Originally Posted by
Sheriff
Bizlerin de hataları olmuştur muhakkak ama kişisel kanaatim genel anlamda forumların bittiği yönünde. O kadar çok kullanıcıyı seviyeli bir tartışma ortamında tutabilmek için bazı kurallar gerekiyordu, dediğim gibi belki bizim abarttığımız noktalar da vardır ama sadece süreci belki bir tık hızlandırmışızdır. Kaldı ki bu platformdan, ortamdan memnun olan da bir çok kullanıcı vardı, herkes büyüdü, işinde gücünde, evli evinde, köylü köyünde durumuna geldi. Kaldı ki benim gibi, bu sitede büyüyenler 20 yılından fazlasını burada geçirenler var (benim gibi çok az tabii :p ) ama bizler bile artık gelip gidemez, zaman ayıramaz olduk zaman içerisinde. Birde şöyle bir gerçeklik var ki, içerik üretip koyulmazsa yeni insanların gelmesi de sağlanamıyor. Belli bir zamandan sonra gönüllü içerik üreticileri bulmak zorlaştı, hatta kendimiz de dahil buna zaman ayıramadık. Belki profesyonel destek alınabilir di ancak bu da herhangi bir gelir, yada yeterli bir gelir daha doğru olur, elde edilmediği sürece devamlılığı olması mümkün değil di. Mobil platformların ve sosyal medyanın gelişmesi insanların birşeyler üreterek zaman geçirmesinden daha az zahmetli bir zaman geçirme ortamı oluşturdu. Eskiden Türkiye'de onlarca FM platformu varken, şu an hiç kalmadı. Bildiğim kadarıyla Türk FM forumu şu an hiç yok.
Yani o 1 hafta yöneticilik yapan arkadaş artık her kimse, öyle olmuyor o işler, öyle olsaydı onlarca fm forumundan en azından 1 tanesi hala olurdu bugün.