Hamitte gelirse gercekten muthis olur yerli olarak.eksik.mevkimiz.olan sag beki.mukemmel kapatiriz.
Printable View
Hamitte gelirse gercekten muthis olur yerli olarak.eksik.mevkimiz.olan sag beki.mukemmel kapatiriz.
Hamit Türkiye'ye gelmez belki 30 yasini gectikten sonra 1-2 sene oynamaya gelir. Bunun Galatasarayli olmakla bir alakasi yok adam profesyonel futbolcu fakat biz hala ögrenemedik bunu.. futbolcular takim tutmaz profesyonel olarak bu isi yapiyorlar bu onlarin meslekleri babalarinin hayrina cikip top oynamiyorlar galatasarayli diye fenerbahce yada besiktasta oynayamaz diye bir kaide yok adam Türkiye'de oynamak istemiyor bu kadar basit.
hamit'i alıp sağ bek oynatacaksanız zaten gelmez.
ki zaten türkiye'ye geleceğini zannetmiyorum, iyi bir kariyeri var avrupa'da. tottenham at.madrid gibi takımlar istiyordu bir ara, avrupa'da devam eder.
Hamit'te gelirse diyecek laf kalmaz herhalde Beşiktaş'a daha ne olsun? İnşallah Hamit Türkiye'ye gelmek istemez :)
Beşiktaş Jimnastik Kulübü İMKB'ye bildirim yaptı ;
"Beşiktaş Jimnastik Kulübü ismimiz Futebol Clube de Beşiktaş SC Vitoria Barbosa olarak değiştirilmiştir :D "
Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi olan ve Muhammed'in vekaletini elinde bulunduran Seyit Ateş, Muhammed'in gelişimini HABER1903'e değerlendirdi.
Ateş yaptığı açıklamada;
- MUHAMMED, GUTI KADAR ZEKİ -
Muhammed'in şu anda gelişimi oldukça iyi. Boyu 1.33 ile kamuoyuna tanıtılmıştı. Şu anda 1.73'e kadar yükseldi. Beşiktaş'ta profosyonelde oldu. Sözleşme imzalarken yönetime tek bir şartta bulundum. Muhammed'in devre arasında mutlaka kampa gönderileceğine dahil taahhütleride var. Şimdi o taahhütün yerine getirilmesini bekliyoruz. Muhammed'in 10 dakika İnönü stadına çıkması halinde ne antrenör ne de tribünler ondan vazgeçecek. Muhammed, futbol virtüözüdür. Beşiktaş yönetimi eğer verilen sözü tutarsa ve Muhammed kampa götürülürse, Muhammed'in tekrar aşağıya gönderilmeyeceğine inanıyorum . Çünkü Muhammed, her geçen gün üstüne koyarak geliyor. Muhammed, Guti'nin biraz daha çabuk olanı. Guti'den daha fazla ikili mücadeleyi seviyor. Onun kadar zeki, onun kadar akıllı bir futbolcu oldu.
- BATUHAN KARADENİZ GİBİ OLMAYACAK -
Muhammed, ahlaki yönünden tam bir Beşiktaş'lı. Çocukluğundan beri Beşiktaş sevgisi ile büyüdü. Beşiktaş için yollara düştü. Muhammed, değişmeyecek. Beşiktaş tribünlerini çıldırtcak kadar, sevgi dağıtacak bir delikanlı. Bir Batuhan Karadeniz örneğini Muhammed'te kimsenin görme şansı yok.
- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak Gösterilmeden kullanılamaz.
Beşiktaş'ın genç oyuncusu Onur Bayramoğlu, ilk yarıyı ve yaşadığı sakatlığı HABER1903'e değerlendirdi.
Bayramoğlu yaptığı açıklamada;
- İKİNCİ YARI FİKSTÜR AVANTAJI BİZDE -
Talihsiz puan kayıpları yaşadık. İlk yarıdaki fikstür ikinci yarıya oranla daha zordu. Çünkü ilk yarı bütün zor maçları deplasmanda oynadık. İkinci yarı bütün maçları kazanmak için sahaya çıkacağız. Bütün maçlarıda kazanacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki rakiplerinde ikinci yarıda puan kaybı yaşayacağından eminim. Şampiyonlukta en büyük adaylardan birtanesiyiz.
