Evet o tip oyunculardan uzak durmak gerek sürekli uzaktan sut ceken adam benim takımımda olamaz
Printable View
Evet o tip oyunculardan uzak durmak gerek sürekli uzaktan sut ceken adam benim takımımda olamaz
3. madden için yazmak isterim; Fenerbahçe'yi yönetiyorum deplasmanda nağmalup Kadıköy'de kazanamayan bir teknik adamım Avrupa maçlarıda dahil.
Ben bir de ek olarak Fenerbahçe ile Galatasaray transfere servet dökerken 3-4 milyon € para verip oyuncu alamayacak duruma gelmişler.
Adama 19 milyon verdim pişman oldum, normalde bu tarz adamları oynatmam ama adamın takım oyunu 15 pas ta verir diyerek aldım. Malesef hayal kırıklığı oldu. Onun yüzünden gidip Gökhan Töre ve Sercan Sararer'i transfer ettim. Sağ kanatta oynatıyorum sene sonuna kadar tatmin edici bir şekilde oynamazsa satmayı düşünüyorum Shcurrle'yi, 9 veya 10 milyona bile veririm ve ters ayaklı aldığım son kanat oyuncusu olur.
16 yıldır oynuyorum ben cm-fm :) İster inanın ister inanmayın ama en kötüsü bu seneki oyun. Ama işte bu cümleyi yazarken de korkuyorum "gelen gideni aratır" diye. Seneye daha kötüsünü yapmayı başarırlarsa ne yapacağız bilemem. Hani çok uzun yıllar dostluk ettiğin birisi bir hata yapsa da katlanırsın da mazinin hatırına susup onunla (zevk almasan bile) vakit geçirmeye çalışırsınya ,işte benim bu sene FM'le münasebetim bu şekilde :n:
en kötüsü değil bence katılmıyorum 2005 ve 2009 çok kötüydü.
Ben de buna katılmıyorum. Fm 2005 milattı. Cm-Fm ayrılığının Sports Interactive adına ilk ürünü sonuçta. Bilgisayarımda fm 2005 , 2012 ,2013 kurulu şu anda. Canım sıkıldığında 2005 e dönüyorum ve 2013 oynadıkça da epey canım sıkılıyor. Sebebine girmeme gerek yok çoğu üyenin saydığı şeyler nitekim.
birincisi, Sakatlık sorunu artık öyle canımı sıkmaya başlamıştı ki hiç Genie Scout bile kullanmamış biri olarak FM Editor Live kullanmaya başlayarak oyuna mudahale etmeye başladım.
İkincisi ise federasyonun absürt yabancı sınırlaması... İlk bir kaç sene zaten adam gibi Türk oyuncu yokken 5 tane yabancı ile nasıl Avrupalılarla kafa kafaya mücadele edicez? Onu da FM Editor Live ile hallediyorum.
Başka da hilem yok oyunda.
Aykut Demir için istenen fiyat 22 milyon dolar (peşin),
Serdar Aziz için istenen fiyat 28 milyon dolar (peşin).
Bizim görmeyip, FM'nin gördüğü ne olabilir?
Sakatlık olayı bazen o kadar abartıyor ki maç içerisinde yenik düştüğüm zaman taktik değiştiremiyorum çünkü 3 değişiklik hakkımı daha ilk yarıda sakatlıklar yüzünden kullandığım en az 2-3 maç hatırlıyorum 1 sezonda.
Şimdi de bir oyuncum 4 haftadır sakattı. "takımla birlikte çalışmalara başladı" haberinin hemen üstündeki haberde aynı oyuncumun antrenmanda sakatlandığı ve 7 hafta daha takımdan uzak kalacağı söylendi.
Not: Oyuncum gökhan zan değil, kevin tomson.
Aynen dediğin gibi Aydin oyunda 2 sakatlık oldu bir maçta değiştirdim 3. değişikliği yapamadım bişey olur korkusuyla ki olduda biri daha sakatlandı ona harcadım değişikliği.
