Bir maçla değerlendirmek yanlış olmaz mı sizce?
Printable View
Yorumlar tamamen zayif ozelliklerini yukseltmeye, kuvvetli ozelliklerini ise dusurmeye yonelik oldugu icin bence simdiye kadar herhangi bir kayda deger yorum yok.
Daha 900 dakika bile izlemediniz Elano'yu. Ne dusurmesi, ne yukseltmesi?
Izleyin, zevkini cikartin, sonra yorum yapin. Rica ediyorum.
İngiltere yi Türkiye ile bir tutmayın arkadaşlar . Kalite farkını ölçmek bile çok zor. Ayrıca Alex çok kaliteli bir oyuncu fakat arkadaşın dediği gibi gibi tutunamaz ingiltere de. EPL de 90 dk mücadele etmeniz gerekmektedir. Çünkü en ufak dalgınlık 1 dk lık dinlenme esnasında golü kalenizde görebilirsiniz. Elano da bu kültüre sahip ve orada top koşturmuş biri. Kimse demesin elano mücadele etmez top ayağına gelmesini bekler diye. Elbet oda biliyor gidecek topu alacak yoksa top gelmez. Biraz sabredin lütfen . Her yabancı gibi o da şuan takıma ve ambiansa alışmaya çalışıyordur. Belkide bizim yabancıları bu kadar el üstünde tutmamızdan dolayı biraz havalanmış olabilir. Ancak bir süre sonra o da lincoln gibi olmak istemeyecek ve gerçek performansını göstermeye başlayacaktır...
Isin gercegi su ki Elano tipki Alex'de olacagi gibi Premier Lig'in temposunu kaldiramadi. Yoksa kolay kolay Ingiliz arastirmacilar work rate'e 8 vermezlerdi.
Iki oyuncu farkli kuluplerde oynuyorlar. Birisinin kosmamasi goz onunde tutularak takimin geri kalani kosan oyunculardan kurulmus. Digeri ise 3 tane pek geri gelmeyen oyuncunun arkasinda oynuyor ve kendisinden mucadele etmesi de bekleniyor.
Birisi transfer olurken yanina takima alisimini kolaylastirmak icin Nobre, Luciano gibi oyuncular ile beraber oynatildi. Digeri hem farkli bir takima, hem de farkli bir kulture alismak zorunda.
Bu nedenle de izleyelim, gorelim. Devre arasinda ve de sezon sonunda ve Turkiye'de oynamaya devam ederse ilerleyen yillarda Elano'yu degerlendirme firsatimiz olacak. Pek oynamamis bir oyuncuyu ne yuceltmek dogru, ne de yerin dibine sokmak. Bu da isin bana gore gercegi.
Ek...
Güiza ile birlikte 10 kişi topun arkasına geçen bir takımda, Alex savunma anlamında kaytarabiliyor, kendisini oyunun dışına atabiliyor.
Kendisi hariç 3 kişinin topun arkasına geçmekte fevri davrandığı takımda Elano, ortasaha direnci kırılmasın diye, ekstra savunma da yapmak zorunda kalıyor.
Hem savunma hep hücum yapmak zorunda olan bir oyuncu mu daha başarılı olabilir.
Sadece hücum yapması yeterli olan, takımın taşıdığı, savunma yapmayıp dinlenen oyuncu mu daha başarılı olabilir?
cok dogru bi tespit.. zaten bu yuzden hem fizik olarak zayif hem de takima adapte olmakta hala gucluk cekiyor. lincoln ile kiyaslanmisti lincoln konusu altinda orada da belirtmistim. elano'ya elestiri yapabilme hakkimizin olmasi icin en azından sezonun yarisi bitene kadar beklemek gerekir. eger hala bi duzelme yoksa iste o zaman elano'nun uzerine gidilmelidir ki yonetim de zaten elano'nun bi uyum sorunu yasadigini ama yakin zamanda bunu atlatacagini belirtiyor.
ayrica dunga da elano'dan vazgecmiyor biliyosunuz ki. onun bu vazgecmemesi sonunda galatasaray'a yarayacakmis gibi geliyor bana acikcasi.