- DİZİMDEKİ PROBLEM GEÇTİ -
A2 ile yapılan hazırlık maçında dizimde büyük problem oluştu. Kemik ödeminin zor olduğu söylendi. Yaklaşık 3 hafta oldu. Dördüncü haftada takım ile çalışabileceğim söylenmişti. Özel programları çalışmaya devam ediyorum. Kampta kendimi hazır hale getireceğim.
- TECRÜBELERİNDEN YARARLANACAĞIZ -
Simao,Fernandes ve Almeida ile oynamak çok büyük şans. Kariyerleri ortada. Onların tecrübelerinden yararlanacağımıza inanıyorum. Bu transferler Beşiktaş'a faydalı olacaktır.
- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak Gösterilmeden kullanılamaz.
Onur Bayramoğlu'nu çok beğeniyorum gerçekten ama Muhammed'i izlemek nasip olmadı henüz :)
Muhammet haberi heyecanlandırdı beni doğrusu , inşallah takımlarımız böyle oyuncular çıkartır , ileride Recep Niyaz - Muhammed kapışması izleriz belki , Ronaldo - Messi yerine
İnşallah futbolumuza büyük bir yıldız kazandırırız. İşe bir yerden başlamak lazım.
Böyle futbolculara bu yaşlarda şans tanınmalı. Üstelik Muhammed çok büyük bir fırsata sahip. Guti'den Simao'dan çok şey öğrenebilir..
Muhammed'in daha yaşı var. Onur Bayramoğlu'nun üzerine düşülmeli. Acayip yetenekli bir futbolcu...
CEM DURAK - Kuşkusuz 2010'un yaz aylarından itibaren sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da Beşiktaş'ın transferleri konuşuluyor. Sezon başında Ricardo Quaresma ve Guti Hernandez transferleriyle büyük ses getiren siyah-beyazlıların transfer hamlesi devre arasında da sınır tanımadı.
Sakatlıkların da etkisiyle ligde ilk yarıyı beklentilerin uzağında kapatan Beşiktaş'ta yönetim, teknik direktör Bernd Schuster'in isteğiyle Valencia'dan Fernandes, Atletico Madrid'den Simao ve Werder Bremen'den Almeida'yı kadrosuna katarak gövde gösterini sürdürdü.
Schuster ve yönetim cephesinden gelen açıklamalar bu transferlerin uzun vadeli bir planın parçası olduğu yönünde... Siyah-beyazlı yönetimin geçmişe dönük transfer politikası incalendiğinde ise ortaya çarpıcı rakamlar çıkıyor. İsimsiz ve verimsiz futbolculara verilen ücretlerle, dünya futbol piyasasında söz sahibi yıldızlara verilen ücretler, transfer politikasındaki değişimi de ortaya seriyor.
Çok değil; şu an takımdan gönderileceği neredeyse kesinleşen Tabata'nın transferinden henüz 1 yıl geçmişken, aynı paraya Quaresma ve Simao'ya da Beşiktaş forması giydirilebildi.
Bu örnekten yola çıkarak Yıldırım Demirören başkanlığı döneminde alınan bazı oyunculara ödenen bonservis bedellerini derledik. İşte rakamların dili;
2004-2005
John Carew, Juan Fran, Çağdaş Atan, Fatih Sonkaya = 8 milyon euro
2005-2006
Ailton, Kleberson, Youla, Koray Avcı, Kürşat Duymuş, Adem Dursun = 7 milyon 850 bin euro
2006-2007
Matias Delgado, Mert Nobre, Ricardinho, Vedran Runje, Gökhan Güleç = 10.5 milyon euro
2007-2008
Edouard Cisse, Fernando Higuain, Gordon Schildenfeld, Filip Holosko = 10 milyon euro
2008-2009
Tomas Sivok, Tomas Zapotocny, Ekrem Dağ, Uğur İnceman, Yusuf Şimşek = 11 milyon 800 bin euro
2009-2010
İsmail Köybaşı, Matteo Ferrari, Nihat Kahveci, Rodrigo Tabata = 22 milyon 250 bin euro
2010-2011
Ricardo Quaresma, Guti Hernandez, Simao Sabrosa, Hugo Almeida, Manuel Fernandes = 10 milyon 200 bin Euro
Yukarıdaki tablo kuşkusuz Beşiktaşlı taraftarların istediği yönde olumlu bir değişim. Şimdi futbol kamuoyu ligde gerilerde kalan, Avrupa'da ise yoluna devam eden Beşiktaş'ta yapılan bu çarpıcı transferlerin sahada göstereceği etkiyi merak ediyor.