Evet sakatlık sorunu olduğu aşikar acaba İngilizcesi olan arkadaşlar yabancı forumlara bir göz atsa onlardada bu sıkıntı varmı yoksa bu sıkıntıyı bız mı cıkarıyoruz acaba.
Veysel Sarı 8-9 ay sakatlandı bende de şuan 3.sezondayım Bozüyükspor'a kiraya verdim milli takıma banko giren GS'nin 9 milyon $ teklif yaptığı adam ne hallere düştü :(
Ben anlamıyorum arkadaş bu sakatlık bi bende olmuyor sanırım yada millet hala ilk güncellemeyle falan oynuyor..En fazla sakatlıklar 2 3 hafta oluyor ki buda normal..Arada 4 ay falan bir yeri kırılan çıkan oluyor oda çok ender..
Sakatlıklar neden oluyor bilmiyorum ama doktorları kesinlikle değiştirmeyin ilk sezon takımda kim varsa o kalsın..Tabi 12 üzeri falansa fizyoterapisi.
Doktorların sakatlıklarla hiçbir ilgisi yok, tek faydaları sakatlık süresinin ne kadar oalcağını iyi tahmin ederler. Sakatlık konusu tamamen şanstır, kimine olur kimine olmaz. Benim son 3 sezonumda ciddi sakatlıklar olmuyordu, olanlar en fazla 2-3 ay. Ama zamanında aynı antremanda Sow'un ayağının, Stoch'un kolunun kırıldığını bilirim. Bir de maç içerisinde GG sakatlandı, yerine yedek sağ bekimi aldım o da sakatlandı, sonra stoper alıp oraya diğer stoperi çektim o da sakatlandı ve bunların hepsi 40-50 dk içerisinde oldu.
Yapay zeka sayesinde gerçekten garip durumlar oluşabiliyor. Mesela raporda sakatlığa meğilli denen adamın 3 sakatlanmadığını da biliyorum.
Sakatlıkla ilgili şu bende sık sık oluyor. Bir oyuncu hakkında medyaya açıklama yapıyorum, oyuncuyu beğendiğimi söylüyorum. Ben basına konuştuktan sonra 2,3 gün ilerletiyorum oyunu ilgilendiğim oyuncu sakatlanıyor. Bu sezon başı transfer döneminde değilde devre arası transfer döneminde oluyor. Bu seride 4,5 kez karşılaştım. Sakatlıklara razıyım en azından süreleri kısa olsa. Belli bir süreden sonra oynama isteği kalmıyor oyun çaresiz bırakıyor. 30,33 kişilik geniş bir kadro kurmak var ama bu kez oynamayan oyuncular ile ilgili memnuniyetsizlik oluyor.
Bende bi oyuncu transfer ettim transfer dönemi başlamadan, 22 aralıktayım 1 ocakta falan başlayacak ya transfer dönemi adam 1,5 ay sakatlandı:D Yeri geliyor yarım sezon adamlarım sakatlanmıyor yeri geliyor 3-4 maçta mevkilere adam bulamıyorum:)
Sakatlık sorunu sakatlık oranları ile alakalı olabilir.
Yapay zekanın sakatlık listesinde her bir sakatlığın kaçta kaç oranında ihtimale dayalı olabileceğini editörden değiştirilebiliyor.
FM Greece ekibinin bir sakatlık data güncellemesi var, sakatlık ekleme ve güncelleme. Türkçe'ye çevirdim, duruyordu dosyalarımın arasında.
Bende 2-3 haftalık sakatlık çıkıyor arada. En fazla 2 tane oyuncu 4 ay gidiyor. Çok da problem olmuyor. Beşiktaşla oynuyorum bir de düşünün.
Sakatlık konusuna yürekten katılıyorum arkadaşım. Ben de senin gibi ta amiaga'lardan bu yana oynarım. Ben bu seneki gibi bir sakatlık rezilliği görmedim! Sezon açılacak, e mecbur en az beş hazırlık maçı oynamak durumdayız, ama bu dönemde 6 7 kilit adamım hem de bilmem kaç aylık sakatlanıyor. E nedir şimdi bu? Oyun keyfimiz tamamen baltalanmıştır. Türkçe'niz eksik olsun kardeşim, bana eski oyunumu verin.
