Bekle Bızı Premıer Vauxhall Gelıyor
Skrill Kuzey Ligi - Yükselme Maçları - Final - Worcester ( H )
Bir haftalık sıkı bir hazırlığın ardından sonunda finale geldik. Adımızı Vauxhall tarihine altın harflerle yazdıracağımız o gün geldi çattı. Maçı kendi sahamızda oynayacağımız için şanslıydık. Yaklaşık 1600 taraftar gelmişti maça. inanılmaz güzel bir ortam vardı. Taraftarlar şampiyonluk şarkıları söylüyor, sahada ısınan oyuncuları teker teker çağırıp onlar adına tezahurat yaptırıyordu.
Maç öncesinde bir gazeteci basın toplantısında rakip takım tekniik direktörünün sahanın zemininden şikayetçi olduğunu ve bu konuda benim fikrimin ne olduğunu sordu. "Daha şimdiden yenilgileri için bahane üretmeye çalışıyor sanırım. Taraftarlarına şirin görünmeye gerek yok. Bizde aynı sahada mücadele edeceğiz. İyi olduğumuz için bizden fazlasıyla korkuyorlar ve yenileceklerinide biliyorlar" şeklinde verdim cevabımı.
Gazeteci ayrıca şansımızla buralara kadar geldiğimizi belirtti. Kendisine gösterilen emeğe saygı duymasını; duymayacak ise toplantı odasını terkedip gitmesini söyledim. Ortamda bir sessizlik oluştu. Sonra dönüp herkese "Geldiğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar ancak burada bize inanmayan çok fazla insan var ve bize inanmayan SİZLERİ üzeceğim." diyerek çıktım toplantı odasından.
Oyuncularımı soyunma odasında bekliyordum. Gergin ve sinirli olduğum her halimden belliydi. Olanları anlamıyordum. Bunca emeğe nasıl ziyan edebilirlerdi. Herkes geldikten sonra olanları benden duymaları için takıma anlattım. Burada kendi sahamızda bizi kimsenin küçümseyemeyeceğini, insanların şanslarını kendilerinin yarattığını hatırlatmalarını, sahaya çıkıp maçın sonuna kadar kaybetsek dahi canla başla mücadele etmelerini, kendilerini Vauxhall tarihinin altın sayfalarında yerlerini almaları için tek bir fırsatları olduğunu bilerek oynamalarını istedim. Hannigan ve Ellams bütün takımı toplayarak bu maçı alacaklarına dair bütün takımı etrafına toplayıp yemin ettirdi. Görmek istediğim de buydu. bu kenetlenmişlikle sahaya çıktılar ve bu sezonki son maçımız başladı...
Oyuncularımın hırsı gözlerinden okunuyordu. ikili mücadelelere hiç çekinmeden giriyorlardı. ve 6. dakikada sol kanattan yapılan sert ortada defanstan seken top kaleye dogru yönlenince maçta 1-0 öne geçtik. Rakibimiz golün ardından toparlanmaya çalışıyordu ancak diri savunmamızı geçemiyorlardı. 33. dakikaya gelindiğinde bir köşe vuruşu organizasyonunda kale sahası içinde oluşan karambolü çok iyi değerlendiren Ellams skoru 2-0 yapıyordu. Taraftarlar adeta coşmuştu. rakip teknik direktörün gözlerindeki çaresizliği görmüştüm.
Devre arasına bu skorla girmiştik. Oyuncularım çok güzel bir performans göstermiş ve fırsatçılıklarını konuşturmuşlardı. Hepsini teker teker tebrik ettim.Ancak maçın bitmediğini rehavete değil daha çok işimize sarılmaya ihtiyacımız olduğunu söyledim. "Worcester bütün varını yoğunu koymaya çalışacaktır. Onlara geri dönüş fırsatı vermeyin" diyerek tekrar sahaya yolladım 2. yarı için.
