team tactical focus 9-12)
Takiminin oyunu oldukca hizli oynamasini istedigini dusunuyorum (Tempo 13-15)
Her mac bir oyun kurucu kullaniyor (Use of Playmaker 18-20)
Her mac 3 oyuncu degisikligini de kullanan bir teknik direktor (Use of subs 18-20)
Normalde takim dizilisi oldukca dar, eger taktik 41212 veya 4132 olarak belirlenirse Width 12-14, 442 diamond olarak belirlenirse 5-7 olarak yapilmasi gerektigini dusunuyorum.
Antrenorluk acisindan Feldkamp'in ozellikle defans, kaleci, ve oyunun zihinsel ve taktiksel yonunun iyi bir egitmeni oldugunu dusunuyorum.
Taktik disi ozelliklere gelince:
Oyuncu alma konusunda simdilik cok iyi bir bilgimiz oldugunu dusunmuyorum. Zira bu ilk sezon takimda yapilan yapilanma bunun tam olarak bir gostergesi degildi bence. Bu ozelligin rassal birakilmasi bence simdilik dogru olur.
Cok disiplinli bir teknik direktor oldugunu dusunuyorum (Discipline 18-20)
Antrenmanlarda oyunculari cok zorladigini dusunmuyorum ancak pek de bos biraktigi soylenemez (Hardness of Training 13-15 olabilir bence)
Oyunculari iyi gozlemleme ozelligi oldugunu dusunuyorum ve ayrica potansiyeli de yine iyi gordugunu dusunuyorum (Judging Ability 14-16, Judging Potential 14-16)
Pisikolojik acidan oyunculari bence oldukca iyi hazirlayan bir teknik direktor (Man Management 13-15)
Mac oncesi medyada ozellikle rakibi sarsmak adina cok fazla demecini gordugumu soylemem mumkun degil, daha cok kendi takimi ile ilgilenen bir yapisi var bence (Mind Games 4-6)
Oyunculari motive etme konusunda oldukca iyi oldugunu dusunuyorum (Motivation 14-16)
Kadro rotasyonunu zaman zaman uyguladigini dusunuyorum (Squad rotation 9-11)
Genc oyunculari iyi egittigini dusunuyorum (15-17)
Kisisel ozelliklere gelince:
Takimina kupa kazandirma konusunda cok istekli ve iddiali oldugunu dusunuyorum (Ambition 15-17)
Basarili olmak icin yine oldukca kararli oldugunu dusunuyorum (16-17)
Sadakat konusunda suphelerim var zira bir takimda cok uzun sure gecirmemis oldugunu asagida kariyerine bakarak gormek mumkun (Loyalty 4-7)
Baskiyi hic zorlanmadan kaldirabildigini dusunuyorum (Pressure 14-16)
Sinirini cok iyi muhafaza ettigini dusunmuyorum (8-10)
Ayrica Karl-Heinz Feldkamp kariyerinde:
1963-65 yillari arasinda Oberhausen takiminda oynamis
1973-74 sezonunda Wattenscheid takiminda
1976-78 sezonlarinda Arminia Bielefeld takiminda
1978-82 sezonlarinda Kaiserslautern takiminda
1982-83 sezonunda Borussia Dortmund takiminda
1983-84 sezonunda Arminia Bielefeld takiminda
1985-87 sezonlarinda Bayer Uerdingen takiminda
1987-88 sezonunda Eintracht Frankfurt takiminda
1990-92 sezonlarinda Kaiserslautern takiminda
1992-93 sezonunda Galatasaray takiminda
1999 yilinda (yanilmiyorsam Aralik ayina kadar) Besiktas takiminda
Menajerlik gorevi yapmistir. Essen dogumludur.