Ntvspor
Kimine göre devrim kimine göre deği,l ama bizim için büyük bi devrim olduğu kesin.
Adnan Sezgin, HABER1903'e konuştu.
Son zamanlarda Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Bobo'nun Galatasaray ile görüştüğü ve prensipte anlaştığı haberlerin ardından ulaştığımız Galatasaray Sportif Direktörü Adnan Sezgin, Bobo hakkındaki gerçekleri HABER1903'e konuştu.
Sezgin yaptığı açıklamada;
" Bobo ile anlaştığımız yönündeki haberler kesinlikle yalandır. Galatasaray kulübü Bobo ile ilgilenmiyor. Bu haberlerin nereden çıktığınıda bilmiyoruz. " diyerek sözlerini tamamladı.
Geçen sezonla bu sezon harcanan paraları ve alınan oyuncularını karşılaştırınca insan şok oluyor resmen :n::n:
Almeida'yla Real'in ilgilendiğini Türkiyeden önce yabancı basın defalarca yazdı. Herhalde alıp direk ilk 11'e koyup yıldız transfer diye lanse etmeyeceklerdi ama joker gibi bir oyuncu olması, takımdaki portekizlilerle uyum sağlayabilecek olması gibi sebeplerden ilgilendikleri doğrudur. Türkiye standartlarında da baya baya yıldız futbolcudur, Makukula'nın yaptıklarını düşünürsek süper yıldız olarak bile düşünebiliriz. Elbette ki performansı belirleyici olacak bu konuda.
Fernandes çok farklı bir ortasaha tipi. Türkiyeye gelen ortasahalar ya fizik gücü ve azimleriyle ön plana çıkarlar, yahut çok teknik ama zayıf futbolcular olurlar. Fernandes her iki tipin de iyi özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Hep bir Appiah örneği geçer çift yönlü ortasahalar sözkonusu olduğunda, Fernandes ondan da gösterişli bir hücumcu ve en az onun kadar mücadeleci ve güçlü bir oyuncu. Sakatlık problem yoksa (ki olmadığını gösterecek kadar süre aldı bu sene Valenciada) ilk 11deki yerini garantileyecektir. Bu tarzda, bu potansiyelde bir oyuncu için 7 milyon euro hiç bir şey değil.
Muhammed için henüz çok erken. Hem mevkisi itibariyle önünde çok önemli yabancılar var, hem de fizik olarak ayakta kalması çok zor olur. Kasabın biri kendisini biçerse tam gelişme aşamasındayken kafamızı çok taşlara vururuz.
Hamit'in sırf Galatasaray sevdasına Galatasaray'ı tercih edeceğini düşünmüyorum. Öyle bir davranış için fazlasıyla profesyonel bir oyuncu. Türkiyeye dönmek isterse tercihi kendisine maksimum futbol keyfini ve en yüksek başarı hedefini sunacak kulüp olacaktır. En azından kendi açıklamaları bu yönde. Alman futbolcular ve Schuster faktörünün de etkisiyle Beşiktaş'ı seçmesi şaşırtıcı olmaz. Quaresma, Simao ve Hilbert ile kanatta rotasyona girebilecek bir oyuncu. İlla sağ bekte değerlendirilecek diye bir şey yok. Ki kendisi de istemez buraya gelip sağ beke yerleştirilmeyi.
