inside forward tabiki abi yardırır
Printable View
inside forward tabiki abi yardırır
İnside Forward , Cut İnside ayarlayıp pası nadiren ayarlayıp , top sürme'yi sık sık yaparsanız bol gol bulur kanımca Stoch .
manuel taktikte nasıl yapacağız bunu bi ss koyabilir misiniz ?
:) ahmet 16-17 civarı mentality ver, wide play cut inside, run with ball sık sık, ara pas nadiren, roam from position verme,sahayıda çok geniş kullanmamaya çalış. yaratıcılık serbestliği 13-14 birim şeklinde bir dene
9 maçtır deniyorum. ceza sahasının etrafından attığı tüm şutlar alakasız yerlere gidiyor. 2 golü var onlarda kaleciden dönen topu tamamlama şeklinde..
bende 7 gol 5 asistte 17 maç için iyi gibi
ilk sezonu bitirdim ben.ligte playofflarla birlikte toplam 39 maçta 13 gol 26 asist yaptı 7.67 ortalama puan ve %28 shout on target ratio ile bitirdi sezonu. tamam 10 numara oynuo ama yukardaki arkadaşında belirttiği gibi ceza sahası dışından çektiği şutlar gerçekten berbat, kaleyi bile bulmuolar. Attığı golleri kalecinin dibinden attı öyle uzaktan gol atmıo en fazla 2 tane atmıştır. 2.sezonun başındayım finishing composure ve decisions özellikleri 1er kademe arttı bakalım şimdi nası oynayacak.
Bu arada dia çok gerçekçi olmuş sakatlanmaktan başka bi işe yaramıyor :P
Bu arada herkeste bu kadar çok asist yapıyor mu merak ettim. Çektiği şutları saymazsak gerçek hayattaki Stochtan kat kat daha iyi idi bende özelliklede pas verme konusunda
4-5-1 sisteminde sola koydum ceza sahası dışından şutları çok berbat nerdeyse 4-5 maçta bir ceza sahasının dışından şut tutturabiliyor. Bu arada bende çok asist yapmadı ancak 20 gol kadar attı bütün sezon boyunca. 36 maçta 20 gol 8 asist filan yapmıştı. Ancak golleri frikik, penaltı ve ceza sahası içinde attı. Gol krallığında 2. oldu :) 2. sezondada 15-16 gol attı. Stoch'a antreman ile destek verirseniz uzaktan şutlarıda iyi çekiyor.
20 gol atmış usta ne bekliyosun :D
Merak ediyorumda Dia'da gösterdiğiniz PA düşürme işini neden Stoch'un PAsını yükselterek göstermiyorsunuz ? Biri kötü performans (daha doğrusu sakatlıkdan dolayı performans bile gösteremezken) öteki iyi performans gerçekleştirmesine rağmen PA'da herhangi bir değişiklik yok. Adaletli olduğunuzu düşünmüyorum !
Frikik Kullanma 13 fazla değil mi?Ben hiç görmedim kullanırken; muhtemel Alex varken kullanamıyordur tabi ama 12.0.4'de frikikten attı bana bayağı atamadıkları da tehlikeli oldu :)
ben bir şey soracağım. sol kanattan alıp ceza sahası yayına nasıl götürebilirim Stoch'u ?
Stoch'u gerçek Stoch gibi oynatabilen var mı ? cidden çok merak ediyorum. yok arkadaş ne yaptıysam olmuyor. sonra da vazgeçtim. artık asist yaptırıyorum. Stoch'u oynatacam diye takım mahvoldu. Şutları bırak gol olmasını kaleyi tutmuyor. tutanlarda kalecinin kucağında kalıyor. hiç de zorlanmıyor kaleciler.
15 iken alakasız vuruyor ceza yayından. antremanla 16 ya çıkardık yavaş yavaş atmaya başladı, genellikle direği vursa da atıyor :) antremanla 17 çıkardık mı tam Stoch olacak :)
Genc oyuncu icin gelismeyi normal, gelismemeyi ise anormal durum olarak kabul ederek potansiyel veriyorsak (oyle veriyoruz), beklentileri karsilayamayan oyuncularin potansiyelinin dusmesi ama beklentileri karsilayan oyuncularin potansiyelinin ayni kalmasinda bir sorun goremiyorum.
Yani hem Stoch, hem de Dia icin iyimser potansiyel degerleri verilmisti. Stoch beklentiyi karsiladigi icin potansiyeli ayni kaldi. Dia beklentiyi karsilayamadigi icin potansiyeli dustu.
Şey yapabilirsin iletişimden tercihlerine topu ortaya surmesı gerektiğini söyle. O eklenince topu soldan ortaya doğru çeker daha güzel goller atar.
