Kararımı değiştirecek birşey söyleyen olmadı henüz. O lens alınacak, takılacak.
Printable View
Kararımı değiştirecek birşey söyleyen olmadı henüz. O lens alınacak, takılacak.
Johnson&Johnson Aqua Care öneririm.
Lens kullanıyorum 4 aydır, çok memnunum. Benimkiler takılıp çıkarılanlardan, minik lens kutusunu içinde temiz solüsyonla taşırsan hiçbir sorun olmaz her türlü cebe de giriyor yani. Yanında taşımak zorunda da değilsin zaten. Öneririm lensi ama sürekli gözde kalanlar çok sağlıklı olmayabilir.
Sürekli takılanı zaten 2-3 ay boyunca takmam. Arada sırada çıkarırım. Önemli olan uyurken, kalkarken uğraşmamak :)
Uyurken gözünde olmamasına tavsiye ederim ben. Çok uğraştırıcı bi şey değil hem tak çıkar yapmak, 10 saniyeni alır.
Benimde miyop astigmat var normalde gözlük takmam gerekiyor ama hiç bana göre değil. Aldım ve kullanmıyorum doğru düzgün. Lens kullanayım diyorum ama uğraştırır diye üşeniyorum bende. Gerçekten bu uzun süreli olan lensler kullanışlı mı acaba..
Bugün gittim kontrole. 8.90 mış çapı. Bu da normalin üstünde. Her markanın 8.90 çaplı lensi yok yani. 7-8 optikçiye gittim piyasayı araştırdım. 2-3 markanın varmış sadece 8.90lık lensleri. Aralarında Zeiss en iyisi. Teleskop merceklerini felan bile bunlar üretiyormuş :D Pazartesi alacağım bakalım.
İlk lenslerimizi taktık :)
Lens : http://www.lensmarket.com/zeiss/contact-day30
Solüsyon : http://www.lensmarket.com/lens-solus...i/bio-true-300
Bence gözlük daha iyiydi ama sen bilirsin...
İkisini ortak da kullanabilirim. Evde gözlük dışarda lens gibi.
1 hafta lens takkım sonra pes ettim 20 mi doldurup lazer yaptırıcam artık lensi de sadece antrenmalar ve maçlarda takarım
Lazerin ben güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Doktorlara baktığımızda hep gözlük takıyorlar. Eğer lazer kesin çözüm olsaydı onlarda lazer yapardı.
Kaan gel bakam sorularım var sana :D
1- Çıkarma işlemini rahat yapabiliyorum artık ama takmayla bugünde 10 dk uğraştım. Yok mu bunun pratik bir yolu ? Lensi kutudan çıkarıyorum, avcumun içine koyuyorum, solüsyon sıkıyorum elimle ovuşturuyorum, sonra lensi parmağıma yerleştirip takmaya çalışıyorum. Buraya kadar atladığım birşey var mı ? Devamında ise sıkıntı başlıyor. Gözüme yapışmıyor lens. Elimle tam oturtucam geri kıvrılıp parmağıma yapışıyor :D Arada göze geliyor ama bu sefer de içinde hava kalıyor. Hava gitsin diye bastırıyorum tekrar elime yapışıyor.
2- unuttum sonra sorarım :D
Ben artık ovuşturmuyorum alıştım ama sen doğrusunu yapıyorsun brava :D Lens takarken şu var; mesela sağ gözüne takıyorsun diyelim. Sağ yukarı bak öyle takmaya çalış lensi. Lens gözüne yapıştığı zaman gözünle etrafı tarayarak (bunu heryeri tarayarak yaptığını düşün-> :u: ) gözüne oturmasını sağlayabilirsin. Ben böyle böyle alıştım ama yapışmama sorunu belki lensinin süresi geçmiş olabilir. Lens sertleşip kurulaşmaya başladığı zaman öyle sorunlar çıkıyor genelde. Lens takma konusunda makyaj aynasını da öneririm.
