Bojinov-Cavani Takası Gündemde
İtalya kaynaklı haberlerde, Fiorentina ve Palermo takımlarının, Valeri Bojinov ile Palermo’da forma giyen Uruguaylı golcü Edison Cavani takası için anlaşmaya çalıştıkları belirtildi.
http://img131.imageshack.us/img131/7291/bojinovnb6.jpg
Shot with
Fiorentina, geçen sezou Juventus'ta kiralık geçiren ve sözleşmesini 2 yıl daha uzatma teklifini geri çeviren Bulgar oyuncuyu gidecekler listesine koymuştu.
Yetenekleriyle olduğu kadar agresifliğiyle de tanınan oyuncunun şimdi Palermolu Cavani'yle takası gündeme geldi..
Son günlerde 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Uruguay formasıyla gösterdiği performans sonrası değerini katlayan genç oyuncunun Fiorentina'ya gidip gitmeyeceği önümüzdeki gülerde belli olacak.
Buffon:"Hayat çok daha zor olacak!"
Sezon sonunda ne olur bilinmez ancak kesin olan tek şey bu sezon hayatı başta Inter olmak üzere tüm şampiyonluk adayları için çok zor bir hale getireceğimizdir." Juventus'un başarılı file bekçisi Gigi Buffon ülkesinde Sky Italia'ya iddialı konuştu
http://img515.imageshack.us/img515/5391/buffonuc3.jpg
İtalya'da açığa çıkan şike skandalı sonrası İtalya Futbol Federasyonu tarafından cezalandırılan ve geçen sezon Serie B'de mücadele eden Juventus'un başarılı file bekçisi Gigi Buffon ülkesinde Sky Italia'ya iddialı konuştu.
"Rakiplerin bizden övgüyle bahsetmesi gurur verici. Serie B'de geçirilen bir sezon tarihi silemez, artık geri döndük."
Yaz başında geçen sezonun Serie A şampiyonu Inter'e transfer olacağı dedikoduları çıkan Buffon mavi-siyahlı Milano ekibine gönderme yaptı. 2005/06 Sezonu'nda Juventus'un Serie A'daki şampiyonluğu geri alınıp ligi üçüncü sırada tamamlanan Inter'e verilmişti. Rakipleri hakkında yorum yapan Gigi "oldukça mücadeleci bir kadroya sahipler ve geçen senenin ardından ikinci kez peşpeşe şampiyon olmak istiyorlar, pardon üçüncü kez" dedi.
"Sezon sonunda ne olur bilinmez ancak kesin olan tek şey bu sezon hayatı başta Inter olmak üzere tüm şampiyonluk adayları için çok zor bir hale getireceğimizdir."
Francesco Totti'nin 31 yaşında milli takımı bıraktığını açıklaması konusundaki yorumları da sorulan Gigi "Kendisini birlikte oynadığımız U-14 takımından beri tanırım. Daha önce verdiği kararlar hakkında yorum yapmadım ve bu kararı hakkında da yapmam. Sadece benim değil kimsenin böyle bir hakkı olamaz, karar kendisinindir ve saygı duyulmalıdır" dedi.
Buffon: Dino Zoff'u Geçeceğim
Juventus kalecisi 40 yaşına kadar oynayıp 2018 Dünya Kupası'nda forma giymek istiyor.
Fifa Magazine'e açıklamada bulunan Gianluigi Buffon, en büyük arzusunun 40 yaşına kadar oynayarak İtalya futbolunun idol kalecilerinden Dino Zoff'un rekorunu kırmak olduğunu söyledi. Juventus'un süper kalecisi, şöyle konuştu:
"28 yaşındayım ancak Zoff benden daha çok oynadı. Juventus'a ve milli takıma kattıkları takdire değer. Onun döneminde her 12 yılda İtalya, Dünya Kupası'nda final oynadı. Umarım ben de 2018 yılında İtalya kalesinde olurum"
Buffon ayrıca Juventus'ta kalmaya karar vermesi hakkında da konuşarak "Kalmak istedim. Çünkü yöneticiler ve taraftarlar bana burada kalmamın gerekliliği hissettirdiler. Bana önerilenler müthişti" dedi.
Şu anda Dünyanın en iyi kalecisi olan Gianluigi Buffon'un geçmek istediği Dino Zoff,Juventus ve dünya futbolu tarihinde önemli yere sahip bir kaleciydi.41 yaşında İtalya Milli takımının kaptanı olarak 1982 Dünya Kupasını kaldırdı.Böylece Dünya Kupası kazanan en yaşlı oyuncu ünvanını kazandı.