Çok haklısın bu sakatlıklar konusunda.Genelde bizim yönettiğimiz takımda oluyro bunlar 4-5 maç iyi kazanınca hop bi bakıyorum önemli oyuncular sakatlanıyor. Bu FM yapımcıları FM'nin yapay zekasını geliştirip oyunru zor ve zevkli hale getireceklerine böyle saçma sapan gıcık şeylerle oyunu zorlaştırıyorlar.Ve adamı bazen sıkıyor oyun.
oyun piyasaya çıkmadan önce ön siparişle aldım.o günden beri oyunu oynamadığım gün yoktur.toplamda heralde 15-20 civari kariyer açmışımdır.3 kez de 2020 leri falan geçtim yıl olarak farklı takımlarla.hiç bir takımımda çok aşırı bir sakatlık sorunum olmadı.bazen tabiiki aynı anda 6-7 futbolcumun sakat olduğu oluyor ama normaldir arkadaş.inter'in şu anda 15 tane sakatı var.takım antremanlarıyla hiçbir şekilde oynamıorum anlamam zaten.yıllardır oynarım şu fm'yi son 2 seneye kadar önüme antreman olarak ne gelirse öyle devam ederdim.geçen itibariyle teknik ekiple 1 kaç haftada bir yapılan toplantıları farkettim.o toplantılara girip ne derlerse onay veriyorum.x futbolcunun şu yönünü mü gelişmesi lazım çalıştır abi.y futbolcunun bu yönümü eksik çalıştır abi.aynen bu şekilde devam ediyorum.bir de genç gelişime açık futbolcuların antrman programlarına girip antreman odağını değiştir menüsünden nesi çok düşükse onu işaretliyorum.genelde gençlerde güç düşük oluyor.
çok şu atıp maç kaybeden arkadaşa da şunu söyleyim. ben 6-7 sene önce şampiyonlar liginde arsenal-cska maçı izlemiştim.0-0 bitti maç. arsenal o maçta en az 15 tane %100 gol kaçırmıştı.Fenerin son maç şampiyonlugu kaçırdıgı trabzon maçı var 35 civarı şut 10-15 net pozisyon.oluyor yani futbolda böyle şeyler.
crush dump hatasıda neyse bilmiyorum.Allah nazarladan korusun henüz öyle bir hata almadım.
vay arkadaş maşallah dediğim 1 gün bile yaşamıyor.10 saat önce hayatımda crush dump hatası görmeyen ben şu anda crush dump hatası aldı.
hukukcuların futbola burun sokmaması gerekiyor mourinhoda avukat oda futboldan anlamıyor
Bende crash dumpsı sadece maç kadrosunu verdikten sonra iki takımın pozisyonları çıkıyor ya. orda mouse ile orayı geçerseniz crash dumps veriyor. ben space ile geçiyorum orayı daha az riske giriyo.
herkesin görüşüne saygım var ama bence bu seneki oyun iğrenç bir şey arkadaş son 4 yıldır orjinal alırım verdiğim para haram olsun ..
geçmiş kariyerlerimde eyüpspor gibi bir takımı şampiyonlar liginde yarı final oynatıp TÜRKİYE milli takımıyla dünya kupası almışımdır bunları yaparken kendi yaptığım taktiklerin yanı sıra burada paylaşılan taktiklerdende faydalandım..
ama bu seride ne kendi yaptığım taktik nede sizlerin ve yabancı forumlarda çok büyük başarı yakalamış taktiklerle başarılı olabildim ...
