Juve'nin yeni hocası Luigi Del Neri
Sampdoria Teknik Direktörü Luigi Del Neri, gelecek sezon Juventus'u çalıştıracağını açıkladı.
Sky Sport 24'ün haberine göre, Sampdoria Başkanı Riccardo Garrone'yle görüşen Luigi Del Neri, Torino ekibiyle anlaşmaya vardığını söyledi.
Kulüp tesislerinde başkan Garrone'yle bir araya gelen Del Neri, kararı hakkında gerekli bilgileri başkana açıkladı.
Bu haberin, Del Neri'nin Sampdoria'yı 18 yıl aradan sonra Şampiyonlara Ligi'ne taşımasının üzerinden 24 saat geçmeden gelmesi ilginç olarak görülse de, Del Neri'nin Juventus'a katılması Çizme'de fazla şaşkınlık yaratmadı.
Aslında son tercihti!
Son aylarda teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah beyazlı İtalyan ekibinin listesinde, Rafael Benitez ve Cesare Prandelli'yle birlikte yer alan tecrübeli taktisyen, diğer iki hocadan gelen olumsuz yanıtların ardından en önemli alternatif olarak görülüyordu.
Öte yandan, Juventus'la anlaşan bir diğer Sampdorialı Guiseppe Marotta'nın da Del Neri'nin bu kararı almasında etkili olduğu düşünülüyor.
Torino devinin sportif direktörlük görevini üstelenecek olan ve yarın Juventuslu yetkililerle masaya oturması beklenen Marotta, La Stampa'ya bu sabah yaptığı açıklamada "Del Neri benimle birlikte Juventus'a gelecek. Burada çalışmaya hazır. Ancak, önce Garrone'ye bunu açıklamalı" diye konuşmuştu.
İtalya - Transfer dedikoduları
Tüm kesinleşmeyen transfer haberlerini tek başlıkta paylaşıyoruz. Kesinleşen transferler için ise şimdi olduğu gibi ayrı başlık açabilirsiniz.
Adriano, Avrupa'ya dönebilir
Inter'den ayrıldıktan sonra Flamengo'ya transfer olan Brezilyalı yıldız Adriano'nun menajeri Gilmar Rinaldi, oyuncusunun Avrupa'ya dönmeyi düşündüğünü doğruladı.
Calciomercato'ya konuşan Rinaldi, "Adriano şu anda milli takıma çağırılmadığı için büyük bir hayâl kırıklığı yaşıyor. Şimdi önümüzdeki günlere bakıyoruz. Flamengo ile bir görüşme yaptıktan sonra Adriano'nun geleceğine karar vereceğiz" dedi.
Rinaldi, Adriano'nun Roma ile adının anılması ile ilgili olarak ise, "Roma ile en son ocak ayında görüştük. Adriano'nun Avrupa'ya dönüp dönmeyeceği birkaç hafta içerisinde belli olur" diye konuştu.
Inter, bir dönem Parma forması da giyen Adriano'nun kontratını yıldız futbolcunun yaşadığı problemler ve sergilediği disiplinsiz davranışlar sebebiyle feshetmişti.
Lippi'nin yerine Prandelli
Dünya Kupası'ndan sonra Gök mavililerin başına Prandelli'nin geçecek.
İtalyan Futbol Federasyon Başkanı Giancarlo Abete ile görüşen Fiorentina Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin adı, milli takım ile anılmaya başlanmıştı.
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Dünya Kupası'ndan sonra Marcello Lippi'nin yerine Prandelli getirilecek. Resmi açıklamanın ise 8 Haziran'da yapılması bekleniyor.
Abate ile Prandelli'nin son telefon konuşmasını birkaç saat önde yaptığı ve Fiorentinalı teknik adamın bu görevi kabul ettiği öğrenildi.
Bu arada mor menekşelerin de yeni teknik adam arayışına girdiği fakat henüz açıklanan aday bir ismin olmadığı da alınan haberler arasında.
"Inter'in başına Hiddink de geçebilir!"
"Inter'in başına Hiddink de geçebilir!"
Inter'in 45 yıl sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasının ardından Jose Mourinho görevini bıraktığını açıklarken İtalyan devinin başına kimin geçeceği tartışılmaya başlandı!