Acaba bu Stoch'u yaptıkdan sonra bi denediniz mi acaba ? Bende Nisan ayına gelmeme rağmen gerçekte attığı gibi hiç bir golünü görmedim zaten vursa bile kalenin 5-10 metre dışarısına atıyor. Anca sağdan açılan ortalarda arkada boş kalırsa atıyor. Acaba merak ediyorum mademki bu araştırmayı siz yapıyorsunuz ve gerçeğe uygun yaptığınızı idda ediyorsunuz o zaman bunun sebebi nedir ? Bana kalkıp taktikle alakalı bir durumdur demeyin .. Özellikle her bölgede her komutta denedim AMLC ' de bile ..
Gol asist istatistiklerine takılmamak lazım, defans oyuncusu 20 gol atabiliyor oyunda, burada yazan çoğu kişinin isteği, Stoch'un çok gol atması değil, gerçekte olduğu gibi goller atması. Stoch oyunda 5 gol attıysa 4 tanesi uzaktan çektiği şutlarla olmalı, 50 gol attıysa 40 tanesi öyle olmadı.
Gol sayısına değil de, oranına dikkat edersek iyi olur tabi bir de Stoch'u biz oynattığımızda değil de, bilgisayar oynattığında ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor, onu da görmek gerekir.
abi stoch'un vuruşlarını finishing'e bağlıyorsak finishing'i mesela 17 falan verseniz olmaz mı? 15-20 metreden kaliteli gol vuruşu yapabilen adamın finishing'i 15'ten daha yüksek olsa? bence mesela dribbling düşüp finishing artsa daha mantıklı olacaktır. teknik-dribbling 16-16 biraz fazla bence. stoch çok etkili dribbling yapabilen, dar alanda rakibini rahatça ekarte edebilen bir adam değil zaten. çevikliğiyle hızlanmasıyla çok hızlı hareket ettiği için bazen zorlayabiliyor ama bence dribbling yeteneğiyle adam eksilten biri değil pek fazla. bu bağlamda 16 flair da az bişey düşebilir dengelemek için.
hızıyla dediğim çabukluğuyla ve çevikliğiyle.
zaten kötüdür demiyorum. 16 yerine 15'e çekilse, flair da bir puan vs düşse, finishing'e verilse finishing 17 olsa daha gerçekçi olur.
stoch hiçbir zaman quaresma gibi keita gibi topla uğraşarak çalım atan bir adam değildi. hızıyla topu uzatıp adam geçen bir bir futbolcu. keita gibi quaresma gibi dar alanda şov yapabilen bir kanat oyuncusu değil.
kuarejma işin sanatçısı çalım atmak demek illaki artislik yapmak değil ki :)
Bu oyuncu birebir karşı karşıyaları bu kadar kolay atamıyor ama, gelir Finishing'e 16-17 verirsek, oyunda karşı karşıyaları rahatça gole çevirecektir.
Puerta sorumu cevaplarmısın ?
Niye birşeyleri düşürmeye çalışıyorsun önce dribling şimdide flaire geçtin,madem finishingin arttırılması gerektiğini düşünüyorsun 135 olan ca sı 140 olur niye birşeylerden kısmaya çalışılıyor anlam veremiyorum.Flair dediğin özellik 18 bile olabilir haftalardır kim kurtardı bu takımı diye sorarlar adama.
Stoch niyeyse bende gerçekte ki gibi goller atıyor. Sırf bu tartışmalardan ötürü merak edip Fenerbahçe kariyeri açtım Stoch'un üzerinde yoğunlaştım 15 maçta 6 kez ceza sahası dışından füze yolladı. Attığı 2 golde ceza sahası içindendi.
Profilnde birşey yok sadece verilen doğru talimatlar ile ilgili içeriye girmesi, forvete sürmesi, orta yapması sık şutlar denemesi gibi, bunları iyi ayarlamak lazımmış
Hadi ya neyle oluyor peki ? Yetenekli adam sürekli maç kurtarır.Ayrıca o 18 i o seviyeye gelse kimse birşey diyemez anlamında yazdım yani azalması bir yana artsa kimse birşey demez manasında şimdiki 16 değeri gayet normal.Bir dipnot daha mental özellikleri ortada isterse flair 20 olsun Alex kadar etkili olamaz,adamın bi flair değeri +15 diğerleri 8-12 arası gitmiş gelmiş o 16 ya bile laf edilmiş.
flair'in anlamı ne bilmiyorsun gelmiş yorum yapıyorsun.
maç kurtarmak = flair öyle mi?
benim birşeylerden kısmayı önerme sebebim araştırmacılarının stratejilerinin böyle olması. ilk başta ca değerlendirmesi yapılıp ca sabitleniyor, sonra özellikler ayarlanıyor. ca'yı değiştirmeyi ilk planda düşünmedikleri için öyle bir öneri ortaya koyuyoruz.
Flair yetenek değilmi arkadaşım ? ben maç kurtarmak flair demedim yeteneğe bağlı olarak maç kurtaran adam dedim yeteneksiz bir adam nasıl maç kurtarsın