Sezer Öztürk için uğraşıyorlar belli ki, iyi de olur. Manisadan beri yakıştırdığım bir oyuncu, Tümer seviyesinde bir katkı verebilir Beşiktaşa. Sakatlıklar, kupa maçları ve kontenjan meselelerini de hesaba katarsak 10 maç civarı şans bulabilir 2. devrede.
Hugo Almeida, Bobo'dan çok pozisyona girer. Ama Gol/Girdiği Pozisyon Sayısı oranı Bobo'dan iyi değildir.
Simdi renktaslar'im belki kizacak, ama cok abartiyoruz bu olayi. Transferler iyi guzel tamam da, 14 puan gerideyiz. Kulup inanilmaz borc bataginda, UEFA kritlerleri bizi inanilmaz zorlayacak, 14 yabanci var, takimin temel taslari yaslanmis, acikcasi bu kadar abartilacak kadar iyi bir ortam yok.
Tamam, transferler kagit uzerinde guzel, iyi oyuncular, ama esas olan sportif basaridir ve bunun icin biraz daha sabir etmemiz lazim. Istersen 10 tane Quaresma al, sene sonunda sampiyon olamazsan hicbir faydasi yok.
Bizimkiler (ozellikle Forza) inanilmaz bir ego tatmini yasiyorlar su an, bazen sacmaliyorlar ve bulutlarin ustundeler, iyi birsey degil bence....
Faydasi var cunku oyunculari simdi aldilarki bu sene sampiyon olmasakta oyuncular bir birlerine alisir ve önümüzdeki sezon oyuncular bir birlerini daha iyi tanir ve sisteme alisirlar. Ve bence abartildigi kadar yasli oyuncularimiz yok kadroda bir tek Guti ve I.Üzülmez yasli sayilir. geçtigimiz sezonlara bakarsak bu sezon daha az para harcadik ve öylesine transferler yapilmadi.
Transferlerin dogrulugu elbette tartisilmaz, sadece taraftarin psikolojisini anormal buluyorum o kadar.
Ernst Aurelio Ferrari Guti Nobre Nihat Simao Uzulmez, bunlarin hepsi 30 yas ustu ve yakinda degismesi gerekecek. Gerci gencler hazir tabii, o ayri konu.
Beşiktaş'ın oyuncuları ya genç ya da yaşlı. Normalde oyuncuların çoğu 24-29 yaş arasında seçilirken Beşiktaş'ın durumu:
Gençler: (18-24)
Necip Uysal, Ali Kuçik, Ersan Gülüm, Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Onur Bayramoğlu, Rıdvan Şimşek, Manuel Fernandes(8 kişi)
Orta Yaşlı: (24-29)
Bobo,Filip Holosko, Quaresma, Hugo Almeida,Roberto Hilbert, İ.Toraman(6 kişi)
Yaşlı: (29-37)
Nihat Kahveci, Nobre, Simao, Fabian Ernst, Mehmet Aurelio, Matteo Ferrari, Guti, İ. Üzülmez(8 kişi)
Bu yüzden yaşlı oyuncular gitse bile takımın iskeleti olabilecek kaliteli genç oyuncular var.
Okumak cok zor sanirim, ne yazmisim ben?
takimin temel taslari yaslanmis.
Sen simdi Ernst ile Necip'i, Guti ile Onur'u, Simao ile A.Kucik'i vs bir tutuyorsan bilemem.
Sikinti var demiyorum, cogu yine 1-2 sene gider, performanslari gayet iyi, ama onumuzdeki seneler tekrardan ciddi yatirim gerekecek, cunku bunlar rotasyon oyuncusu vs degil, direkt kilit oyuncular. Su an BJK takiminin yasli oldugunu vs ima etmiyorum zaten.
Bazı Beşiktaşlı (!) arkadaşların beşiktaş hakkında 1 tane bile olumlu yorum yazmaması çok ilginç.Yapılan herşeyi eleştirmek farklılık olmuyor bunu anlamalı bazı kişiler.
