Ancelotti: “Pato, Balotelli’den daha iyi”
Milan’ın artık genç oyuncu yetiştiremediği iddialarına karşı çıkan Ancelotti; Pato’nun, Inter’de forma giyen Balotelli’den çok daha iyi bir futbolcu olduğunu sözlerine ekledi.
Milan teknik direktörü Carlo Ancelotti, son zamanlarda Milan’ın genç oyuncular yetiştiremediğine dair çıkan eleştirilere cevap verdi. Alexandre Pato’daki gelişime dikkat çeken teknik adam; Pato’nun, Inter’de forma giyen Mario Balotelli’ye nazaran daha iyi olduğunu belirtti.
İtalyan Corierre dello Sport’a konuşan Ancelotti, “Pato kadar iyi bir oyuncu pek yok. Balotelli’nin de Pato kadar iyi olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Kulübün genç yetiştirme sistemini savunan teknik adam, Milan’ın birçok genç yıldızının da yakın zamanda kulübe döneceklerini belirtti.
Sözlerine devam eden İtalyan teknik adam, “25 sene önce Paolo Maldini’nin yetiştiği gibi oyuncular yok fakat Serie A ve Serie B’de oynayan birçok genç oyuncu var. Ignazio Abate, Paolo Sammarco, Nicola Pozzi, Alessandro Matri, and Alberto Paloschi gibi gelecek vaat eden oyuncularımız var” diye belirtti.
Milan genellikle yaşlı bir takıma sahip olduğu için, özellikle son yıllarda yoğun eleştiri almıştı. Önümüzdeki sezonlarda gençleşme operasyonuna girip girmeyeceklerini hep beraber göreceğiz.
Kjaer’in fiyatı belli oldu: 12 milyon €
Son dönemde gösterdiği performansla, İtalya’nın önde gelen birçok takımının ilgisini çeken Palermolu oyuncunun menajeri, Kjaer’in bonservisini 12 milyon € olarak belirledi.
Serie A’daki ilk senesinde gösterdiği performansla dikkatleri çeken Palermo’nun defans oyuncusu Simon Kjaer’in transfer piyasasında değeri arttı.
Calciomercato’ya verdiği röportajda Kjaer’in menajeri Mikel Bekk, şunları söyledi: “Simon’un şu anki değeri 12 milyon €. Dürüst olmak gerekirse, Palermo’dan ayrılmak isteyip istemediğini bilmiyorum. Şu an için Palermo ile dört senelik daha sözleşmesi var”
Kjaer’in bir yere gitmeyi düşünmediğini belirten menajer, yine de transfer kapılarını tam olarak kapamadıklarını da sözlerine ekledi.
“Sanıyorum ki Simon, Palermo’da kalacak. Fakat futbolda her şey çok hızlı gelişir ve değişir. Bu yüzden de kesin konuşmak istemiyorum.
İtalyan basınında çıkan haberlerde ise Kjaer’in; Juventus, Milan, Inter, ve Fiorentina gibi büyük takımların ilgisini çektiği belirtiliyor.
Del Piero: “Cassano buyursun gelsin”
Alessandro Del Piero, Cassano'nun gelişini hoş karşılayacağını ısrarla vurguladı.
Juventus, bu yaz Sampdoria’lı Antonio Cassano’yu renklerine bağlayarak, transfer sezonuna damgayı vurmayı hedefliyor. Bu konuda La Repubblica’ya konuşan Alessandro Del Pierro, şunları söyledi:
“Kimse alınmasın ama, futboldan birazcık da anlıyorsam Cassano ya da herhangi başka bir oyuncunun gelmesi benim takımdaki yerimi değiştirmez”
“Benim açımdan, Cassano gelirse, forma için ekstra bir mücadele sergilememe gerek yok. Farklı mevkilerde görev alıyoruz, beraber oynayabileceğimizden şüphem yok. Her şey Juventus’u şampiyon yapmak için olmalı.”
2010 Dünya Kupası elemlerinde Karadağ ve İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak İtalya’da, Marcello Lippi’nin takımı gençleştirme çalışmaları devam ediyor. Lippi, Almanya’da kupayı göğüsleyen takımdan sadece sekiz kişi ile yola devam ediyor.
Alessandro Del Piero, bu konuda ise, “Hocamız bana karşı çok açık konuştu. Başka oyuncuları da denemek istediğini, benimse sadece çıkıp iyi oynamamı beklediğini söyledi” dedi.
Del Piero, “Lippi’nin bu görüşlerine her zaman saygı duyarım ve benim için sorun olmaz. Kendisi son ve kesin kararının böyle olduğunu bana henüz söylemedi zaten” diyerek sözlerini noktaladı.
Ancelotti: “Gitmek için bir sebebim yok”
Ancelotti ligde ilk üç sırada yer alabilirlerse Milan’da kalacağını yineledi. Deneyimli teknik adam "sezonu üçüncü sırada tamamlayarak önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Amacım gelecek sezon da Milan'ı çalıştırmak" diye konuştu.