Taktik konusunda 4-1-2-1-2 olduğu söylenebilir anca bek oyuncular sürekli olarak ileri çıkarak rakibin alanını daraltmakda ve bu esnada linderoth yani dm bölgesindeki oyuncu savunmanın ortasına doğru kayıp stoperleri yanlara açarak 3 lü savunma haline dönüşebilmekde olası bir kontra atak için topla çıkışlarda ise dc bölgesindeki oyunculardan en az 1i orta çizginin önüne çıkarak rakip sahada oyun kurup karşı alanda 1 kişi fazla oynama avantajı sağlamakda önliberonun önündeki oyuncular bekler ileri çıkmakda zorlanınca kanatlara bekler çıkınca ise ortaya doğru kat ederek rakip savunmanın dengesini bozarak ümit-lincoln-hakan şükür 3lüsünden birini boşa çıkarmaya çalışmakda hatta çoğu zaman forvetteki ikililer cezasahası yanından taç çizgisine kadar gelerek orta yapmakda top rakipteyken ise dm-mc-mc-dr-dl ve fc lerden bir tane si ile topun olduğu bölgede presle rakip hataya zorlanmakda...
bunun fmdeki çevirisi nedir onu çok bilmiyorum :)
kallinin özelliklerinden katılmadığım 3 tane var 1.si özellikle hakan şükür ile oynarken çok fazla uzun top kullanılıyor 2.si kalli oyuncu değişikliklerinde çok fazla cimri 3. sü ise Galatasaraya ilk geldiğinde bjk ye geldiğinde ve galatasaraya 2. sefer geldiğinde her seferinde çok fazla sayıda oyuncu alıp yollamış yani trasferi oldukça seven bir antrenör...
yıldız oyuncularla ilgili sıkıntısı var...
her zaman risk alabilen risk almayı seven bir hoca...bu atak oyun olarak değil avrupa maçlarından derbi maçlarına kadar her maç her türlü takdiği ve oyuncuyu sahaya sürebilir...
kazanmak dışında hiç bir şeyi düşünmeden sadece kazanmak isteyen bir hoca...
Sen orda lincoln e yıldız filan değil dedin ya ne kadar iyi bir araştırmacı olduğunu belli ettin konuşmaya gerek yok hıh hıh :confused: yada takım tutatarak bu işi yapıosun alex yıldızmı alamn bundesliganın en çok taraftarı olan bi takımda schalke gibi takımın 10 numarası kalitesindemi cruzeiroda bende oynarım :mad:
Turker:
En son beta'da Ozer Hurmaci'nin transferi tamamlanmamisti.
Ya Ozer'i Galatasaray kadrosuna ekleyip, Ankaraspor'a kiralik, ya da sezon sonunda Ozer'in 1,5 milyon Euro karsiliginda Galatasaray'a transferini ayarlayabilirmisin?
Ayrica Necati Ates'in Ankaraspor'a kiralanma sozlesmesinde 500bin Euro karsiliginda satma maddesi bulunmakta Ozer transferinden dolayi.
Hasan Sas gecen sezondan kalma bir lig maclik ceza ile sezona basliyor olmasi lazim.
Arda Turan'in da ayrica iki maclik avrupa musabakalari cezasi ile baslamasi gerekli.
Demo'da gordugum kadari ile bazi oyuncularin maaslarinda hatalar var:
Lincoln: Yillik maas demo'da 2,9 milyon Euro, gercekte 2,5 milyon Euro. Ayrica 3,5 milyon Euro'luk bir sign-on fee odendi ancak yanilmiyorsam bu oyuna eklenmiyor.
Servet Cetin: Yillik maas demo'da 700.000 Euro, ancak yapilan aciklamaya gore Servet ilk yil 700 bin, ikinci yil 750 bin ve ucuncu yil 800 bin ABD dolari aliyor. Yani yillik maas 750 bin ABD Dolari olmali
Linderoth: Yillik maasi yilda 1,5 milyon YTL ancak demo'da 2,0 milyon YTL olarak gorunuyor. Ayrica oyuncunun gecmisinde odenen bonservis ucreti 6 milyon YTL olarak gorunuyor ancak medyada cikan haberlere gore bu rakam 6.5 milyon YTL.
