Anladım hocam evet sezon başında yaptı. Sorun yok öyleyse.
Anladım hocam evet sezon başında yaptı. Sorun yok öyleyse.
Maç hazırlıgından "Hücum Ant" çalıstırdım diyelim ne zamana kadar çalıstırmak lazım?
-form yerine kondisyon yazıyor artık.
Maç antrenmanını her maç başında değiştirebilirsiniz. Bir sıkıntı olmaz. Sadece o maç için geçerli olur o çalıştıklarınız, uzun vadede etkilemez zaten. Bu sebeple ne zaman çalıştırmayı bırakırsanız bırakın bir şey farketmez.
Hepsini kondisyon olarak değiştiremem. İnsanlar anlıyor sonuçta.
Bir sorum olacak; premier lig'de 6.oldum tottenham ile ve bir sonraki sezon uefa 1 eleme oynayacağım. takım 15.8'de dönecekmiş, sezon başı hazırlık kampını daha önceye çekersem; oyuncular 15'inde mi gelir yine? daha önce hiç karşılaşmadım böyle bir şey ile o yüzden soruyorum... işin içinden çıkamadım. genelde cl oynadığım için en yükseğini seçip devam ediyordum. teşekkürler şimdiden.
Edit : mesajı yolladıktan sonra nasıl olacağını buldum bir şekilde, allah razı olsun yine de eyvallah :D
resimler neden gözükmüyor ki?
Büyük ihtimalle 10 GB bandwidth sınırı geçti.
Aynen öyle. Ancak yazı okunmayacak değil. Sırf bu sebeplerden dolayı pdf haline getirmiştim zaten. Aşağıdan ulaşabilirsiniz.
http://www.alperkoc.com/Antreman_ve_...ik_Rehberi.pdf
Bu rehber FM13 ün dünyada çıkmış ilk antrenman rehberi.
1. Artık rehber eskimiş olabilir mi?
2. Tüm sezon takım uyumu çalışmak yerine bir süre takım uyumu daha sonra takımın eksiklerine göre değiştirmek yararlı olur mu?
3. Takım uyumunu hangi faktörler etkiler ?(Konu dışı oldu ama neyse)
Zaten artık FM 2013 devri bitiyor, 2014 dönemi başlayacak. Yine de yazılan ilk antrenman rehberi özelliğini hala koruyor :)
Maç antrenmanından bahsediyorsanız tabii ki değiştirin. Ancak Genel Antrenman kısmından diğer seçenekleri seçmek bana biraz fırsatı değerendirememek gibi geliyor. Çünkü bu kısım yine tüm takımı etkileyeceği için; Tüm takımınıza "Savunma" antrenmanı verecek haliniz yok. Çünkü Savunma antrenmanı sadece "Konsantrasyon, Markaj, Top kapma" özelliklerinin gelişmesine yarıyor. Bu sebepe takımda hücum oyuncularınızın da o özellikleri gelişecek. Ve bunun hepsi için örneklerini verebiliriz. Sezon başlarında Kondisyon Antrenmanını seçmek önemi... Daha sonrasında En azından Dengeli seçeneğini seçerseniz belki içim rahat edebilir.
Takım uyumunu en çok "Takım Uyumu" antrenmanı, "Takım Çalışması" maç antrenmanı arttırır. Bunların dışında takıma çok sayıda yeni oyuncu gelmemesi, oyuncuların moralli olması gibi şeyler etkiler.
Bu kısım için 2 adet rehber var örnek olarak gösterebileceğim;
Moral rehberi - Moral Ne İşe Yarar ki ?
Taktiğe Yatkınlık Rehberi
O zaman eğer takıma kondisyon antrenmanı çalıştırırken güç, dayanıklılık gibi şeyleri bireysel çalıştırırsak o özellikler 2 kat mı artar ?
Düz mantık düşününce öyle gibi gözüküyor :) İnşallah 2014'ün ilk rehberide bizim siteden çıkar. Cevaplar için sağol.