Yahu provoke ne demek nasıl provoke oluyo ben fenerbahçe formasını görünce provoke oluyorum gelmesinler arenaya o zaman?
Printable View
Yahu provoke ne demek nasıl provoke oluyo ben fenerbahçe formasını görünce provoke oluyorum gelmesinler arenaya o zaman?
Tamam ben de seni anlıyorum da sen deplasman yasağının olayları bitireceğini düşünüyosun.. Hangi yasakla kim hangi uygulamadan vazgeçmiş bu Dünya'da? Yapmak isteyen her türlü yapıyo zaten, sen bunu önleyemezsin.. Tıpkı 2005 Truva olayı gibi.. Hatırlarsın neler olduğunu. İnsanları buna zorluyorlar..
Mevcut durumda BJK-FB, FB-BJK, BJK-TS, TS-BJK maçları dışında dört büyüklerin kendi aralarında oynayacağı maçlara deplasman seyircisi gelirse büyük olaylar çıkar, kimse de bunun hesabını veremez.
Aksini söyleyip savını mantıklı sebeplere dayandırabilen buyursun!
Önce zihniyet değişir, sonra kurallar, aslolan budur. Aksi olursa toplumda kaos olur, sosyopsikoloji bunu gerektirir.
İnsan gibi maçına gelip rakip takım taraftarına hareket cekmesen kufur etmesen insan gibi kendi takımını desteklesen maç bitince de insan gibi evine gitsen hiç kimse provoke olmaz rahat ol sen.
İtalya'da da böyle bir durum olmuştu ultraslar manifesto yazdılar butun klüplerin tribun liderleri anlaşma yaptılar aralarında olay cıkmayacagına dair. Yasak kalktı. Deplasmana gelen taraftarları kendi evlerinde konuk ettiler hatta. Anca kalkarsa böyle kalkar. Ben iktidar olsam böyle bir garanti gelmeden kaldırmam açıkcası.
Yok aga çok farklı dünyalardan bakıyoruz harbi bu tartışmadan bişey çıkmaz
O olaydan sonrasını söylemiyorum ki yasak bi kalktı bi geldi zaten. Ben deplasman yasagı oldugu zaman diyorum olaylar en aza indirgendi mi ? Deplasman yasagı varken cıkıp cıkabilecek en buyuk olay budur. Bunu da yapmak cesaret ister zaten. Her zaman herkesin yapabileceği bir şey değil.
Çoğunluk bu yasağın kalkmasını istiyor ancak bu yasak kalkacaksa sezon başı kalkacaktı. Öyle sezon ortasında menfaatlere göre kaldırılmamalı.
Deplasman hakkı engellenemez. Deplasmanın ne olduğunu deplasmana gitmeyen bilmez. Yönetimi tebrik ediyorum çok doğru bir hamle umarım kaldırcaklar 2-3 haftadır stadda bu iş üzerinde çok duruyor taraftar emeklerimiz boşa çıkmaz inşallah.
Konuyu açan arkadaş zaten FB yönetiminin her şeyinde art niyet bulduğu için bu işte de bulmasına şaşırmadım :)
Beşiktaş maçında müze taraftından girip direk tribüne çıktık videoda bende görünüyorum :D :D :D
Deplasman yasağı olmaz olamaz
Bazı arkadaşlar öyle güzel senaryolar yazmışki resmen şok oldum 50 bin kişilik stadda 5 bin kişi ne olay çıkartıcak
http://a1212.hizliresim.com/14/c/gthbd.jpg
Sadece Gs-Fb-Bjk üçlüsü için değil geçen seneydi galiba Bursaspor Beşiktaş seyircisini yakalasa öldürecekti doğru mudur.Bakın çok büyük bir derbi değil Gs-Fb-Bjk'nin derbileri yanında ona rağmen gidenlere neler olacağını tahmin edebilmek çok zor olmasa gerek.Kısacası bu kadar kavgaya olana rağmen hala bu kadar fazla iyimser olmak çok saf olmak demektir.
Deplasman yasağı kalkmalı tabi ki derbiye maça gittiğimde sağ üst köşede birde full doldurmuş Fenerbahçe taraftarını görmek isterim işin zevki orada.
Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidip stadda maç izleyebiliyorsam kendi ülkemde de rahatlıkla izleyebilmeliyim. Yasakçı zihniyete hayır. Yönetimi tebrik ediyorum, eminim ki bugün yasak devam etmeli diyenlerin, yasak geldiğinde bu nasıl iş diye isyan ettikleri olmuştur.
Açık ve net son maçta yaşanan hiçbir olay Galatasaray'ın kupa alması ile ilgili değildir. Tamamen emniyet ile yaşananlar ve şike süreci boyunca taraftara çektirilen acının patlamasıdır. Bende tribündeydim, polisin sıktığı biber gazından 1 hafta boyunca uyuyamadım. Tek yaptığım maç sonu alkışlamaktı...
Kimse olayı genellemesin. Deplasman bir haktır, bu hak engellenemez.