Ha eğer burada bir Ahmet Çakar olacağım diye düşünüyorsanız ne ala. Ama kimsenin abarttıgı yok , abartılsada haktır , bana göre kalite ve kariyer olarak Fenerbahçe'nin Appiah'lı Anelka'lı kadrosu ile beraber kurulmuş olan en iyi kadrodur Türk futbol tarihinde.
Türkiye'de daha önce de yapıldı yıldız transferleri ama , hiç bu kadar yıldız oyuncu aynı kadroda bulunmamıştı , Ortega gdip Anelka , Anelka gidip Carlos geldi örneğin.
Ama şuan Simao , Almeida , Fernandes , Ernst , Guti , Quaresma gibi bu ligin çok çok üstünde olan oyuncular aynı takımda. Abartılmayacak kadar küçük bir olay değil.
Zaten abartıldıgı da yok , kimse 17'de 17 kesin yaparız demiyor , UEFA kesin bizim demiyor , ama şu da var , 17de 17 çok büyük bir hedef , büyük bir iddia olur bunu kesin iddia etmek. Ama bu takım 17 maçın 15 tanesini kazanıpta şampiyon olursa da kimse şaşırmamalı bence. Bunu Fenerbahçe'de yaptı 2004'te.
Olur ve olmaz, o ayri konu. Ama bir bayram havasi, rakipleri kucuk gormeler vs, bunlar hos degil. Sen degilmiydin Eylul'de sampiyonuz diyen? Robinho kesin geldi diye buralarda iddiali konusan? Sonuc ne peki? Su an yaptigimiz olay tamamen ego tatmini, baska birsey degil, inanilmaz abartiyoruz bazi olaylari. Evet, transferler muthis, kadromuz kagit uzerinde cok iyi, ama bir gercek var ki 2.lik bile cok zor.
Eylül'de şampiyonuz lafını eğer ciddi anladıysan birşey demiyorum zekana hayranım diyim sadece. Kimsede rakibi küçük görme flaan yok. Sen kendi iç dünyanda öyle hissediyorsun bence. Bugün başka takımın başkanı çıkıp ligi hallaç pamuğu gibi atarız derken , bırakta yıldızları biraraya getirmiş takım taraftarları da iddialı konuşabilsin.
Ha bi de niye sen alındın acaba mesajıma ben seni kastetmedim ucu açık belki Sergen'i kastettim ? :0::icon_wink:
Eleştirilen şeyler bizim başımızda çok güzel özetlemişsiniz. Böbürlenmeler, şımarmalar... İyice yıldız arsızı olduk, çıktık. Yine insanları oyalıyorlar. Başarısızlıkların üstü örtülüyor. İki yıldız alınca büyük başkan oluyor. Kimse transfere laf etmiyor ama iyi bir karışım yapılmadığında çok şey kaybediliyor. Galatasaray örnek işte. Ki Beşiktaş plansızlığın acısını 13 yılda bir şampiyonluk kazanarak çekti.
Seninle aynı düşüncede olmayan insanlara karşı saygılı olmalısın. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil.
En İyisi Konu Kilitlensin:D Bu Konu Stres Artırır:zuhaha
Hem acik secik sekilde birini kastedik ismini yazmayacaksin, sonra da isin icinden bu sekilde siyrilmaya calisacaksin, buna argoda guzel bir tabir var, ama bir renktasa kullanmayim bunu.
Eylulde sampiyonuz lafini elbette mecaz olarak kullandin, ama sanirim rahat sampiyonuz, fark atariz anlaminda soyledin. Ve bir gercek var ki su an liderden 14, 2nciden 9 puan gerideyiz, gercekler ortada. Demek ki neymis? O kadar iddiali konusmamak gerekirmis, oyle degil mi? Ve bu cumleleri sana ozellikle yoneltmiyorum, genel olarak bizim taraftardan su an boyle bir anlamsiz cosku ve ozguven var, Forza'ya girip 5 dakika dolasirsan anlarsin ne demek istedigimi. Cosku guzel birsey, ama sonra en ufak bir basarisizlikta yarattigi hayal kirikligi ve hezeyan da bir o kadar buyuk oluyor.