inşallah fenerbahçe araştırmacısı bu akşam ki maçı izlemiştir ,salih maçın yıldızıydı gerek kaptığı toplar gerek attığı paslarla ,ayrıca 90 dk boyunca durmadı.
Printable View
inşallah fenerbahçe araştırmacısı bu akşam ki maçı izlemiştir ,salih maçın yıldızıydı gerek kaptığı toplar gerek attığı paslarla ,ayrıca 90 dk boyunca durmadı.
bence teknik özelikleri iyi ama fiziksel özellikleri biraz zayıf tabi yaşı genç olduğu için bu durumda fiziğini geliştirmek için çabalayabilir ama ne kadar değişir bilemem birde 60 dakikada yoruluyor demiş perpetua ama bu oyuncunun kondisyonuda çok yukarda değil nihayetinde sadece kupa maçlarıı ile birkaç lig mçında oynamış ama benim için enterasan olan salih gibi bir oyuncunun bana göre en fazla tartışılması gereken özellikleri mental özellikleri mesela cesaretten ne anlaşılıyor oyunda tam bilmiyorum ama bu kadar genç oyuncu 30-40 metre pası hiç çekinmeden deniyorsa bana göre cesurdur :) tabi şakası bir tarafa genç yaşına rağmen sahadaki duruşu pas rafiğini yönetirkenki sakinliği ve kendine güveni gerçekten hoşuma gidiyor takdir araştırma ekibinin
Salih'in daha iyi bir profile sahip olması lazım biraz daha iyileştirilmeli en azından. :)
Ben de aynı şekilde mental özelliklerinin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dediğin gibi pas atarken ayağı titremiyor, ikili mücadelelere korkusuzca daliıyor, rakip sert girse de mücadeleden kaçmayıp üstüne gidiyor. Ayrıca rakip topu kapınca geriye doğru depar atıyor ve karalılığını kaybetmiyor. Bu tür özellikler geliştirilirse zaten teknik ve fizik özellikleri hızlı bir şekilde geliştirilir. Ayrıca çok sakin geliyor bana. Daha sayacak çok şey var ama yeter bu kadar galiba.
Yaşına göre fiziksel kalitesi fena değil altyapısı Türkiye'den olan bir adam için hatta çok iyi fiziksel özellikleri bile var:)
Teknik anlamda tek tek değerlendirmek yanlış olur herşeyi yapabilen yapıda
Diyeceğim şey bu adam bildiğin Futbol oynuyor arkadaş.
Mental özellikleri çok çok yükselmeli bana kalırsa,evet abartmamak lazım ama bu adam sahada abilerin ders verircesine oynuyor,mutlaka buna göre profil lazım.
hep recep le muhammed karşılaştırılıyor ama bence salih ikisininde önünde pa olarak perpetua nunda dediği gibi oyunu okuma ve yönlendirme konusunda bayağı iyi ve gelişime dediğim 2 isimdende daha açık bu seride olmasa bile önümüzdeki seride -9 pa alıcağını düşünüyorum
Salih daha yeni yeni geilşiyor izlediğim kadarıyla pas fizik puanı kesinlikle yükselicek..Top kapma özelliği zihinsel özellikle yükselicek ca 110 pa -9 olabilir bazı şeyler kesinlikle artıcak..
Gecen sene izlememistim. 1. Ligi takip eden arkadaslar degerlendirdi.
Bu sezon gorduklerim gayet olumlu. Oyun bilgisi henuz cok ust duzey olmasa da yasi icin iyi seviyede ve gelismeye egilimi oldugu izlenimini verdi. Ozellikle kisa sureli hafizaya sahip olmayi becerebildigi icin hata yaptiktan sonra cabuk toparlaniyor ve tekrar risk alabiliyor.
Teknik becerileri zaten mevkisi icin simdiden iyi.
