Vieri, Amerika yolunda !!
Eskiden Atalanta, Inter, Milan ve Juventus takımlarında forma giyen Christian Vieri, Galaxy takımıyla denemelere çıkmak için Los Angelas’a uçtu.
Bu sene iyi bir performans gösteremediği için geçtiğimiz hafta Atalanta ile olan sözleşmesini karşılıklı fesh eden Vieri, şansını bir de MLS’de denemek istiyor.
Chi dergisinin haberinde; İtalyan oyuncu hala futbol oynayabildiğini dünyaya göstermek için Amerika’ya uçtu ve kulüp aramalarına başladı bile.
Eğer Vieri, Galaxy takımına transfer olursa; kulüp, onun profesyonel futbol kariyerindeki 14. kulüp olacak.
Atalanta’da gösterdiği performansla bir anda parlayan oyuncu daha sonra Juventus tarafından transfer edilmişti. Atletico Madrid’e satılan oyuncu daha sora Lazio ve Inter formaları da giymişti.
Goal.com’un ulaştığı Vieri’nin menajeri ise, bu konuda bir yorum yapmayacağını belirtti.
Goal
Kaka'nın yerine Adebayor mu?
Milan, Kaka’nın satışından gelecek para ile Arsenal'li Emmanuel Adebayor’u renklerine bağlamayı düşünüyor. AS’nin haberine göre, Phillippe Mexes de Milan’ın düşündüğü oyuncular arasında.
Kaka da Milan da, Real Madrid ile olası bir transfer haberlerini haftalarca yalanladılar. Kamuoyundaki genel hakim olan görüş ise, Milan’ın Kaka’yı kesinlikle satacağı yönünde.
Milan, 60 milyon avroluk transfer teklifi yapılması beklenen oyuncusunu satarak, yaşadığı finansal sıkıntılardan kurtulup gelecek sezon için yeni kadro oluşturmayı düşünüyor.
İspanyol basınından bir habere göre, asbaşkan Adriano Galliani, Kaka transferinden gelecek paranın yarısıyla Arsenal'den Adebayor’u Milan’a getirmek için çoktan kolları sıvamış. Kaka transferinin, Roma'nın defansı Mexes’nin de transferine olanak sağlaması bekleniyor. Ekonomik krizden nasibini almış Milan, ezeli rakibi Inter gibi elindeki genç yeteneklere gelecek sezon as kadroda yer vermeyi düşünüyor.
Milan, Real Madrid’in teklifini değerlendirmesi durumunda, takıma katkı sağlayacak kaliteli bir kaç ismin daha transferini gerçekleştirebilecek finansal duruma ulaşacak.
AS’nin haberine göre, İtalyan devi Milan’ın yoluna devam edebilmesi için bir tane yıldız oyuncusundan vazgeçmek zorunda olduğu biliniyor.
Milan’ın, takımın ikinci en değerli oyuncusu Pato yerine, tercihini, alıcısı çokken Kaka’dan yana kullanması bekleniyor.
Goal
Mourinho: “Adriano’ya destek olmaya çalıştık”
Futbol oynama istediğini kaybettiğini belirten yıldız oyuncu bir süre futbola ara vereceğini belirtirken, “Yakın vadede İtalya’ya dönmek gibi bir planım yok. Orada mutlu olamıyorum. Kariyerim hakkında düşünmek için zamana ihtiyacım var” dedi.
Sorunlu oyuncu için yapılabilecek her şeyi yaptıklarını belirten tecrübeli teknik direktör, “Daha öncede bu konu hakkında konuşmak istememiştim. Şimdi de konuşmayacağım. Inter yönetimi ve teknik heyeti oyuncuya yardımcı olmak için elinden geleni yapmıştır. Eğer oynamamak onu mutu edecekse, oynamasın” dedi.
Adriano’nun menajeri Gilmar Rinaldi’nin, kulüple olan sözleşmenin feshedilmesi için İtalya’ya geleceği ifade edildi.
