Menünün sola geçmesi iyi olmuş.Umarım maç motorunda saçma sapan şeyler olmaz da keyifli bir oyun oynarız.
Printable View
Menünün sola geçmesi iyi olmuş.Umarım maç motorunda saçma sapan şeyler olmaz da keyifli bir oyun oynarız.
Bu dönemde özel hayatı falan olamaz onun :D
Aşağıdaki muhabbet senin yazdığını destekliyor gibi ama ben genede fm'i ön yargılı eleştirenlere laf çaktığını düşünüyorum yukarıda paylaştığım cümlesinde.
Takip edenlerden birinin yorumu:
Tahmin ediyorum bu fm15'ten nefret edenlerle ilgili. Onları umursama Miles, oyun için sabırsızlanıyoruz. Harikasın (You Rock'ın tam karşılığı bu değil ama neyse)Quote:
i'm gussing this is relating to haters of fm15. Ignore the ...'s Miles, we can't wait for the game - you ROCK
Miles'ın cevabı:
Pek değil/sanmıyorum - her birine kutu içinde 24 karat elmas vaat etsek 26 karat değil diye şikayet edecek tek tük kişiler (ve bir forum) dışında aldığımız geri dönüşlerin çoğunluğu oldukça olumlu.Quote:
Not really - the majority of feedback we've had is very positive, apart from a few individuals (and one forum) where we could promise a 24 carat diamond in each box & they'd complain it's not 26 carat
Miles kusura bakmasın ama tekel olmasalar böyle bik bik konuşamazdı.. Oyun sektörünün nerelere geldiği ortada.. 20 yıllık bi tecrübe var ortada ama hala her maç 5 top direkten dönüyor, 10 tane mutlak pozisyonun 1 tanesi bile gol olmuyorsa iğneyi de bırakıp çuvaldızı doğrudan kendilerine batırmaları gerekir.. Kimse onlardan gerçekten ayırt edilmeyecek bi ürün ortaya koymalarını beklemiyor ki bunu yapabilecek kapasiteleri olduğunu sanmıyorum, ama hiç değilse hatalarından ders çıkardıklarına, eksikleri giderme yönünde bi çaba içinde olduklarına dair bi takım işaretler sunmalarını umuyoruz.. O da yok.. 30 dakikalık tanıtımda bakın artık 2 tane farklı soru var yerine direkten dönen topları çözdük, yapay zeka artık çok daha iyi, oyuncunuz sıfırdan vurmak yerine arada pas vermeyi de deneyecek, koca kulüpler 3 sene sonra aptalca transferler yapmayacak, bu sayede sırf oyunu zorlaştırmak uğruna saçma sapan mantık hatalarına başvurmak zorunda kalmayacağız gibi şeyler olur diye umuyor insan.. Onlar hala işin şekil yönündeler.. ben bu metni telefonumla konuşarak yazabiliyorum ama 20 senelik oyunda toplam 20 tane komut için hala mouse ile 3 tane bara tıklamak zorundayız... Sabaha kadar yazabilirim.. Ama bunun hiç bir şeyi değiştirmeyeceği aşikar.. Adamlar tekel.. Bu durumda da iki seçenek kalıyor.. Ya susup oynayacağız ya da vazgeçeceğiz komple..
14ü oynayacak çok vaktim olmadı, yakın zamanda sezonun açılmasının iştahıyla biraz oynayıp üzülerek gördüğüm bir şeydi bu. Defans yapabilmek mümkün olsun da diğerleri önemli değil yazacaktım, serwan bir benzerini yazmış. Hele ki günümüz futbolunun dinamiklerini gördüğümüzde iyi savunma yapabilmenin, savunarak kazanabilmenin oyuna mutlaka eklenmesi, maç motorunda karşılık bulması gerekir. Ama benim FM14'de gördüğüm oyunun mutlaka aptalca bir golle ya da duran top ile her şeyi berbat etmesi. Kapanan takıma işe yarar hücum alternatifleri üretemeyip tamamen kısır bırakması. SI'dekiler Dünya kupasını hiç değilse Chelsea'yi izliyorlarsa bu konuda bir şeyler görmüş olmaları lazım :)
- Oyuna daha fazla konuşma eklemek daha çok sıkılmamız demek olmuş çoğu kişi aynı fikirde.
- Oyunun arabirimini her sene daha iyi hale getiriyorlar ama değişiklikler biraz radikal oluyor, bir çatı altıda ilerlesinler artık.
- Tam oturmamış ama animasyonlar güzel olmuş, o kadar maç izliyoruz biraz göze hitap etmesinde sakınca yok.
- Tracksuit ya da Tactical manager arasındaki farkı tam çözemedim. Tracksuit olmayan biri koçlarla aynı seviyede antreman yükleyemiyor mu oyunculara?
Yine oynariz da asiri beklentilere girmeyin. Kirmizi logolu Fm 2014 oynayacagiz iste.
Videoyu Türkçe yapan arkadaşa çok teşekkür ederim.
