Ugur Yildirim'in Free-Kick oyunda 19 mu benim oyunda mi ole cikiyo? Eger data da 19 ise kesinlikle 20 olmali zaten yanlis bilmiyosam gecen sene oleydi adam sonucta Free-Kick dunya sampiyonu ayrica penalti taking de 20 olabilir.
Printable View
Ugur Yildirim'in Free-Kick oyunda 19 mu benim oyunda mi ole cikiyo? Eger data da 19 ise kesinlikle 20 olmali zaten yanlis bilmiyosam gecen sene oleydi adam sonucta Free-Kick dunya sampiyonu ayrica penalti taking de 20 olabilir.
Oyunda 19, ama bir süre sonra 20 oluyor.... Biz burda çok tartıştık, biraz düşebilir dedik...
Fakat şöyle birşey var ki, Uğur'un bu sezon pek fazla frikiğini göremedim, daha doğrusu takım adam akıllı frikik kazanamadı ki Uğur kullansın... ama kullandığında da hiç saçma sapan yerlere gittiğini görmedim... ayrıca kornerler vs. takımın tüm duran toplarını Uğur kullanıyor....
Ama penaltı bence 20 olmamalı... Bu sezon çok kritik bir penaltıyı kaçırdı (Trabzon maçında)...
Yine de, çok fazla izleyemediğimiz özelliklerini Hollanda'dan geldiği gibi bırakma taraftarıyım ben...
Katılmıyorum, Diawara yaşlı olduğu için Türkiye'ye geldi.Bence gayet teknik bir oyuncu, inanılmaz süratli, ki iyi bir oyuncu oluşunun en büyük hazırlayıcısı bu özelliği.Şutları genellikle sert şutlar (gözlemlediğim kadarı ile).Tabi ki çok üst seviye br oyuncu değil ama ligimizin orta seviye Anadolu takımı golcülerinden daha iyi bir oyuncu olduğu izlenimi bıraktı bende.
Tabi ki Gaziantep araştırmacısı daha iyi ve geniş bir bilgiye sahiptir, bendeki bilgi kısıtlı Fransa Ligi ve Türkiye Ligi gözlemlerinden..
Penalti o a kadar onemli degil de sonucta (bahsetmemin sebebi de su yanlis bilmiyosam oyunda free-kick'den gol atma beceresini etkileyen bisey penalty taking o yuzden bunu last ettim) Ugur'un free-kick ozeligi gecen sene Hollanda da 20 idi ayrica free-kick dunya sampiyonasinda Zidane ve Roberto Carlos gibi dunyaca unlu free-kick ustalarindan siyrilip kazanmis bi kisi. Tamam diceksiniz gazozuna bi yarimsa faso fiso ama genede yabana atilcak bi durum degil.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Simdi editore baktim Ugur Yildirim'a free-kick icin 17 verilmis mesela Alex'in de 18. Eh simdi bu adam Turkiye'ye gelince free-kick ozeliginden puan mi kaybetmis oluyo? Buna pek anlam veremedim dogrusu.
Onunla da pek alakası yok aslında. Ama bir kez frikik şampiyonu oldu diye çat diye 20 verilmez herhalde. 17-19 arası bir değer verecektir araştırmacımız. İyi firkik atmanın konsantrasyon, soğukkanlılık gibi özelliklerle de alakası vardır, bunu da hesaba katalım.
Oyunda Uğur Yıldırım'a verilen "frikik" değeri, bana biraz fazla görünüyor... çünkü oyunda her sezon en az 9-10 tane frikikten gol buluyor ki, bu bence gerçeği yansıtmıyor...
Gerçekte yarım sezonda Uğur ne yaptı derseniz; aslında çok istikrarlı bir futbol oynadığı söylenemez... Bakkal'ın kaprisleri neticesi bir ara kadroya bile alınmadı.. hadi onu geçelim, en son İstanbul Belediye maçından önce de Bünyamin Süral'la tartışıp kadrodan çıkarıldı... Devre arası tatilinden sonra Gaziantep'e dönmeyeceği bile konuşulur oldu... Ayrıca "frikik"ten bir golü bile yok...
Tüm bunlara rağmen çok kaliteli ve takımın en iyi 1-2 oyuncusundan biri olduğu kesin... Ve aslında Türkiye'ye gelince özelliklerinin düşmesi meselesi, bence, Türkiye'deki futbol anlayışından kaynaklanıyor... Burda ki anlayış, maalesef, çok kaliteli oyuncuların bile ister istemez birşeyler kaybetmesine sebep oluyor...
Kezman buna bir örnektir, geçen sene yedek oturtulan De Nigris buna bir örnektir, ve hocaların kaprislerine kurban giden Uğur Yıldırım da bunlardan biridir...