15 yıldır gözlük takıyorum, hem yukarda yazılan lens tak çıkarıyla uğraşamam, okurken bile içim tuhaf oldu, hem de lazer tedavisinden korkuyorum. Alternatif bir şeyler çıkarsa haber edin bana. :D
Tarama işlemini zaten yapıyorum, sağ üstü de denerim yarın :D
O kolaylık sağlıyor baya. Gözbebeğine 0 temas olduğundan kırpıştırıp düşme sorunu da kalmıyor :D
Ovuşturmayı falan boşver Cihan :D Al lensi sağ işaret parmağına aç gözünü aynaya bakarak lensi bırak gözün üstüne sonra da fıldır fıldır döndür..
Boşver hacı hiç bi şey olmuyoo yıkamasan da :D 4 gün lensle yaşadığımı biliyorum bu yaz :D
Öyle bi şey yok zaten ben Viyanaya gittim geldim gözümde lensle bi şey de olmadı..
Dün Antalyadan arabayla dönerken 2 saat uyudum. Sonra mola için uyanınca gözlerim rahatsız oldu. Gözümün üstünde kupkuru bir kalıp varmış gibi hissettim. 5 dakika sonra düzeldi, sonra yine yattım 2 saat. Uyanınca aynısı tekrar oldu. Tüm gece yatsam ne olacaktı acaba :D Bundan sonra 1-2 saatlik uykularda da çıkartmak gerekecek anlaşılan.
Enteresan adamsın yahu :D Ben hergün yardıra yardıra 2 saat uyuyorum lensle hiçbi şey yok :) sen solüsyonu değiştir bak diyim ben sana
Benle ne alakası var yahu :D Lensin markasından olabilir, dedin gibi solüsyondan olabilir. Solüsyon bir alana bir bedavaydı. Diğerine geçerim 1-2 haftaya. Diğeri de bitince bakarım diğer markalara.
Süper bi site buldum. Hangi lens hangi solüsyonla uyumlu yazıyor. %lik dilimi ne kadar düşük olursa o kadar iyi
http://www.staininggrid.com/grid.aspx
%lik rakama tıklarsanız detaylı açıklamalar yazıyor.
Benim lens markasını araştırmamışlar o ayrı :)
Sen bi uzmanlaş bu konuda Cihan. Ben de senden tavsiye alayım sonra.
Aklımdan geçiriyorum zaman zaman diyelim.
Geç lense geç. Rahatlık valla :) Demin yağmurlu havada dışarı çıktım. Rahat rahat etrafı görmeyi özlemişim. Yağmur damlasız :)
Gözlük kullanınca halı sahada çıkarmak zorunda kalıyorum, o büyük sorun. Sırf o yüzden düşünüyorum zaten. Yoksa lensi tak-çıkar uğraşmak benim harcım değil.
Lensin süresi 1 aydı. 1 ayı geçeli 2 gün oldu hala takıyorum. Bir zararı olur mu ? Veya neden ömrü 1 ay ? Yani 3 ay taksam ne olur mesela ?
Benim gözler sağlam Allaha şükür :D Ama lens takmak isterdim renkli , sizce bir zararı olur mu :D
6 aylıktan beri gözlük takıyorum. Haftaya rutin göz kontrolüne gidicem ve göz numaram büyüdü. Acaba bende lense geçsem mi ? Acaba dünya gözlüksüz nasıl bir yer, çok merak ediyorum :D
Bence alın beyler hiç bir zorluğu yok. Sabah takıp akşam çıkartıyorsun sadece. Diş fırçalamaktan bile daha kısa sürüyor.
Aileme ileticem olumlu bakarlarsa artıK :D
Fiyatları da söyleyeyim. Lensler ortalama 35 lira felan (3 aylık). Büyük boy solüsyonda 25 lira (Genelde kampanya oluyor bi alana bi bedava vs). Yani 3 aylık toplam 60 lira. Böl 3'e 20 yapar (Ekle 20 daha. Kırk yapar ! :D).
Aylık 20 liraya rahatlık :)