Baris Ozbek: Kontrati demo'da yilda 39.9000 euro olarak gorunuyor ancak 200-300 bin seviyesi daha mantikli olacaktir. Ayrica Baris'in kontrati part-time olarak birakilmis
Serkan Calik: Kontrati yine demo'da yilda 78 bin euro olarak gorunuyor ancak 200-300 bin seviyesi daha mantikli olacaktir.
Diger oyuncularla ilgili gozlemlemelere gelince:
Hakan Balta DL, WBL ve ML olarak naturel yapilmis. Bunlardan DL naturel, WBL ve ML ise accomplished seviyesinde olmali (birden fazla pozisyonu naturel yapmamak gerektigi icin - 17-18 seviyesinde olabilir ML ve WBL)
Arda Turan'in AMC oynama becerisi 1-2 puan artmali ve oyunda AMLRC olarak gorunmeli
Baris Ozbek'in demo'da ilk vatandasligi Turk ve Turk milli takiminda oynamayi tercih ettigini belirtiyor. Boyle bir tercih yapmadi henuz - bundan sonda Alman U21 milli takiminda oynarsa bir daha Turkiye icin oynayamayacak - gecen hafta sonu Israil'e karsi oynadi mi bulamiyorum, UEFA sitesi kadrolari eklememis.
Edit: Baris Ozbek 12 Ekim 2007 tarihinde Israil'e karsi Alman U21 formasini giymistir ve artik Turk milli takimi forma giyme sansi bulunmamaktadir.
Ayrica Baris Ozbek'in simdiye kadar gozlemledigim kadari ile ozellikleri ekledigim resimlere benzer bir sekilde olmasi mantikli olur bence.
Ozellikler
Pozisyonlar
Simdlik bu kadar ama devami gelmez diye soz veremem.. :)
arda turan iki maçla başlaması lazım özerde galatasarayın kadrosunda olmalı ankarada kiralık olmalı
Emre, G.Saray - F.Bahçe veya Lincoln - Alex kavgası yapmıyoruz.
Mantıklı yönlenlerini açıklayın biraz.
Şu özelliği bunun böyle bu özelliği şunun şöyle diyin.
O kim ki bu kim ki gibi lafların araştırmaya zerre kadar katkısı yok zararı var sadece !
Bu gozlemlemelere katiliyorum ancak tabii FM cevirisini belirlemek isin esas zor tarafi :D
Simdi bizim uzun top olarak tabir ettigimiz sey ile Ingilizlerin uzun top olarak tabir ettigi seyler farkli. Ingilizlerin uzun top taktigini en iyi uygulayan takim simdiye kadar Wimbledon takimi idi. Alt liglerden en tepeye cikmayi bu taktik ile basarmislardi ve hatta bir-iki kupa kazanmislardi. Wimbledon takiminin taktigi tamamen defansi geride kurup, toplari her zaman rakip ceza sahasinin yanlarina dogru kendi yari sahasindan atilan toplarla oyun kurmasi ile olusuyordu. Orta saha ileriye cikmaz, ofansif gorev sadece forvet oyuncularina birakilirdi. Yani directness ozelligi 16-20 civarinda bir taktikti.Quote:
kallinin özelliklerinden katılmadığım 3 tane var 1.si özellikle hakan şükür ile oynarken çok fazla uzun top kullanılıyor
Galatasaray'in taktigi ise forvet oyuncularini veya ofansif oyunculari bir an once top ile bulusturmak uzerine kurulu. Yani Ingilizlerin direkt olarak tabir ettigi sistem. Burada amac topla, teknigi zayif olan defans oyuncularinin fazla oynamasi yerine topu bir an once topu kullanma konusunda daha becerikli olan oyuncularla bulusturma. Yani directness ozelligi 8-15 civarinda bir taktik.