Simdi oyunda bi istatistigin gercegi yansitmamasi cok yaygin bi durum zaten mesela X oyuncu gidiyo bi sezonda 50-60 gol atmiyo veya Y oyuncu bi o kadar assist yapiyo ama gercekte belki de kariyerinde X 15 golu asmamistir ve Y 15 asisti asmamistir? Taktige gore oyuncuyu kullanisa gore oyunda belirli yeteneklerdeki oyuncularla insan ustu gercek disi istatistiklere raslamak mumkun sonucta bu bi oyun ve hic bi zaman o kadar gercekci olamicaktir. Ayrica bi oyuncunun belli bi yeteneginden faydalanamak o Teknik Direktor'un hatasidir ve demek degildir ki bir baskasi faydalanamaz. Mesela oyundaki Mesut Bakkal faydalaniyor olabilir veya ben oyunda Gaziantepspor'u ele alirim faydalanirim. Sonucta Ugur Yildirim'in ozel bi free-kick kabiliyeti piyasaya ilk ciktigindan beri vardi, su an da var, ve bir gun Turkiye'den ayrilirsa gene olucak. Bu abartilsin demiyorum ama bu oyuncu ile Turkiye'ye geldi diye dusurlmemeli. Carrusca nasil hala 159 PA yani Turkiye'ye gelmesi onun Arjantinli arastirmacilarin onda gordugu yetenegi ve potansiyali kaybetmesine sebep olmadiysa ayni durum Ugur Yildirim icin de gecerli olmali. Daha adam yeni geldi Hollanda'dan Turkiye'ye tasinmak ole kolay is degil yani sadec futbol acisinjdan da degil adam Gaziantep'de havasi, suyu, insani herseyi farkli.
söylediklerinde haklısın ama şöyle bir durum da var; her ülke araştırmacısının oyuncu özelliklerinden çıkardığı anlamlar farklı olabiliyor, ayrıca her lig ve ülke için farklı kriterler olabiliyor... tabii ki bu, Türkiyeye gelen her oyuncunun özellikleri düşecek demek değil...
zaten ben Uğur'a biraz daha süre verilmesi gerektiğini belirttim, gözlemleyemediğimiz özelliklerinin Hollanda araştırmacılarının verdiği değerlerde kalması taraftarı olduğumu söyledim...
Sezon başında as takımla antremanlara çıkan PAF takım oyuncusu Zafer Kargoğlu, 3.Lig ekiplerinden İskenderunspor'a kiralandı... genç oyuncu sezon sonuna dek İskenderunspor'da oynayacak...
Gaziantepspor'da Uğur Yıldırım dönemi uzun sürmedi...
İlk yarının son maçından önce T.Direktör Bünyamin Süral'la tartışarak kadro dışı bırakılan oyuncu, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle devre arası kampına dönmedi...
Önce Ankaraspor'la anlaştığını bildiren oyuncuyu Sivasspor da istiyor... Uğur'un menajeriyle Gaziantepsporlu yöneticiler şu an ayrılmanın pazarlığını yapıyor ve tahkim kurulu kararı da bir iki gün içinde açıklanacak...
Ayrıca sezon başı transfer edilen ancak, ligde hiçbir maçta forma giyemeyen Tomas Sedlak da, devre arasında gelerek, sözleşmesini feshetti ve ayrıldı...
Bunlara ek olarak, Samsunspor'dan Samet Kılıç imza atarken, kaleci Hakan Uygun da bi kaç gün içinde Antep'e gelerek sözleşme imzalayacak...
De Nigris'in transfer ettiği(!) Jesus Mendoza'nın da denendiği ve önümüzdeki günlerde imza atacağı açıklandı...
Yine 2 yabancı oyuncu da kampta antrenmanlara çıkıyor ama henüz transfer edilip edilmeyecekleri hakkında kesin bilgi verilmiyor...
krapiovic Ömer Catric'in Command Of Area kaç vermeyi düşünüyorsun bence 4'ün üstünde olmamalı...
Ömer'de çok ciddi bir düşüş var... Bana göre bunun temel sebebi, defans oyuncuları ile maç içerisinde anlaşamaması... Ama gol olunca, defans oyuncusu değil de Ömer ön plana çıkıyor...
Sadece "İletişim" özelliğini düşürerek gerçeğe yaklaştıracağımızı sanmıyorum, onun için bi çok özelliği üzerinde oynama gerekli, söylediğin özellik (Command of Area) bana gelen datada 11, iletişim ise 12 yapılmış...
Bunları düşürebilirim ama her iki özellik de en az 9-10 olur... Artı olarak, çok fazla sakatlık yaşamaya başladı...
