Manchester United yeni bir genç oyuncuyla daha anlaşmış. Vitoria de Guimaraes takımında forma giyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu BEBE.
8 milyon € ödedikleri düşünülürse muhtemelen yeni bir wonderkid'imiz olacak :)
Printable View
Manchester United yeni bir genç oyuncuyla daha anlaşmış. Vitoria de Guimaraes takımında forma giyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu BEBE.
8 milyon € ödedikleri düşünülürse muhtemelen yeni bir wonderkid'imiz olacak :)
8.800.000 € ödemişler 1,90 boy var iyidir herhalde :)
Mesut,Pedro,Jeffren,Stoch,Sessegnon
biz türkler futbolun mental yanını ne zaman öğreneceğiz ve ne zaman x x değil de xinho olsaydı şu şu takımda as oynar, şu kadar değeri olurdu demeyi bırakacağız acaba...
gökhan gönül hızlı çalışkan agresif iyi top kapan iyi bindirme yapan bir adam. ama bu iyilerin derecelendirmesi de olmalı. misal maicon veyahut alves bir bindirme yapar ama topu ezme olasılığı atağı bitirme olsalığı sıfıra yakındır. öyle hızlı karar mekanizmaları öyle iyi mental yapıları vardır. ama gökhan gönül'de bu oran çok daha fazladır. nedeni de iyi bir mental eğitim almamış olmasıdır. x in adı xinho olunca o kadar da para etmeyeceğinin nedeni budur. avrupa'da altyapı var bizde yok.
ben basit bir fm araştırmasıyla gökhan'dan daha iyi bir sürü sağ bek bulabilirim ... örneğin;
zabaleta, muricio ısla, andreas beck, rafinha, grygera, glen johnson, micah richards, anyukov, cesar azpilicueta... vs vs.
hangi birinin gökhan'dan daha iyi olduğunu iddia edebilirsiniz? gökhan gönül'ü, bunun gibi onlarca aynı kalibredeki sağ beki sollayıp maicon dani alves gibi adamların olduğu elit listeye sokabilirsiniz? bu tercihi yapmak için kaç defa izlediniz bu saydığım ve sayabileceğim bilimum yetenekli sağ beki?
Müller uçacak. Tamam 2010'da da güçleri güzel, fena değil. Ama iddia ediyorum, hiç kimse bir sezon o adamı oynatıp, istediği kadar tutor yaptırıp, en iyi antremanları yaptırsa bile, 2011 deki profiline getiremeyecek. fm 2005'teki podolski ile fm 2006'daki podolski arasındaki farkı düşünün. Halbuki oyunda hiç bir zaman bir sezonda oyuncuyu bu kadar geliştiremiyoruz, ne kadar acı.
zabaleta, muricio ısla, andreas beck, rafinha, grygera, glen johnson[, micah richards[, anyukov, cesar azpilicueta... vs vs.
Eğer böyle bir liste varsa karşımda açıkçası ben Gökhan'ı o listeye yakıştırmam :) Sabri falan desek hadi neyse ama Gökhan Gönül diyoruz.Sizin düşüncenize göre Maicon'a Alves'e Gökhan ne kadar uzaksa , Bana görede bu oyuncular Gökhan'a o kadar uzaklar.
Sabri'nin yer yer övüldüğü bir Türkiye futbol kamoyunda yaşıyoruz Gökhan'ın da orta seviye bir topçu olarak görülmesi çok doğal aslında ;)
dediğim gibi çok tekdüze bakıyoruz futbola... koşuyor mu bindirme yapıyor mu oh ne güzel bek oyuncusu...
micah richards gibi insan azmanı, glen johnson zabaleta gibi adamların olduğu bi listeye gökhan gönül ü yakıştırmayacak derecede büyük görüyorsanız hiçbirşey diyemem. glen johnson rakip ceza sahasında art arda birkaç kişi çalımlayacak tekniğe, sonra geri dönüp savunma yapacak kadar ciğere sahip bir adamdır örneğin. tabi bunun yanında gökhan'dan çok dah üstün bir de mental yapısı da vardır en önemlisi... bizim futbolcularımızın yüzde 99 unda olmayan ve bizim uluslararası futbolda bir yere varamamamızın sebebi olan...