İnter'in Madrid'deki final maçında Bayern Münih'i 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 45 yıl aradan sonra zafere ulaşması, İtalyan gazetelerinde manşetten verildi.
İnter'in bu sezon İtalya Kupası, Serie A ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam üç kupa kaldıran tek İtalyan takımı olduğunu belirten gazeteler, Teknik direktör Jose Mourinho'nun Siyah-mavili kulübe veda edeceğini açıkladığına da değindiler.
İtalyan basınında İnter'den Mourinho'nun ayrılması durumunda, siyah-mavililerin teknik direktörlüğünü halen Catania'yı çalıştıran Sinias Mihajloviç'in üstlenebileceğini ileri sürerken, Corriere dello Sport gazetesi ise, ''İnter'in başına Guus Hiddink de geçebilir'' iddiasında bulundu.
Halen Türkiye (A) Milli Futbol Takımıyla sözleşmesi bulunan Hiddink'in siyah-mavili kulüple anlaşmasının ihtimal dahilinde olduğundan söz eden Corriere dello Sport, konuya ilişkin haberinde, ''Dün Madrid'de olan Mihajloviç 'Ben Milano'ya mı gideceğim? Umarım olur' dedi. Ancak şimdi Hiddink ismi de ön plana çıkıyor'' başlığını kullandı.
La Gazzetta Sportiva, siyah-mavililerin tarihi zaferini, ''Sadece İnter'' manşetiyle duyurdu. Manşetin üst ve alt başlıklarında ise şu cümlelere yer verildi: ''Etti üç! İtalya Kupası ve lig şampiyonluğunun ardından Avrupa Şampiyonluğu: Tarihi üçleme. Milito Bayern'i darmadağın etti. Mou'dan gözyaşları ve de elveda.''
FC İnter Başkanı Massimo Moratti'nin, ''45 yıl sonra o müthiş sevinci tekrar yaşıyorum'' biçimindeki sözünü ilk sayfadan veren La Gazzetta Sportiva, Mourinho'nun tepkisini ise, ''Kalır mıyım? Bilmiyorum. Önemli teklifler aldım'' başlığıyla özetledi.
''İNTER BİR EFSANE''
''İnter bir efsane'' başlığını kullanan Corriere dello Sport, spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verdi:
''Siyah-mavililer 45 yıl sonra tekrar şampiyon: Bayern'i 2-0 yendiler. Mourinho ağladı ve 'Gidiyorum' dedi. Milito'dan iki harika gol: 'Prens', İtalya kupasında da, lig şampiyonluğunda da, Avrupa Şampiyonluğunda da skoru belirledi.''
Torino merkezli Tuttosport gazetesi ise, ''İnter kendinden geçti'' manşetiyle çıktı. Alt başlıkta, ''Milito Şampiyonlar Ligi'nin kahramanı: Mourinho tarih oldu'' cümlelerini kullanan Tuttosport, Mourinho'nun Real Madrid'in başına geçmek üzere İnter'e veda mesajı verdiğini de ilk sayfadan duyurdu.
LigTv
Cannavaro: “Kimse beni istemiyor”
Son Dünya Kupası şampiyonu İtalya’nın kaptanı Fabio Cannavaro turnuva öncesi takımsız kaldığı için üzgün olduğunu açıkladı.
Dünya Kupası’na kulüpsüz bir oyuncu olarak gideceğini açıklayan tecrübeli savunma oyuncusu Fabio Cannavaro, ne Juventus ne de Napoli’nin kendisini istemediğini sözlerine ekledi.
Geçen sezon Real Madrid’den Juventus’a transfer olan tecrübeli oyuncunun sözleşmesindeki opsiyon hakkı kullanılmadı.
Milli Takım kampında basın mensuplarına dert yanan Cannavaro, “Ben kulübü olmayan bir kaptanım. Juventus opsiyon hakkını kullanmadı. Napoli’de oynamak istiyorum ama onlar da beni istemiyor” dedi.
Marco Materazzi’nin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sırasında Juventus’a yaptığı göndermeye cevap veren tecrübeli oyuncu, “Materazzi istediği şeyi giyebilir. Benim şampiyonluk madalyalarım evimde duruyor” dedi.