Kesinlike katılıyorum. En zevk aldığım şey oyuncuların gelişimini gözlemlemek zaten.
Printable View
FM'nin de FIFA gibi bir soundtrack'i olsa iyi olmaz mı? 25-30 şarkı maç ekranı dışındaki bölümlerde dönüşümlü olarak çalsa? Ama bu şarkıların telif haklarının yüksekliği, bütçe yetersizliği yüzünden yapılmıyorsa orası başka tabi.
bankaya borçlanabilsek ve borçları ay ay değili de paramız varken ödeyebildiğimizi ödesek taksit beklemesek (var mı 14te bilmiyorum ama :D) dortmund gibi yeniden doğardık oyuncu satıp borç odesek falan :D
Maçı 18/11 şutla bitirip 4/2 şut atan rakibime kaptırmak istemiyorum. Orta sahada oyuncularım saçma sapan kayıp düşüp kendi kendine top çarptırıp kaptırıp sonuncda gol yemek istemiyorum. Rakip takımın en dandik forveti jeneriklik goller atarken benim milyon euroluk eşeklerimin maçı hep 6.30-6.40 larda tamamlamasını istiyorum. Yapay zekanın değil biraz daha gerçekçiliğin, verdiğimiz 80 liranın hakkını istiyorum. Tüm beklentilerim bu. Çok mu?
Bir +1 daha... Al birde buradan yak... Hislerime tercüman oldun :) Tesislerin kapısından sokmayacağım adam; ligde 30 maçta gol atamayıp gelip benim maçımda ceza alanı dışından sağ köşe gönderine yakın yerden İbrahimoviç gibi vurup topu tavana asmasından nefret ettim :mad:
Sega bu işi Ubisoft'a yada Naughty Dog'a devredip hızlıca bu camiadan uzaklaşsın. Beklenti falan yok artık kabak tadı verdiler.
Maç motorundan ziyade içeriğe önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Örneğin gerçekte menajerlerin yapamadığı yönetim kurulunun yaptığı bir sürü şey var bunlar yönetim kuruluna eklenebilir. Onlardan isteyeceğimiz şeyler çoğalabilir. Yeni gelir yolları, kombineler, bilet fiyatları her ne kadar menajerin bileceği iş değilse de stadyum veya tesisler de değil. Ama oyuna renk katacaktır. Altyapıya verilen önemi artırabilirler la masia tarzı okulların açılmasını isteyebiliriz yönetimden. Oyunda farklı farklı departmanlar kurulabilir. İstediğimiz zaman parasıyla 2. kulüp kurabilmeliyiz veya satın alabilmeliyiz.
Bana göre bu tarz yenilikler maç motorundan daha çok zevk verecektir. Çünkü ne kadar uğraşırsan uğraş mükemmel bir maç motoru olacağını sanmıyorum. Şu anki halini biraz geliştirseler yeter.
FM'nin artık köklü bir değişiklik zamanı geldi bence. Tamam eski gelenekler iyidir güzeldir ancak bu tekdüzelik sıkıyor artık sene oldu 2014 :) Bir şeyler değişmeli. Tek tek söyleyecek bir şeyler gelmiyor aklıma ama 2015 bizi çok şaşırtmalı.
rizeyle bayerni yenemiyosam taraftar üzülmesin şampiyonluk yaşıyosam 5 mesajdan sonra unutulmasın bunu istiyorum :D
Biz yıllardır yazıyoruz, onlar istediklerini yapıyorlar. Firma, tok firma. Burada yaptığımız fikir mastürbasyonu. '10.000 satın türkçe yapacağız' olayını hatırlayın. Bu yüzden hiç elinizi yormayın, adamlar ne isterlerse o.
Maç motoru cidden geliştirilmeli, ben seriyi 2010'dan sonra bilgisayar yavaşlığı sebebiyle takip edemedim, bu sene bilgisayar değişince buyuk bir hevesle ilk aldığım oyun bu oldu fakat defans bi muamma.Var olan bir menajer olarak başlama fikri,menajer kamerası fikri çok cazip görünüyor.
Oyunun tüm serilerini oynamış birisi olarak 14 fena değildi.Çok eleştirenler var ancak bu oyunun zorluğuyla alakalı bir durum.15'den beklenti olarak yapay zekanın dahada fazla arttırılması taraftarıyım.
Tek beklentim v3 ile değil ilk çıkar çıkmaz oynanacak bir oyun.
Maç motorunu beğenmiyorum. Birde bu seride olan bir şey galiba çok kez kanatlardan ortalarımda oyuncunun vurduğu kafa/şut üst direkten dönüyor niyeyse :) Maç motorundan mıdır nedir tek isteğim motorun daha iyi olması.