Milan’ın Seri A’da şampiyonluk şansının kalmaması ve UEFA Kupası’na erken veda etmesi nedeniyle İtalyan basınında Carlo Ancelotti’ye haziran ayında kapının gösterileceği iddia ediliyor.
Hatta göreve şu anda yöneticilik yapan Leonardo’nun geleceği hakkında dedikodular çıkıyor; ancak Ancelotti eğer takımın minimum hedeflerini tutturması halinde Milan’da kalacağı konusunda ısrarcı.
La Gazetta Dello Sport’a açıklamalarda bulunan teknik adam: “Şu an ben görevdeyim ve lütfen bu dedikodulara aldırış etmeyin. Henüz Milan’dan ayrılmak için iyi bir neden bulamadım. Burada mutluyum ve uzun zaman kalmak istiyorum” dedi.
Ancelotti: “Üçüncü sırada kalarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek istiyoruz. Bir kez daha tekrarlıyorum, amacım gelecek sezonda Milan’ın başında olmak” diyerek açıklamalarını sürdürdü.
Asbaşkan Galliani’nin Milan’ın önümüzdeki yaz ekonomik kriz nedeniyle yıldız transfer yapmayacağını açıklaması üzerine medyada Milan’daki para sıkıntısının Kaka’nın satışıyla çözüleceği iddia edilmişti.
Bu konuya da değinen Ancelotti: “Milan geleceğini Kaka ve Pato’nun üzerine kuracak. Yani Kaka kalacak. Taraftarlarımız bizden kupa kazanmamızı bekliyor. Kadromuz oldukça güçlü. Büyük bir değişikliğe ve çok para harcamaya ihtiyacımız yok” diyerek sözlerini noktaladı.
Maradona'ya 37 milyon avro ceza
Arjantin Milli Takımı’nın teknik direktörü Maradona’nın başı İtalyan Maliyesi ile dertte.
Arjantin Milli Takımı’nın teknik direktörü Maradona’nın başı İtalyan Maliyesi ile dertte. 1985-1991 yılları arasında Napoli’de oynayan futbol efsanesi, o süre zarfında sadece 42 bin avro vergi ödemiş. Arjantin futbol tarihinin en büyük yıldızının ödemesi gereken vergi miktarıysa yaklaşık 3 milyon avro tutarındaymış. Yıllar içinde katlanan bu miktar 37 milyon avroya çıkmış durumda. Maradona’nın bu cezayı ödeyip ödemeyeceği merak konusu.
Antonio Cassano: "Donadoni bana her zaman inandı"
Cassano, herkesin kendisinden umutsuz olduğu dönemde, eski İtalya Milli Takımı teknik direktörü Donadoni’nin kendisine inancından ötürü, eski hocasından övgüyle bahsetti..
Sampdorialı forvet Antonia Cassano, kendisini milli takıma çağırmayan Gökmavililer’in teknik direktörü hakkında sorulan soruları yanıtsız bıraktı. Bunun yerine eski İtalya, yeni Napoli teknik direktörü Roberto Donadoni hakkında övgü dolu bir açıklama yaptı.
Golcü forvet, İtalya Milli Takımı’nda kendisi için işlerin çok iyi gitmediği zamanlarda bile, ona şans veridği için Roberto Donadoni’ye teşekkür etti.
Sky’a konuşan Cassano, “Benim için bir çok insanı karşısına alarak çok şeyi riske etmişti” diye açıkladı.
“Eğer bir hata yaptıysam beni birtek Donadoni cezalandırabilirdi; benim için tek sorumluluk alan tek oydu."
Sampdorialı golcü, “Söz verdiğim şeyleri her zaman yaparım. Hocamız bana şans vermişti, bu fırsat karşısında benden istediği şeyleri harfi harfine yaparak bu şansı iyi kullanmaya çalıştım” diyerek sözlerini tamamladı.
26 yaşındaki forvet 2007’den beri Sampdoria için forma giyiyor. Çıktığı 44 lig maçında, şu ana kadar 18 golde imzası var.
Lippi: “İrlanda’yı yenmeliyiz”
İtalya Milli Takımı teknik direktörü Marcello Lippi, oyuncularını rehavete kapılmamaları konusunda uyararak, İrlanda maçından galibiyetle ayrılmaları gerektiğini ifade etti.
Dünya Kupası elemlerinde 8. Grup'ta mücadele eden İtalya, yarın İrlanda ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılıp, liderliğini sağlamlaştırmak istiyor.
Maç öncesi kağıt üzerinde favori gösterilmelerine temkinli yaklaşan tecrübeli teknik direktör, oyuncuların sahaya büyük bir kazanma arzusuyla çıkması gerektiğini ifade etti:
“İtalya’nın her rakibine karşı olduğu gibi, İrlanda karşısına da galibiyet için çıkması gerektiğini düşünüyorum. İrlanda’ya saygı duyuyorum. Trapattoni, oyuncularından en fazla verimi almayı çok iyi bilen, tecrübeli bir meslektaşımdır”
Tecrübeli teknik adam, Antonio Cassano’nun doğum yeri olan Bari’de oynanacak maçta, taraftarların kendilerini desteklemesini beklediğini belirtti.
