Keşke cm 01-02yi yayınlasalar keşkee....
Rezalet oyun.
Printable View
Keşke cm 01-02yi yayınlasalar keşkee....
Rezalet oyun.
Adam gibi güncelleme gelene kadar bıraktım, cidden saçmalamakta çığır açmış durumda oyun
[QUOTE=Goofy;2558919]Adam gibi güncelleme gelene kadar bıraktım, cidden saçmalamakta çığır açmış durumda oyun[/QUOT:0:sigara yaktım güncelleme beklıyorum
Ben de maç motoru güncellenene kadar oyuna ara veriyorum. Yoksa hasta olucam oyun yüzünden.
Vizeler bitine kadar çıkarsalar da oynasak bari.
Fikret Orman la görüştüm düzenleme haftaya netleşir dedi
Ben şu an da Beşiktaş la lider ilerliyorum ama her maç Allah'a emanet savunma da 15 şuttan aşağı görmüyo istatistik
bişe daha kasımpaşa lı uche katar a gitmedimi oyunda halen kasımpaşa da
Oyunu alacaktım steam'a girdim tam bi bakayım şuryaa dedim vazgeçtim.
Ya beyler sadece benim beklerimi rakip kanatları patates ediyor ? Artık delirme noktasına geldim adam ipe diziyor herkesi çıldırıcam... benimkilerde dağların boyunu ölçüyor yerden giden şutlarda benim elemanlara çarpıyor yada çimde takılı kalıyor resmen... nerdesin fm 12 ?????
Bence FM nin rakipsiz olmasının verdiği bi rehavet bu oyun betası ile çıkalı neredeyse bir ay oldu ama bişeyi düzeltirken diğerini bozuyolar.
misal geçen ay'a kadar 2013 oynadım her kafa golünde ne zaman iptal olcak diye bekliyodum gol çok mu zor cidden maç motorunu yapmak
Yeni güncelleme gelene kadar oynamama kararı aldım ben de.
Az önce PSG ile kariyer açtım. Penaltı kazandık, topun başına İbrahimoviç geçti. Topa vurdu üst direkten dönerek tekrar İbrahimoviç'in önünde kaldı. Kurallar gereği Topa dokunamaz ama golünü attı, maç motoru da paşa paşa verdi golü.
Maçta ilk yarı 3-0 öne geçtim. İkinci yarı fırtına gibi esmeye başladı rakip takım 3-3 oldu. Gollerin ise fırtına ile alakası yok. 2'si kornerden bir tanesini de kendi kaleme attım. Thiago Silva kaleciye kafayla geri pas verdi ama Sirigu top yerine rakibe gidince boş kaleye gol oldu.
Velhasıl acaip bir maç motoru var şu an. Yeni güncelleme gelene kadar oynamıycam karar verdim.
Muslera ceza sahası dışından geleni geçeni yiyor.Beta'yı özledim tam sürümü görünce.
Kaleci kaleyi bırakıp saçma sapan hareketler yapıyor
4 tane değişik takım aldım 16 maç yaptım sadece birinde 2 gol atabildim diğerlerinde ya 1 ya 0 ne yapsam gol olmuyor ayrıca kaleci saçma sapan yere kaleyi açıyor
Oyun çıkalı 1 hafta oldu adamlar uyuyo heralde bu sorunları görmemek için kör olmak gerek .
Arkadaşlar şunu da unutmamak lazım: Hiç bir zaman herkesin ortak bir şekilde "tamam hata yok harika bir maç motoru oldu" diyebileceği bir güncelleme gelmeyecek. Çünkü muazzam derecede bug var. Bunların birini düzeltirken diğeri ortaya çıkıyor. Bu zamana kadarki serilerden farklı bir 3d maç motoru yaptıkları için patlamışlar bence. Fm 12 maç motoruna bu oyunun ara yüzleri eklense efsane bir seri çıkardı ortaya. Benim fikrim bu.
çok gollu geçiyor. gerçekci yapayım derken ......
Oyuncu değiştirmekten korkar hale geldim, her değişiklik sonrası tehlikeli pozisyon veya gol ile karşılaşıyorum :o
Arkadaşlar,
İngilizcesi iyi olan birisi şu maçın 10. dakikasında olan penaltı olayını SIGAMES denen firmanın forumuna gönderebilir mi ?