Oyundaki reputation üzerinde çok çalışılmalı. Sistem çok bozuk. Beşiktaş ile 2019'dayım. ilk sezon dışında hep şampiyon oldum. Her yıl şl'de gruptan çıktım üstelik çok sağlam takımları yenerek.. Bunların sanırım üçünde çeyrek final oynadım hatta 1 kez yarı final de olabilir. Merak edip genie'yi açtım rep. neredeyse fb ve gs ile aynı. Fb çok başarısız gs de 2 senedir toparlandı.
Bi de bu rep. olayı doğrudan maça yansıyor. Rep. rakipten düşükse maçı kazanmanız çok zorlaşıyor. Takımınız çok daha iyi olsa bile
serwan hangi taktikle oynuyorsun editörden kendine ayar mı çektirdin ben hangi takımı yönetsem fenerbahçe sürekli şampiyon oluyor en çok oynadığım 4 senelik kariyerimde bile 4 sene üst üste şampiyon oldular ben taktik yapıyorum bir türlü işletemedim taktiğimi....
1-Maç motoru.Çoğunluğunda şikayeti olan konu zaten.Alt liglerde bile Bitiricilik,Uzak Şut,Hız,Hızlanması iyi olan üst liglerde tecrübeli isimleri getiriyorum.Adı sanı duyulmamış 7-8 bitiricilikli uzaktan şutu 4-5 olan adamlar kale ye füze yolluyor.Pozisyon alması,Birebiri,İletişim i yeterli seviyede olan kalecim kova oluyor kötü profilli kaleciler neuer,casillas kesiliyor.
2-Maç konuşmaları düzgün olsun.Oyunculara ne dersem diyeyim doğru düzgün sonuç alamıyoruz.
3-Feeder Club ve kardeş kulüp için bizde 1-2 öneri verebilelim dandik dandik takımları getiriyorlar önümüze...
4-Sakatlıkların aşırılığı düşürtülsün en iyi doktorları kondisyon antrenörlerini de getirsek takımda oynatacak adam kalmıyor.
5-Kiralama sistemi düzgün ama satılık listesinde olmayan adamlara istenen uçuk ücretlere ayar getirsinler.
6- 2.5 GB'lik oyun mu kaldı yıl 2014 biraz düzgün birşeyler yapsınlar görsellik anlamında.
7-Taraftarlardan dolayı da ceza alalım.Taraftar olayları da girsin.Taraftarlar maç sonrası yenme veya yenilgilerde konuşacaklarına takıma moral gücü olmaları sağlansın.
8-Hakemlerin yanlış kararlarına karşı federasyonlar ceza indirimi gibi şeylerde uygulasın.
9-Her sene yabancı kuralı için oylama benzeri birşey gelsin ligdeki kulüplerin başkanı yada menejerlerin yada kulüpler birliğine başvurup ona göre yabancı kuralını seçelim.
Hücum ederken ve defans yaparken taktikler diye 2 ayrı taktik ekranı olursa daha iyi olur kanımca.
oyun çıkış tarihi ne zaman belli olur
okunup da dikkate alınmayacaktır ama,
1- her maçta 3-4 top direkten dönmesin
2- 3 maçtan birinde istatistiksel üstünlüğümüze rağmen maç kaybetmeyecek bir motor yapılsın. 7-8 maçta bir kez üstün olduğun maçı kaybetmek normal. tavsiyem bu oranı yakalayacak bir motor.
3- maç 3-0 iken bile bir yerlerimden terlememem gerekiyor. hele hele devre arası çok iyi oynuyorsunuz diye gaz verdiğim adamlara rağmen.
4- simülasyonu adam gibi yapın pas şiddetini ayarlayın top buz üstünde kayıyormuş gibi olmasın. kaleci elle degaj yaptığında rakip kaleden aut olacak kadar hızlı top atılması gibi saçma bir durum oluşmasını kimse gerçekçilikle açıklayamaz.
5- gerçekçilik olsun oyunu zor yapalım diye adamlar olmayan özellikleriyle yol bulmasın. 34 yaşındaki umut bulut gol kralı olmasın. bitiriciliği 10-11 olan forvetler sürekli 20 gol atmasın.
6- dünyanın en iyi defans oyuncuları fasülye oyuncular gibi olmasın. yanından şimşek hızıyla top sürerken geçen akhissar belediyenin yaşlı yedek oyuncularını durdurabilsin.
Özetle bunlarla uğraşamayız derseniz fm 12 nin maç motoru ve simülasyonunu koyun, görüntüyü biraz düzeltin yeter.
bunları yaparsanız bileklerimi keserim.
ya da daha iyi bir önerim var. çıkarmayın bu oyunu daha. genç dimağlar zedelenmesin. çok istiyorsalar fm 12 fm 08 oynasınlar.