Gene dönüp dolaşıp göbek mevzusuna geldiniz :D Diktatörlük böyle bişey işte oturduğu yerden her işi yapıp level atlamaya benzemez bu işler :D
Çalışıp spor yapmak şart :D
Printable View
öyle öyle göbek bünyeden bağımsız hareket ediyo onu kontrol edebilen bi sistem geliştirilmedi daha :D
Adam rahat abicim neden çaLışsın ki parası eLinde ohhh.. daha ne ister :D
Valla öyle.Olsun ama koruma yastığı görevi görüyor çarpma anlarında abisi :D:D:D
Doğru söze ne denir :p
Valla en sonunda büfeye el kol hareketi yapıp tost istedim .Neyse adam anladı da beni dövmeye gelmedi :D:D:D
Tostumu yedim ama kimseyi beklemiyorum :p
afiyet olsun abi bende deneyeyim el kolla tost istemeyi ama bizim büfeci biraz kırık :D mesela gecen gün büyük fincana 8 şeker atan arkadaşıma dalacaktı az daha :D
Normaldir,hatta kriz bile geçirebilirdi,2 şeker verirken bile içleri gidiyor bakıyor çayın yanında şekerleri süründürüyosun anında kullanmıyo musunuz,kullanmıyorsanız alayım diyor :D:D:D
Dengeli Beslenme Önerileri:
Doymuş yağ (tere yağ, kuyruk yağı) oranı yüksek besinleri daha az tüketin.Yeterli miktarda doymamış yağ (ay çiçek, mısırözü, soya, fındık, zeytin yağı) almaya dikkat edin. Yarım yağlı süt, yağsız yoğurt tüketin.Yağlı kırmızı et yerine yağsız et, kuru baklagiller (nohut, mercimek, fasulye gibi) balık ve tavuk tercih edin. Süt ve süt ürünleri de (yoğurt, peynir vb.) tüketilmeli fakat bunlarında az yağlı olmalarına dikkat edilmeli.Yemeklerinizi haşlama, fırında pişirme veya ızgarada pişirme yöntemleriyle pişirirseniz yemeğe eklenecek yağıda azaltmış olursunuz.
Aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır.
Gıdalardan aldığımız günlük tuz miktarı 6 gr.ı (bir tatlı kaşığı) geçmemelidir. Bu miktara yemeklerden, ekmekten, içeceklerden aldığımız tuz miktarı dahildir. Tuz tüketimi ile yüksek tansiyon arasında ilişki bulunmaktadır. Yüksek tansiyonu olanlar doktorlarının tavsiyesine göre ya hiç tuz kullanmamalı yada miktarını azaltmalıdır.
Güne kahvaltınızı yaparak başlayın. Gece boyu gıda alımı olmadığından beyninizin sabah kalkınca enerjiye ihtiyacı vardır. Daha sonra gıda alımınızı kahvaltıdan başlayarak gün içine yaymanız daha etkin kalori yakmanıza neden olur.Öğünlerinizi önceden belirleyiniz.Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3ara öğüne bölün az ve sık beslenin.Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur.Midenizi katı gıdalarla doldurmayın .Katı gıdalarla dolu mide içeriğinin gerekli öz suyu her tarafa dengeli ulaştırması güçleşir ve sindirim zorlaşır. Düzenli yemek yiyenler daha dengeli ve sağlıklı beslenmekte ve ideal kilolarını korumaktadırlar.
Zihinsel faaliyetlerin gerektirdiği enerji kaynaklarının en önemlilerinden biride meyvelerdir. Beynin oksijen dışındaki tek enerjisi glikozdur. Glikoz meyvelerde hazır halde bulunur. Diğer gıdalarla alınan şeker midede yakılarak glikoza çevrilir. Bu nedenle meyveleri aç karnına yemeliyiz.Meyveler yemeklerden 30 dakika önce veya 3 saat sonra alınmalıdır.Mide doluyken alınan meyveler midede kalıp besin değeri kaybolup orada mayalanacağı için bütün sindirim sistemimizi yorar.
Vücudumuzda dakikada 10 milyon hücre ölür ve bir o kadarı da yenilenir. Ortalama 100 günde (beyin ve sinir hücreleri hariç) bütün vücudumuz yenilenir.Düzensiz kötü beslenme yenileme sistemini aksatır. Cildiniz canlılığını, tazeliğini kaybeder ve en önemlisi hastalıklara açık olursunuz. Yorgunluk, çabuk yorulma, baş ağrısı olabilir. Düşünce ve hafıza sistemi bulanıklaşır.Bu nedenlerden dolayı düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli ve yemek için yaşamamalı sadece yaşamak için yemeli görüşünü benimsemeliyiz.