Murat Ceylan çok iyi bir oyuncu.Şimdiki değeri(CA) 95-100 arasında olmalı ve -8 verilmeli gelecekteki değerine.Özellikle bu yıl genç oyuncuların çıkış yaptığı bir yıl oldu.Altyapılar oyuncularını pazara sürdü.
Ömer milli takımı bıraktıgını açıklayalı baya oldu.Bence bu konuyu araştırın milli takımı bıraktı.Diger özellikleri hakkında çok bir bilgim yok fakat yıllardır Ömer'i izlerim adam gibi yan toplara çıktığını görmedim bence Command Of Area Ömer'in 4 olur.
Eger milli takimi biraktigini aciklamissa neden international retirement'i isaretlemiyorsunuz?
Murat Ceylan'ın değerlerini girdim verter adlı programla deneme olarak.
http://img257.imageshack.us/img257/5...ylanxh7.th.jpg
@krapinovic
Metin Tuğlu ve Ali Öztürk hakkındaki görüşlerini merak ediyorum..
Ayrıca Uğur Yıldırım'ın son durum nedir? Kaldı mı gitti mi n'oldu?
Bu verdiğin değerleri FM'ye işlersek, DM mevkisine göre Murat Ceylan'ın CA'sı 105 olur...
801 datasında Murat Ceylan'a verilen CA 70 idi... Ben şu haliyle CA'sını 97 yapmayı düşünüyorum... Ama özellikle belirtmek isterim ki, CA'dan daha önemli olanı, oyuncunun mevkisine göre bazı özelliklerine verilen değer...
Ama hız ve hızlanma dışında, vermeyi düşündüklerim hemen hemen senin yaptığına yakın değerler...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Metin Tuğlu antrenmanlarda gayet iyi çalışıyor, sürekli kendini geliştiren bir futbolcu olduğunu düşünüyorum... Ama takımda sürekli savunmada oynatılıyor ki bence gerçek mevkisi bu değil, maç içerisinde pozisyon almada ve konsantrasyon konusunda ciddi hataları oluyor...
Yine de CA'sını bir miktar artırıyorum... 801'de CA olarak 80 layık görülmüş... Bence bu 90 olabilir ve mevkii olarak da WBL 20, ML 15, MC 10 olarak düşünüyorum...
Şu an Gaziantepspor'da Ali Öztürk adında bir futbolcu yok, PAF takımda da yok, acaba isim karışıklığı mı oldu?...
Uğur Yıldırım konusu şu an tam bir muamma... Takımdan ayrıldı ama Federasyona "ücretleri ödenmediği için serbest kalma" başvurusu reddedildi... Sivasspor'la görüştüğü ve Bülent Uygun'un istediği yönünde haberler çıktı ama, resmi olarak halen Gaziantepspor oyuncusu...
Eğer iyi bir bonservis bedeli teklif edilirse gözü kapalı gidecektir, çünkü Bünyamin Hoca ile kavgalı ve artık burda oynamak istediğini de zannetmiyorum...
@krapinovic
Yazık oldu o zaman.. Çok yetenekli bir oyuncu kaybetmiş oluruz..
Ayrıca isim karışıklığı oldu pardon.. Ali Bayraktar diyecektim..
Metin Tuğlu da gördüğüm kadarıyla sol bek oynatılıyor.. Fm de senin verdiğin datalarda dl özelliği hiç yok.. Sence en azından 10 olması gerekmezmi ? Ayrıca sol bekte Metin Tuğlu dan başka kim oynuyor?
Ben de Gaziantepliyim ancak İstanbul'da yaşıyorum.. Bu yüzden izleyemiyorum maçları Lig TV de yok.. Sorularımı yanıtlarsan sevinirim..
Bu arada oyunda Kaba Diawara ve Afanou hala takımda ve takımın asları.. De Nigris kadroya dahi alınmıyor.. Bence Diawara'daki değerleri hak eden De Nigris.. Ca olarak yükseltilmesi lazım De Nigris in.. Muhammet Şentürk hala mc olarak gözüküyor.. Uğur Yıldırım ın top sürme değeri hala 6.. Özetlerden falan izlediğim kadarıyla bu değer en az 11 olması gerekir.. Vasat ın üstünde olduğu kesin çünkü.. Ayrıca burdaki izlenimlere daha çok değer verilmesini isterim çünkü G.Antep te 8.0 ile 8.01 arasındaki fark sayısı 1 elin parmaklarını geçmiyor.. Fakat senin yazdığın birçok önemli değişiklik var.. Umarım bunlar 8.02 de oyuna yansıtılır..
TT3 ve bjk_melo_151 ...