rakip kaleye 6 isabetli 10 şut çekiyorum ki bunların yarısı kaleci ile karşı karşıya gol yok
son örnek elazığ 1 kere geldi gol oldu ve yine kovuldum :) ve şu an 2013 kaldırıp 2012 yüklüyorum yoksa evde sinirden deliricem
Hazır taktikleri alıp sadece sonuc gelicek mi diye beklerseniz olmaz. Bazı düzenlemeleri kendiniz yapın bi zahmet. Devre aralarında maçları çok iyi analiz ederek direktiflerle sonuç almaya bakın.
http://i.imgur.com/suu3NgQ.jpg
Aiden O'brein dandik adam zaten ama diğer adamlar takımın as oyuncularıydı. İlk sakatlık haberindeki Cuvelier'i stoke'tan kiralamıştım ve adam 7 ay sakatlanınca sözleşmesini de feshettim.
Baydı bu sakatlık olayları.
Oyunu bu sene hiç beğenmedim ne taktik yaptıysam olmadı bir türlü en son bir taktik yaptım 4-4-2 anca oturdu taktik ama 4-4-2 oynamayı hiç sevmediğimden oyunu bırakma noktasına geldim..
Ama sakatlık olayı tamamen sizin beceriksizliğiniz..Takıma sezon ortasında sanırım çok yüksek seviyesinde kondisyon falan yaptırıyorsunuz ondan gidiyor oyuncular..Ben Sakaryaspor ile çalışırken bile 3 sezon boyunca 2 ay falan sakatlanan hiç olmadı 2 3 hafta sakatlananda az olmuştur.Hayır ne yapıyorsunuz anlamıyorum herkes sakatlıktan şikayetçi.
antalyayı eskişehiri 10 maç yapıp yenemiyorum artık hile yapmaktan ciğerim soldu bu nedir yahu. sinirden kanser olucam
Öyle oyun oynarsan zaten hiç bir zaman zevk alamazsın ki.Ya da keyif alış şekillerimiz farklı.Yeneme kardeşim,yenil kaybet ertesi sezon çık aslanlar gibi oyna öyle kazan her maçı kazanınca mı zevkli oluyor bu oyun sadece ?
yenilmekten zevk almıyorum açıkçası
fm 13 bence tam bi fiyasko zaten her maçı kazanmak sıkıcı olur ama her kariyerde kovulmak daha da sıkıcı kayseri ile başladım gs ile karşılaşıyorum dk 90 skor 2-0 öndeyim 1 dakika da 2 gol yedim :)
kasımpaşa maçında kalecim rakip forvete pas veriyo resmen topla oynama 70 /30 sahanın her yerine hakimim ama kendi sahamda 3-0 yenik bitirdim iğrenç pas hataları oluyor bilmiyorum ama enteresan bi oyun olmuş bu
pas hataları resmen çıldırtıyor
CM 01-02'yi en son 2002 yilinda oynadim.
Ondan sonra gelen her CM/FM surumunu CM 01-02'ye tercih ettim.
Simdiye kadar oynadigim hic bir oyun (FM veya baskalari) hatasiz olmadi. Bundan sonrakiler de hatasiz olmayacak.
Ben bu hatalara kafayi takip eglencemi bozmak yerine, bunun bir oyun oldugunu ve bu oyunun kendi kurallari icinde oynanmasi gerektigini dusunuyorum.
Mahalle arasinda mac yaparken 3 korner, 1 penalti kurali konulur(du). Veya penaltilar, kalecisiz kaleye, arkani donerek topukla atilirdi. Bu farkli kurallar kullanilirdi cunku saha kucuktu, kale kucuktu. Kucuk sahada korner kullanmanin bir manasi yoktu. Kucuk kalenin icine kaleci sokup penalti atmanin bir anlami yoktu.
Bu farkli kurallara bakip, boyle futbol olmaz deyip oynamamak da var, bu kurallari kabul edip oynamaktan zevk almak da var. FM de kendine has bir menajerlik oyunu. Gercek futbola olabildigince benzeyen ama kisitlamalar veya zaman yetersizligi yuzunden tami tamina benzeyemeyen, hatalari olan bir oyun.
Daha iyisini yapabilen de yoksa, ben oynar ve zevkimi de alirim. :)