hep göz ardı ediliyor bu olay. örneğin sabri nin gökhan gönül'den daha az beğenilmesinin çok daha fazla eleştirilmesinin nedeni bu mental yapıdır. gökhan mental olarak sabri'den daha iyidir. ve biz ikisini izlediğimiz için gökhan kesinlikle daha iyi diyoruz. ama avrupa liglerindeki adamların sabri ile gökhan arasındaki mental farklılığın çok daha fazlasına sahip olduğunu unutuyoruz. o adamı sezonda 30-40 maç izlesek o zaman anlarız herhalde işte neden, nasıl daha iyi topçu olduğunu gökhan'dan...
Yukarıdaki isimlerde koyuya almıştım hatta yanlış yapmışısım bazılarında belli oluyor 2-3 ismi ayrı tuttum zaten.Diğerleri Gökhan'ın yanından geçemez bana göre :)
zabaleta, muricio ısla, andreas beck, rafinha, grygera, glen johnson, micah richards, anyukov, cesar azpilicueta... vs vs.
Batuhan Karadeniz'in kişiliği değişir herhalde artık. Tamam adam hırslı da, bunu oyuna yansıtınca iyi bir özellik oluyor, halbuki Batuhan gerçek hayatta çok problem çıkaran biri.
Haklısın tabiki birçok Türk futbolcuda mental gelişmemiş altyapıya önem verilmiyor.Ama her bek oyuncusunun mutlaka bir eksigi oluyor söyledigin Glen Johnson bazen kademeye girmede sıkıntı yaşıyor veya micah richards glen johnson kadar yüksek teknik kapasiteye sahip değil.Her takımın,veya her menajerin kendine göre bir taktik anlayışı var ve bunun doğrultusunda kadrosunu oluşturuyor.Ben mesela atak beklerini severim sürekli hücuma çıkan hızlı,sen savunmadan dönme bi bek oyuncusu seversin,başkası her ikisini de birlikte yapan adamı sever.Yani demek istedigim Gökhan Gönül de dedigin gibi pek mental yok ama her bek oyuncusu da muazzam olamaz yani mutlaka eksik yönleri vardır bence..
Gökhan Gönül bir kere safkan bir bek de değil. Defansif zaafları var. Dünyaca ünlü bekler arasında safkan bek olmayan bir tek belki Daniel Alves var ama mental yönüyle, hızıyla kapatıyor ve hücuma katkısı da Gökhan Gönül'den çok daha iyi.
Hem Gökhan Gönül'ün Fm profilindeki özelliklere tek tek baktığımızda da eksik bir özelliği yok bence.
Bosuna tartismayin. Burada yazilanlarin bir cogunda olsa olsa 1-2 puanlik gelisme vardir.
Tabii 20 yas altindaki oyuncularda biraz daha buyuk gelisim olabilir.
Yurt disindan gelenleri ise, geldigi gibi oyunda gorursunuz. Eger profillerinde bir sorun varsa, ocak ayinda degerlendiririz. :)
Necip Uysal, Cenk Gönen, Mesut Özil, Müller. Aklıma gelmeyenler...
Thomas Müller-Mesut Özil-Vincent Enyeama-Miroslav Stoch-Sercan Yıldırım
Recep Niyaz, gerçekte yıldız adayı olarak gösterilmesine rağmen oyunda pek sönük kalmış, gerçi hiç maçını izlemedim ama spekülasyonlara göre konuşuyorum. Artış beklemiyor değilim.
