yukarıya baksana cihan :)) attirson,sonundaki eşşiz ifade unutulmuş gibi.
MAŞALLAH qhardaşm yakı0n hanyy (, ..!
Printable View
yukarıya baksana cihan :)) attirson,sonundaki eşşiz ifade unutulmuş gibi.
MAŞALLAH qhardaşm yakı0n hanyy (, ..!
İlk videodan felan giderek buldum ekliyeyim dedim sen link olarak yazmışsın zaten :D
Hay maşşaaaahhh
Ben Tıvorlu İsmail'den Can Bonomo'ya baglandım.Onu öneriyor köşede. :n:
O hesap. Yalnız o adamı 4-5 defadır dinliyorum. Durduramıyorum kendimi :uzgun: Hay maşallaaağğhh
Adam dilini gözüne sokuyor ya la
[YOUTUBE="1k0kQH36WTA"]Dil[/YOUTUBE]
http://forum.turksportal.net/vb/show...t=32598&page=2
Bu konudaki hikayelerin akıbeti ne oldu acaba merak ettim? :)
Tıvorlu İsmail'de 1:18'den sonrasına dikkat edin, böyle bişey yok, olamaz :n::n:
Rüyamda Fenerbahçe Ronaldinho'yu alıyordu Selçuk İnan ile de büyük ölcüde anlasıyordu. :D
ıyyy selçuk inan,sen uyuma renktaş içim sıkıldı :p
2 transfer daha vardı ama unuttum. :D
s.a ben geldim :D
Suriye sınırına örgüt bayrağı dikilmiş. Bu savaşı malesef çıkaracaklar.
Merhabayın :n:
http://fotocdncube.gazetevatan.com/n...6497454084.jpg
Cimrilere bak ya. Aristoteles ve Descartes bile cevaplayamadı diyorlar verdikleri ödüle bak :/Quote:
İngiltere’deki Kraliyet Kimya Birliği, ‘Mpemba Etkisi’ adı verilen şu soruya ikna edici cevap verebilen kişiye, 1000 sterlin (yaklaşık 2 bin 800 TL) ödeyeceğini açıkladı. Soru ise, “Neden sıcak su, soğuk sudan hızlı donar?”...
İngiltere’deki Kraliyet Kimya Birliği, ‘Mpemba Etkisi’ adı verilen şu soruya ikna edici cevap verebilen kişiye, 1000 sterlin (yaklaşık 2 bin 800 TL) ödemeyi vaat etti:
“Neden sıcak su, soğuk sudan hızlı donar?”
Bugüne kadar, buharlaşma, ısı yayılımı, aşırı soğutma gibi teoriler öne sürülse de bu konuyla ilgili ikna edici bir kanıt bulunamadı. Kraliyet Kimya Birliği, yaratıcı ve göz alıcı cevapları 30 Temmuz’a kadar “www.hermes2012.org/ice” web sitesine beklediklerini açıkladı.
Aristoteles ve Descartes bile cevaplayamadı
Aristoteles ve Descartes gibi ünlü filozofların bile cevabını bulamadığı problem, 1968 yılında Tanzanyalı üniversite öğrencisi Erato Mpemba’nın, hocası Dennis Osborne’a bu soruyu sormasıyla ünlendi.
‘Mpemba Etkisi’
Osborne, soruya cevap veremedi ve bununla ilgili daha sonra çok ünlü olacak bir makale yayınladı. Bu soru, o zamandan beri ‘Mpemba Etkisi’ olarak adlandırılıyor.
Suyu donduranlar utansın.
Gökhan Zan tatil için geldiği memleketi Hatay'da Futbol Prensi yarışmasının galibi hemşehrisi Emre Altunay'ı ziyaret etti:
http://www.trtspor.com.tr/Gallery/Im...B0YE-28-06.jpg
Ahanda futbol hayatı bitti çocuğun :icon_cry:Quote:
Emin Altunay milli futbolcu Gökhan Zan'ın öğütlerini her zaman kendine rehber edineceğini ve onun tecrübesinden, bilgi birikiminden faydalanacağının sözünü verdi.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6...2u6zo1_500.jpg
Hatırlayanlar vardır. O tarih geldi geçti :)
Guzel bir soru. Hemen aciklamaya clisayim. Oncelikle bu problemin tarihsel gelisimine bakmak lazim. Buy fenomen ilk olarak Aristotle tarafindan ortaya atilmis. Aristotle'den cok zaman sonra 1960'li yillarda Tanzanyali bir lise ogrencisi olan Mpemba lab.inda deney yaparken bu problemle karsilasmis. O gunden beri "Mpemba effect" olarak bu fenomenin bir kac nedeni var. Bunlar Buharlasma, Konveksiyon ile isi transferi, Cozulmus gazlar ve ortam kosullari. Bunlari anlatmadan once hemen soyleyeyim biz bu fenomende 0.01C deki su ile 99 derecedeki suyu karsilastirmiyoruz. Sadece birbirine yakin sicakliktaki iki farkli su ornegini ele aliyoruz. Nispeten daha ilik olan su, soguk olan suya gore yuzeyden daha cok isi kaybeder. Isi kaybi ile olan buharlasma lineer olmadigindan oturu belli bir sure sonra yuzeyden kayib olan su miktari ile sogumasi icin daha az su molekulu kalir. Boylece daha az su molekulu kalmasi ile daha cabuk soguma olusur. Ikincisi, ilik suyun yuzeyi ile tabani arasinda bir sicaklik gradiyenti vardir. Bu gradient cok oldugundan oturu isi konveksiyon yolu ile isi kaybetme (Delta Q) daha fazla olur. Bu sayede daha cabuk soguma olur. Ucuncusu, Sicak suyda soguk suya oranla daha az cozunmus gaz vardir. Cozunmus gazlarin suyun isi kaybetmesine engel teskil edecegi gercegi goz onunde bulundurulursa, ilik su daha cabuk isi kaybedecektir. Son olarak da su orneklerinjn icinde bulundugu ortam kosullari da cok onemlidir. Eger celik kapta tutarsaniz (konduksuyon ile isi transfer katsayisi ile alakalidir bu maddde) soguk su daha cabuk donar ancak kapagi acik plastik bir kapta tutarsaniz ilik su daha cabuk sogur.
Umarim sorunuza cevap olmustur. Bu arada bu sorunun daha cok isi trasferi ile alakasi var. Herhangi bir isi trasfer kitabindan bu konu ile alakali temel bilgileri bulabilirsiniz.
Alıntıdır..... 2005 yılında soruya verilmiş bir cevap...
Selman Ozturk online. Mağdur olduğunu düşünen arkadaşlara bir açıklama yapacaktır sanırım. Günlerdir forumu kaynatan soruna bir çözüm bulunur umarım kalpler kırılmadan.
emre abi bizim mesajlar nereye uçtu ?
Başka bir konuya dönüştü :D
neyse,saat konusuna uçayım ben :)
Şimdiden oraya toplaşmaya gerek yok.Selman abinin tüm mesajları okuması + uzun bir mesaj yazması nerden baksanız 1 saati bulur :D
Hanım koş çekirdekleri getir.
ben soğuk su öneriyorum bir damacana :D
Bir tarayıcı ram'den 1,5 gb yer mi arkadaş ?
Aç ise yer.
O degilde 3 gunde 376 sayfalik konu anlatimli soru bankasi bitirdim.:D