Originally Posted by
DisCo
Bu ülke insanlarının başına tarihten bugüne kadar hep birşeyler musallat edilmiştir. Çünkü bu toplumu zora düşürecek ve gelişmesini engelleyecek birşey musallat etmediğiniz zaman kendini geliştiren ve hükmeden bir güç haline geliyor. Savaşta açamıyorlar çünkü yine biliyorlar ki bu topluma karşı savaşarak kazanmak mümkün değildir.
Geçmişten günümüze kadar bir çok sorun bu ülkenin başına getirildi. Bugün terör sorunu var ve artık yapacak birşey kalmadığında Galatasaraylı - Fenerbahçeli diye toplumu ikiye bölüp birbirine kırdırırlar. Burada hemfikiriz sanırım.
Terör sadece silahlı eylemle yapılmaz. Bunun birde destek görmesi gerekir. Bu desteğin sağlanabilmesi içinde insanları kendi görüşünüze çekmek zorundasınız. Şimdi sokağa çıkana bir tane sıkalım veya bunları sürgün edelim diyoruz. Zaten zamanında bunlar olduğu için bu adamlar sokağa çıkıyor. Siz kürtsünüz gelin bakayım diyerek kürt olan ama senin benim gibi hayatını süren insanlar sorgulandı. Ailelerinden, akrabalarından birçok kişi öldürüldü. Yerlerinden yurtlarından edildiler. Ermenice konuşana birşey demediler, arapça konuşana birşey demediler ne bileyim aklınıza gelen binlerce dile birşey demediler ama kürtçe konuşanı içeri aldılar, kürtçeyi yasakladılar. Yani güzel bir şekilde devlete karşı düşman edildiler. Oradaki adam teröristleri silah alıp dağa çıkan, devlete isyan eden olarak görmüyor ki. Kendisine yapılanın intikamını alan bir kurtuluş gücü olarak görüyor. Bunun için devlete düşman olunur mu demeyin. Ben bugün forumda uyarı veriyorum diye bana düşman olanlar var. Ailenizden birisi öldürülse sizde Allah razı olsun demezsiniz.
Tarifin en başına tekrar dönelim.
- Bu milletin huzurlu olarak varlığını sürdürmemesi lazım.
- Bunun destek görmesi için bir amaç süsü verilmesi lazım.
- Amaç doğrultusunda insanların bu çizgiye çekilmesi lazım.
Kürtleri devlete düşman edip devleti zalim gösterip kurtuluşu sağlayacak bir örgüt kurarak destek aldılar. Bu bölge insanını kandırmak daha kolay olduğu için kürtleri seçtiler. Yoksa seçilenler alevi, laz, çerkezde olabilirdi. O gün bugündür terörün sıkıntısını çekiyoruz.
Bu kadar oyunu yapan adam senin içine de hain sokmaz mı? Ordunun içinde bu işin sürmesi için çalışanlar var. Bunu ben uydurmuyorum. Ordunun telsizinde heronları düşürmemiz lazım çok kayıp verdik diyen bir ordu mensubu varsa artık fazla konuşmaya gerek yoktur. Bu adama hala bir ceza verilmediyse yine fazla konuşmaya gerek yoktur.
O yüzden biz şimdi birşeyin ayrımına varmamız lazım. Terörün bitmesi mi önemlidir yoksa yıllara göre verdiğimiz şehit sayısı azsa ona göre mi mutlu olacağız. Bu örgüt yeşermeye başladığı günden bugüne ne kadar hükümet gelip geçtiyse suçludur. Sen, ben, öteki suçludur.