Oyuncunun sözleşme durumunun kendisini ilgilendirmeyeceğini belirten Mourinho, “Bu tip konular oyuncu ile yönetim arasında halledilmesi gereken konular. Gazetelerden okuduğum haberler dışında bir şey bilmiyorum
Goal
Buffon: Artık en iyi değilim
İtalya Milli Takımı'nın ve Juventus'un başarılı kalecisi Gianluigi Buffon artık en iyi olmadığını itiraf etti. Buffon, Inter'in kalecisi Brezilyalı Julio Cesar'ın daha başarılı olduğunu söyledi.
Başarılı file bekçisi bir İtalyan kanalında katıldığı ''Chiambretti'' adlı şovda yaptığı açıklamada, şu anda Inter'in kalecisi Brezilyalı Julio Cesar'ın kendisinden daha başarılı olduğunu ve Cesar'ın gittikçe yükselen bir form grafiğine sahip olduğunu belirtti.
Tecrübeli eldiven, ''Her zaman yüksek tempoyla oynamanız, doğal olarak bazen form düşüklüğüne yol açabiliyor'' diyerek, şu anda İtalya'nın en iyi kalecisi olmadığını açıkladı. Buffon, kendisini böyle düşünmeye sevk eden nedenlerin başında sezon başında geçirdiği ağır sakatlığın da olumsuz etkisi olduğunu sözlerine ekledi.
Juventus'u her zaman çok sevdiğini dile getiren başarılı kaleci, ''Önümüzdeki sezonlarda da Juventus'ta kalmak istiyorum. Fakat bu gelecek tekliflere kapalı olduğum anlamına gelmemelidir'' diyerek, transfer dedikodularına nokta koymamış oldu.
Buffon, 2006 yılında yaşadıkları ''Calciopoli'' skandalıyla İtalya İkinci Ligi'ne (Serie B) düşürüldüklerinde kimsenin Juventus'la anlaşmaya yanaşmadığını ve yıldız futbolculardan Patrick Viera ile Zlatan Ibrahimovic'in Inter'e transfer olmalarının takımı olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.
Şampiyonluk yarışına da değinen Buffon, ''Şu anda Inter şampiyonluğa çok yakın. Bu noktadan sonra kaybedeceklerini sanmıyorum'' dedi.
AA
Buffon: Artık en iyi değilim
İtalya Milli Takımı'nın ve Juventus'un başarılı kalecisi Gianluigi Buffon artık en iyi olmadığını itiraf etti. Buffon, Inter'in kalecisi Brezilyalı Julio Cesar'ın daha başarılı olduğunu söyledi.
Başarılı file bekçisi bir İtalyan kanalında katıldığı ''Chiambretti'' adlı şovda yaptığı açıklamada, şu anda Inter'in kalecisi Brezilyalı Julio Cesar'ın kendisinden daha başarılı olduğunu ve Cesar'ın gittikçe yükselen bir form grafiğine sahip olduğunu belirtti.
Tecrübeli eldiven, ''Her zaman yüksek tempoyla oynamanız, doğal olarak bazen form düşüklüğüne yol açabiliyor'' diyerek, şu anda İtalya'nın en iyi kalecisi olmadığını açıkladı. Buffon, kendisini böyle düşünmeye sevk eden nedenlerin başında sezon başında geçirdiği ağır sakatlığın da olumsuz etkisi olduğunu sözlerine ekledi.
Juventus'u her zaman çok sevdiğini dile getiren başarılı kaleci, ''Önümüzdeki sezonlarda da Juventus'ta kalmak istiyorum. Fakat bu gelecek tekliflere kapalı olduğum anlamına gelmemelidir'' diyerek, transfer dedikodularına nokta koymamış oldu.
Buffon, 2006 yılında yaşadıkları ''Calciopoli'' skandalıyla İtalya İkinci Ligi'ne (Serie B) düşürüldüklerinde kimsenin Juventus'la anlaşmaya yanaşmadığını ve yıldız futbolculardan Patrick Viera ile Zlatan Ibrahimovic'in Inter'e transfer olmalarının takımı olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.
Şampiyonluk yarışına da değinen Buffon, ''Şu anda Inter şampiyonluğa çok yakın. Bu noktadan sonra kaybedeceklerini sanmıyorum'' dedi.
AA