Bu politikayla daha çok şehit veririz.Kimsenin umrunda degil tabi fakirin çocugu.2 gün aglanır 3. gün unutulur.Birazdan başbakan çıkar bıçak kemige dayandı der iş biter.
Printable View
Bu politikayla daha çok şehit veririz.Kimsenin umrunda degil tabi fakirin çocugu.2 gün aglanır 3. gün unutulur.Birazdan başbakan çıkar bıçak kemige dayandı der iş biter.
Yine gariban çocukları öldü orda. Yine silah tutmayı yeni öğrenen askerler öldü. Bıçak kemiğe dayanır yakında merak etmesin kimse.
Sabaha karşı 4'e Miami maçı,5'e falan koysaymışsınız az olmuş böyle.3'te başlasa iyi olacaktı, böyle olunca sabah anca bitiyor maç.
Heronlar , Kobralar Dag"i Bombaliyormus Beyleeerrrr , Vatan Sagolsun , Basimiz Sagolsun Diye Diye Binlerce Genç Askerlerimiz Oldu. "TATLI UYKULAR TURKIYEM."
Siyaset yasak ama koyamadan edemedim.
http://i.imgur.com/jaQzu.jpg
Değerli zat'lardan biri de "Sayıları fazlaydı ve silahları vardı" demiş. Ne zannediyordun ? Okla, Sapanla falan mı saldıracaklarını. Olaylar sonrasında ki tavır ve hareketler daha üzücü çünkü dile hep "Bunun sonu yok" dedirtiyor.
Zamanlamaya dikkat ettiniz mi ?
Abi kimlere şehit veriyoruz bunu aklım almıyor. Elin beş parasızlarına , şerefsizlere , daha toprakları bile olmayan başkındaki itin hapislerde çürüdüğü yerden. Bunları bile yok edemiyorsak yazık bize cidden yazık.
onları yok edemiyorsan onlar bildiğin gibi değil demekki bu adamların arkasında kimlerin olduğunu hala anlayamıyor musunuz güçlü bir türkiyeyi istemeyen herkes bunların yardımcısı para pul v.s. problemmi paraya ne gerek var her şey zaten ücretsiz sen yeter ki türkiyenin huzunrunu boz
Her zaman belirttiğim gibi bir sorunu çözmek istiyorsan sorunun köküne ineceksin. Sorun yerinde durdukça sağını solunu budamak sana bir şey katmaz.
Bugüne kadar tüm hükümetlerin politikası aynıydı. Örgüt saldırmadığı sürece görmezden gelindi. Ne zaman bir karakolumuza saldırı gelse o zaman terörün varlığını hatırladık ve dağ taş bombalamaya gittik.
Teröre karşı duruş hep aynıydı ama terör dağdaydı. 59, 60 ve 61. hükümet dağdaki terörü şehrin içine indirdi.
Akp hükümeti iktidar olduktan 12 yıl sonra bu politikanın yanlış olduğunu farkederek hem dağda hem şehirde örgütün tepesinde gezinirken Uludere olayı patlak verdi. Geri adım atmak zorunda kaldılar çünkü haklılığına inandıkları bir işi devam ettirecek kadar yürekleri yoktu. 32 kişi öldükten sonra nasıl operasyon yapılabilir değil mi? Tepki çeker.
Ülkenin başına geçenler dış ükelerin kontrolünde, örgüt dış ülkelerin kontrolünde. Bu sorunun çözülebileceğine inanan var mı?
Biz şu çapulcuları istesek 10 dakika içinde bitiririz.O bombalar heronlar insan öldürmeye gitmiyor sadece kampları yok etmeye gidiyor ki barınacakları yerleri ekipmanları kalmasın ve teslim olsunlar diye.Eger biz oraya insan öldürmek için gitmek istersek köklerini kuruturuz ama lanet olası insan hakları ıvır zıvırı yada sınır ihlali olayları var.Dikkat ederseniz terörist öldürme haberleri sadece biz şehit verdikten sonra çıkıyor.Yani istedigimiz zaman gidip öldürebiliyoruz ama ancak bizden biri öldügünde hareket geçiyoruz yoksa fıs.