Bir diger dusunce ise tamamen kisa paslarla, oynamak. Mesela Barcelona, Fenerbahce gibi takimlarin benimsedigi stil. Bunda oyuncular hemen yanindaki oyuncuya pas aktararak rakibi yavas yavas kendi sahasina hapsetmeyi ve bir acik kollamayi tercih eder. Barcelona bu stili daha hizli tempo ile oynarken, Fenerbahce nispeten daha yavas bir tempo benimsiyor. Yani directness ozelligi 1-7 civarinda bir taktik.
Bu konuda katildigimi soyleyemem. Her maci 3 degisikligi yaparak tamamliyor. Evet belki hep beklenilen anda degisikligi yapmiyor ama bunun nedeni de taktiksel degisikliklere cok cabuk gitmemesi.Quote:
2.si kalli oyuncu değişikliklerinde çok fazla cimri
Gelirken hep yeni bir yapilanma amacli geliyor Feldkamp ve bu nedenle de cok transfer yapiyor. Buying players ozelligi kendi icinden bir pozisyona oyuncu hazirlamak yerine, transfer piyasasindan bu oyuncuyu temin edecegini gosteriyor. Feldkamp'i bir takimda bir sezondan fazla pek izleme sansi bulmadigimiz icin takimdaki eksiklikleri takim icinden mi kapatacagini, yoksa transfer piyasasina mi basvuracagini tam olarak bildigimizi soyleyemem. Evet her gittigi takimda bir cok transfer yaptiriyor ancak bu transferlerin yeni yapilanma oldugu icin mi, yoksa hep bosluklari transfer ile mi dolduran bir teknik direktor oldugu icin mi yaptigini su asamada kestirmek bence mumkun degil. Yani varsayalim takimda 4 yil kaldi ve bundan sonra her sezon takima 1-2 genc oyuncu katti sadece, bu durumda buying players ozelliginin dusuk olmasi gerekir. Ancak sadece bu sezona bakarak yuksek olmasi gerektigi sonucuna variriz.Quote:
3. sü ise Galatasaraya ilk geldiğinde bjk ye geldiğinde ve galatasaraya 2. sefer geldiğinde her seferinde çok fazla sayıda oyuncu alıp yollamış yani trasferi oldukça seven bir antrenör...
yıldız oyuncularla ilgili sıkıntısı var...
Ömer abi,
Baris Özbek yaklasik benim kafamdaki gibi olmus, ama jumping 12-->14 olabilir.
Baris kadar iyi top kapan bir kac tane oyuncu var ligimizde. Cesareti 15 olabilir, orta yapmasida 13-14 olabilir.. decision 7---> 9 cikartila bilir.
Bunlar tabi benim görüslerim, senin düsündügün barisda güzel :)
bordeux maçından sonra 3 maç ceza altı işte biri grubun son maçı liverpool du onda gitti diğer ikiside slaven korprinica maçında bitti
beşiktaş maçını 2 değişiklikle bitirdi... :roll:
gerçi bu çok fazla önemli değil ama 14-16 arası olması daha gerçekçi olabilir...
her seferinde genç oyunculara şans vermesi(hakan şükür-arif-okan-tugay-bülent-barış-volkan vs vs vs) buying player özelliğinde haklı olabileceğini gösterir :)
FM 2007 yok galiba 2008'de vardır inşallah G.Saray'ın Süper Genç takımındaki Anıl geleceğin Hakan Şükür'ü G.Saray alt yapısını sürekli takip eden ve notlar tutan biri olarak Anılı tek geçerim umarım 2008'de Cem Sultan kadar iyi yapmışlardır...
http://img518.imageshack.us/img518/3...8200726ed8.jpg
Bana göre Hakan Şükür'ün zıplama puanı 17. Bence 17 değil. UEFA maçlarına baktığımızda resmen havada kalıp kafayı çakıyordu ama şimdi eser yok. Fazla olmuş gibi.
UEFA Şampiyonluğu zamanlarında 20 bile olsaydı kimse itiraz edemezdi kanımca şimdi ise o eski günlerini hatırlatan bir golü var o da deplasmanda Manisaya Sol kornerden gelen topa vurduğu kafa şimdi ise Hakan'ın zıplaması en fazla 13-14 olmalı