İkinci yarıda rakibimiz daha baskılı oynamaya çalışıyordu tahmin ettiğim gibi. şutlarda çekiyorlar ancak uzak ve kaleyi blamayan şutlardı bunlar. dakikalar 61 gösterdiğinde 3 kişilik mükemmel bir verkaç hamlesiyle kaleciyle karşı karşıya kalan Noone sert bir vuruşla durumu 3-0 yapıyordu. rakibin çaresizliğini görmenin bu denli zevk verdiğini hatırlamıyorum. Bizi küçük gören insanlara mükemmel bir ders oluyordu bu final maçı. 4 dakika sonra Ellams disiplinini kaybeden savunmanın arkasına sızarak kaleciyle karşı karşıya pozisyonda zorlanmadan kendinin 2. takımın 4. golünü atarak durumu 4-0 yaptı. Bu golden sonra fark artırabilecekken oyuncularım alkışlatmak adına değişiklikler yaptım ve maçı rölantiye aldık. Taraftar çılgınca eğleniyordu. Sonunda istediğimizi almıştık. Sadece hakemin düdüğünü bekliyorduk. Hakem maçı sonlandıran düdüğü çalınca ortalık yıkıldı. bütün taraftarlar sahaya girdi ve ortasahada yumak olan futbolcuların etrafını sardı. Hep beraber çılgınca şarkılar söylüyorduk.
Bütün takım oyuncuları birer birer anons edilip omuzlara alınıyordu. bu sevinç görülmeye değerdi. Bu takım Vauxhall tarihine altın harflerle geçti. Bense ilk sezonumda yaşadığım bu başarı ile büyük bir gurur yaşıyordum. Ne yalan söyleyeyim sezon başında bu kadar yükseklerden uçacağımızı aklımın ucundan bile geçirmiyordum. Ama şimdi bulutların çok üzerindeydim...
[YOUTUBE="5AJ-4bFJwAs"]FINAL[/YOUTUBE]
1 Sezon Daha Buradayız...
Kulüp Başkanı Alan 25 Mayıs günü beni arayarak ertesi gün ofise gelmemi ve yarım kalan kontrat görüşmemizi tamamlamayı istediğini söyledi. Bunu duyduğum iyi olmuştu. Buradan ayrılmak istemiyordum. Boş durumda olan diğer takımlara da bakındım ama ilgimi çeken bir takım olmadı. Maddi açıdan yapılan stad harcaması nedeniyle sıkıntıda olsa da kulüp, bir sezonu daha burada geçirmenin bir sakıncası yoktu.
26 Mayıs 2014 tarihinde Alan ile masaya tekrar oturmuştuk. Sunduğu kontratı aynen üzerinde değişiklik yapmadan sunmuştu. bende çok fazla konuşmaya gerek olmadığını ve anlaşmayı kabul ettiğimi söyledim. Gerekli prosedurleri yerine getirdikten sonra bir senelik kontrata imzamı attım.
Kulüp binasından çıktığımda rahatlamış hissediyordum kendimi. Artık yeni sezon için hazırlanmalıydım. Oyuncuları son maçtan sonra tatile göndermiştik. erken bir kamp yapılacağını söylemiştik. tarih olarakta 16 haziran tarihini seçtik. Oyuncular biraz mırın kırın etselerde yapacak birşey yoktu. Onlar en azından tatil yapacaklardı. Bizim öyle bir lüksümüzde yoktu.
Öncelikle takımdaki kontrat sıkıntısını çözmemiz gerekiyordu. Oyuncuların bir çoğu kontratlarını yenilemeye yanaşmıyordu. içlerinde tabiki anlaştığımız oyuncular da oldu. Ama kaybetmek istemediğim oyuncuların hiçbiriyle anlaşma yapamamıştım.
https://copy.com/lb4ONJdSyJRu/2013-1...pg?revision=34
Kadromuzdan bizimle anlaşma sağlayan oyuncular Fearnehough, Noon, Twiss, Clair, Burton, Noone olmuştu. Kocsis ve Hannigan'ı takımda tutmak istiyordum ama anlaşmaya yanaşmıyorlardı. Eğer anlaşma sağlayamazsam, Takımı nerdeyse baştan kurmak zorunda kalacaktım. Elimde avucumda oyuncu kalmıyordu.
