[youtube="2qSQaQOaxzU"]Okulun ağasıyım ben[/youtube]
Printable View
[youtube="2qSQaQOaxzU"]Okulun ağasıyım ben[/youtube]
Mağdurum mağdurum :n:
Yalnız o resimdeki istatistikler okuma istatistikleri değil. Kitap satışlarını baz alarak yapılan bir istatistik. Türkiye'de korsan kullanım çok yaygın olduğu için veya bir kitabı arkadaşa, eşe, dosta vererek okuma yaygın olduğu için rakam belirtilenden yüksektir kanısındayım.
Ama bu okumuyoruz gerçeğini değiştirmiyor. :)
abi orijinal kitaplar da çok pahalı ya aslında pahalı değil ama pahalı :D
Aslında pahalı değil. Sen bütçe ayırmak istedikten sonra her türlü ayırabilirsin. Ayrıca her kitabı satın almaya gerek yok. Halk kütüphaneleri bu yüzden var. Ama onlar da günceli takip edemedikleri için talep az oluyor.
Velhasıl zaten okuması istenmiyor halkın. Halkta buna icabet ediyor ve okumuyor. Okusa da korsan kitap alıp okuyor. Ne yazana, ne basana, ne vergi alana hayır etmiyor.
Herkes halinden memnun ki bunu düzeltmek adına bir şeyler yapan yok.
Ne diyelim o zaman okumuyoruz diye üzülmemek lazım. Herkes kendini tatmin edecek kadar okusa iyi.
bizimkiler korsansa japonyadakiler korsaninda korsanidir :D
Quote:
Dünya ortalamasına göre Kişi başına kitaba ödenen para 1.3 dolardır. Kişi başına kitaba; Norveçli 137 dolar, alman 122 dolar, Belçikalı 100 dolar, güney Koreli 39 dolar harcar iken biz Türkler sadece 0.45dolar (45 sent) harcamaktayız.
Quote:
Kitap piyasası cirosu Amerika 25.5 Milyar $, Japonya da 10.5 Milyar $, Almanya da 10 Milyar $ ve Türkiye de sadece 30 Milyon $ dır. 1997Yılında Almanya'da seksenbin kitap basılırken Türkiye'de basılan kitap sayısı altı bin civarındaydı.
Quote:
Bu durum kişi başına düşen kitap sayısını da etkilemektedir. Bir yılda basılan kitap sayısına göre; İsrail 1169 kişiye bir kitap, Almanya 1022 kişiye bir kitap, Japonya 600 kişiye bir kitap ve Türkiye 10.600 kişiye bir kitap ancak düşmektedir.
http://www.kigem.com/content.asp?bodyID=1128Quote:
Milli eğitim bakanlığı 1993 yılında kitap okuma üzerine bir araştırma yapmış. Bu araştırmada niçin kitap okunmuyor sorusuna verilen cevaplar şu şekildedir; %50,2 kitap okuma alışkanlığım yok, %16,6 yeterince zamanım yok, %10,6 Boş zamanım çok yoğun geçiyor. %10,5 T.v. Video...
Tercih ediyorum, %4,6 kitap fiyatları pahalı, %3,4 derslerim çok yoğun,%1,9 diğer sebepler ve geriye kalan cevapsız. Yine aynı araştırmada gençlerin; %61 i son bir ayda hiç kitap okumamış, %13.4 ü son bir ayda bir kitap okumuş
forumda samsunlu arkadaş varsa bana msnden ulaşabilir mi
[email protected]
Ne güzel insanlar var şu memlekette.Quote:
%10,6 Boş zamanım çok yoğun geçiyor.
Bizde kitap okuma sayısını satış, basım rakamlarıyla belirleyemezsiniz. Diğer ülkeleri bilmem ama bizim burda kitap 1 kere alınır 50 kişi tarafından okunur. O kitap elden ele gezer bi kere. Bir de işin korsan yönü var. O rakamların en az 5 katı fazla kitap okunuyor Türkiye'de.
Bir kitap 20 25 TL.O parayla 4 sinema filmine giderim :icon_smile:
Uzun vakit oldu forumla ilgilenmeyeli :)
@El Barto adlı arkadaşın dediğine katılıyorum. Bizim ülkemizde korsan çok yaygın olduğu için gerçek kitap okuyucusu kitlesine ulaşılamıyor.
korsan kitap asla almam.
