elınde paca olsa takıp dneem sansın olurdu
Printable View
elınde paca olsa takıp dneem sansın olurdu
ekran kartını yerinden çıkartıp iletken kısmını ilkokul yıllarında kullandığımız yeşil sert pelikan silgiyle güzelce silip hiç bir silgi artığı kalmadıktan sonra yeniden tak. daha sonra bilgisayar açıldığında güvenli kipte açıp ekran kartı driverini bilgisayardan kaldır. internetten en son sürücüyü indirip yeniden kur. eğer yine aynı hatayı verirse uyumsuzluktan kaynaklanıyor olabilir ama genelde ati ekran kartları ve intel işlemciler birbirleriyle uyumlu çalışmaktadırlar
Bu kesmezse RAM'i slottan çıkartıp temizle tekrar tak ve iyice oturduğundan emin ol
abicim bilgisayarda en ufak bir açılma belirtisi yok bios'u bile göremiyorum ki. yani güvenli kipte açayımda zaten açılmıyor ki. Rami çıkarıp temizleyip taktım ama değişen birşey olmadı.
Şöyle anlatayım birde bütün parçalar yerli yerinde iken bilgisayarı açmaya çalıştığım ile bütün kablolarını sökerek sadece elektriğe bağlı olarak çalıştırdığım zaman arasında kasada en ufatk bir değişiklik olmuyor hdd ışığı yanıyor fanlar dönüyor bu kadar. :)
Ekran kartı ATI işlemcide IntelQuote:
ati ekran kartları ve intel işlemciler birbirleriyle uyumlu çalışmaktadırlar
Emrecim kasaya gelen elektrik fişini çekip bios pilini çıkar ve 3-4 dk bekle. parçalarda sorun yoksa çözülür . Bu durumun biosla da alakası olabilirmiş,
Quote:
1-anakartı kasa dışına alın , yani uzay montaj yapın...
2-kartı fiziki olarak tepeden tırnağa inceleyin...patlayan veya kusan kondansatör , yanan veya kızaran veri yolu vs. var mı ?
3-ihtimallere en basit ve en kolay olanlardan başlayın...bios pilini değiştirin , zira bitmiş ise ekrana görüntü gelmeyebilir...power suply. ı başka sağlam bir power ile değiştirip deneyin...
4-bunlardan sonuç çıkmadı ise ekran kartını agp değilde sağlam olan bir pci ekran kartı ile değiştirip deneyin...
5-ram larin hepsini çıkarın ve sistemi bu şekilde çalıştırın , bios ram laerin olmadığına dair bir ikaz veriyor mu buna bakın...
6-işlemci ve ram leri farklı ram ler ile test ettikden sonra ve yukarda saydıklarımız dan bir sonuç çıkmadı ise bios yazılımının uçmuş olabileceği ihtimali üzerinde durun...
pili çıkarıp tekrar takarak denedim. Eğer bitmedi ise sorun onda değil. Rami sökerek çalıştırmayı da denedim herhangi bir hata ikaz vermiyor, takılı iken ne ise çıkarınca da o. power supply'de olabilir belki ama elimde deneyebileceğim başka bir parça yok. kondansatörden hiç anlamam :)
power supply de olsa hıc acılmaz :D elektırık kesılır hemen makınada benım power supply yanmıstı tetıklıyordu ama hareket yoktu onla laaklı olcagını sanmıyorum :D ama olabılırde
Bu şekilde çözmüş başka bir genç kardeşimiz...Quote:
elektrik süpürgesini prize taktım anakartın bütün parçalarını tek tek temizledim ana kartı antistatikle temizledim.ekran kartının yuvasında biraz oksitlenme olmuş galiba sorunu o yapıyormuş
Quote:
Ekrana görüntü gelmemesinin sebepleri ;
1. power suply
2. ekran kartı
3. ram
4. anakart
Artık akşam bir bilgisayarcıya götürüp baktıracağım abi başka çaresi kalmadı. Umarım çok bir arızası yoktur ucuza halledebilirim. :)
Emre bakmakta parayla ha soylıyım kasayı actık felan dıyıp para ıstıyolar tanıdık varsa ona getır.
Emre bu sorun durduk yere mi oldu yoksa yeni ekran kartı aldınız falan mı?
herhangi yeni bir donanım eklenmedi abi durup dururken olmuş.
Biliyorum Mustafa bir abi var tanıdık ama iş başka dostluk başka diyebilir :p
bu bılgısayar konusunda sanslıyım :D kardesım gıbı sevdıgım bı dostum var adam teknık servıste calısyor :D sorun olunca onun elıne verıyroum maknınayı :d zaten cogumnu ben halledıyorum ama yapamdıgımda ona bırakırım
bende de bir amca var ama çook uzakta :d
Günaydınlar Istanbul yolcuğu için hazırlıklara basladım nasılsınız:)
Günaydın burak nasılsın ?
gelmeyin İstanbul'da fena yagmur var :D
Hooop selam (:
yok yaa :D arkada fan çalışıyo :D Soğutucu buldum onu çalştırıyom :n: eşşek yüküyle para veriyorz çektiğimize bak :n: Hem daha erken kapanırmı sanmam :p
Ben az Age of oynayaym bari :confused:
Age of kaç?
dısarda dehset bır ruzgar var teller sallanıyor koparsa elektırık gıder ya
isot abi, seni Bursa Buluşmasında videodan gördükten sonra senden korkuyorum... :icon_redface:
Age of Empires 2 :) Benim gençliğimi yiyen oyun :n:
YOk yahu neyimden korkuosnz kuzu gibi adamım :p ağzm var dilim yok :p
İso abi Aygün dediği gibi Koca şirin bir kişi :D:D:D
Ayıpsın :icon_cool:
Aygün paran benden koçum.
selam ben geldim :)
Merhaba Beyler...
http://img12.imageshack.us/img12/447...kununtasy4.jpg
Bu belgeseli izliorm ve gerçekten Fenerbahçeli olmamla gurur duydum. Herkese öneririm.