İstanbul'daki trafik için çözüm olarak İstanbul'u terkedin diyor adamlar siz terörü bitirmekten bahsediyorsunuz.Onlar mı yapacak bunu ?
Counter gibi düşünmemek lazım. Örgütle Konya Ovası düzlüğünde karşılaşmıyorsun. Şırnak, Hakkari ya da Irak'a yolun düşerse ne demek istediğimi anlarsın. Dağlar bizim bildiğimiz dağ anlayışından biraz farklıdır. İç içe geçmiş yerin kaç kat altına inen mağralardan oluşan bir Kandil'e hele düşmanın belli ölçüde bildiği bir Kandil'e girmek o kadar kolay değildir. Zaten onlar da bunun rahatlığı ile gelsinler, bekliyoruz diyorlar.
Şayet benim anlattığım gibi olmasaydı şimdiye kadar 4000 askerin (Komando ve Bordo Berelilerden oluşan) 300 teröristi anında etkisiz hale getirmesi lazımdı.
Tamam ama dedigim gibi , etkisiz hale getirilmek amaçlanmıyor o operasyonlarda.Sadece şehit haberlerinden sonra göz dagı insanlardan alkış bekliyorlar hemen cevaplarını verdik diye.10 dakika olmasa bile Türkiye istese o dagları ova yapar.3-5 çapulcuyla başa çıkamayacak kadar aciz degil ordumuz.Gerçe orduyu yönetecek adam kalmadı memlekette.
Ve şunu merak ediyorum.Bu adamlar babasının çayırı gibi istediklerinde karakol bombalıyorlar.Bu karakolların her 500 metrede bir aygıtın olması gerekmiyor mu hareket olup olmadıgını görmek için ? Eğer böyle degilse yuh diyorum dağın başına bir gecekondu koyup askerlerimizi orda ölüme terk ediyorlarsa.
Türklerle harp yapılmaz gibi bir anlayışı oturtmuşsak zaten ordumuzun gücünden şüphe duymuyoruz. Ancak Zap Vadisinden bir bölüm paylaşayım;
http://4.bp.blogspot.com/_GnL0UhgiCp...zap_vadisi.jpg
Dağın önünde durduğunda dümdüz şekilde yukarı doğru uzanıyor. Onu aşınca her şey tamam zannediyorsun ama o dağın arkasında bu şekilde bir dağ daha var. Birbiri içine geçmiş bu dağları koca ordu ve mühimmat ile aşmak çok zordur. Neticede savaşa gidiyorsun ve topunla tüfeğinle gitmen lazım. Çoğu defa kara harekatı yapıp belli bir noktadan sonra dönmek zorunda kaldık. Bunun nedeni bu dağlardır.
Doğrudur kara operasyonu bu tür bölgelerde çok zor zaten.Ben hava operasyonlarından bahsettim.
Hiç bir devletten daha güçlü değildir bunlar. Ordmuzu toplayıp ciddi bir şekilde operasyon düzenlersek bir daha mağaralardan çıkamazlar.
Dağlıca'daki terorist saldırı sonrası helikopterle Hakkari'ye getirilen bir asker "Beni neden getirdiniz? Bırakın arkadaşlarımla beraber çatışayım"
Ne sanıyorsunuz siz bunları, oyun falan mı, işler hiçte öyle gitmiyor.Ayrıca ne çapulcular ne fakirler, maşallahları var aklına gelebilecek her ülkeden hem maddi hem manevi desteklerini alıyorlar ve bundan bitmiyor bu terör.Kolay kolay biteceğini de zannetmiyorum, çünkü diğer devletlerin en büyük planının odak noktası terör, yani kurulacak bir Kürdistan.
Diğer devletlerden yardım alınmasa 10 kez bitmişti bu terör.
PKK'nın taşeron bir örgüt olduğunu bilmeyen yoktur zaten.Ayrıca PKK'nın bugüne kadar yaptığı saldırılara bakarsak hepsinin aslında diğer devletlerin oyunu olduğunu görebiliriz.Mavi Marmara baskının olduğu gün İskenderun gerçekleştirilen saldırı gibi.