Kaliyor fiziksel ozellikler. Mevkisi icin cok hizli bir oyuncu olmak zorunda degil. Zaten hizi cok fazla da ilerlemeyecektir. Eksik oldugu yerler guc, denge, dayaniklilik ve esneklik. Bunlar da calisarak gelistirilebilecek ozellikler.
Ömer Abi'nin dediklerine bir katkı da ben yapayım. Geçen sezon Bucaspor'da iken bizzat ben takip etmiştim Salih'i. Aynı şekilde teknik ve mental özellikleri iyi ; fiziksel özellikleri zayıf bir oyuncu yapmıştım geçen sezon Salih'i oynatan arkadaşlar varsa bilirler. Bu sezon Salih aynı özellikleri Süper Lig seviyesinde de yansıttığı için tabii ki ufak artışlar olacaktır. Emin olun özellikle bu şekilde gelecek vaadeden oyuncuları dikkatle takip ediyoruz.
Top kapma 13
Agresiflik 16
Sogukkanlılık 15
Kararlar 13
Markaj değeri henüz istenen seviyede değil düşük olabilir.
Pas değeri şu an için tam oturmus bence ne yükselsin ne artsın.
Teknik de iyi.
Önümüzdeki seride eğer bir Türk oyuncu -9 PA ya layık görülcekse o oyuncu kesinlikle Salih olmalı. Umarım bu Meirelessin tekmesinden sonra, FB'de bol bol dakika alabilir ve kendini geliştirme fırsatı yakalar.
Pas yükselmez. Fazla bile teknikle pası. Ancak top kapması en az 13 olmalı.
Benim oynadığım 3 oyunda da sorun yaşadı. Az önce de aynısı oldu, maç sırasında Salih Uçan yaşadığı sorunları takıma yansıtıyor diyor.
uefada kaç tane 19 yaşındaki çocuk 11 başlamıştır acaba ve böyle oynamıştır? belki de fazladır ukalalık anlamında sormuyorum merak anlamında. bu arada -9 pa alınacaksa falan salih olmalı değil, bu çocuk -9 pa almalı başka yolu yok. ilerleyen zamanda recepin pa'sıyla muhammedinki karşılaştırılır. şuan 3ünde en kötüsü muhammed pa bakımından ama oyunda tam tersi.düzenlenmeli bence
Eminim şuana kadar rüştünü -Recep ve Muhammed'e göre 1 adım önde- ispatlayan Salih, ikisinin kısmen önünde olacaktır, eksiği ve fazlasıyla.
Öncelikle Salih Uçan'ın boyu http://www.transfermarkt.com.tr/tr/s...er_170838.html ve http://www.fenersk.com/kadro/player/salih-ucan gibi sitelerde 188 çıkıyor. Hangisi doğru bilmiyorum. İkincisi;
perpetua yanlış hatırlamıyorsam bir başlıkta, ortalama oyuncuların boyu 180 olarak kabul edersek 180 boyu olan ortalama bir zıplaması olan oyuncu 10 jumping değeri alır demişti. Bu durumda, boyu 182 olan bir futbolcu hangi şartlar altında jumping değeri 5 olur?
9-10-11 gibi bir değere çekilebilir mi acaba? Merak ettim bu konuyu sadece.
Sicramasi iyi degilse o ortalamadan dusuk olabilir ziplama ozelligi.
1.80 boy = 10 ziplama bir ortalama.
Cok atletik ve cok iyi ziplayan 1.80 boyundaki oyuncu 15 de alabilir, pek atletik olmayan ve iyi ziplayamayan 1.80 boyundaki oyuncu 5 de alabilir.
Ben Salih'in ziplama becerisine simdiye kadar ozellikle dikkat etmedim ve onun ozelinde net yorum yapamayacagim. Ama mantik 5'in biraz dusuk gorundugunu soyluyor. Yani amac ziplamasinin zayif oldugunu gostermekse, boyuna bakarak 7-8 gibi degerler daha uygun olabilirdi.