Pato: “Tüm Kupaları Alabiliriz"
Milan’ın golcü oyuncusu Pato Napoli ile oynanacak maçı sabırsızlıkla beklediğini belirtirken, sezon sonu için koyduğu hedefleri açıkladı.
http://i.media.goal.com/g/29286.jpg
Brezilyalı genç yıldız performansı ile kısa sürece San Siro’nun önemli isimlerinden biri oldu. Pato, Napoli ile oynanacak maçtan galibiyetle ayrılıp, şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümek istediklerini belirtti.
Pato La Gazetta Dello Sport’a verdiği röportajda, “Milan’da ilk antrenmana çıktığım günü unutamam. Yaşadığım heyecan tarif etmem mümkün değil. Bu sene hem ligde hem de UEFA’da kupaları kaldırmak istiyoruz.” dedi.
Bu hafta oynanayacakları Napoli maçı hakkında konuşan Pato, “Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Milan’da ilk maçıma Napoli karşısında çıkmıştım ve benim için çok önemli bir tecrübe olmuştu. Hamsik ve Lavezzi gibi çok önemli oyuncuları var. Fakat bizim kadromuzun kalitesi de tartışılmaz. Bu nedenle çok iyi bir maç olacak.” dedi.
Şampiyonlar Ligi’ne katılamama ve Balon D’Or ödülü hakkında da konuşan yıldız oyuncu, “Şampiyonlar ligi’ne katılamamak çok kötü bir durum ama hayat devam ediyor. Utanmamızı gerektiren bir durum yok. Gelecekte bir Balon D’Or ödülü kazanmak isterim. Burada örnek alabileceğim çok önemli isimler var.” dedi.
Milan bu hafta lig lideri Napoli ile karşılaşacak.
Kaynak: Goal
Spalletti:"Roma’da Huzur İstiyoruz"
Roma, haftasonu Juventus’a 2-0 yenilerek, üst üste beşinci yenilgisini almış oldu.
10 maçta sadece yedi puan toplayan Roma, bir türlü istediği formu yakalayamadı. Bir maç eksiğiyle şu anda geçen sezon aldıkları mağlubiyet sayısından iki mağlubiyet daha fazla almış durumdalar. Juventus maçından sonraki antrenmanda öfkeli bir kalabalığın tezahüratlarla kendilerini beklediğini gören Roma'da Spalletti, “Bulunduğumuz durumdan yalnızca taraftarlar endişe duymuyor, biz de hayalkırıklığı yaşıyoruz. Juventus maçından sonra, soyunma odasında herkes çok üzgündü.” dedi.
Spalletti’ye göre durum öyle bir hal aldı ki, artık oyuncuların, teknik adamın ve ailelerin kişisel hayatına bile etki edecek duruma geldi. Spalletti, “ Burada huzurlu olmak istiyoruz. Ama, bunun için de bizim iyi sonuçlar almamaız gerektiğini biliyoruz. Oğlum okula gitmek istemiyor çünkü okuldaki arkadaşları onunla dalga geçiyorlar. Diğer iki oğlum da evden çıkmaya korkuyorlar.” diye sözlerine devam etti.
Gelecek hafta Spalletti’nin geleceği açısından önemli bir hafta olacak. Önce hafta içinde, Şampiyonlar Liginde Chelsea ile oynayacaklar, daha sonra da ligde hayati önemi olan Bolongna maçına çıkacaklar.
goal
Del Piero yenileşme kurbanı oldu!..
http://ligtv.com.tr/uploads/news_man...DelPiero01.jpg
Juventus'ta adeta ikinci baharını yaşayan ve hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle takımını sırtlayan Alessandro Del Piero, Yunanistan ve Brezilya ile yapılacak dostluk maçları için İtalya Milli Futbol Takımı kadrosuna çağrılmadı.
İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Marcello Lippi, 19. Dünya Kupası elemelerinde 8. Grup'ta mücadele eden takımının, Yunanistan ve Brezilya ile yapacağı hazırlık maçına Del Piero'yu çağırmayacağını, yeni oyuncu arayışında olduğunu söyledi. "Del Piero, bir süre takımda yer almayacak. O, her şeyini bildiğim bir oyuncu, ancak takımı yenilemek istiyorum. Yeni oyuncular görmek istiyorum" diyen Lippi, Del Piero gibi oyuncuların, hala formda bulunuyorlarsa dikkate alınacağını ifade etti.
Lippi'nin, 27 golle İtalya Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu olan Del Piero'nun yerine, Villarreal'den Giuseppe Rossi'yi oynatacağı belirtildi.
Lippi'nin forvetler listesinde ise Luca Toni, Alberto Gilardino ve Antonio Di Natale bulunuyor.
İtalya ekibi, Yunanistan ile 19 Kasım'da, Brezilya ile 10 Şubat 2009'da karşılaşacak.
İtalya, 10 puanla grubunda lider konumda bulunuyor.
ligtv