Teşekkürler.
Yetenek Avcılarım Görevde
Bu sezonu transfersiz bir şekilde ilerlerken gelecek sezonun planlamasını da bir taraftan yürütüyoruz, Futbol Direktörü Leo Beenhacker daha çok içerideki futbolcuların durumuyla alakalıyken bir yandan Scoutlarımı da dünyanın farklı bölgelerine oyuncu izlemeye gönderdim, Raporlarını 6 ay sonra tamamlayıp bana sunmuş olacaklar, raporlar doğrutusunda kaliteli oyuncuları aramıza katmaya çalışacaz.
Şampiyonlar Ligi Playoff turu elemesi ilk maçında sahamızda Feyenoordu konuk ettik. Baskın ve önde bir futbol oynayarak gol yemeden galip gelmeyi başardık, yememek önemliydi çünkü deplasmanda atacağımız golün avantajının değerli olması adına gerekli. Emre ve Meireles orta alanda oldukça iyi oynuyor, Zaman zaman Alper, Salih ve Holmen'e şans veriyorum ancak Emre ve Meireles gerçekten kaliteli. Umarım sakatlanmazlar
Kombine ve Oyuncu Satışları
Bitse de gitsek tadında sıkıcı bir maç oldu, ikinci yarı biraz daha hücum oynasak da golü bulamadık ve ligdeki ilk maçtan berabere ayrıldık. Hafta içinde Feyenoord deplasmanına rövanşa gidiyoruz.
Maçlar çok güzel biraz takip etmedim malum iftar filan derken epey olmuş. Süper kupa başarın ise bu maçları süslemiş. Bu galibiyet serisini sürdürürsek sezon sonu şampiyon oluruz :)
İlk maçta olduğu gibi bu maçta da baskın olan taraf bizdik, ilk maçın da vermiş olduğu avantajı en iyi şekilde kullanıp turu geçmeyi başardık. Şampiyonlar Ligi kuralarında 3. torbadan giriyoruz, Galatasaray ise 4.torbada
Grup Eşleşmeleri
Galatanın grup ne öyle :O
Gruptan çıkabilirsin. :)
gruplara kalmak iyi olmuş en kötü 3.olmalısın o grupta
Gruplara kalmak iyi çıkarsın diye düşünüyorum
Galatasaray'ın grubuna göre daha makul tabi, onda da torba faktörü önemliydi, İçeride oynayacağımız maçlar çok önemli içeride kayıpsız geçersek deplasmanda ne çarparsak kârdır devreye girer : )
Transfer döneminin en hareketli takımı şüphesiz Beşiktaş'tı. Kaliteli oyuncu getirdikleri kadar gereksiz oyuncuları da getirdiler, bakalım bunca yabancıya nasıl yer açacaklar ? Kayserispor ve Gençlerbirliği de kaliteli isimlerle kadrosuna takviyede bulundu. Zaten, yaz transferlerinin monte edildiği bir veritabanında oynuyoruz, Sağlam bir lig bizleri bekliyor.
Sivasspor karşısına yedek ağırlıklı bir 11 ile çıktık, sezon başındandır 11'de başlatmadığımız Serdar,Egemen,Alper,Holmen,Salih,Caner ve Sow gibi isimlerle maça çıktık. Baştan sona üstün oyunumuzu 3 golle süsledik, oyuna sonradan giren ve bu sezon oynadığı ilk maçta gol atan Webo'nun kısa süredeki performansı şüphesiz iyiydi, uzun maraton her oyuncudan verim alma düşüncem var.
Elazığ maçına çıkmadan önce Milli maçlarda kötü bir haber geldi maalesef Sırbistan maçında ayağı kırılan Milos Krasiç 6 ay sahalardan uzak kalacak, tekrar kendini toplarması ve form tutması 8-9 ayı bulacağından Krasiçten bu sezon umudumuzu kesiyoruz, devre arasında satabilirsek iyi bir fiyata gözden çıkaracaz veya İ.B.B'ye kiralık gönderip sezon sonunda satmaya çaluışacaz. Maça gelecek olursak Kuyt ve Stoch'un etkili oyunuyla Elazığ deplasmanından 3 puanı kopardık. Hafta içinde Şampiyonlar Liginde Schalke'yi konuk ediyoruz önemli bir maç mutlak kazanmamız gerekiyor.
KRASİC iyice dibe vurur o sakatlıktan sonra baya kötü olmuş
Aynen iyici kötü olmus ibbye kakala :D
Birşey sorcam 6 yedek alabiliyosun dimi lig maçlarında
Tam da diyecektim ki Krasic'i 1 yıl kirala özellikle Ajax'a diyecektim ben bir önceki FB kariyerim de öyle yapmıştım Ajax'a 1 yıl kiraya gönderdim geldiğinde güncellemeden önceki Krasic gibydi performansı , genel olarak Fb'nin en büyük sıkıntısı Sol kanat oranın haricinde tüm mevkiiler kalite özellikle Kuyt çok verimli ,
Oyuna başlamadan önce eklenmeyen yaz transferlerini düzeltirken, Recep Niyaz'ı veritabanından kulüpten yetişmiş olarak gösterdim, ona yedeklerde yer verdiğimiz zaman sorun yok ama o yokken mecburen 6 yedekle çıkıyoruz : )
Stoch'un performansından memnunum. Kuyt'ı Pivot olarak kullanma amacım vardı ama bu sakatlık sekteye uğrattı devre arasında hızlı bir kanat oyuncusunu sezon sonuna kadar kiralar o açığı kapatırım. Sene sonunda zaten bomba transfeleri monte ederiz : )
@reys111
Ama 7 yedek çıkmak var 6 yedek çıkmak var (: En nihayetnde 1 kaleci 1 stoper 1 bek 1 defansif ortasa 1 orta saha merkez 1 kanat 1 de santrafor lazım ki giren çıkanı aratmasın (:
Tek Santrafor'un kimin oynaması konusunda biraz tereddütte kalsak da tercihimizi Kuyt'tan yana kullanıp kanada daha hızlı olan Sow'u koyuyoruz, Schalke hızlı kanat oyuncularına sahip en az onlar kadar hızlı ve oyunda olmamız gerek.