Son güne kadar elimizde tutmaya çalıştık
Son bi defa daha konuşmak için kulüp binasına toplanan oyuncu ve personelimiz ile uzun süren görüşmeler sonucunda ne yazıkki hiç bir anlaşmaya varamadık. Nicholas ve Kocsis'i kaybetmek takıma büyük bir kan kaybı yaşattı. geçen sezon her iki oyuncuda muhteşem bir performans göstermişlerdi savunmada. Yerlerini doldurmak için artık çok dikkatli bir şekilde oyuncu peşinde koşmamız gerekiyor. Takımımızdan ayrılan oyuncuları ve personeli aşağıdaki şekilde takım sayfasında belirttik.
https://copy.com/Wkrrcohw9OJL
Hazırlık Maçları - Genel Görünüm
Hazırlık maçları süresince ana kadromu oluşturmaya çalıştım ancak bir türlü sakatlıklar nedeniyle tam kadromu kuramadım. Toplamda 6 maç yapmıştık. ilk iki maç harcinde performansımız orta seviyelerdeydi. Yine de henüz bu seviyedeki bir futbola ait değil gibiydi. Ayrıca teknik kadroda değişiklik yapmak zorunda kaldım bazı anlaşmazlıklar nedeniyle.
Kampımızı erken başlatmanın en azından yararını oyuncularımı daha iyi izleyerek yaşadım. Yaptığımız ilk iki maç tamamen antreman amaçlı olduğu için çok fazla düşünmedim sonuçlarını ve performanslarını. zaten yardımcı antrenörümün kontrolüne bırakmıştım. Ancak kendisi başka fırsatları değerlendirmek istediğini söyleyip kontrat uzatmayınca 2 maç sonunda takımmdan ayrılmasına karar verdim ve yeni bir yardımcı buldum.
Onunda yardımıyla takıma farklı bir gözle bakmaya başladım ve daha derin incelmeler yapma fırsatı geçti elime. bu incelemelerin ardından oluşturduğum takım genel anlamda iyi bir görüntü sunsada bize, gençlerimiz yeterince iyi olmadığı için bazı pozisyonlarda hala sorun yaşıyorduk. Özellikle kalede Zak Jones bizimle anlaşmayıp profesyonel olma yolunu seçince genç kalecilerimize iş düştü. Umarım sezona iyi hazırlanır ve kendilerini takımda tutacak performansları sağlarlar.
Hazırlık maçlarında aldığımız sonuçlar ise şu şekildeydi.
Crewe Alexandra - Sky Bet Lig 2 ( E ) : 0 - 4
Bradford - Sky Bet Lig 1 ( E ) : 0 - 6
Alfreton - Skrill Premier ( E ) : 2 - 2
Walsall - Sky Bet Lig 2 ( E ) : 1 - 2
AFC Flyde - Skrill Kuzey Ligi ( D ) : 3 - 2
Cefn Druids - Amatör ( D ) : 4 - 1
Genel olarak baktığımda gol yollarında etkinliğim hala devam ediyor. Bu beni sevindirdi. Ancak savunmaya daha fazla önem vermemiz gerekiyor. bu nedenle maçlar öncesinde savunma antremanı vermeye başladım. Hazırlık maçlarında öne çıkan 3 oyuncumuz oldu aslında.
Guèdioura 1'i ilk 11de olmak üzere sakatlığına rağmen 3 maça çıktı. ve 2 gol attı bu 3 maçta. 7.07 ortalaması ile iyi bir görüntü çıkardı.
Diğer bir oyuncumuz ise yeni transferimiz Rico Taylor. 5 maçta 3 asistlik ve maç başına 3.55 top sürme oranıyla iyi bir performans ortaya koydu.
Micheal Twiss ise ofansif orta saha pozisyonuna geçtiği bu maçlarda 4 maçta 1 gol ve %81 pas oranı ile iyi bir performans göstermiş oldu.
Umarım diğer oyuncularımda en azından bu 3 oyuncuya ayak uydurur ve istediğimiz noktalara eriştirebilirler bizi.
Maçlar sonunda ise kafamdaki kadro 2 nokta haricinde şekillenmiş oldu şu şekilde.
https://copy.com/GStgX2l61QhB
Merkez Sol defans ve Sağ açık pozisyonları için istikrarlı bir performans yakalayamadım henüz ancak hazırlık maçlarında formayı en fazla hakeden oyuncuları seçtiğimi düşünüyorum.