14 tane yabancı ilginç... :D
Printable View
14 tane yabancı ilginç... :D
oyuna ilk başlarken ilk yarı boyunca transfer bütçesi ver seçeneğini kaldırırsanız oyunun başında olan en azından türkiye takımlarındaki ilk 11 futbolcuları bir sonraki dönemde çok zor transfer oluyorlar. Ama yinede sonraki durumlarda özellikle biraz yüksek pa lı oyuncular çok fazla gidiyorlar yurtdışına. yada transfer listesine koyup oyuncunuzu önerdiğinizde normalde alması imkansız takımlar bu oyunculara geliyo ama bişey dikkatimi çekti kontratı bitip serbest kalınca bu x futbolcusu madrid man utd vs kim olursa olsun önceden istese bile free iken istemiyor. transfer sezonunun sonuna doğruda bu x oyuncusu bir türk takımına transfer oluyolar. en azından bu şekilde gerçeklik biraz düzeliyo.
Konuya pörtleme dalmış olucam ama ben de oyuncu satamıyorum andre santosu baroniyi falan 1'er 2'şer milyondan öneriyorum kimse istemiyor demiyim almak istemiyor tekliflerin hepsi kiralama teklifi olarak geliyor.
Oyuncu boşa düştüğü zaman, kendisine kontrat önerdiğimde eğer menejerine fazla para vermişsem, o oyuncu kesin bana geliyor..
Son yaşadığım bir örnek var..
Adebayor boşa düştü 30 yaşında.. Fiziksel özellikleri süperdi hala.. Bende hemen teklif verdim, takmım Bursaspor.. Benden sonra Barcelona, Real Madrid, Milan gibi üst düzey klüplerde tekliflerini verdiler.. Ben daha sonra hiç bakmadım, önerdiğim sözleşme de hiç bir değişiklik yapmadım.. Dedim ki nasıl olsa bu büyük klüplerden birine gidicek.. Ancak menejerine biraz fazla para verdiğim için, hoooop direk bana imza attı.
İşte sana oyunun saçma transfer politikası :D
Gerekli ek..
Aklıma geldi.. Her sezon takımda fazla yabancı oluyor.. 8 kontenjanını geçmemek için, kullanmayacağım oyuncuları kiralıyorum.. Onları gereksiz olarak belirtiyorum ki bir daha takıma geri dönmesinler.. Akıllı olduğum için değerli olan oyuncuları da gelecekten pay vererek yolluyorum..
Buraya kadar herşey güzel. Sezon sonu geliyor, oyuncular o gönderiğim takımlarda ilk 11 oynuyorlar, iyi performans sergiliyorlar. Klüpleri de onları kiralık sözleşmesindeki maddeye göre transfer etmek isteyip bana teklif sunuyorlar, zaten otomatik olarak kabul ediliyor... Ondan sonra bir bakıyorum, tam kurtulucam oyuncudan, oyuncu o klübü reddediyor..
Bana geri dönüyorlar, diyor ki oyuncu X takımından ayrıldığı için mutsuz (Türkçeye çeviriyorum şu an :D ) . Eh madem mutsuzsun, o klüp seni almak istedi gitmedin :D
En garibi şu oldu, Grenero'yu Man. City'e kiraladım.. 10M gelecekten pay verdim. Sezon sonu Man. City teklif verdi, Grenero gitmedi.. Sonra elimden çıkarmam lazım, yine önerdim 10M a.. Man City yine gitti 10M teklif verdi, bu sefer gitti :D Eh ne anladım o zaman ben bu işten.
Bazen de şu oluyor.. Oyuncular ekstra maaş bütçesi istiyorlar transfer olmak için.. Hiç bir türlü kar elde edemiyorsun..
Bunlarda saçma olan şeyler :D