Bobo - Necip - Cenk Gönen - İsmail Köybaşı - Holosko - Stoch - Vittek(Dünya kupasındaki gollerden sonra o profil yakışmıyor) - Geremi(hızı belki artabilir) - Geovanni(Ankaragücü'ne transferi ile hayat veren oyuncu oldukça iyi)
Patlama beklediğim demeyelimde, profillerinin geliştirileceğini düşündüğüm oyucular;
Bursaspor'un bütün önemli oyuncuları
Onur Kıvrak
Sinan Bolat
Mehmet Topal
Musa Çağıran
Mesut Özil
Thomas Müller
Sami Khedira
Wesley Sneijder
Robert Lewandowski
Diego Milito
Romelu Lukaku
Olexander Aliev
Kevin Gameiro
Sergio Canales
Angel Di Maria
Gianpaolo Pazzini
Anthony Annan
Jan Mucha
Mauricio Isla
Ramirez
Mehmet Batdal
Eden Hazard
Fabio Coentrao
Javier Pastore
Sofiane Feghouli
Mevlüt Erdinç
Kwadwo Asamoah
McDonald Mariga
Adil Rami
James Milner
Pedro
Selçuk İnan
Necip Uysal
Miroslav Stoch
Emmanuel Emenike
Luis Suarez
diye gider bu liste.
Senin için hiç üşenmedim kardeşim ;)
Gökhan'ın 10.03deki ca'sı 145 ;
Şimdide 145 ve 145+ olan sağ beklerden örnekler vermek istiyorum.
Zanetti, Zabaleta, Ansaldi, Campagnano, Belletti, Emerton, Maicon, Dani Alves, Rafinha, Cicinho, Zapata, Corluka, Srna, Wes Brown, Grygera, Carragher, Neville, Glen Johnson, Zebina, Chalme, Reveilleire, Sagna, Rod Fanni, Westermann, Lahm, Fritz, Friedrich, Beck, Boateng, Heitinga, Boulahrouz, Zambrotta, Bonera, Santon, Eboue, Bosingwa, Anyukov, Ivonovic, Cuellar, Iraola, Arbeloa, Gamez, Behrami, Chrygnski, Lichtsteiner, Sergio Ramos.
Bunlarda 145 ve 145+ oyuncular dünya üzerindeki DR yeteneği min. 16 olan.
O yüzden bence Gökhan Gönül normal bir seviyede gibi görünüyor.
EyvAllah kardeşim sağolasın :) Tabi senin dediklerinde mantıklı ama ister istemez Gökhan'da biraz daha artış bekleniyor.Ama dediğim gibi ben ca pa işlerinden anlamam.O yüzden yine oradaki sayısal değeri en iyi siz bilirsiniz ama ben Gökhan'ın yukarıdaki birkaç oyuncudan daha iyi olduğunu düşünüyorum :)
Gerçi Ömer abide demiş fazla bir artş beklemeyin diye , yine yabancılarda 5-6 özellik 2-3 artar bizimkiler olduğu yerde sayarlar :)
haklı ama :) ...
türk futbolcuları kendilerini geliştirmemekte keçi inadına devam ediyor. arda son 1 senede bırak kendini geliştirmeyi geriledi bile. mehmet topal deniyor, adam hayatının en berbat sezonunu geçirdi geçen yıl. bir gram ilerleme yok. türk futbolcu olarak bence yükseltilmesi muhtemel adamlar ;
ozan ipek
volkan şen
onur kivrak
mustafa pektemek
aklıma gelenler bunlar şimdi. elbette birkaç isim daha çıkacaktır.
ayrıca necip emre falan zaten mental olarak gayet yeterli yansıtılmış oyuna, zevkli olan onları ilerleyen yıllarda geliştirmek değil mi? adamların potansiyelleri zaten yerli yerinde. bi artış beklenemez onlarda bana göre.
Mesut Özil, Müller, Elano, Arda gibi gbi.