Acaba menüyü sağa da alabilecek miyiz. Zira sağda kullanmak bana daha kolay geliri
Hadi bakalım şimdi günleri sayalım :)
Rüyamda cm2018 i gördüm beyler :D neyse benim merak ettiğim şu küçük takımla büyük takıma yenilince taraftar üzülüyo tamam haklılar da rizeyle bayerne yeniliyoruz arkadaş, bi de küçük takımla şampiyon oluyosun 3 mesajla yeni sezona başlıyosun dünyada yankı uyandırması lazım bunların ileriki sezonlarda da hatırlanması lazım
Sent from my iPhone using Tapatalk
Birkac suslemeyle oyunu onumuze surecekler...
Ben umutluyum ve yeniliklerden memnunum. Tabi ki tüm beklentilerimiz karşılanmıyor ancak güzel şeyler eklendiğini düşünüyorum.
* Örneğin bir yerde yazdım mı yazmadım mı bilmiyorum ama şu bildiğimiz dilleri ekleme olayı uzun süredir aklımda olan, eklenmesini istediğim bir şeydi. Bu sadece süs değil, işe de yarayacak bir şey.
* Pek işe yaramayacak ama hoşuma giden bir başka şey ise birden çok favori takım seçebilmek. Böylelikle artık tuttuğumuz takım dışında sempati duyduğumuz takımları da belirtebileceğiz.
* Tracksuit/Tactical manager olayı bence en güzel yeniliklerden birisi. Ancak bunda kafama takılan bir şey var; sadece birinde mi daha yüksek puanlara sahip olacağız? Zaman geçtikçe özelliklerimizi diğerinde de geliştiremeyecek miyiz? İkisinde de uzman bir teknik direktör olamayacak mıyız?
* Maç sırasında tüm takıma seslenebilme çok yerinde bir yenilik olmuş. Eskiden takımın motivasyon durumunu görebiliyorduk ancak olumsuz bir durum olduğunda devre arasına kadar bir şey yapamıyorduk. Hele maçın 2. yarısında bunu yükseltme şansımız hiç olmuyordu. Şimdiyse güçlü bir takıma karşı oynarken paniklediklerinde ya da zayıf bir takıma karşı gevşediklerinde onları sakinleştirmeye veya uyarmaya çalışabileceğiz anında.
* Yeni roller de güzel olmuş. Yepyeni oyun planları ortaya çıkarmamızı sağlayacaklar kuşkusuz. Deep Lying Playmaker ve Regista benim Xavi tarzı oyun kurucu beklentilerimi bazı açılardan karşılamıyordu. Şimdi umuyorum ki "Roaming Playmaker" bu beklentimi karşılayacak. "Float" isminde yeni bir görev de eklenmiş gördüğüm kadarıyla (wing back mevkisinde wing back rolü için gördüm) ancak bundan bahsedilmedi hiç.
* Gözlemcimize falanca oyuncunun yerine yeni bir oyuncu arıyorum diyerek tam olarak aradığımız tarzda bir oyuncu bulmasını sağlamak da güzel bir yenilik. Umarım tavsiyeleri yerinde oluyordur bu sefer. Eskiden kiralık oyuncu tavsiyesi istediğimde çok kötü tavsiyeler sunuyorlardı çünkü.
* Verdiğimiz sözleri takip edebilmek hoşuma giden bir başka yenilik.
* Oyuncu özelliklerinin atıyorum "12-15 arası olabilir" olması yeniliği ise biraz karmaşa yaratacak gibi. Ama araştırmacıların işine gelebilecek bir yenilik :D "Falanca özelliği 14 olmalı!" dendiğinde artık "olabilir işte zaten, 12-15 arasında herhangi biri olabilir" diyebilecekler. Böylece şu saçma yok 1 puan aşağı 2 puan yukarı tartışmaları da biraz azalır diye umuyorum.
* Kaleci için yeni dağıtım seçenekleri oyun planı açısından son derece güzel ve yerinde bir eklenti olmuş. En beğendiğim yenilik bu diyebilirim. Yeni pres talimatları da var (çok daha fazla ve çok daha az olmak üzere) ve bunlarında takım savunmasını yapılandırmada önemli bir faydası olabileceğini düşünüyorum.
* Dizilim seçeneklerinin artması çok önemli bir yenilik değil. Sadece biraz daha pratiklik katmış. Yoksa biz zaten her türlü dizilimi oluşturabiliyoruz dizilim ekranında. Dizilim ekranında oyuncuların yerlerinin görevlerine göre değişiklik göstermesi de pek faydalı olmasa bile görsel açıdan fena olmamış.
* Yeni eklenen oyun içi tercihlerini çok incelemedim ama bu tür şeylerde daha fazla seçenek olması sıcak baktığım bir olay. Bu yüzden bunu da beğendim.