“Karadağ karşısında aldığımız galibiyet bizi sevindirdi. Ama o maçı unutup İrlanda maçına konsantre olmalıyız. Grupta kalan maçlardan en fazla puanı çıkarıp, Güney Afrika’ya direkt gitmek istiyoruz”
Andrade ile Juve’nin yolları ayrıldı !
2007 yılında Deportivo La Coruna’dan bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen 31 yaşındaki savunma oyuncusu, aynı yıl Roma ile oynanan maçta dizinden sakatlanmıştı.
Bu sakatlıktan dolayı iki kez ameliyat olan tecrübeli futbolcu, geçen temmuzda sahalara dönmüştü. Ancak sakatlığı tekrarlayan Andrade, tekrar ameliyat olmak zorunda kalmıştı.
Juventus, oyuncunun ödemelerini kesmişti. Bu durumdan sonra avukatlarıyla hukuki yollara başvurmaya hazırlanan Portekizli savunma oyuncusu, kulüple anlaşmaya vardı.
Juventus, Andrade’nin sezon sonuna kadar olan alacaklarını ödemeyecek. Oyuncu da bugüne kadar olan alacaklarını tahsil ederek kulüpten ayrılacak. Portekizli'nin sözleşmesi 2010 yılında sona erecekti.
Goal
Mourinho'dan Ancelotti ve Mancini'ye sataşmalar !!
Inter teknik direktörü Jose Mourinho, dün akşam İtalya'da katıldığı bir televizyon programında, yine meslektaşlarını kızdıracak sözler sarfetti.
Ancelotti'nin kendisinden daha çok Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunduğu hatırlatıldığında, Portekizli, gülümseyerek "Birçok hoca bu kupayı bir kereden fazla kazanmıştır. Ancak finalde 3-0 öndeyken kaybeden tek bir tane var" dedi. Ferguson'ın da iki kupası olduğunu hatlırlatan Mourinho, "Bakalım 68 yaşına geldiğimde benim kaç tane olacak" dedi.
Eski Inter teknik direktörü Roberto Mancini'den farkını da açıklayan Portekizli teknik adam, "O, Liverpool'a elendikten sonra istifa ettiğini açıklamıştı. Ben ise Manchester United'a kaybettikten sonra, nerelerde yanlış yaptığımızı değerlendirmek için, hemen bir toplantı talep ettim. Arada ufak bir fark var gibi..." diyerek sözlerini noktaladı.
Goal
Adriano Nerede? Kaçırıldı mı? Kimse Ulaşamıyor!
Adriano nerede? Kaçırıldı mı? Kimse ulaşamıyor!
Inter'in yıldızı Adriano kayıp! Evet yanlış duymadınız kayıp! Kimse ulaşamıyor! Herkes panikte! Adriano'nun kişisel sorunları yüzünden mi yoksa olağandışı bir sebeple mi Güney Amerika'dan İtalya'ya dönemediği konuşuluyor.
Hafta içi 2010 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında Brezilya ile kampta bulunan Adriano'nun Milano'ya Cuma günü dönmesi bekleniyordu. Brezilyalı yıldızın Udinese ile oynanacak maç öncesi kampa katılmaması, annesi dahil, menajeri, arkadaşlarına ulaşılamaması Brezilya ve Inter cephesinde tedirginlik yaratıyor.
Inter teknik direktörü Jose Mourinho ise önceki gün patlak veren krizle ilgili olarak "Muhtemelen uçağını kaçırmıştır. Ona kızmıyorum. Zor bir dönemden geçiyor ve bunu insani değerler açısından değerlendiriyorum" demişti. Jose Mourinho'nun bu açıklaması ise bugün Adriano'ya ulaşılamamasından sonra hafif kalmış durumda.
Son olarak konu ile ilgili açıklama yapan isim ise Brezilya teknik direktörü Dunga oldu. Dunga: "Oldukça tedirginim. Adriano nerede bilmiyorum. Bizimleyken oldukça iyiydi. Depresyonda filan değildi, mutluydu. Kampta dans bile etti. Bence İtalya'ya geri dönüyordu ona da diğer arkadaşları gibi bilet aldık ama o andan itibaren nerede olduğunu bilmiyoruz" diyerek olayın ne kadar ciddi bir boyut aldığını vurguladı. Adriano'nun kaçırılmış olabileceği öne sürülüyor. Gelen bazı son haberlere göre ise 27 yaşındaki oyuncunun menajeri Gilmar Rinaldi Brezilya'da bir radyoya yaptığı açıklamada Adriano'nun ailesiyle birlikte Brezilya'da olduğunu söyledi.
05.04.2009
Kaynak : Sporx