Sayın beslenme uzmanımız,bu konunun sanayide nasıl dengeli beslenilir bölümünüde sizden bekliyoruz :D:D:D
göbeğime laf yok. :D
Herkese Selamlar
iyisinizdir umarım :)
Selam Ben geldim ..
İyiyiz abisi sağolasın.
Bu arada sana da selam auto-bot :p
Sanayide dengeli beslenme taktikleri :
1- Yana saldır taktiği : Yana saldır taktiği eski dilde yancılık olarak tanımlanan olayın milenyum uyarlamasıdır. İşleyişte sorun yaşanmaması için bulunulan mekana komşu düzgün yemeği olan düzgün bir mekan ve atılgan (yada az yalaka) bir birey şarttır.
2- Yola saldır taktiği : Günümüzde emniyet tedbirlerinin hat safhada olması nedeniyle bu taktik pek rabet görmememktedir ama iyi uygulanırsa çok faydalı olabilir. İşleyişi için bir adet güçlü, kaslı, çevik birey bir adette kapı önünden geçen azcık kırıtan, ev kızı görünümlü, yemek yapmaktan da anlayan dişi birey şarttır.
3- Patrona saldır taktiği : Bu taktik pek tavsiye edilmez geçmişte aşırı tahribata yol açan etkileri görülmüştür :D
Keşke seçenek 2 olabilse ama malesef o tür burda yaşamıyor :D:D:D
No:1'e gelince malesef herkesin kaderi aynı tür yemekte,burda her gün kebap dürüm yemeliyiz olgusu hakim olduğundan malesef bu tür durumlara rastlayamıyoruz.
No:3 patrona saldıramam,adam şu anda göçmüş durumda karşımda uyuyor, gemiden en son indikten sonra gemi personelinin arayıp kusura bakmayın ama galiba biz bir şey yaptık ana makine yine bozuldu demesinden sonra ben biraz kestireyim çünkü nasıl olsa yine akşam ordayım demiştir,tabi arada bir çok bipp bipp bipp var ama ben bunu burda yazamıyorum,bir ara bende kulaklarımı kapadım :D:D:D
Bu ölçüler ışığında nasıl beslenebilirim ben sayın uzman? :D:D:D
Anca beni baş göz ederseniz ama artık karta kaçtım evde kaldım :p :p :p
O zaman size bonus taktiğimizi önereceğim :
4- Sefere Saldır Taktiği :D Bu taktik günümüzde çok amele bir yol olarak benimsense de son krizden sonra Wall Street te bilem popülarite kazanmaktadır. Bu taktik içun gerekenler; 3 adet sefer tası, bir adet obur birey, uygun menü ve bir edet pamuk elli sıcak gülüşlü valide sultan :D Annenize yaptırdığınız yemekleri sabah sefer tasına koyaraktan işe gelebilirsiniz fakat tası iyi kapatın ani bir fren anında yanınızdakilerle yemeği pekte hoş olmayan bir şekilde paylaşabilirsiniz :D
Bonustan yırtar gibi oldum galiba, yoksa evlenmek zorunda kalırdım.yırttık :p :p :p
oh bu sağlıklı beslenme olayı devam ediyor. :D
bana bir beslenme programı hazırla abi kilo sorunum var :p
Biradan sıyrıl taktiği : Abisi boya göre aslında kilo çok fazla görünmüyor bence sorun atletik yapıda sen biraz bira göbeği mi yaptın. Bira ile kızarmış patates karın bölgesinde toparlak bir kitle yapar ki buna halk arasında bira göbeği denir. Az sporla ve birayı bırakarak bunu çözersin :D
abi herşeye bi çözümün var ya seni gıpta ile takip ediyorum :D
birisinden aktivasyon kodu almaya kalksam ne kadara verir acaba (:
Saol abisi devrimci olamadık bari rejim uzmanı olalım :D ( Kankam duymasın)
O zaman abisi sana tavsiyem bol kesim pantolon giyip bunu kamufle etmen yönünde :D Üzerinede güzel bir gömlek giyip (etekleri oval kesimli olsun) Pantolonun üzerine saldınmı süper olursun :D Biraz kilo verene kadar kusuru kamufle eder :D
selam abıler kardesler dostlar nasıltınız:D?
Adım serkan :DSiz isteyin biz yapalım abisi :D İsterseniz foruma derdini söyle derman olalım konulu bir bölüm koyalım gelin dertleşelim :D Hangi konuda destek istiyorsanız elimizden geleni yaparız :D
-Moda
-Sağlık
-Eğlence
- Nasıl tarz yapılır?
-Çapkınlık sanatının incelikleri :D vs.