İbrahimoviç penaltıyı direğe nişanlıyor ama dönen topu tamamlıyor. Maç motoru da golü veriyor.
Güncelleme yaptıklarında göz önünde bulundursunlar hiç değilse.
http://dosya.co/mwxz76bxkd6l/Montpel...rmain.pkm.html
Benim de bekler inanılmaz düşük puan alıyor. Önce oyuncular kötü diye dedim, takıma göre 4.5 yıldızlı adamları kiralayıp koydum yine en fazla 5.5 ile falan bitiriyorlar maçı.
Coentrao 6.5 üzerine çıkamadığı için kirasını bitirdim, yolladım takımına. Genelde bende sol bek sıkıntı oluyor :) Digne'yi aldık bakalım :)
Januzaj şuanki versiyonda hala türk pasaportuna sahip mi arkadaşlar?
Oyunun maç motorunu Fifa 98 den esinlenerek yapmış büyük ihtimal yapımcı :)
Çapraza gir vur gol olsun en kötü ihtimal kaleciden seker yine gol olur.
Ben Karşıyakayı yonetıyorum. TFF'nin sitesine girdim bi bakayım öylesine dedim karşıyaka oyuncu kadrosuna girdim umut koçin yazıyor ama yok oyunda fethiyesporda, 2-3 oyuncu yok oyunda umarım yeni güncelleme ile düzeltilir.
Oyunu ve Sigames i 90 lardaki CM serisinden beri aralıksız olarak takip eden/oynayan biri olarak Football Manager 2014 ile son gelinen noktadan nefret eder hale geldim.
25 sayfalık topic in neredeyse %70 i aynı konularda şikayet ediyor,aslında ben de çok farklı şeyler yazmayacağım belki ama birkaç birşey paylaşmak istedim.
Sigames,Eidos tan ayrılıp Football Manager olarak bu oyunu yapmaya başladığından beri tam 9 sene geçti ve benim özellikle son senelerdeki sorunlar ve “gelişememe” durumlarından dolayı naçizen görüşüm FM 2014 ün satın alınmaya değer bir oyun olmadığı ve artık bu temcit pilavının dibinin tuttuğu yönünde.Bunu son 5 sene olduğu gibi bu sene de oyunu satın alan biri olarak söylüyorum.
Oyunu bu forumdaki birçok kişi gibi gerçekten sindirerek ve senelerdir oynayanların dışında bir grup “abi firma sadece database i güncellemiş ve aynı oyunu oyunu biraz süsleyip piyasaya sürmüş yeaaa” şeklinde bir çıkışla her sene ortaya çıkar,bunu hepimiz biliriz.
Fakat 9 sene sonunda oyunun geldiği yer maalesef bu arkadaşları haklı çıkarır noktaya geldi artık.
Öncelikle oyunun maç motorundaki hatalar ve saçmalıkların ,oynayanların senelerdir bağıra çağıra verdiği feedbacklere rağmen düzeltilmemesi inanılır gibi değil.
2D den 3D maç motoruna 2005 te geçildi arkadaşlar ve oyunun maç motoru halen o kadar basit hatalarla dolu ki forumda da gördüğüm üzere bir sürü insan 2D maç motoruyla oynuyor halen.
Bu oyunu klasik olarak gören biriyim ve tabii ki FIFA gibi bir grafik kalitesi ve görsellik beklemiyoruz.Sadece "maçların mantık sınırıları içinde cereyan etmesi" bile yeterli olacakken; bomboş durumdayken kendi kalesine slalom yaparak 30 metre dripling yapan oyuncular,6 pasa kadar herkesi geçerek giren sonra tekrar herkesi geçerek geri dönüp şut atmaya karar veren forvetler,20 metre çapındaki alanda adam yokken ceza sahası dışına çıkıp,yerde duran topu eline almaya karar veren kalecilar gibi insanı sinir hastası eden şeylerle karşışlaşıyoruz
Bunların hepsini de geçtim maç başına 2-3 direkten dönme ortalaması gibi bir saçmalığı ve Sigames in bunu halen çözememiş olmasını aklım almıyor.