* Maç motorunu ise ancak demo veya oyun elimize geçtiği zaman değerlendirebileceğiz. Fm14'te her ne kadar hayal kırıklığına uğramış olsam da ön yargılı değilim ve uzun zamandır özlediğimiz FM heyecanını yeniden yaşatmasını umarak sabırsızlıkla bekliyorum.
Zaman geçtikçe diğer özellikler de artacaktır. Sanırım bizlerin potansiyeli 200. Sadece başta seçerken CA'yı belirliyoruz.
Ancak taktiksel özellikleri iyi yapmak sadece antrenmana katkı sağlayacağı için bana çok ilgi çekici gibi görünmedi. Daha önemli olan mental özellikler gibime geliyor.
Classic Mod olacak mı?
Taktik alanında şunların olmasını bekliyorum :
1. Oyuncu rollerini otomatik belirlemek yerine verdiğimiz oyuncu komutlarına göre oyuncuların sahada rol alması. Yani otomatik "defansif oyun kurucu" yerine oyuncuya vereceğimiz pas yap, sıkı markaj yap, az şut at, gibi komutlarla oyuncunun defansif oyun kurucu oynaması ya da oynamaması. Bu ezbere olaylar FM'nin ruhunu öldürüyor.
2. Takım komutları çok detaylı olmalı, saha üzerinde komut verebilmeliyiz. Taktik alanına girmeden oyuncuyu çekerek ileri-geri oynaması yönünde talimat verebilmeliyiz. Birçok takım ve oyuncu ayrıca duran top antrenmanı yaptığı halde 2015 yılında hâlâ bu yönde bir gelişme olmaması üzücü. Ben oyundaki birçok özelliğin bir işlevinin olmadığını düşünüyorum. Oyuna etkisi yok ama şeklen konulmuş. Şimdi kornerlere çalış diye bir antrenman koysalar ve 2 maç sonra kornerden 2 gol atsak "işte oldu antrenmanlar meyvesini verdi" diyeceğiz, kornerden gol atamasak bu kez de "forvetlerler formsuz", "takım moralsiz", "sakat oyuncu çok" gibi kendimize bahaneler uyduracağız. Adamlar oyuna ne eklese bende bu şüphe her zaman olacak. Özellikle son yıllarda çok yapmacık yenilikler var. Takımın taktiğe alışması gibi bir şey eklediler ama sezon başında çok büyük seri yapıp 2. sezon takım dökülebiliyor, tabi bunu da "devre arası kondisyon yüklemedim", "takviye yapmadım" gibi bahanelerle kendimize açıklayabiliriz. Kısacası verdiğimiz komutları ve antrenmanları oyunun pek de uyguladığını özellikle son yıllarda düşünmüyorum. 2012'den en son memnundum, son iki oyun berbat ve bu gidişi değiştirebilecek şeyler de açıklamadılar. Maç motoru çok iyi bile olsa biz verdiğimiz taktikleri sahada göremiyorsak bunun da anlamı yok. Ön yargılı olmak istemiyorum ama gidişat bu yönde. Oyun çıkınca daha detaylı bir tespit yapabilirim.
Aydın eline sağlık.
Gözlemci ve menajer profilleri dışında pekte yenilik yok gibi. Gözlemci olayı iyi olmuş. Benim gibi oyuncu araştırmayı sevenler için güzel yenilikler.
Birde taktikte oyuncuyu istediğimiz alana çekebiliyoruz gibi gördüm, umarım öyledir. Belli bir yere çakılı olması bana saçma geliyor.
Görüntülerde gördüğüm o tıklarmış demek. Oda bir şey. MC adamların sabit çizgi üzerinde olması hoşuma gitmiyordu, iyi olmuş.
Maç motoru hakkında oyun çıkmadan fikir sahibi olma ihtimalimiz var mı? Duruma göre ön sipariş verelim. Gerçi eninde sonunda alacağız ama motorda değişiklik olmazsa yazı beklerim.
[YOUTUBE="H4J752MNCcA"]Pre-beta maç motoru[/YOUTUBE]
Şut atarken vs. bazı sevindirici futbolcu animasyonlar yok değil ama yine sahada kayıyor futbolcular.
Videodan anladigimiz kadariyla, oyuncular ile top yine ayri ayri hareket ediyorlar. Top kafasina gore takiliyor, oyuncular da sanki topa vuruyormus gibi ayagini salliyorlar, kesinlikle topla alakalari yok, kosarken sahada kayiyorlar. Aniden gelen pasa 150 km/saat hizla vurabiliyorlar. Aslinda hicbir sey degismemis, oyuncularin pas, sut attigini hissetmiyorsunuz, top balon gibi. Oyuncularin topa vururken ki animasyonlari biraz gelistirilmis o kadar. Zekalarinda da bir gelisme yok gibi gozukuyor.
Galiba bu sene 2D oynayacagiz. Rezalet tek kelimeyle.
Hala nasıl 3D oynadığınızı ben anlamıyorum zaten. Bir iki kere denedim ama mümkün değil. 2D ile oynanır bu oyun.
Bu oyunun değeri 30 TL olmalı.