Öncelikle şunları söylemek istiyorum... 801 güncellemesi de dahil olmak üzere, bugüne kadar çıkan tüm resmi datalarda, benim ve diğer araştırmacı arkadaşlarımın çok fazla bir etkisi olmadı. Bikaç sayfa öncesine ve FM2007 Araştırma Bölümüne bakarsanız eğer, önceki araştırma şefinin kaç adet mesajı olduğunu ve yazdıklarında da neleri güncellemiş olduğunu görebilirsiniz, hemen hemen hiçbir şey...
Fakat, burda yazdıklarımızın ve tartıştıklarımızın hemen hepsinin 802'de dataya girileceğini müjdelemek istiyorum... Çünkü çıkacak olan 802 yamasını nihayet biz hazırlıyoruz... Yani, bundan önceki Gaziantepspor'u ben yapmadım, çıkacak olan 802'deki Gaziantepspor'u ben şu an hazırlıyorum... Burayı takip edip, görüşlerinizi paylaştığınız için de çok teşekkür ederim...
TT3;
Metin Tuğlu üzerinde, önceki mesajımda yazdığım izlenimler doğrultusunda düzeltmeler yaptım... CA'sı 90 oldu, ayrıca mevkilerini de WBL 20, ML 15, DL 10 ve MC 10 şeklinde yaptım... Yapılan düzeltmelerle abartılmadı ama hakkını tam olarak vermiş olduk... Tekrar belirtmek isterim, CA herşey demek değildir, düşük bir CA ile bile, özelliklerine doğru değerler verilerek bir futbolcu tam kıvamında yapılabilir...
Gaziantepspor'da sol bek sorunu bu sezon henüz tam olarak giderilemedi... Sezon başında sakat olan Bekir, iyileşti ama gerçek mevkisi olan stoperde oynuyor, Ergün Penbe oynadığı maçlarda vasatı bile tutturamadı, herşeye rağmen Metin yine de orayı doldurmayı başarıyor diyebilirim... Yeni yapılan transferle, sol bek bir Brezilyalı alındı, İvan Saraiva.... Henüz izleyemedik ama elde olanlardan iyi duruyor... (FM datasında yani:)...)
Kaba Diawara yeni takımı olan Ankaragücü'ne gönderildi... Kadjo Afanou'nun bonservisi hala Gaziantepspor'da, onunla ilgili gelişme olduğu an dataya yansıtılacak... Antonio De Nigris'le ilgili hafif rötuşlar yaptım, CA'sı bir miktar daha artırıldı ve o da yeni takımı Ankaraspor'a gönderildi...
Uğur Yıldırım'ın durumu belli olmamasına rağmen onunla ilgili düzeltmeler de yapıldı... Dribbling 11-12 seviyesine gelecek, frikikler 17 idi ellememeyi düşünüyorum, CA olarak şu an Gaziantepspor'un ilk sırasında zaten... Dediğim gibi, data ilk kez gerçek araştırmacılar tarafından hazırlanacak 802'de...
Ali Bayraktar da özellikler bakımından en gerçekçi halde olacaktır... CA'sını 100 düşünüyorum, zaten öne çıkan özellikleri de artmış olacak, kafa toplarında etkili ve hareketli bir oyuncu...
Muhammet Şentürk'ün mevki hatasını ben de defalarca yazdım, ama data bizim elimizde olmadığı için ancak buraya yazmakla yetinebildik... Mevkisi düzeltildi, o artık GK...
Yine ufak tefek mevki hataları olan çoğu genç oyuncunun da mevki düzeltmeleri yapıldı...
Murat Ceylan'da da yazdığım düzeltmeleri yapıyorum... Aslında bjk_melo_151 kardeşim, çok dikkatli izlemiş ve değerleri de gayet mantıklı vermiş... 2-0 yenildiğimiz Kayseri kupa maçında özellikle Murat Ceylan'ı dikkatle izledim... (Allah'tan devre arasında oyuna girdi de, yoksa maçın hiç tadı yoktu :)...) Oyuna girer girmez gidişatı değiştirebilen bir oyuncu... Ben ona geleceğin Emre Belözoğlu'su diyorum... PA olarak da -8 vermeyi düşünüyorum....
Başka öneri ve görüşleriniz varsa yine buraya yazabilirsiniz, teşekkürler...
Ali Bayraktar bana Mustafa Özkan'ın ilk halini hatırlattı.(Beşiktaş'ta oynadığı dönem)onun o zamanki görünümü gibi istekli bir oyuncu yapısı var Ali'nin.
Belgelerle yardımcı olmak istedim.Ali Bayraktar'ın değerleri gerçeğe uygun olmuştur umarım.
http://img132.imageshack.us/img132/8...ktaret5.th.jpg
İvan Saraiva yı antremanlarda filan görebildin mi Alparslan kardeşim?
Sadece bi kere antrenmanda izleyebildim... Hakkında bişey söylemem mümkün değil, zaten Brezilyalı araştırmacılar nasıl yaptıysa öyle gelecek bize...