Evet, Türk ordusu çok güçlü, özellikle bu son 30 yıllık süreçte, çok şey kattı kendine ve bir çok taktik geliştirdi. Ama orada işler, bu kadar kolay yürümüyor işte.
Dünya üzerinde, Kuzey Irak'a gerçekleştirdiğimiz kara harekatını yapabilecek donanıma sahip ordu çok çok azdır. Bizzat harekatta yer almış komutanlarla yüz yüze konuşmalarımızdan dinledim, bizim burada yorum yaptığımız kadar kolay hiç ama hiç değil.
İstenirse biter mi? Elbette biter, orada, o dağın başında, bu vatanı bekleyenler senden benden 100 kat 1000 kat daha fazla bitmesini istiyordur ve bunun çalışıyor.
Bir yerde hata var, pek çok yaşanmış hikaye dinledim, bana taş atana ben elimi asla uzatmam mesela, hep bu şekilde düşündüm ama dinlediğim bazı yaşanmış olaylarda, taş atana el uzatmanın ne kadar faydalı olduğunu gördüm.
Toplumun dinamikleri önemli, kandırılan bir kısım var, sen onlara gerçek olanı, doğruyu ve menfaatlerine olanı düzgün anlatabilirsen, onlar zaten dağa çıkmaz. Ama bir komutan köye girip, 60-70 yaşındaki amcayla dalga geçse, onu küçük düşürse, o amcanın genç akrabalarına provakasyon için çok güzel malzeme vermiş olursun. Sonra da onların aklında özerklik yokken sırf asker böyle yaptı dolduruşuyla dağa çıktığını görürsün.
Bu nedenle bizim komutanlarımızın da çok ciddi hataları olmuş halkın bilinçaltın düşüncelerin yerleşmesi konusunda, tıpkı devletin bazı yanlış politikaları gibi.
Allah, şehitlerimizin yakınlarına sabır versin. Geçen sene yine böyle bir haber geldiğinde askerdeydim, astsubay, uzman jandarma arkadaşların, tanıdıklarının olduğu bölgeden haber gelmişti. Onlardan haber alana kadar yaşadıkları hala gözümün önünde ve biliyorlar ki 1 sene sonra 2 sene sonra aynı yerlere kendileri gidecekler, kendileri için belki o haberler yapılacak. İşte o psikolojiyi görse, onu hissetse bu ülkeyi yönetenler, vicdansız da olsalar dayanamaz o duruma çözerler bu işi. Pek çok arkadaşım var astsubay, uzman ya da yetiştirdiğimiz askerlerden doğuda olan, şehit haberi çıktığında isimlere bakamıyorum, bakarken dua ediyorum isim bana bir yerden tanıdık gelmesin diye.
O nedenle Rabbim, vatanın savunmasında o dağda taşta bu ülke bölünmesin diye çabalayan askerlerimize güç kuvvet versin, onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.
Bir sürü asker, komutan anlatıyor "pkk kamplarını çevrelemiştik, vur emri geldiği an hepsini öldürebilirdik ama bize geri çekilin emri verildi" diye. "Birileri" izin vermediği sürece hiçbir şey yapamıyoruz. Ben Terörün biteceğine inanmıyorum. Ne zaman ki adam akıllı, zeki, tam kapasiteli bi başbakana , cumhurbaşkanına sahip oluruz, o zaman belki biter.
@Disco
Bizim askerlerimizi o kadar da küçümsememek lazım. Bordo Bereliler ve bu tip özel timler öyle çapulculara şehit olacak askerler değil. Saklanmayı, en zor şartlarda yaşamda kalabilmeyi, açık hedef olmamayı çok rahat başarabilen askerler. Ama siz oraya çaylakları gönderirseniz. Böyle şehit haberlerini alırız. Sayıca çok ve silahlı imişler. Hadi canım sende !
