Buffon: Dino Zoff'u Geçeceğim
Juventus kalecisi 40 yaşına kadar oynayıp 2018 Dünya Kupası'nda forma giymek istiyor.
Fifa Magazine'e açıklamada bulunan Gianluigi Buffon, en büyük arzusunun 40 yaşına kadar oynayarak İtalya futbolunun idol kalecilerinden Dino Zoff'un rekorunu kırmak olduğunu söyledi. Juventus'un süper kalecisi, şöyle konuştu:
"28 yaşındayım ancak Zoff benden daha çok oynadı. Juventus'a ve milli takıma kattıkları takdire değer. Onun döneminde her 12 yılda İtalya, Dünya Kupası'nda final oynadı. Umarım ben de 2018 yılında İtalya kalesinde olurum"
Buffon ayrıca Juventus'ta kalmaya karar vermesi hakkında da konuşarak "Kalmak istedim. Çünkü yöneticiler ve taraftarlar bana burada kalmamın gerekliliği hissettirdiler. Bana önerilenler müthişti" dedi.
Şu anda Dünyanın en iyi kalecisi olan Gianluigi Buffon'un geçmek istediği Dino Zoff,Juventus ve dünya futbolu tarihinde önemli yere sahip bir kaleciydi.41 yaşında İtalya Milli takımının kaptanı olarak 1982 Dünya Kupasını kaldırdı.Böylece Dünya Kupası kazanan en yaşlı oyuncu ünvanını kazandı.