Dk. 25 Schalke korner kullandı sol çapraza gelen topu Papadapoulous içeri doğru kafayla çevirdi Volkan'dan daha önce davranan Szalai maalesef topu ağlarımıza gönderdi 0-1
http://s1307.hizliresim.com/1c/u/qt82f.jpg
Dk. 45 Szalai araya kaçan Draxler'a iyi bir pas şut ve Volkan iyi çıkarıyor 0-1
http://s1307.hizliresim.com/1c/u/qt854.jpg
İlk yarı sona eriyor İlk yarıda daha etkin olan Schalkeydi ileride pek bir varlık gösteremedik, İkinci yarıya başlarken Stoch'u oyundan aldım, Webo'yu oyuna sokuyorum, 3 forvetle mücadele edecez kanatları Gökhan ve Hasan'a bırakıyorum 0-1
http://u1307.hizliresim.com/1c/u/qt85l.jpg
Schalke 'yi geçmek çok zor , özellikle Farfan Hasan Ali'nin içinden dışından geçer , orta sahadan bir oyuncuya ona fazladan markaj var bence Draxler genç olduğu için bu maçta çok etki yapmaz , eğer sol kanat'a bu yıl transfer düşünürsende Salzburg'da Mane'ye ve Marcelo Estigarribia bi bak derim ikiside çok kalite
Dk. 72 Kuyt orta alandan kendisine atılan pası kontrol ediyor döndüğü zaman pas atabileceği 5 oyuncu var, tercihini Sow'dan yana kullanıyor Sow kaleciyle karşı karşıya Sow, Sow, Sow 1-1 Emre ve Meireles'i oyundan alıyoruz, Alper ve Holmen oyunda orta alanı biraz daha dinç tutma zamanı
http://m1307.hizliresim.com/1c/u/qt8j1.jpg
Dk. 79 Alper orta alandan aldı topu dikine ilerliyor, yanında Kuyt var vermedi, içeri doğru sinsice koşan Holmen'e harika bir pas, Holmen kaleciyle karşı karşıya yanından bırakıyor ve gooool 2-1 5 dakika önce oyuna giren 2'li bizi öne geçiriyor şimdi skoru koruma zamanı, Sow ve Kuyt'ı kanatlara, Holmen ve Alper'i savunmanın önüne çekiyoruz.
http://u1307.hizliresim.com/1c/u/qt8nf.jpg
garibim schalke gol icin eduya mi kalmis :n:
Dk. 88 Orta alandan Alper uzun oynuyor Sow'a, Sow kontrol etti, Webo'ya doğru güzel bir ara pas, Webo kaleciyle karşı karşıya yaıtıyor ve goool 3-1 bu iş bu kadar...
http://s1307.hizliresim.com/1c/u/qt8sn.jpg
Ve 90 dakikanın sonu, Şampiyonlar Ligine önemli bir galibiyetle başlıyoruz, ilk yarı tutuk bir oyun sergilesek de ikinci yarı toparlanıp bulduğumuz gollerle galibiyete uzandık, önemli bir galibiyetti çünkü grupta ilerideki kaderimizi çizecek maç olarak bakıyordum, Chelsea Molde deplasmanında kazanarak galibiyetle başladı ancak aldıkları 1-0'lık skor bile Molde'nin de dikkat edilmesi gereken bir ekip olduğunun göstergesi.
Helal valla hiç umudum yoktu
edu benim de dikkatimi çekti yazık valla:) scghalke maçında ikinci yarı coşmusuz özellikle alper harika bir performans göstermiş ilk 11 e göz kırpıyo :D
Aynen ilk yarıdaki Schalke oyununu görünce ben de puan gider diyordum ama ileride basınca bi de devre arasında agresif bir fırça atınca oyuncular biraz irkildi : )
Alper çok çok iyi bir oyuncu olacak, Yaşı genç diye Mentor da kullanabiliyoruz şuan O Meireles'le, Salih de Emre ile çalışıyor.
Şampiyonlar Ligi dönüşü as oyuncuların çoğunu dinlendirdiğimiz ve yedek oyuncularla çıktığımız bir maçı zor da olsa kazanıyoruz aslında bulduğumuz pozisyonları iyi değerlendirsek ve 2. golü bulsak rahat bir maç olacaktı ama bunu yapmayınca özellikle son dakikaları biraz sıkıntılı geçti. Oyuncular iyi performans gösteriyor ve oynamak için çabalıyor, bu şimdilik bizim yararımıza.
3 penaltının olduğu enteresan bir maç oldu, hakem oyunu biraz cıvıtınca kalemizde boşbeleşten 2 gol gördük ama yine de kazanmak güzel gecenin tek kötü yanı Meireles'in sakatlığı oldu, 2-3 hafta takımdan ayrı kalacak.