Söylediklerimden askerimizi küçümsemediğim net şekilde anlaşılıyor. Her zaman yapılan yanlışlara düşüyoruz. Ya sorunu görmezden gelerek çözmeye çalışıyoruz ya da küçümseyerek çözmeye çalışıyoruz.
Hiç unutmuyorum örgütün fazla gelişmediği dönemlerde siyasetçiler çıkar 3-5 çapulcu diye tabir ederdi. Yani küçümseniyordu. Övülsün, yüceltilsin anlamı çıkmasın ama bu ülke 3-5 çapulcudur, 5 dakikada hallederiz gibi haklarını kullandı. Zamanında bu laflar pratiğe dökülseydi, yılanın başı küçükken ezilseydi 5 dakikada halledilebilirdi. Tabi Asala - Pkk biter C planı devreye sokulurdu ayrı konu. Ancak Pkk noktasında işin hikayesi artık değişti.
Dün tekrar belirtmiştim arazi şartları ile beraber düşmanında senin gibi askeri anlamda eğitimli olması işi zorlaştırıyor. Şayet böyle olmasaydı benim bildiğim karadan gidene karşı havadan giden hep avantajlıdır. O zaman bu çember daralıyor, kıskaçlar atılıyor ama neden sonuç çıkmıyor. Bu ordumuzun beceriksizliği değildir, işin o kadar kolay olmadığının kanıtıdır.
Terörü bitirmek için yeni formüller türetmeye gerek yoktur. Kurtuluş Savaşı yıllarından hiç ders almıyoruz. Savaşta dünyanın en iyisiyiz. Atatürk bunu anlayamamış mıydı? Sadece savaşmanın yetmeyeceğini biliyordu. İtalyanlar, Türk topraklarını işgal ederken İtalyan halkı Türkiye'nin direnişini destekliyorsa işte çözüm budur. Atatürk içeride oluşturduğu güçlü birliğin aynısını dünyada da oluşturmak için elinden geleni yaptı, kısıtlı imkanlara rağmen yaptı. Ermeniler soykırım konusunda aynısını yapmıyor mu? Türkiye yıllardır kendi sınırlarında soykırım yoktur diyor.
İslamı arkana alarak örgüte karşı kendi halkını bilinçlendirme yapacaksın. Örgüt yıllardır kurduğu kültür merkezlerinde keman öğretiyorum, sosyalleştiriyorum ayağı altında kendi propagandasını yaptı. Gitar öğrenmek için kursa gittin ama 5-6 ay sonra ilk karakol baskınına katılmak için dağlarda ilerliyorsun. Ters propaganda yapıp örgütten uzak tuttuğun zaman çözüm budur.
İstanbul'a 3. köprüyü yapacağına doğuyu İstanbul gibi yapacaksın. Bugün hanginiz Şırnak'ta askerlik yapmak ister hanginiz orada doktor, öğretmen olmak ister. Niye istemediğinizi hiç sorguladınız mı? Devlet buraları neden zorunlu hizmet yapıyor. Türkiye'nin tamamı neden buralara gelmek istemiyor. Terör var diye mi? Gelişmediği için mi? İnsanlar cahil eğitim veremiyorsun, cahil adamın uğraşı olmazsa ya sana taş atar ya dağa çıkar. Bunları yok edersen çözüm budur.
Tekrar başa dönersem bunlar süreç işidir ve 5 dakikada olmaz.
nasıl da bu kadar emin oluyor insanlar merak ediyorum sanki komuta odasından yazıyor buraya
GKB: Teröristler avucumuzda PLAY düğmesine bastığımızda olay bitecek
CB BB: Sakın yapma sakın
nefret ediyorum bu tip kahve muhabbetlerinden her şey bu kadar basit sanki...
Kan Uykusu belgeselinde bu konu geçiyor. Ele geçirilemez denen kamplar alındıktan sonra çok önemli bir tepeye doğru hareket başlıyor ama geri çekilin emri geliyor.
Tabi o dönemde bunu yapabilirsin. Kampları ele geçir, temizle ve orada konuşlan. Sen orada olduğun sürece kimse gelemez ve o bölgede tampon görevi yaparsın.
