inşalllah dogrudur, sevindim dogruysa
Printable View
inşalllah dogrudur, sevindim dogruysa
bu konu kilitlenecek gibi duruyor,ama kilitlenmese daha iyi olur bence
şu doğru yol meselesine gelirsek
İslam doğru yoldur,tek değiştirilmemiş İlahi dindir
kaynak neresidir?
doğru yolu bulmuş helal olsun...
doğru yol diyorsunuz çok taraflı bir yaklaşım bence tanrı dır asıl olan gerisi insanın özgür iradesi ille de bir dine de mensup olamayabilir tanrı ya inanır ama o na göre din bu şekil taraflı yaklaşımlarla dolu bir oluşumdur.herşey olabilir insanları yargılamamak gerek.doğru yol bu deyipte diğer din mensuplarını da kötülemek çok akıllıca bir tutum değil.
gazetede okudum acaip sevindim hangi takıma gidersem almayı düşünüyorum artık :D çok sevindim :)
sen ne kraliyetinden bahsedion paşam ? Brezilya ne zamandan beri kraliyetle yönetilio ?Quote:
Originally Posted by emre_onyx
tamamen katiliyorum islam dogru yoldur ve islami secen bir kisi dogru yolu bulmus demektir...Quote:
Originally Posted by Del Piero_10
Arkadaşlar islam doğru yoldur biliyoruz bununla ilgili bir ayette var zaten ama bu sitede başka dinlere veya inançlara sahip üyelerde olabilir bu yüzden onların dinini rencide edecek bir davranış göstermeyelim.
unutulmasınki Cenab-ı Hakka (haşa) doğurganlık özelliği veren bir grupla aynı yere gitmeyiz üstadQuote:
Originally Posted by JoseMourinho-FB
+1907Quote:
Originally Posted by dentaconstantin
doğru yol hak yolu islamdır arkadaş...Quote:
Originally Posted by iori
+1907Quote:
Originally Posted by CaPTaiN10
bunun üzerine yoruma gerek yok bravo +1907Quote:
Originally Posted by CaPTaiN10
Abi saçmalama niye ŞOK ŞOK diye yazsınlar.Yani şunu söylemek istiyorum:ünlü bir gayrimüslim müslüman olunca insanlar niye şoka girsin ki.Yani ne alakası var.Allah aşkına çarpıtmayın.Ayrıca bir arkadaş yazmış ki vakit yazdıysa yalandır.Ne demek bu?Ne demeye çalıştı bu arkadaş sizce?Quote:
arkadasim tugce kazaz adli bir manken hristiyan olunca paparazzilerden en az 3 hafta düsmedi bütün gazetelerde manset olarak verildi,peki bu kakanin olayi degisik bir olaymi oda hristiyanliktan müslümanliga gecmis ve bunu bir gazete disinda hicbir gazete yazmiyor,internet haber sitelerinde yok,peki biz bu haberin dogru oldugunu nereden anlayacaz?söyleyebilirmisin banaQuote:
Originally Posted by torres_1905
Abi demekki Vakit Gazetesi yazdığına göre bir dayanağı vardır mutlaka.Ha inanmıyormusun o zaman bak elinin altında internet var.Araştır bul.Ayrıca Tuğçe Kazaz konusuna gelince;
ona yapılan ve özellikle onun yaptığı doğru birşey değildiki sen Kaka için örnek veriyorsun....
arkadasim ariyorum ve bulamiyorum,ayrica tugce kazaz olayini örnek olarak verdim cünkü onun olayinda tüm türkiye konusuyodu bunu kaka da popüler bir kisi hic olmasa bütün spor haberlerinde yer almasi gerekirdi eger dogruysa tabiQuote:
Neyse biz aramızda tartışmayalım.Konu Kaka'leite'nin müslüman olup olmadığı.İnşallah haber doğrudur....
Arkadaşlar İslam doğru yol değildir.Hak yoldur.Eğer doğru yol derseniz diğer dinleri yanlış olarak belirtmiş olursunuz.Bu da yanlıştır.Dün gece belirttiğim gibi eğer İslam doğru yoldur diyorsanız,o zaman yanlış yolda gidenlerin yaptıkları yapmayın.İlk başta bilgisayarlarınızın başından kalkın.Sonra elektriği kesin.Bundan 200-300 yıl öncesine gidersiniz.Artık akşam oldumu saklambaç oynarsınız
bence kasma sherry ne dersek diyelim anlamıyorlar. skolastik döneme doğru yol alırız biz bu kafayla zaten.
Abi ne demek bu ya.Gerizekalımı buradaki insanlar.Ne demiş Einstein;Quote:
"İnsanlardaki ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zordur"
Buradaki arkadaşlarımızın çoğu öyle görmüş öyle konuşuyor...
İşte sorun burada.Doğru yolu bulmuş diyerek(Hak Yol diyinde kurtulalım) Diğer dinleri küçümseme,yanlış yolda gösterme oluyor.Asıl bu önyargı oluyorQuote:
Eger hristiyanlık orjinalligini korusa dediginiz olabilirdi diger dinlere yanlıs yol diyemezdik fakat bir papaz'ın yazdıgı kitaba göre hareket eden insanlar kesinlikle yanlıs yoldadır.
İşte demek istediğim işin o kısmı bizi ilgilendirmez. kişiye kalmış. sen daha ayrıntıya giriyorsun. doğru da diyorsun ama öyle bir genel konuşuluyor ki benim lafım o genelleme yapanlara.
Abi neyse konu dışına çıkmayalım.Araştırıp bakalım ki doğrumuymuş...
Konu Kaka'nın müslüman olması mı yoksa Müslümanlığın doğruluğu mu?
Müslümanlığının doğruluğu ile müslüman olması zaten aynı şe değilmi?:)
bu konular ne zaman açılsa tartışma oluyor kimse kimsenin düşüncesini değiştiremez ama en azından tartışırken kırıcı olmayalım kırıcı kafa anlayışında olanlarla skolastik döneme gideriz zaten
Quote:
ne dion sen ya
dogru yol islamiyet
kralda insan diil mi isterse dunyanın shaibi olsun sadece bu dunyanın sahibi olurQuote:
adabınla konuş.Quote:
Originally Posted by josemourinho
sen bize hemen şurdan 4 çay 1 su. ama acele olsun. bi de bak bakalım çamaşırlar kurumuş mu.Quote:
Originally Posted by josemourinho
neyse konu gereğinden fazla saptı. kilit gider