Sigames sorunları çözmediği gibi oyuna yenilikler getirmek konusunda da çaba göstermiyor.Geriye dönük baktığınızda "oyunda eskiden şu yeni özellik yokken çok zordu,iyi ki bu özelliği eklediler" dedirtecek kaydadeğer hiçbir şey yok.Football manager ın resmi sitesinde bu sene eklenen yenilikler olarak yazdıkları maddeleri bir kontrol ederseniz buradan bile anlaşılıyor.Yenilik olarak aktarılan maddeler eften püften noktalar.Oyunun her sene çığır açmasını beklemiyoruz fakat 9 senede (becerilemeyen 3d maç motoru haricinde) büyük bir yenilik yok.
Eski oyunları yeni kadro güncellemesi ile oynayan binlerce kişi var.Bu kişiler herhangi bir şeyi kaçırıyor mu?
Bu şeklide devam eden bir arkadaşınıza "abi yeni oyunda şöyle bir şey var ve çok güzel,bunsuz oynanmıyo" diyebiliyor musunuz?
Yenilik olmadığı gibi;Sigames bu sene halihazırda zaten düzgün işleyen özellikleri de değiştirerek oynanabilirliği düşürmüş.
Takım taktiği ekranındaki barlı(çubuklu) sistemin kalkması ve sadece direktiflerin kalması en büyük örnek bence.
Yaptığınız değişikliklerin takım mantalitesini ne kadar etkilediğini göremiyorsunuz.Eskiden 5 kademe içinden kafanıza göre bir ölçüde seçtiğiniz şeyler şimdi "ya var ya yok" şeklinde işliyor.
Ekranda bir şey seçerseniz ,diğerleri bu direktifinle uyumlu değil diye direkt olarak kapanıyor.Futbol bu kadar motomot düz mantık bir oyun değil ve biz bunu bir makineyi kullanıyor hissiyatı yaşamak için oynamıyoruz.
Sonuç olarak oyunu bu sene erkenden satın aldığıma çok pişmanım.Kimseye tavsiye etmiyorum.
Sigames elbet irili ufaklı updateler ile küçük noktalara yama yapmaya çalışacak.Fakat büyük resmi görmezden gelmeye devam edip binlerce kişinin oyuna olan sevgisine güvenerek aynı oyunu (hatta daha kötüsünü) bize yedirmeye devam edecek eminim.
Senelerce sadece oyuna Türkçe dil desteğini koymak için bile "Türkiye de çok korsan oynanıyor" bahanesini bize sundular ve hak verdik.
Şu anda orjinal oyun alan çok sayıda insan var,Sigames onlara ne sunuyor???
Yoksa dünyada da herkes korsan FM mi oynuyor...?
Son güncellemeyle oyunda gol atmak çok kolay hale gelmiş, çok kolay gol yiyorum ve defans çizgisini hâlâ daha ayarlayamıyorum. Kalecimin istediğim kişiye topu dağıtmasını da sağlayamıyorum. Oyunda maç skorları mahalle maçlarındaki gibi oluyor ve hâlâ daha güncelleme çıkarmıyorlar, forumlarında eleştiri yazdın mı da mesajı düzenliyorlar, ne güzel iş valla!
Katılıyorum maç motorunun iğrençliğinin yanında grafik ve animasyon olarak aşırı derecede yetersiz bir oyun var karşımızda. Bir omuz omuza mücadele yok, buz pistinde oynayan futbolcuları izliyoruz aslında. Sene ise 2013..
Boşuna para veriyoruz bu oyuna gerçekten de.
Yapay zeka da iğrenç aslında kendimizi kandırıyoruz. Fifa 14 Cpu ile en zor seviyede oynarken CPU akıl almaz şeyler yapmıyor mesela. Çıkıyor takır takır top oynuyor. Zayıf yönlerini keşfediyor. Ona göre bir oyun stili belirliyor.
Ne yazık ki senelerdir aynı oyunu alıyoruz. Sene olmuş 2013 halen daha çöp adamların maçlarını seyrediyoruz. Değişen ve gelişen hiçbir şey yok.