Saol mustafacım iyiyim:D Biz burdan devam edelim :D nasılsa Emre vergileri ödüyor bizde beleş takılıyoruz. Yeni mekan yeni masraf demek ne gerek var :D
Printable View
Saol mustafacım iyiyim:D Biz burdan devam edelim :D nasılsa Emre vergileri ödüyor bizde beleş takılıyoruz. Yeni mekan yeni masraf demek ne gerek var :D
Hani diyetisyen nerde :D (Nesfit Tam Tahıllı) :zuhaha
Abi ayıpsın oranın vergisini de hallederiz. ;)
Dedeliği kabullenmiş olabilirsin yaş itibariyle abi sen ama bebeler üyeleri incitebilir. "Dedelerden, gençlere" daha iyi olur :D
Mr. Hamdi, hala öyle değişen birşey yok. :icon_cool: Sadece baş kaldıranlar gerçekleri anladılar. :)
Buralarda El Barto'nun yeri yazılan zamanları özledim.
Abilerim sizinde internet gidip geldi mi yoksa Kayseri'ye özgü birşey mi..:D
Gunaydın Kaan abi
Süper Serkan abi dedelerden bebelere ıncıler he güzel ama emre dogru dıyo gencler olsun o :D:D:DAbi vergi olayınıda hallettın tmmdır bu iş :D
Sana özgü o Oğuz'cum. :D
F klavye mi? M.Ö kaç? :zuhaha
şu klavyeye bende sınır oldum ya bazı tuslar basmıyo bütün vıcudumu tusun ustuen yıkıyorum anca basıyor :D:D
Kayseri'ye gelip bir mantı yemek vardı şimdi...
İhsan Yener: Türkiye'de, Amerikan ASCII kodlu klavyeler dünya standardı zannediliyor. İcadı 1714'te Henry Mille adlı bir İngiliz mühendisin körler için yaptığı bir makineye dayanır. İlk olarak 1873'te Amerikalı daktilo imalatçıları bir araya gelmişler ve İngilizce dili için bir standart klavye yapalım, bütün fabrikalar da bu standartta üretim yapsın diye karar almışlar. Ama bu klavye tüm dünyada aynen kullanılmıyor. Latin alfabesini kullanan ülkeler kendi dilinin özelliklerine göre yeniden düzenlemişler. Çince, Japonca, Rusça gibi farklı alfabeler kullananlar da var tabii. Yani klavyede tek bir dünya standardı yok.
F klavye nasıl ortaya çıktı?
İ.Y.: Arap harfleri ile yazan daktilolar varmış Türkiye'de. Harf inkılabından sonra, üzerinde Türkçe harflerin de bulunduğu daktilolar ithal edilmeye başlanmış. Ancak, her fabrikanın klavyesinde Türkçe harflerin yerleri farklı farklı. Belki 70 farklı klavye dizilişi var. 1928'de resmi dairelerin alacakları klavyelerin aynı dizilişte olmasına karar verilmiş ama o karar başarılı olmamış. 1946'dan itibaren Türk dilinin özelliklerine uygun, standart bir klavye geliştirilmesi için resmi makamlara yazılar yazdım. Demokrat Parti'nin yeni seçildiği dönemde, Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'den randevu alabildim. Onunla birlikte Cumhurbaşkanı Celal Bayar'a gittik. 'Bilimsel bir klavye yapın, sizin yaptığınızı kabul edelim' dediler. Yabancı uzmanların da bulunduğu bir komisyon kuruldu. Türkçe'de kullanılmakta olan tüm kelimelerin istatistiğini Türk Dil Kurumu'nun kılavuzundan yararlanarak çıkardık. 29.934 kelime içinde hangi harften kaçar adet bulunduğunu tespit ettikten sonra, parmakların fiziksel güçleri ve hareket özelliklerini de esas alarak harfleri yerleştirdik. Ellerin kullanım yüzdesini de hesaba katarak yaptığımız klavyede sol el yaklaşık yüzde 49, sağ el de yüzde 51 oranında kullanılacak şekilde harfler yerleştirilmiştir. Türkçe'nin fonetik özelliğine uygunluk açısından sesli harfleri sol elde topladık.
F klavye buralardan çıkmış olabilir.
O işin kinayesi tabi :D Kardeşlerimin hepsi aslan gibi maşallah :D (Nasıl kıvırdım)
Umut, sandokar, oğuz sizede selam olsun Uyanan memleketimin güzel sitesinin saygıdeğer üyeleri şimdiki şarkımız hicaz makamından geliyor Azer Bülbül seslendirecek , Yar bana vamadı benimle olmadı , yana yana varmadı hayret...
Emre ınternet kesıntısınden mantıya naıl bır bağ kurdun :D helal valla
Abi gel yapim sana bir mantı.. ( superfresh :D) Daha geleli 3 sene oldu yemekhane'den çıkan mantı'dan başka hiçbiryerde kayseri mantısı yemedim..Yemekhane'de çıkana da mantı diyorlar ama ben daha ne olduğunu çözemedim..
Neyse herkese iyi muhabbetler ben okula kaçar..
İyi dersler Oğuzcum.Görüşmek üzere.
Hadi git Oğuz. Bugün kafe ahalisi yerine git bir mantı ye. :D
Mantı ve internet... Haklısın Mustafa. :)
Quote:
2009"u x. axs cuo
Bende senin umut.Quote:
nldmeu
Aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederiz Mr. Hamdi.
Emre açsın sanırım kahvaltı yapmadınmı:h:
Bende gidiyorum manti yemeye :D Iyi sohbotber.
Abi ay sonu geldi ne mantısı yemekhane'de ne çıkarsa onla idare edecez ayın 7'sine "kafe ahalisi adına" yicem.. :D
Hadi bu sefer ben kaçar.. :D
Oğuzcum iyi dersler:D
Emrecim Yiyin mantıları, löp löp et, pıt pıt yağ olsun :D
Sonrada ...
iyi dersler Oğuz..allaha zıhın acıklıgı versın ı:h:
Afiyet olsun Umutcum.Mantı yemek löp löp et yapmaktan çok hazmedilemediği takdirde karından gelen şiddetli gürültülere yol açar. Sarmısakla yenmesi o yüzden tavsiye edilir ama yenildikten sonra hohlanması tavsiye edilmez.Ağzınızda karanfil çiğneyin sorun çözülür.Piyasadaki sakızlar size sadece sarmısak kokusunun geçtiği fikrini uyandırır.Sakın tuzağa düşmeyin.
Açım valla kahvaltı yapmadım. :)
Açık konuş Mr. Theoden. :D
Serkan abi onları yedıkten sora spor yapınca sorun olmuyor ya bende herseyı yıyorum ama yaramıyor hep aynı çok hareketlıyım ondan sanırım :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://img208.imageshack.us/img208/9...4fc2097ol7.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/1...jpg/1/w500.png
buyrun herkesı beklıyoruz sofraya :D
bende hareketliyim ama... :D
İkiz yatak diyeti lazım :zuhaha
Çok bile :D