Kitabında korsanı alınıyorsa vay halimize. 15 - 20 tl bir kitap.
http://d1203.hizliresim.com/v/v/3vqw8.png
Yok artık ya.Feci birşey bu Boz Baykuşlar. :n:
- Kac yapar ?
- Kirk :zuhaha
Resimdeki yas gruplari farkli ama, haksizlik olmus :D
Saka bir yana su kitap okuma ya da gazte-dergi okuma isini bir turlu oturtamadik ulkede.
Korsan kitap yerli yazarlar harici satin alirim. Obur yandan ucuz fiyattan satilmasi halkin yararina, ne kadar ucuz olursa halkin ona ulasmasi da o kadar kolay olur. Ogrencilik yillarimda az faydalanmadim korsan kitaptan, cogu arkadasim da o sayede daha cok kitap okumuslardir. Bir ogrenci icin 20-30 lirayi bir kitaba ayirmak gercekten zor, cebinde i-phonela dolasanlari disarda tutuyorum :D
Orijinal kitaplara baktıkları gibi orijinal albümlere de baksınlar, Türkiye müzik dinlemiyor sonucu çıkar :)
Kitap neysede cidden Orjinal müzik çok azdır.Kitabı orjinal almaya gayret gösteririm ama hayatımda sadece 2 tane orjinal albüm aldım oda Duman'a saygım yüzünden. :D
http://www.ligtv.com.tr/goller/spor-toto-super-lig
Ekigho'nun ilk golünde statta çalan müziği arıyorum. Gün boyu dilime dolandı meret. :D
Teşekkür ettim çok makbule geçti. :)
Dün teknik direktör olmanın ne kadar heyecan verici ve zor ama aynı zamanda eğlenceli bir şey olduğunu gördüm. Aykut hocayı daha dikkatli eleştireceğim bundan sonra :)
Bu online bölümünde herkes kendini en solda mı görüyor.
Kendi adıma evet.
O degil de su rakama bir daha ulasilacak mi acaba? O gunu pek net hatirlamiyorum, bu kalabaligin sebebi neydi hatirlayan var mi? Oyunun ciktigi tarihle de pek alakasi yok :s
Online rekorumuz : 2.230 Üye ile (29-06-2007 Saat 13:57) gerçekleşmiştir.
Şimdi baktım Türkçe yama için geç bir tarih. :)
O zamanı hatırlıyorum.Ben de onlinedım :D Forum yazın tavan yapmıştı.Gerek turnuvalar,gerek muhabber sohbet her şey çok iyiydi o yaz (:
Benim de hatirladigim bu sekilde. O zamanki topluluk cok uyumluydu ve muhabbet cok guzeldi. Turnuvalara katilmak falan meseleydi, 1 dk dolmadan kayitlar biterdi :zuhaha
Ata ata adam birakmadi sonra yoneticiler, herkesi kusturduler maalesef. Yoneticilerin cirit attigi bir foruma donustu en sonunda.
Benim hatırladığım da türkçe yamadan dolayı o rekorun kırıldığı yönünde.Her zaman eskiye özlem duyuldu bu forumda.Forumun ilk açıldığı zamanki konulara göz attığınızda büyük bir çoğunluğun o bahsettiğiniz dönemde olmadığını görürsünüz.Her zaman böyle değişimler olması normal.Yönetimin sergilediği tutumla alakası olduğunu düşünmüyorum.O zaman da yöneticilerle anlaşamadığımızı hatırlıyorum şahsen.Hatta çok net hatırlıyorum,Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynayıp yenildiği hazırlık maçının konusuna bile izin verilmiyordu bahsettiğiniz dönemde.
Yas ortalamasi da yuksekti o donem. Sen misal en kucuklerimizdendin :) Aygun zaten bebeydi o zaman :zuhaha
Selamlar nasılsınız ?
geçmişe yolculuk yapmak güzel:D hele aygünün bu muhabetin içinde olması ayrıca bi enteresan :D
77 neden ikiye bölünmez ?
Çünkü ''sevenler'' ayrılmaz...
Bir Aygün esprisi yapıp gidiyorum :zuhaha