Şimdi teröristler şehrin içinde ve bilmiyorsun. Bu hafta içerisinde İzmir'i kana bulayacak bir terörist yakalandı. Yakalanmasa kim bilir ne olacaktı. Sokakta yürüyor, karşı komşun ama sen anlayamıyorsun. Bir iki baskı sonucu Uludere gerçekleşti. Topyekün gitmek şehirlerdeki güvenliği sıkıntıyı sokar. Tabi ben yinede ya istiklal ya ölüm mantığındayım ama bunun cesaretini gösteremiyoruz.
O kadar basit deðil tabiki.ama senin deyiminle CB ve BB yeterli mücadeleyi göstermiyor oy kaygisi ile.Açilim denen ne olduðu belirsiz birþey ortaya attilar daðdan gelenler çiçekle karþilandi.Akp oylari %30 lara dustu Chp %28 oldu.bu oranlar gorununce ulkenin cok hassas konusu olan kürt meselesine pek dokunulmadi.simdi uzlasalim diyorlar ama hikaye.gene bir cacik olmaz.yakinda BB den bicak kemiğe dayandi aciklamasi gelir ve bu kisir dongu devam eder.
Pkk ile ozveriyle mucadele edersen bu iş biter.ama milliyetçi oylari kaybetmeyelim diye hiçbir parti cozum icin yeterince uğrasmiyor.Mhp'nin cozume yanasmamasi bundan
Edit:Siyasete kayarız.Bu nedenle yorumumu sildim.
http://video.milliyet.com.tr/video-i...dHgbRx4Bs.html
Yorumsuz.
burda herkes yorum yazıyor bilgisi olanlar bilgisini SOMUT şekilde söylesin bakalım içimizde kimler ne biliyor görelim tabi herkes kendi yorumunu kesin bilgi zannedince bilgi olmadan konuşunca diyorlar siz ne biliyorsunuz ki önce bilginin ne olduğunu öğrenin ondan sonra gelin burda yorum yapın gençler.
Bilgi
Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malumat, vukuf
Yorum
Bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme
O videoda bağıran kişilerin adamın karısı ve küçük çocukları olduğunu da ekleyeyim.
seni tanımıyorum ama bu yorumu çıkardığına göre sana roman yazma v.b. bi öneride bulunabilirim.
bende sizin gibi düşünüyordum arkadaşlar bölgede görev gereği senem geçti ve olaylara bakış açım değişti bu konuda yorum yapacak kişilerin en az o bölgede sene yaşaması lazım öyle şehir merkezinde de yaşamadım kyünde kaldım insanlarla iç içe tavsiye ederim bana bilgisiz diyenler önce bi gitsinler görsünler ondan sonra konuşsunlar daha mantıklı olur.
üç gün elektriksiz kalın bir sene boyunca karda kışta eksi lerde yüzlerce metreden evinize su taşıyın v.b. çok şeyler var zamanında yapılan çok yanlış var neyse
Bahsettiğin şey kahve muhabbeti değil, bu ülkenin geleceğini, 100lerce şehitin hayatını değiştirecek şeyler. Sallama yazmıyoruz buraya o konuşmaları. Adamlar çıkıp televizyonlarda açıkladılar "izin verilmedi" diye.
Bir de konuşurken karşıdakini küçümsemeyerek konuşun.
Arada iyi yazdığım hikayeler oluyor.Doğrudur cevherimi keşfetmişsin.Tebrikler.
Bu çıkarımı yapmak benim için pek zor olmadı.Bunu uzun uzun açıklarımda burası yeri değil.Askeri sevmeyen insanların polisi neden çok sevdiğini biliyorum.Bu olayın nedenini yazanlar hapse giriyor.Benim öyle bir niyetim yok pek.Daha ülkem adına yapacak şeylerim var.
Çok siyasete girmeyeyim ceza almak istemiyorum.Siyasi olduğunu düşünüyorlarsa yöneticiler mesajlarımı silebilirler bu arada.