Ek olarak engelliler maçında elinde yangın söndürücü ile saldıran adamlar yasalar ile içeri tıkılmadıkça çok fazla şey düzelmez. Ama bir kaç kişi veya belli bir grup yapt diye milyonlarca taraftarlı kulüplere yasak gelemez.
6222 midir nedir, adam akilli uygulanmadigi surece guzel ulkemizde her mac tehlike arz ediyor maalesef. bu gs-fb olayi degil, ulke capinda bir sorun ki bunu cozmek icin de yasa cikarildi ama tabii ki yasalar gevsetildi, uygulandigini da gormedim. toptan ceza yerine kisiye ceza yontemine gecilmedigi surece bunlar surer gider, bastakilerin isine gelen yasaklar da devam eder. siz de burda aman ne guzel, yasak devam etsin dersiniz ki en basta karsi cikan olmaniz gerekirken. 3-5 capulcu yuzunden misal bir derbi macini yerinde izlemekten mahrum kalirsiniz. teknoloji caginda yasiyoruz ama gram faydalanmiyoruz hala. ingilterede nasil ustesinden gelindiyse burda da cozum bulunur ama dedigim gibi boylesi kolayina geliyor herkesin. FB yonetimi ya da bir baskasi basvurmus umrumda degil, yeter ki su yasakci zihniyetten kurtulalim.
Şimdi iyi güzel anlatıyorsunuz da hep stat içinden konuşuyorsunuz. Oysa taraftarlar arasındaki olaylar stadın içinde değil çevresinde veya yakınlarında olmuştur genelde (futbol maçlarında). Çünkü provokatörler için en uygun yer oralardır. Ayrıca emniyet güçleri oraları stadın içi kadar kontrol altında tutamazlar. Kısacası sorun rakip taraftarların stada girmesi değil, stat dışında iki rakip takım taraftarının karşı karşıya gelmesidir.
Bu konuda en yakın ve en şiddetli örneklerden biri 2010/11 sezonundaki Beşiktaş-Bursa maçı öncesi yaşananlardır. 3 Bursalı taraftar bıçaklanmış, 1 Beşiktaşlı kadın taraftarın kafasında şişe kırılmıştı hatırlarsanız. Çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi o gün, ucuz atlatılmıştı bir bakıma.
Provokasyon genelde şu şekilde olur; bir grup X kulüp taraftarı tezahüratlar yaparak dolaşmaktadır. Sonra aynı kulübün atkısını veya formasını giymiş elemanın biri (veya birkaçı) koşarak çıkagelir ve "yetişin bizimkilere saldırdılar" diye bağırır. Tabi o grup "vay bizim taraftar kardeşlerimize nasıl saldırırlar" diyerek kalabalık olmanın da gazıyla elmanın peşinden koşarlar. Köşe bucak rakip taraftarları ararlar ve sonrası malum...
Şu şartlarda ve toplum bu kafa yapısındayken bu ülkedeki birçok şey gibi bu da olmaz...
İyi de ceza almamış olsaydınız, normal standartlarda oynayacaktınız. Ceza almasaydınız o zaman ne yapalım ?
Valilik taraftar alınmayacağını açıkladı tarzında yazılar görüyorum. Zaten bizim kulüp rakip tribün biletlerini de Galatasaray'lılara satıyor yanlış görmediysem.
Tahmin ettiğim gibi oldu..
Quote:
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Ali Dürüst, sezon başı alınan yasak kararının devam edeceğini açıkladı. Toplantı çıkışında konuşan Dürüst şunları söyledi:
"Her türlü tedbiri alacaklarını ifade ettiler. Kulüpler arası bir protokol vardı sezon başında yapılan. Biz de bunun uygulanmasını istedik. Bu sezon böyle olmasını istedik. Önümüzdeki sezondan itibaren tekrar görüşülecektir. Fenerbahçe isteğini toplantıda tekrarladı. Ancak biz başka spekülasyonlara yol açacağını söyledik. Sezon başında alınan kararın devam etmesini istedik."
Sene başında alnımış bir karar ve bazı derbiler oynanmış durumda.Bence en güzeli sezon sonunda oturulur konuşulur ve kaldırılacaksa kaldırılır.En doğrusu bence böyle olur.
kişiye özel ceza sistemi uygulanmadıkca bu olaylar hic bir zaman engellenemez. teknoloji var elinde stat cevrelerine koy kameraları sanki kameradan kimlik tespiti yapılmıyor uygunsuz davrananlara ver 5000tl 10000tl para cezası bakalım ondan sonra olaylar tekrarlanıyormu?
yasakcı zihniyete karsıyım bu sekilde olmamalı..
Keske gelselerdi :(
GS galibiyeti görmek onlarin da hakki degil miydi ?
Haklısın nadir olan şeylerden bi tanesi görmek isterlerdi tabi. Gerçi gelseler görücekleri çok farklı şeyler olurdu bkz. Arena'da ki ilk derbi maçı 1-2 skor.