Sadece kendi takimim icin konisim
Selcuk Turkiyenin en iyi orta sahalarindan biri, cok daha iyi olmasi lazim
Colman, gecen seneki performans ortada
Onur, Potansiyeli herkes gordu
tek bir nedeni var
adamlar porofesyonel
bizde her işi takımı biel bşakanlar kuruyor ne bekliyorsunuz :D
okan emre hakan gitti interde oynadı
ümit ilanda tugay blackburnde emre newcastleda oynadı tucay bak stokeda
hepside gittiler zamanında avrupaya kazandılar bizde kasap ve kazma futbolcular sadece para kazanma zihniyeti olursa bir şey olmaz
birde ecip mehmet battal bunların profilinde iyi gelişme bekliyorum
müller wonderkid olur herhalde
Necip,Müller,Pedro,Diego Milito
1.Onur kıvrak
2.Pedro
3.Messi ( daha da uçuracaklar)
4.mesut
5.müller
Messi'nin öyle uçmasını felan beklemeyin. Messi'de büyük değişiklikler olmayacaktır. Zaten özellikleri gayet iyiydi. :) Ama bana vercekler öyle bir oyuncu bütün özelliklerine 20 girerdim. :p
Milito düşmez ki.. Geçen sene şov yaptı.
Niye artmasın ki , ben İbrahim Üzülmez'in bile bazı özelliklerinin artmasını bekliyorum :)
Thomas Müller, Romelu Lukaku, Sessegnon, Gyan, Pedro, Mesut Özil, Arda(Şut, Frikik), Elano, Forlan, Suarez, Eljero Elia aklıma gelenler.
gökhan gönül'ün özellikleri iyi yansıtılmış aslında. gizli özelliklerden consisteny ve ambition arttırılabilir.
stoch oyuna 2010 haliyle aktarılırsa kimse oynatmaz, o değerler gerçeği yansıtmıyor bana kalırsa.
Thomas Müller , Sami Khedira, Mesut Özil , Pedro ve Diego Milito en net artışı gösterecek oyuncular bence.
kendi takımım galasaray için
arda özellikle şut ve duran toplarda
mehmet batdal bence su anki profiline göre baya bi artış olması lazım
sabri ^^
azıcıkta mustafa sarp :D
ayroca aykutu unutmuşum :)
dier turk takımlarında
trabzonda onur fenerde volkan ve semih bursada ozan ipek
Zanetti, Zabaleta, Ansaldi, Campagnano, Belletti, Emerton, Maicon, Dani Alves, Rafinha, Cicinho, Zapata, Corluka, Srna, Wes Brown, Grygera, Carragher, Neville, Glen Johnson, Zebina, Chalme, Reveilleire, Sagna, Rod Fanni, Westermann, Lahm, Fritz, Friedrich, Beck, Boateng, Heitinga, Boulahrouz, Zambrotta, Bonera, Santon, Eboue, Bosingwa, Anyukov, Ivonovic, Cuellar, Iraola, Arbeloa, Gamez, Behrami, Chrygnski, Lichtsteiner, Sergio Ramos.
göhkan gönül buradaki bir çok oyuncuyu sırtında taşırken sahada 10 kere gidip gelir :D tabi lahm, alves, maicon ve ramos süphesiz gökhan'dan daha iyi.
eminim alman, italyan ya da ispanyol falan olsaydı işler değişirdi.
ayrıca sabri'yi de yabana atmamak lazım. 2008 ve 2009'da özellikleri iyiydi. 2010'da taraftar baskısıyla özellikleri düşürüldü galiba.
emre'nin de özelliklerinin iyileştirileceğini umut ediyorum artık. oyununu her sene gördükçe iyileştiriyorlar. 2009'da markajı 4 müydü neydi. nasıl araştırmacılıksa? 2010'da 10 yapmışlar galiba. allah razı olsun.
forlan'ın da frikiklerini 7 yapan arkadaşa burdan selam ederim. nasıl araştırmacıy mışsınız arkadaş. bu adamı hiç mi frikik kullanırken görmediniz?
ayrıca selçuk inan'ın da özelliklerinde artış bekliyorum. adam bildiğin turkish pirlo aga :D o kadar olmasa da düz adam profilinden kurtarmaları lazım.